- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
h1ght3chzor #5244 üzenetére
Igaz drágább ,de filmre és "normális"( nem audiofil) zenére szerintem jobb választás a házimozi AVR+ szett. Minőségibb, illetve komolyzene esetén pedig csak sztereó rendszer jöhet szóba....egy 100eFt os sztereó erősítő hangban lepipálja a 300eFt -osat. Persze hiába szebb a hangja ha csak sztereó és a film meg sok.1.....szóval kinek mire kell.
Az árból tudsz faragni ha használt( nem 1000 évesről beszélek,vannak még garis cuccok is) cuccot nézel vagy kintről rendelsz. Pl. elektrowelt24,hifi-fabrik.
Ez itt már nagyon off ....ha érdekel a téma akkor gyere át házimozi belépő topikba vagy privát. -
Dino69
aktív tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy van egy kb 20 nm- szobám, s ebbe szeretnék valami kellemes soundbart a tv hez rakni. Hdmi arc ot tudja a tv, és mellé még van egy ps4 is. Max 60 körül szeretnék a hangra szánni. Van esetleg valami ötletetek?
-
1mmorltal
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket/véleményeket kérni a témában.
Helyzet:
Egy kisméretű soundbarra lenne szükségem, ami max 70 cm hosszú és max 7 cm magas (A TV egy forgatható gipszkarton platformra van rögzítve a nappali és a háló között és szeretném ha a sound bar is ott legyen, h együtt lehessen forgatni)Eddigi jelöltek::
BOSE Solo 5
Teufel Cinebar One
Sony HT-MT300Ez lenne az egyetlen hangszóró a lakásban, tehát fontos lenne, hogy a zenéket is megfelelő minőségben szóljanak. Subwoofert a tv-vel szembeni sarokba tudnám betenni. Nem értek ehhez csak tartok tőle, hogy így nem lenne hozzáadott értéke a subnak. Szerintetek?
Bármilyen véleményt a fenti opciókról, illetve egyéb megoldási javaslatokat is szívesen fogadok.
Előre is köszi! -
ftt
tag
válasz
bollokcs80 #5240 üzenetére
szerintem mélyláda nélkül garantált a csalódás - azok a rudak max. cincogni fognak ...
én kétféle sony soundbase-t is kipróbáltam, ezek nem rudak, hanem nagyméretű, fekvő hasábok (a TV alá valók), és még ezek se voltak igazán meggyőzőek
pedig ezekben még beépített mélynyomó is van, igaz, picike
lehet jobban jársz, ha megtartod az LG-t ?
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek venni egy soundbart, ehhez szeretnék segítséget kérni. Az alábbi két modellt néztem ki:
Kettős célja lenne, az egyik a TV felhangosítása, a másik egy 2x15W-os LG mikrohifi kiváltása zenehallgatásnál. Főleg ez utóbbi kapcsán érdekelne, hogy hangzásban elég-e egy soundbar erre a célra? Főleg rock, jazz és blues zenéket hallgatok.
Sajnos meghallhatni egyiket sem állt módomban még.
Ha esetleg van más hasonló ebben az árkategóriában három kimenettel (HDMI, optika, analóg), szívesen venném. Mélynyomós megoldás helyszűke miatt nem jöhet szóba.
Előre is köszi a segítséget mindenkinek!
-
zsoika
addikt
Amúgy is ajánlott a külső MP. A tv belső lejátszója nagyon alap, de hangilag magyar szinkronos filmekhez elmegy kategória, mivel 90%-ban sima ac3,dd, esetleg dts a szinkronhang. Hd hangot viszont nem tudsz kiküldeni tv-n kívülre.
Viszont képileg a belső lejátszó nem kadenciahelyes.
Nincs véleményem....nem ismerem, bocs.Mp s905x már 80-10eFt ból kijön
-
wulfi
tag
Igen 4k tv-vel lenne összekötve. Most ezt nézegettem: [link]
Köszi így a bekötési sorrend mostmár érthető, és ha jól értelmeztem akkor a külső hdd-t a médialejátszóhoz kell csatlakoztatni és mivel mindenképp kell a MP így át is kukkantok a megfelelő topicba.
Esetleg vélemény, észrevétel a fenti termékről?
Az eddigi segítséget pedig nagyon köszönöm. -
dugesz77
őstag
Délelőtt próbáltam ki én is a felállást csak így sajnos az LG SJ4-en csak fullHD-ig megy át a kép a 4k-t nem támogatja. Marad az optikai kábel. A mostani felállás szerint a mediaplayer (Mecool BB2) felől a kép HDMI-n megy rögtön a tv-be onnan meg a soundbar optikán kapja a jelet. Annyi a gondom ha dolby vagy dts jelet is kiküldöm a mediaplayer-ből és a tv-n is átengedem akkor soundbar kódol és teresebb a hang viszont elég sokat késik. Próbáltam már CoreELEC alatt a késleltetést állítani (+325ms -nál jó) viszont ez meg tönkre rakja a képet darabos lesz a mozgás.. Majd még faggatom egy kicsit de maradt a sztereó jel végig így nincs késés..
-
zsoika
addikt
válasz
h1ght3chzor #5230 üzenetére
Szia. Az SB "csak" a tv hangjának a feljavítására szolgál. Zenére sztereó erősítő+ "nagy" hangfalak (min 16cm mély/közép).
SB-t meg ne próbálj mélynyomó nélkül venni!
A "filmezésre" alatt mit értesz? Sorozatokat és tv adást vagy sok.1 hangsávval rendelkezőt?
Ha inkább a második akkor irány a házimozi topik és azzal az AVR-el +hangfallal már mehet a "modern zenehallgatásra (pop, trance, disco)" -
zsoika
addikt
Igen, de "Tehát ha jól értem kéne egy médialejátszó, ami ezeket a hangformátumokat kezeli, azt összekötni a tv-vel, soundbarral" ezt kicsit pontosítsuk.
A MP azért kell hogy a hang ne ARC -n menjen visszafelé a tv -ből HDMI-n ,vagy optikán ...mert azok szabvány szerint nem tudnak HD hangot átvinni. Tehát a MP -t előbb a SB -hoz kell kötnöd és azt a Tv-hez.
A kép és hang átfut a SB-on és az a hangot leveszi róla. Arra figyelj hogy ha 4k-s a tv-d és az SB meg nem akkor 4k filmnél nem lesz kép.
Visszatérve a hangra....azt hogy a MP vagy SB-al dekódolod a hangot azt te döntöd el ha tudja mindkét eszköz. Azzal kapsz jobb hangot amelyiknek jobb a DAC-a.
Én MP-nek egy androidos tv okosítót használok LE -t futtatva +Kodi és abba van dugva a külső vinyó(usb) és feldolgozás nélkül küldöm a HM erősítőbe , az pedig dekódol. -
Dwatti
addikt
válasz
h1ght3chzor #5230 üzenetére
Hát alacsony és közép kategóriában (20-70 ezer Ft) magas sugárzó nincsen bennük így sokat ne várj tőlük . Inkább a TV hangját javítják. Ha nem vagy nagyon igényes akkor zene hallgatásra is jó.
15 éves Sony erősítőm 2 hangfallal jobban szól . -
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Ezek a soundbarok tényleg tudnak olyan jó minőséget képviselni, mint 2 nagy 3-4 utas hangfal sztereó rendszer? Milyet ajánlanátok 2.1-es rendszerben gondolkodtam, vagy már mélynyomó se nagyon kell?!
Nagyjából csak filmnézésre, modern zenehallgatásra (pop, trance, disco) lenne használva.Üdv
-
wulfi
tag
Köszi a választ.
Tehát ha jól értem kéne egy médialejátszó, ami ezeket a hangformátumokat kezeli, azt összekötni a tv-vel, soundbarral és a médialejátszóra kéne kötni a külső HDD-t is usb-vel, és ebben az esetben működne, így a media lejátszó felelne úgymond a hangért és a videó lejátszásáért is, a tv meg csak a megjelenítő szerepét töltené be?
-
Dwatti
addikt
válasz
szabi__memo #5223 üzenetére
Legtöbb Euronicsban, MM-ben kitudod próbálni teloról BT-n keresztül zenével.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
szabi__memo #5223 üzenetére
Még nem volt lehetőségem kipróbálni sajnos, az egyik fórumtárs írta régebben, hogy az extremaudio-ban talán hallotta és jó volt a véleménye róla. Szerintem 69.990-ért ajánlott lehet a hasonló árkategóriában lévőknél, legalábbis én bevállalnám ennyiért.
-
wulfi
tag
Sziasztok.
Nagyon nem értek a témához, ezért kérném a segítségeteket. Próbálom tömören:
De ha teszem azt adott egy soundbar ami képes elboldogulni a true-hd dolby atmos stb. hangformátummal de a tv ezeket nem tudja, attól ha még HDMI vel rákötöm a tv re, amin meg usb3on keresztül játszok le mondjuk true-hd hangú fájlt akkor az átmegy a soundbarnak és lejátasza vagy mivel a tv nem tudja dekódolni a soundbarnak sem lesz hang?Remélem érthető. Előre is köszi a válaszokat.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
pauliboy23 #5220 üzenetére
Jamo sb36 ennyiért mélyláda nélkül jobb mint a hasonló árú Sony/Samsung/lg 2.1-es szettek?
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
enginev3.0 #5218 üzenetére
Ja leginkább zenéhez kell, én inkább egy stereo hangfalpárt vennék meg esetleg valami kisebb külső hangkártyát/erősítőt.
-
ftt
tag
válasz
ezek nagyon alap gépek, pont zenére a legkevésbé ajánlottak
-
pauliboy23
senior tag
válasz
A sony-hoz van mélyláda a blitzwolf viszont hdmi-s. A xiaomi-nál egyik sincs és dolby dekóderrel sem rendelkezik.
Ha elsősorban zene akkor talán blitzwolf, vagy ha kicsit hozzá raksz, akkor jamo sb36, akciós az edigitalban.
-
Dwatti
addikt
válasz
Szerintem várd meg amig a HTC 290 ára ismét akciós lesz (kb 49 e) ennek elég jó hangja van. Én is csak az LG TV miatt vettem LG SJ4-et. (Körülbelül hasonló hangja van )
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Sony HT-CT80
vagy
Xiaomi 33-inch TV Soundbar
vagy
BlitzWolf® BW-SDB1Elsősorban zenéhez kell, és ritkán film
Nem vagyok túl kényes a hangokra, de szeretnék jól választani
-
flegga92
senior tag
Készülj fel, hogy zsebbe nyúlós lesz. 50e alatt 1db HDMI ARC-os hangprojektor nincs, és elég ritka ezeknél a több HDMI. Hirtelen egyet találtam amit itthon is lehet kapni az pedig a Samsung HW-MS750(170k). Nem sokat kerestem, biztos van más is.
Nincs véletlen a tv-den optikai kimenet? Nekem a 2014-es alap Samsungon is van, mert akkor szinte bármilyen soundbarral meg tudod oldani. Két távirányító neked úgyis kell, mert valószínű, hogy a soundbaron kell váltani a HDMI között -
Sziasztok!
Szemeznék majd valami féle hangprojektorral, a pontos típus majd később lesz kiválasztva, most csak néhány technikai rendbe rázásra lenne szükségem.
Csak is HDMI csatlakozókat szeretnék hozzá használni.
Jelenleg van a TV-hez egy Inviteles dobozom és egy Chromecast 2-m, mindkettő HDMI-vel csatlakoztatva, lefoglalva így a TV mindkét HDMI bemenetét.
Mellékesként a TV-nek nincsen ARC-os HDMI-je, és fullHD (jövőben sem tervezünk 4K-val, nincs igényünk rá).Jó az elképzelésem, hogy jelenleg úgy tudnám felépíteni a rendszert, hogy 3 db HDMI portos rendelkező SB-t veszek és akkor úgy a doboz meg a Chromecast megy az SB-be, az utolsó szabad porttal meg összekötöm a TV valamelyik tetszőleges HDMI portjára?
Előre is köszönöm!
-
smoochEing
újonc
-
Dwatti
addikt
válasz
smoochEing #5211 üzenetére
Az nem lehet hogy összekötés elöl aTv hangerő volt nagyobb alapból és most azt visszavetted? Bár ez szerintem HDMI kábellel lehet nem számít.
-
dugesz77
őstag
válasz
danielgalaxy #5210 üzenetére
Ma hazafele megvettem az LG-t az Euronics-ben . Tesztelgettem egész estig, kellemes meglepetés , jól el leszek vele , köszi
-
-
Dwatti
addikt
válasz
smoochEing #5208 üzenetére
Nem használsz tv mellé média boxot és esetleg azt hallkitottad le?
-
smoochEing
újonc
Sziasztok,
bocsi ha nem a megfelelő topic, most ezt találtam.
1 éve vettem egy HT-J4530 5.1 rendszert, illetve egy EU49K6370SSXXN TV-t. HDMI ARC-on keresztül minden frankón működött, semmi panasz.Hétvégén kicsit rendezkedni kellett, ezért máshova kerültek a cuccok, ki kellett húznom az áramból. Azóta egyáltalán nem úgy működik, ahogy megszoktam tőle.. Próbálom röviden:
HDMI-ARC-on keresztül sokkal halkabb, mint volt. Pl. 30as volume kell egy tűrhető, kellemes hangzáshoz, 35-40 egy élvezhetőhöz. Eddig ez kb 15-20-as hangerő volt..
Ami vicc, hogy ha bluetooth-on keresztül hallgatom (TV és 5.1 között BT, nem HDMI), akkor ugyanolyan tökéletes, mint eddig volt, vagy ha a rádiót hallgatom az 5.1-en akkor is tökéletes. Viszont ha a TV-vel van kapcsolatban a hangfal, akkor halk.. Annak ellenére, hogy eddig tökéletesen működött...
Kezdek idegbeteg lenni már miatta annyira idegesít, hogy nem tudom megcsinálni.
Amiket próbáltam:
- áram ki, be. Akár hosszú ideig is áram off
- másik HDMI kábel
- TV-n az összes lehetséges beállítás
- külföldi fórumon olvastam olyat, hogy mobil segítségével egy screen mirroring megoldotta több embernek, amit nem értek hogyan és miért, de működött nekik, nekem nyilván az sem.Én nem vagyok egy nagy műszaki szaki, de amiben biztos vagyok:
- nem az 5.1 a rossz, hiszen bluetooth-on keresztül minden okés, és hát eddig is oké volt..
- a TV sem rossz, hiszen az is ment eddig is
- a hdmi kábel nem rossz, mert próbáltam másikkal is, sikertelenülBárkinek bármilyen ötlet, hogy mi a franc okozhatja ezt?
Előre is köszönöm,
Üdv -
kodaek
tag
Sziasztok!
Keresnék a tvhez egy aránylag jó soundbart/hangprojectort.
Árban 20-35ezer közöttire gondoltam. Amiket nézegettem az a xiaomi-nek a soundbarja, Samsung HW-J250 2.2, LG LAS350B. Ezekből melyik lenne a legjobb? Vagy van esetleg nagyjából ebben a kategóriában jól szóló? Filmhez és zenéhez kellene nyílván
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Laca19 (a)
aktív tag
"a Samu súlya kétszer annyi, több az anyag benne"
Az árukeresőn ezek az adatok teljes baromságok, mert nincs rendszer, valahol a főegység súlyát adják meg, valahol a mélynyomó súlyát, valahol az egész termék súlyát...így meg sosem tudja az ember ugye (néha meg kitalált hibás adat).
Hivatalos adat:
LG SJ4 mély: 4.2 kg
LG SJ4 központi: 2.4 kg
Samsung K450 mély: 4.6 kg
Samsung K450 központi: 2 kg -
pauliboy23
senior tag
válasz
jodamester #5198 üzenetére
Jbl sb450
Yamaha ats-2070
Sony xf9000
-
ftt
tag
válasz
dugesz77 #5200 üzenetére
egy jó összevetés mindig segít ... így
a Samu súlya kétszer annyi, több az anyag benne
ezt az LG-t nem ismerem, de csak nem lehet nagyon rossz (a TV-ik jók... abból van 3)
az, hogy a Samu ne tudna DTS-t, valszeg tévedés, legalábbis a Crutchfield szerint : " ... Surround Sound Decoding: The Samsung HW-K450 wireless audio soundbar system employs decoders compatible with Dolby Digital (2ch) & DTS (2ch), as well as Samsung's proprietary surround & effect modes. ...."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest