- ASUS ROG Ally
- Milyen TV-t vegyek?
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Szerintem az ATMOS meg DTS X stb nem azért kell hogy szimulálni tudja ...hanem hogy egyáltalán dekódolni tudja és legyen hang. Jó ha új a TV és az tudja akkor dekódolhatja az is...de ha régi akkor jó az SB-ben ez a lehetőség. Az ATMOS-t meg dedikált hangszóró nélkül is lehet, ha fellövi a mennyezetre és onnan pattintja....igaz az nem igazi, csak pattintott atmos
-
zsoika
addikt
válasz
danielgalaxy #5045 üzenetére
Samsungnál a CEC-et Enynet néven keresd a menüben és a ARC meg oda van írva a TV hátuljára a HDMI port mellé ha tudja, csak meg kell nézni.
-
Radványi
aktív tag
Jelenleg egy 5x5m -es szobában van elhelyezve a belmagasság 4m.
Közvetlenül a tv alatt van a bar a TV mellet 1m-rel a mélynyomó.
A két rear pedig szemben a TV vel 4 méter távolságra 130cm magasan és kb 1m-rel kijebb a TV-től.Ahova kerülni fog az elrendezés ugyanez lesz csak a tavolságok lesznek kisebbek 3,5x4m -es szoba 270-es belmagasság a rear kb 3m-re lesz a TV től.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
danielgalaxy #5045 üzenetére
Ne bass# hogy nincs rajta cec sem. Nekem 9 eves samum van es van rajta. ARC persze nincs, de pont az erdekelt volna hogy a cec megy-e egz samuval.
Ha mas nem a hangjarol a velemenyed erdekel azert -
danielgalaxy
aktív tag
válasz
szabi__memo #5043 üzenetére
Egy 3 éves Samsung TV-hez vettem, de alapos véleményt egyelőre nem tudok írni hozzá, mert még úton van. A TV-n nincs CEC se ARC (de a soundbar tudja), így valószínűleg optikain lesznek összekötve.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
danielgalaxy #5041 üzenetére
Milyen tv-hez? CEC miatt kérdezem?
Elégedett vagy vele?
És amúgy milyen bővíthetőség, kifejtenéd?
Köszönöm -
ftt
tag
válasz
hodostamas #5001 üzenetére
Bevált? vagy esetleg mégsem?
-
danielgalaxy
aktív tag
Végül az LG SJ4-et választottam a Hi-Res Audio támogatás, és a kedvező ára miatt (49000). És később ez is bővíthető, mint a Samu.
-
Radványi
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #5039 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy megérdemelte. Biztos összelehet rakni ennyi pénzből egy használt 5.1-et.
De ahol számít a hely és nem szeretik vagy nem lehet kábelezni oda tökéletes. A hangzás sokkal jobb mint amit vártam egy ilyen készüléktől. -
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Végül a Polk Audio MagniFi MAX SR 5.1 -et választottam, 220.000.- HUF ért.
Korábban volt egy Házmozi erősítőm valós 5.1-el, sajnos költözés és kihasználatlanság miatt erről le kellett mondanom.
Eredetileg egy 3.1-es rendszert szerettem volna de végül a fent említett eszköznél kötöttem ki.
Természetesen nem képviseli azt a szintet mint az előző rendszer, de maximálisan megvagyok elégedve.
Az összeszerelés pontosan olyan könnyű volt ahogy mások is írták. A TV ARC portájára és a soundbar szintén ARC portjára kötöttem a HDMI kábel és már működött is. A távirányító tökéletes minden funkció könnyem és logikusan kezelhető. A módosítást a visszajelzőfények okosan követik.A beépített Chromecast-ot még nem próbáltam de eddig maradéktalanul elégedett vagyok.
Csak ajánlani tudom ebben a kategóriában. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
norbert400 #5035 üzenetére
Akkor mégsem költői túlzás.
Én egyszer elindultam a MM-ba, hogy esetleg még a Sonost is bevállalom. Árához képest bőven csalódás volt. Nem sokat kellett gondolkodnom....a 2.1-es LG szettem legalább úgy, de inkább jobban szól. És persze nem a legolcsóbb azaz LG szett, de azért anno a Sonos árának töredékéért vettem.
Ez az egyik, ez pedig a másik LG-m. A mai cuccok nagyon nem érik el ezt a szintet. Persze megfizethető kategóriában. -
s7evcsenko
addikt
válasz
norbert400 #5035 üzenetére
Én z506-ot váltottam le, de szerintem a k450 izmosabb, de semmiképp se rosszabb.
Itt azért megjegyezném, hogy ez nem bizots, hogy a samu hibája, én inkább azon csodálkozom, hogy a logi ílyen jól szólt emmyi pénzért.
Viszont magasabb hangerőn nekem sokkal tisztább a samu, logi már torzít.
Azóta már M450 van, és ez mégszebben szól. -
norbert400
tag
válasz
s7evcsenko #5034 üzenetére
Koltoi tulzas volt.
Annyi fix, hogy osszehasonlitottam a logitech z533 hangfalamhoz ami raadasul analog modon van osszekotve a pcmmel es majdnem elsirtam magam mergemben.A logi melynyomoja elegge hallhatoan jobb volt, a sztereo hangfalak meg csak egy picivel voltam gyengebbek.
Azert nah.. Boven nagyobb elmenyt vartam. -
s7evcsenko
addikt
válasz
norbert400 #5028 üzenetére
Nem lehet, hogy elállítottál valamit azon a k450-en?
Vagy rossz példányt fogtál ki?
Az a 10k-s hasonlat nagyon sántít. -
norbert400
tag
válasz
szabi__memo #5032 üzenetére
A 2.1 se foglal tobb helyet. Sot a k450 tobb helyet foglal, es azert meg is csak 3 vezetek a minimum. Pcs hngfalnal pl 4.
Mindenkinek mas a fule, hatha neked tetszeni fog. En pl elso nap fel is raktam jofogasra.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
norbert400 #5030 üzenetére
Nekem helyszűke miatt kell soundbar. Remélem azért van jó, mert nekem is van 2.1 pc-s cuccom, az 20k de tökéletesen elégedett vagyok vele és nem szívesen adnék ki 3-4x annyit egy annál szarabbra
-
hodostamas
addikt
Tegnap megjött a K450.
Jobban szól mint a 335 az tuti. Mély bekerült a sarokba, -3ason megy a woofer mert túl sok a mély alapból. Amúgy szép lágyan szól, nem puffogos/dobozhangú.
Próbálgattuk este zenével filmel, ami nem tetszik hogy filmnél a beszéd halk, minden más erősebb.. Clear voice-al oké, csak akkor torzitja a háttért olyan fapados lesz.Héten még játszok a beállításokkal filmekkel, meg van-e eltérés BT, HDMI, optikai között. Tegnap csak a TV soundconnect-el használtam.(gondolom BT-n megy)
-
norbert400
tag
válasz
szabi__memo #5029 üzenetére
Passz. A k450hez volt "szerencsem". En azt tudom ajanlani, hogy akinek nem kifejezetten soundbar kell, az inkabb engedje el mert dragan kapsz szart. Biztos vannak olyanok amikre csettintenek de sokkal sokkal olcsobban lehet ugyan olyat venni. En azt ajanlom, hogy nezegess 2.1es pc hangfalat amiben van optikai v hdmi, vagy stereo erosito + 2.1 hangfalszett.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
norbert400 #5028 üzenetére
es a N450, M450? Bar ha jol sejtem tok ugyanaz mind
-
Tengri
senior tag
válasz
danielgalaxy #5024 üzenetére
Szia!
Sajnos egyiket sem hallottam még, de a Samsung felé hajlanék a (vezeték nélküli) bővíthetőség miatt. Ahogy néztem az idei N450 is csak +10k val drágább az ED-nél, ha beleférne a büdzsébe...
-
ftt
tag
válasz
danielgalaxy #5024 üzenetére
Google-ba írd be . Samsung Hw-K450 vs lg sj4
vannak összehasonlító leírások
-
danielgalaxy
aktív tag
Üdv! Emberek, melyiket a kettő közül? Samsung HS-K450, avagy LG SJ4?
-
Tengri
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5019 üzenetére
"de szimulálni nem tud semmit."
Helyesbítenék. Idézem a cikket:"A hangerővel, tisztasággal és dinamikával nem volt gond, de az ismét bebizonyosodott, hogy függőlegesre állított hangszórókkal egyszerűen nem lehet megteremteni a "Dolby Atmos élményt". Eddigi tapasztalataink alapján ez egyébként még sosem sikerült senkinek, így azért annyira nem lepett meg, hogy most sem jött össze a dolog." A Yamaha sem tudja...egy-egy tesztnél írják itt is (Samsung HW-N950-re), ott is (Yamaha YSP-5600) hogy objektumalapú hangzásélmény-t nyújt, de dedikált hangszórók híján sajnos nem képesek rá. -
Draken
őstag
válasz
Laca19 (a) #5019 üzenetére
Ilyen pl. Az ysp 5600, meghallgattam, hát az aztán tud valamit
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
elmunkas #5018 üzenetére
Most ezt úgy írom, hogy nem tudom pontosan mi ez a DTS virtual x, de szerintem teljesen kamu dolog. Egyszerűen ezek nem tudnak térhatást szimulálni, nem hiába vannak hátsó hangszórós soundbarok. Olvasd el ezt: Samsung N950 soundbar. Láthatod, 6-szor ennyibe kerül, de szimulálni nem tud semmit. A drága Yamaha hangprojektorokra írják, hogy na azok már azért tudnak valamennyire.
-
elmunkas
csendes tag
válasz
Laca19 (a) #5017 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen ami különbséget találtam és érdekes lehet az a DTS Virtual: X. De kérdés, hogy ez megint csak a marketing és "milyen jó, hogy van de valójában használat közben semmit sem ér" dolog vagy érdemi cucc.
USB nem nagyon számít, zenét csak Spotifyról hallgatok az meg úgyis telefonon BT-ről megy. Javában sorozatot nézek Netflixről, meg kevés PS4. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
elmunkas #5015 üzenetére
A funkciókra is figyelj, hogy mire van szükséged. Lehet az LG újabb, és látod h milyen tuti, van benne DTS Virtual: X támogatás, és megkapta a Hi-Res audio minősítést stb...de olyan funkció, amit meg teljesen alapnak gondolnál kihagytak belőle. Pl. ha jól néztem ezen sincs már USB csatlakozó zenéknek. Az újabb sounbarokról már lehagyják. Míg ugye a régebbi Samsung K450-en van.
-
ftt
tag
-
elmunkas
csendes tag
Sziasztok!
Belépő szintű hangprojektort tervezek venni 20nm nappaliba a TV hangszórója helyett. A fórumot átböngészve arra jutottam, hogy a Samsung HW-K450 használjátok sokan. Erről teszteket is találtam több helyen, ajánlott a kategóriájában, jelenleg 65000 Ft az Euronicsban.
LG SK5 a másik kiszemelt, ugyan 10 ropival több, viszont 2 évvel újabb modell. Sajnos véleményeket/tesztet szinte semmit nem találok róla.
Közeli boltban csak az SK5-öt tudom meghallgatni a Samsungot csak netről tudnám megrendelni.Mekkora különbség lehet a kettő között? Megéri vajon az LG a felárat?
Köszi a segítséget! -
válasz
RobexX10 #5013 üzenetére
1080p-s forrással ment a cec, és az arc-ot is jól kezelte. A bluetooth ugye egy külön modul csak, amit ajándékba adnak hozzá, működik, jó minőségű, aptx-et is tud. Ami viszont még negatívum, és most ugrott be: az érintőkijelző katasztrófa, néha nem érzékel, ez valami hw design hiba lehet, mert firmwareben is próbálgatták javítani, de sokat nem sikerült rajta reszelni. Távirányítóval persze oké.
-
válasz
RobexX10 #5011 üzenetére
Pörgess vissza pár oldalt, hosszan írtam róla (itt és itt).
Amit nem árt tudni: Focal minőség, egykori fél milliós árkategóriához passzoló hang. Viszont régi (ezért kerül most fele annyiba mint anno), így nincs benne pl. 4K támogatás a HDMI-n. Ha nem gond, hogy optikán kell bekötni, akkor hajrá, csak ajánlani tudom, olyan hangminőséget kapsz, hangban és design-ban is, amit ennyiért semmi más nem fog adni. De ha kellenek a funkciók, modern csatlakozási lehetőségek, multiroom, stb.., akkor ne ezt válaszd.
-
RobexX10
aktív tag
Esetleg hallgatta már valaki ezt: DIMENSION + CUB 3
-
Radványi
aktív tag
Sziasztok,
Jamo SB 40 et akartam venni, és fel is hívtam egy kereskedőt aki azt mondta, hogy már nincsen mert kifutott termék.
Biztosan megtudnám venni mert több helyen is van készleten de közben visszakalandoztam ide és meglattam a Polk MagniFi Max 3.1-etÁrban még belefér nekem, a kérdésem az lenne, hogy megéri a magasabb árat vagy ár érték arányban maradjak az SB 40 nél?
Előre is köszi a válaszokat.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
norbert400 #5008 üzenetére
Sajnos nem tudom megoldani normálisan a rendes 5.1-et és bármennyire is gyenge egy soundbar kénytelen leszek azt venni b
-
norbert400
tag
válasz
szabi__memo #5007 üzenetére
tisztán szól amúgy, hangzásra nem rossz. Viszont a mélynyomó egy nagy hulladék. Szebben sajnos nem lehet megfogalmazni.
Illetve a háttérhangok is nagyon gyenguszok. Pl ha valaki íjjal lő, vagy ütközés közben törnek az ablakok, futó paciknál, ahogy a patkó a földhöz ér..az ilyen hangok elvesznek, nagyon halkak.
Ezek pedig nekem hiányoztak, ahogy a régi logi hangfalamnál is, ezért akartam egy valamire való hangfalat. a z906-tól megkaptam. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
norbert400 #5004 üzenetére
Hát ez nem hangzik túl jól. Félek hogy így járok én is
-
norbert400
tag
válasz
Laca19 (a) #5005 üzenetére
Maradtam a logitechnel z906. 2optikai van benne, igy tvhez konnyen csatlakoztathato.
Gondoltam hogy meg egy icipicit rateve veszek kardon hangfalszettet meg erositott de annyira akartan vegre tvhez vmi ertekelheto hangfalat hogy nem akartam tobb idot raszanni.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
norbert400 #5004 üzenetére
Milyen 5.1-et vettél?
-
norbert400
tag
én sikeresen megszabadultam a k450től. 3napig ha használtam, soha többet soundbar.
A másfél éve vett (25e) logiteches pc hangfalam jobban szólt.
Így az eladási összegből +rárakva egy tízest vettem egy 5.1et és ég és föld az egész. -
ftt
tag
válasz
hodostamas #5001 üzenetére
Jó gép, gratula! 21 db 5* és 2 db 4* értékelés, rosszabb nincs is. Remélem beválik!
Hogy lett 57? 60-ért van kiírva. Köszi!
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #5000 üzenetére
Na végül emagon 57000-ért a k450-es lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Onkyo Tx-Sr508 7.1,hdmi
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest