Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Chal #4959 üzenetére

    Na, hazahoztam a Focal Dimensiont, beüzemeltem, csalódás nincs, csak egy kicsinyke, de még ez is változhat.

    Sok reviewben hozták fel negatívumként az árkategóriához képesti gagyi szar kínai bankkártya típusú távirányítót. Nemes egyszerűséggel kicserélték már egy normálisra. A külső csomagoláson volt egy matrica: "new remote control". Na nem mintha számítana szerintem, meg ezért ez se egy Logi. Harmony.

    Az egész cucc masszív fém, unibody kialakítással, roppant jól néz ki élőben. A műanyag divatos design cuccok inkább a képeken mutatnak szépen, ennél ez fordítva van. A tartólábak viszont furcsák, csavarmentesek, de nem szorulnak bele a soundbarba, így ha megemelem, vagy előrebillentem kicsit pl. kábelezés miatt, akkor kiesnek belőle. Valami gumi alátéttel bele lehetne szorítani őket biztos, de úgyis a falon lesz, szóval nekem ez se számít.

    A Focal CUB3 sub is egy impozáns darab, látszik rajta hogy nem először csinálnak ilyet. Minden masszív, robusztus, nehéz, a kapcsolók/poti fémből vannak. Jól néznek ki nagyon a lekerekített sarkok, a felületen viszont ez az idióta puha, gumi tapintású műanyag bevonat van, amit pl. az autóiparban is előszeretettel szoktak használni az idióta gyártók. Sajnos már látom lelki szemeim előtt, hogy mennyire gusztustalanul bele fog ülni a por, meg hogy pár év múlva vedleni kezd és ragacsos lesz, de ne legyen igazam.

    Hang: itt van egy kis ellenérzésem, mert zenében nem hozta azt amit az Octogon Audional hallottam. Ez biztosan az elcseszett nappalimnak is köszönhető. Egyik oldalon nyitott (konyha, előszoba felé), másik oldalon full üveg, függönyözve, valamint annak, hogy be kell járódnia a cuccnak. Remélem túlnyomó részt ez utóbbiról lesz majd szó. Illetve a DSP-nek sok beállítási lehetősége van (szoba mérete, falak/padló típusa, soundbar elhelyezkedése, stb..), azzal is játszani kell majd, meglátjuk. Ugyanazt a tiszta/precíz hangzást kaptam amúgy, nincs dobozhang, nagyon kellemes, de nem vesz körbe úgy a zene mint a bemutatóteremben. A régi Yamaha AVR + mozis Magnat szettnél azért így is bőven jobb.

    Film: na itt odaver, valószínűleg a DSP-k jobban elkezdenek dolgozni mint sztereónál, mert nyitottabb az egész "scene", mindenhonnét záporoznak az effektek, semmi torzítás, a CUB3 meg bontaná a falat, szinte teljesen minimumra kell tekernem.

    Szóval összeségében eddig elégedett vagyok, a CEC/ARC, Bluetooth próbák majd később jönnek, egyelőre fel kéne fúrni a falra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák