Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Létezik olyan felső kategóriás ajánlott soundbar, amire lehet kötni szateliteket, mennyezeti hangszórókat, és mélynyomót vezetékkel?
Saját cuccokat kötnék rá.
Tudom, hogy ez inkább az erősítők terepe, de hátha. -
undercover
őstag
A Samsung HW-S60B ér valamit? Tehát a mélynyomó nélküli hangprojektor.
Vagy van ehhez hasonló ami jó?
-
ribarszki
őstag
válasz
Derron #14647 üzenetére
Engem annyira lenyűgözött, hogy 3 nap után eladtam és Q990B-t vettem. Nem irónia, tényleg nagyon jól szólt. Éppen ezért léptem feljebb. Tévéhez kaptam ajándékba, és ez volt a próba, hogy érnek-e ezek valamit. Nos nagyon is!!
Tered lesz, de csak elöl. A hátsó hamgfalakat nagyon kéri...
Ezért érte meg nagyon BF-kor a Q930b. -
Derron
aktív tag
Jól látom, hogy a Q800B hez nem adnak HDMI kábelt? Milyet vegyek hozzá, hogy minden létező funkciót elérjek?
Más: Alapvetően minden eszközt (PS5, PC) csatlakoztassak a tévéhez sima HDMI csatlakozóba és a Soundbar legyen majd az eARC, igaz? -
lgy007
csendes tag
Sziasztok!
samsung q800a vagy q700b éri meg jobban? Az utóbbi hiába újabb, olcsóbb most, ez azt is jelenti, hogy gyengébb vagy csak mázli? -
Pug
veterán
Egy kis plusz info, mert látom korábban volt róla szó.
Atoms akkor is átmegy sima HDMI ARC-on keresztül az SB-re, ha a TV nem támogatja direktben az Atmos-t, de a Dolby Digital Plusz-t igen. (Ilyen esetben az Atmos jel valamelyest compressed, de működik).
Dolby Atmos audio in Dolby Digital Plus is typically encoded at bitrates between 384 and 768 kbps.
-
oxox
addikt
Sziasztok,
Tehát jelenleg 500k alatt 990b a legjobb vezetéknélküli választás? -
Garry-
csendes tag
LG C2 mellé gondolkozok egy Samsung HW-Q930B beszerzésén. Szerintetek minden funkciója (kivéve Q-Symphony) kihasználható lesz attól függetlenül, hogy a TV nem Samsung?
Csak mert a Samsung oldalán láttam egy ilyet:
“Vezeték nélküli Dolby Atmos átvitel Wi-Fi-n keresztül, működik (kiválasztott) 2022 Samsung TV-kkel* Dolby Atmos és DTS:X minden 2022 Q sorozatú Soundbarra vonatkozik.* Dolby Atmos és DTS:X forrástartalom szükséges.”
Ez pontosan mit takar? -
rizso
addikt
Samsung SWA-9200S eMAG-on 51 990 Ft ingyen szállítással. Csak szólok, ha valaki agyalna hátsó szetten.
-
ribarszki
őstag
válasz
Gatho87 #14628 üzenetére
A 990b is 25 ös hangerő felett már kellemetlenül hangos. Mármint tiszta a hang, de már fáj hallgatni. Döbbenet milyen tartalék van benne.
Totálisan kizárt, hogy a q930-ban nincs legalább ekkora dinamika.
Te valamit nagyon benéztél ne haragudj... rakd össze normálisan, wifin játsz le zenét, és tedd adaptive módba.Mlsz olvasom, a SW-t sem csatlakoztattad?
-
válasz
Gatho87 #14628 üzenetére
Kösd össze rendesen az egészet,küldj rá egy atmos tesztfilmet hdmi-n,aztán utána nyilatkozz.
És csZ-nek igaza van,be kell járatni,ehhez meg kell idő,nagyon sokat tud változni egy hangcucc hangja.
IsoTek System Enhancer fájl már 1-2 órányi járatása is tud változtatni sok esetben.
Na meg finomhangolni sem árt a soundbart a sávos eq-val,az is sokat dob rajta.A hangzásmódok váltogatása önmagában nem feltétlen elég. -
Gatho87
tag
Megjött nekem is ma a 930b. Nem tudtam még sajnos összerakni teljesen. Kicsomagoltam a csövet ês bt-n rácsatlakoztam próbaként. Hát nem vagyok elragadtatva tőle..csutkára raktam nem sok hangja van (zene). A régi hw450-em nagyobbat szól.
-
Derron
aktív tag
Berendeltem egy Q800B-t, remélem nem fogok benne csalódni
-
-
4264adam
veterán
Tüske vásárláson talán ez segít: [HIFIDIY LIVE 4PCS 4Sets speaker Stand Feet ]
Aliexpress 5k
Kint sem olcsóak azok ahol több mint 1000 vásárló értékelte a boltot. Van persze 2.5k áruló bolt is de onnan csak páran.
-
válasz
undercover #14621 üzenetére
Subwoofer elhelyezésnek van egy egyszerű szabálya,mégpedig hogy tesztelgetni kell hogy hol jó nálad.
Minden szoba akusztikája más.
Egy egyszerű teszttel ki lehet deríteni hogy hol lesz nagyjából jó.
Rakd oda a subot ahonnan hallgatnád (igen,akár a kanapéra is),indíts el egy teszt filmet/zenét és kezdj el mászkálni a szobában és fülelj.Ahol a legjobban szól ott lesz a helye a subnak.
Nálam pl a tv alatt az Ikeás Besta szett középső darabján (eredetileg HM centere volt itt) lett jó helye,ez 38 cm magasság és fektetve van a sub.Szóval nem muszáj a padlóra rakni,azt inkább a lefelé sugárzó suboknál szokták erősen ajánlani.
Viszont ha bútorra rakod akkor izolálni kell a subot a bútortól,a saját kis gumitalpai ehhez kevesek.
Rezgéscsillapító szivacs-,vagy gumilábak ,esetleg hangfaltüskék.Ez utóbbi a legjobb,de nem annyira olcsók még az olcsóbbak sem. -
undercover
őstag
A mélynyomónak tényleg a TV mellett kell lennie a földön? Mert nincs túl sok hely, ahol lakom és a TV mellett lenne helyem csak nem a földön. Vagy nem tudom van-e erre szabály, hogyan kell jól elhelyezni.
-
SZKEBE75
senior tag
Valaki használ itt esetleg,LG C1-et LG SP11RA soundbar-al?
Kérdezném,hogy csak marketing vagy érdemes benne gondolkodni?"A továbbfejlesztett 2021 LG Alpha 9 AI processzorral az LG hangprojektorok jobb hangzást képesek biztosítani. A TV hangmódmegosztásával a hangprojektor használni tudja a TV számítási teljesítményét és az AI Sound Pro technológiát, így minden hang tisztábbá és egységesebbé válik, még különböző forrásból érkező tartalmak esetén is. Csak az LG hangprojektor és az LG TV együtt képes biztosítani, hogy a lehető legmagasabb szinten élhesse át a tévézés élményét."
-
manokaj
tag
válasz
d.szabolcs #14592 üzenetére
Szia.Eddig egy erosito+5.1-et használtam, de váltottam és milyen jól tettem. A fórumot olvasva jutottam el a q990b-hez. Igaz lg oled - el használom, de brutál így is.Tegnap megjött az álló hátsó hangfal tartó, úgyhogy most már teljesen ki van építve. Fórum olvasás előtt nem tudtam, hogy a samunak ilyen komoly rendszerei vannak. Ja és tegnap megnéztem a mátrix - toronyhazban lövöldözős jelenetét, hát repedezett a fal rendesen, és tényleg jöttek a hangok mindenhonnan.
-
rizso
addikt
válasz
d.szabolcs #14612 üzenetére
263k-ért én is nagyon agyaltam rajta, de egyelőre még jó lesz a Q800T+SWA-9200S páros, tv-ket kell előbb cserélnem (fő tv egy régi FHD LG 50LF652V), már kéne egy 65-75" OLED/QLED a nappaliba.
-
Gino20
őstag
válasz
d.szabolcs #14599 üzenetére
Értem. Akkor meg ugorhatja az SB + HDMI-n (eARC-n) keresztül olyan kényelmi funkciókat is adhat, amit a régi rendszered lehet nem is tud.
#14612d.szabolcs: ~260-ért tényleg nagyon jó deal, hajrá
-
blendész
tag
Sziasztok!
25-30 nméteres nappaliba Sharp ht-sbw110 (2.1) vagy sony ht-sf150 (2.0) soundbart javasolnátok? Vagy van max 30-40e-ért még jobb? Filmnézés, esetleg néha egy kis zene, de az másodlagos. -
Black Dragon
addikt
válasz
d.szabolcs #14607 üzenetére
Samsung tv mellé szerintem mindenki samsung soundbart ajánlana neked, illetve a teszteken is egyértelműen ez a széria a nyertes! Tehát igen, ha még belefér a Q930B akkor ne habozz.
A hátsó hangszórók vezeték nélküliek, de 220-ba mindkettőt be kell dugni. Ez igaz a mélynyomóra és a soundbarra is, utóbbit még egy hdmi-vel kell a tv-re kötni.
-
ribarszki
őstag
válasz
d.szabolcs #14607 üzenetére
A 930b nagyon komoly! Ha még éppen belefér, ne is gondolkozz. Vedd meg.
-
d.szabolcs
csendes tag
válasz
Black Dragon #14604 üzenetére
A 930B visítva valahol jó áron akciósan beleférne..
Ps5 mellé lenne játékra illetve streaming tv netflix és társai pendrive on szoktunk nézni 4k hdr filmeket is.
Zenehallgatás spotin, és kb ennyi.
Fontos szempont hogy vezetéknélküli legyen.
A nappali ahol lesz az 17 m2.
Az összeg amit rá szeretnék szánni max a 930B nek az ára. De ha van más márkában jobb olcsóbban akkor nem ragaszkodok a samsunghoz. Jó ár/érték aránya legyen.
De a 930b az tetszik csak ez is karcolja a keret felső határát.
Köszi a segítséget -
NorDezs
senior tag
Polk Audio Signa S4-ről mi a vélemény, most elég jó áron van pár helyen.
-
Sziasztok,
Nagyon max 200k-s kategóriában 20nm-es nappaliba kellene nekem soundbar + mélynyomó, esetleg 2 első-oldaló satelit, ha nagyon muszáj
Apple TV 4k-ra lenne kötve, esetleg előny lenne az Airplay lejátszás, de nem előfeltétel, mert az apple TV is tudja a zenét kezelni.
Streming és HDD film-sorozat lejátszás, sima tv nézés, nagyon ritkán zene, az is moderált hangerőn (szomszéd és macska is van)
Köszi!
Ha ma van rá jó akció meg is veszem! -
Black Dragon
addikt
válasz
d.szabolcs #14602 üzenetére
Nehéz kiindulni a keretedből, ha nem tudod mennyit szánsz rá.
[Q930B] illetve [Q990B] között nagyjából 90 ezres különbség van, itt a fórumtársak azt mondták, hogy szerintük nem éri meg minden esetben ezt a felárat, de nyilvánvalóan ha rá tudod szánni akkor megveheted a drágább modellt.
Az alapvető kérdés nyilván az, hogy pontosan mire használnád és milyen hangerőn, tehát milyen igényt kellene kiszolgálnia mekkora térben, illetve mekkora lenne az összeghatár amit rászánsz az egészre.
ribarszki: Majd igyekszem rögtönözni, lemérem valamivel, köszi azért!
-
ribarszki
őstag
válasz
Black Dragon #14598 üzenetére
Hosszúságot nem tudom..
-
d.szabolcs
csendes tag
válasz
Black Dragon #14595 üzenetére
Nem tudom mi mennyibe kerül még nem nézelődtem egyből itt kezdtem és céltudatosan nézelődök.
Köszi szépen a tanácsot. -
Yolo Puki
csendes újonc
Sziasztok,
lecserélném a jelenlegi soundbaromat - Samsung Q600A+SWA-9100S - es meg nem raktam ki a hirdetést, eloszor itt irok, hogy ha valakit erdekel, irjom ram priviben a mai napon. Par reszlet: Iden Áprilisban vettem, doboza megvan mindkettonek, kifogastalanul mukodik, Ár: 140.000 FT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest