- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Riasztó topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Nem olvastam vissza, lehet már volt róla szó, de nem lehet, hogy esetleg a TV beállításaiban kell engedélyezned valamit, vagy csak szimplán a hang forrásánál manuálisan átraknod HDMI-re? A TV egyáltalán felismeri? szóval ha csatlakoztatod, akkor ír valamit? Nem tudom milyen TV-t használsz, de amikor Én pl csatlakoztattam a Q70R tévéhez a Q90R atmos SB-t, akkor a TV ezt egyből jelezte, hogy ~ "atmos képes eszközt érzékelt" és hát ugye a Q800 is "atmos-os"
Nincs esetleg lehetőséged valaki ismerőstől kölcsönkérni egy HDMI-s SB-t, akár SUB nélkül egy gyors teszt erejéig? -
Gino20
őstag
válasz
j.bravo #12194 üzenetére
Ha nem igény a HDMI csatlakozó (CEC: vagyis egy tával feléled a rendszer és a vezérléshez is elég a TV távja) és szeretnél minőségibb hangot, akkor Én használtan valószínűleg patika állapotban keret felett ezt venném: [link]. Nem egy hoki cucc. Itt olvashatsz is róla magyar tesztet [link]. Van benne USB, jack, optika (Én ezen csatlakoztatnám a TV-hez) plusz RCA, vagyis ha egyszer akarnád, akkor ki tudod egészíteni akár egy aktív mélyládával is.
Ha ez nem és mégis csak jó lenne a HDMI, akkor olyan SB, amiben már van ilyen az pl samuban ez: [link], de ez esetben Én már inkább ezt venném [link].
Amúgy a TV-nél nagyjából minden jobb lenne, de Én személy szerint ezek alatt nem költenék el pénzt, mert lehet azt érezném, hogy csak elégettem pénzt.
Amúgy ezeket a mikrohifiket rá lehet valahogy kötni a TV-re? Ha jól látom ezeken se optika, se jack, HDMI meg főleg nincs.Az, hogy a hátsó falon van az ágy, ne tévesszen meg. Persze nem olyan lesz, mintha még hátrébb el tudnál helyezni surround-okat, de kis tartóra helyezve beforgatva, akkor is kapnál egy valós 5.1 élményt ha mondjuk a samu SB-t kiegészítenéd egy ilyennel [link]. Sokan használják ilyen lehetőségek között és mégis nagy előrelépként élték meg a surrond-okat.
-
Elar
senior tag
Samsung Tv - Samsung Soundbar (Q800A) összeköttetés HDMI-vel.
Nekem nem megy. Wifivel igen, de HDMIvel nem.
Olvasgatva a fórumokat, sokaknak szintén nem.
Tudtok rá vmi praktikát?Igen. A Soundbaron a Hdmi out on van illetve aTvn a Hdmi Arc on
-
válasz
agressor12 #12195 üzenetére
Mivel ebben van Google asszisztens így megkérdezem,hogy Google Home app-pal próbáltad már?Mert csak úgy lehet hálózatot hozzáadni tudtommal.
-
agressor12
senior tag
Sziasztok TCL Ts9030-as hangprojektorral kapcsolatban lenne egy problémám.
Nem megy sehogy a Wifi beállítás,hogy frissülni tudjon.
Két megoldást ír az internet:
1.OK gomb 5mp-ig nyomva,itt bejön a Sleep ON-off,és a Factory reset menű,de wifi nincs.
2.Bekapcsolt állapotban -> Optikai bemenet->Prev->OK->Nest gomb egymás utáni lenyomása.
Nah,nálam egyik megoldás se működik.Találkozott már valaki ezzel a problémával? -
j.bravo
addikt
sziasztok!
gyorsan visszaolvasva, látom hogy volt az utóbbi hetekben már hasonló jellegű kérdés, de mégse ugyanaz volt a szitu mint nálam, ezért inkább leírom én is.Röviden: olyan kiciócó (>50kHUF, persze nem kőbe vésve) megoldást keresek ami jobban szól mint a TV, kb úgy vagy jobban mint egy "oldschool" 2.1-es Creative Inspire T3000, és emellett
1) távirányítóval ki-be kapcsolható az eszköz, illetve állítható a hangerő (nem fontos hogy a TV távjával, saját távval is jó)
2) bluetooth-on rá lehet küldeni hanganyagot okostelefonról, relatíve könnyen, és nem gond ha néha (legtöbbször) az egyik telefonról, néha a másikról.érdemes soundbarban gondolkodni, vagy vegyek inkább hasonló összegért mikrohifit, például ilyesmit? (vagy, vagy stb.)
Kicsit aggódom hogy bármelyik eszközből ebben az árfekvésben nem számíthatok sok jóra, de még reménykedem.
Hálószobában van a TV, házimozi erősítőnek nem sok értelmét látom mert a hátsó hangszórókat nem tudnánk hova tenni.Ha SB, akkor - mivel a TV falon van és nincs körülötte szekrény - a hossza elvben nem limitált. Falra is tehetem (a TV kábeleinek kell max. elférni mögötte), de van egy hosszú asztal is a fal mellett, a TV alatt bő fél méterrel.
Hosszabban: Már a korábbi 32"-os Samsung tévénk hangja kb hallgathatatlan volt (akkor alapzajjal mint a Nagykörútnak, plusz még doboz), ezért a set-top-box rca kimenetéről hajtva egy tizensok éves 2.1-es aktív dobozról (Creative Inspire T3000) hallgattuk, amivel a kiinduláshoz
és a cucc áráhozképest meglepően jó lett.
A pár hete vett 43"-os Philips PUS8505 beépített hangszóróinak már nincs ilyen alapzaja, de szintén dobozhangja van, ezért maradt a Creative. Ezt a TV jack kimenetén keresztül táplálom mert a STB-ról egy kicsit "sietett" a hang a képhez képest, így pedig nem. A TV hangszóróit menüből kikapcsoltam, ezért(?) a jack kimenet szintje/hangereje fix, sajnos eddig nem találtam meg, hogy a jack kimenet hangerejét kikapcsolt belső hangszóró mellett is lehet-e valahogy távról szabályozni.
A hangjával nagyrészt most is elégedettek vagyunk, zenés műsorokhoz is vállalható (asszony nem szocializálódott semmilyen hifin, én is csak Orion SE1205 + HS280 kombón egy panellakásban, tehát nincsenek különös igényeink), de ha már költünk, nyilván a meglévőnél rosszabbat nem szeretnénk. -
Gino20
őstag
válasz
#81556480 #12192 üzenetére
A kihalt SB topikból Én "löktelek" tovább
, (miután olvastam a HM topikban, hogy oda tereltek) hogy hátha lesz itt egy nem csak találgatós, hanem konkrét válasz.
Azért is kérdeztem, mert ha jól látom ez "csak" egy "4.1" rendszer, de ~350-400e Ft környékén (nem most, mert jelenleg árukereső szerint eltűnt a piacról minden egyéb alternatíva, vagy extrém karácsonyi áron kapható, de ez nyilván nem fog így maradni) általában kapható valamilyen surround hangfalakkal felszerelt/felszerelhető LG, Samsung, JBL, amiben van már center sugárzó is, így nagy eséllyel jobb lesz a dialógus + vannak benne pl "magassági" atmos sugárzók is, amik kicsit vertikálisan is hozzá tudnak tenni az amúgy sem széles térhez + akár oldalsó hangszórók is szóval horizontálisan is lehet egy kicsivel szélesebb teret kap az illető. LG vonalat kevésbé ismerem, de samu esetén konkrétan Q950-re gondolok vagy Q900 + SWA9500-ra. Ezek árai most nagyon fent vannak. Q950 volt már 340e környékén vagy Q900 240e környékén + SWA9500. Félreértés ne essékTermészetesen senkit nem akarok rábeszélni egy pl samu/HK termékre a yamaha helyett, főleg nem téged, aki csak segíteni akar.....csak gondoltam leírom, hogy létezik más "vezeték nélküli" megoldás is (ha esetleg ezek kimaradtak volna a palettából) ha a yamaha-val nem juttok dűlőre / friss online vásárlás és tudtok élni az elállás jogával / ..........
-
törölt tag
válasz
Gino20 #12191 üzenetére
nem az enyém hanem rokonomé ( 4 topikba irtam be ugyanezt ahogy küldtek folyamatosan tovább , nem tudom már mit hová irtam) szóval egy nagyon szép kandallós bazi nagy szobában / nappaliban van és nem lett előkészítve semmilyen kábelnek hely ezért lett a vezeték nélküli választás. tipust se én választottam,csak hívtak hogy nem e tudnék valamit kezdeni vele
-
Gino20
őstag
válasz
#81556480 #12183 üzenetére
Jut eszembe, nekem a samu HW-Q90R csinálta ezt mikor hozzám került, hogy a surround-ok hosszabb standby után lecsatlakoztak, aztán kiderült, hogy csak szoftveres hiba volt, majd frissítést követően már soha nem volt ilyen gondom. Ha van a yamaha-hoz újabb szoftver érdemes frissíteni (ha jól emlékszem a reddit-en olvastam, hogy esetemben ez volt a gond)
-
OhYeah
kezdő
válasz
#81556480 #12183 üzenetére
1x olvastam hogy a YouTube nem ad ki 5.1es hangot, de Atmost sem, és az összes ilyen fennlévő hangtesztvideo blabla...a fájl mérettel magyarázták akkor, logikusnak tűnt, de lehet ez is csak álokoskodás. Mindenesetre atmos tesztvideo alatt YouTuberól jàtszva nem írja a soundbar hogy Atmost játszana.
-
törölt tag
ÜDv!
[YAMAHA MUSICCAST BAR 400 HANGPROJEKTOR (YAS-408)+ 2DB MUSICCAST 20 (WX021) SZETT]
Össze vissza szól , rendszeresen párosítani kell, youtube teszt videóval nem működik a hátsó két hangfal külön külön az 5.1-ben . Ezt mondta rokonom, még most fogok ránézni pár nap mulva. Első körben egy update-re gondoltam. Más egyéb ötlet ?
( optikai kábellel van rákötve a tévé jelenleg) -
lezu20
tag
Sziasztok! Srácok aki rendelkezik LG soundbarral az mit jelent hogy b update ? Picit csinálja aztán bekapcsol a soundbar. Szoftver frissítés lenne ? Köszi. De mindig amikor bekapcsolom csinálja .
-
Totóka 2021
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy SB t venni2021es q60 as qled TV m hez filmezéshez.
Hv q 600a és q60t között vacilálok. Szerintetek melyik lenne jobb választás? A szobám 35 nm2 es. -
OhYeah
kezdő
válasz
oAcido #12171 üzenetére
Melyik streaming szolgáltatónál aktív a DD+?
Csak azért kérdem, mert hiába aktív mondjuk Netflixnél, HBO Gonál akkor sem ad Atmost a régi Netflix/HBO Go app miatt Tizen 4.0 alatt ami a Q6FN oprendszere.Nekem egy az egyben ugyanez a HW setup van és HDMI ARC-on csatlakoztatva a soundbar, csak annyit írt ki, hogy TV ARC.
Vettem egy Google Chromecast+TV azt dugva a soundbarba megjött az Atmos🤷♂️
-
oAcido
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Q6FN TV-vel használom a Q800A-t (egyelőre SWA-9500S nélkül). Ha a TV-n játszok le filmeket akkor elérhető a DD és DD+. Viszont, ha PC-ről akkor inaktív mindkét funkció akármilyen filmet indítok.
GTX 1070-ből megy a HDMI a Bar-ba, onnan a TV ARC portjába. Mit kellene csinálnom, hogy PC-ről is elérhető legyen a DD/DD+?
Az NVIDIA beállításaiban jelenleg 5.1-re van állítva a hang és ha lejátszom a tesztet akkor ott szól ahol kell.
-
Gino20
őstag
válasz
Methox91 #12169 üzenetére
Megnéztem az rtings-es összehasonlítást
. Most már sokadjára bizonyítja, hogy szerintem mennyire hiteltelen ez az egész. Értem én, hogy mérőeszközök, stb, stb használatával történik a mérés, de sokszor egy csúcs és belépő között is csak pár tizedes pontbéli eltérést írnak. Lehet tévedek, de pl a Q800-as sorozatban ha van is atmos sugárzó, akkor az picike lyukacskákon akarja lövöldözni a menyót, hogy aztán jól rád pattanjon, de a Q900-ban már van 2db dedikált magassági sugárzó, ami "látható" az SB felső részén és mégis elmaradt pl "atmos"-ban?
na ne már
Ez szerintem csak egy jól agyon szponzorált oldal és oda húz a toll / klaviatúra, ahova a gyártó mondja (akár gyártón belül a típusok között is). -
lovi8
tag
Sziasztok,
szerintetek megéri az árkülönbséget, kb 125k ft:
Samsung 800a vs. 900a
A hatsok már megvannak 9500s.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Saccco
nagyúr
válasz
kukacfej #12163 üzenetére
Ha nincs nagy elvárás, akkor a TS6110 nem rossz választás. Sajnos nem lehet a mély és magas hangokat állítani rajta, csak 3 profilból lehet választani. Viszont magasabb hangerőn sem torzít.
Egyébként a TS9030 Ray Danz eléggé pozitív visszajelzéseket kap. Hasonló a TS8132.
Rtings-en Alto 6-8-9 néven találhatsz róluk teszteket.
-
kukacfej
tag
Sziasztok!
Tcl hangprojektorokrol mi a véleményetek?
Tcl a tv és gondoltam ilyet veszek mellé.
Köszönöm -
Elar
senior tag
Elkezdtem összeeszkábálni a Q800A rendszert. Az meglepett, hogy nincs (vagy nem látok) visszajelző fényt a bekapcsolásról. (illetve kár, hogy a régi Yamaha felfogatása nem passzol hozzá)
Szépen bedugtam a HDMI-t arc - illetve a Samu Tv-n is az Arc
Eddig jó.
A RTL klub van bekapcsolva - én frankón dobozszerűen hallom. A mélynyomó viszont nagyon megdobja a dolgot....A "fontos" kérdésem a lenne, hogy a HDMI mellett kell az optikai kábel is vagy azt nyugodtan elrakhatom?
Illetve a mélyláda így jól van lerakva vagy forgatni kell vmerre?
[link] -
sxxorp
őstag
válasz
ricsip #12139 üzenetére
Megfogtad a lényeget. Véletlenül sem a tapló stílusodra utaltam, hanem arra, hogy álljunk le vitázni az infláció értlmezési köréről
Egyébként ennél sokkal nagyobb is bekövetkezett már: "A történelem legnagyobb áremelkedése Magyarországon volt a második világháború után. 1945. júliusában hiperinfláció kezdődött; 13 hónapon keresztül tarolt az egész gazdaságban, és végül inflációs világrekord lett a következménye. A havi infláció megközelítette a 41 900 billió (4,19 × 1016) százalékot, az árak 15 óránként duplázódtak." ~ wiki Kíváncsi lennék ilyen időszakban mi maradna a 'szókincsedből' a helyzet kifejezésére -
Agony
aktív tag
Fekete és fehér van belőle 2/3/5 méter hosszúsággal:
Én a https://hdguru.hu/ oldalról rendeltem 1.700 Ft / db áron, de úgy látom az 5 méteres az elfogyott náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest