-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
Doctor Who 6. évad (+ 2011 Christmas Special + Pond Life)
Nem lassítottam a darával, mert a TARDIS elszabadult
Frankó volt ez az évad. Egy kicsit azért hiányoznak az epikusabb ("galaktikus") epizódok, még ha Russel T Davies sokszor túlzásba is esett anno, már az 5. évad is, de a hatodik talán még jobban elment egy kicsit ebbe a Supnat/Horror/Fantasy keverék irányba (még ha Sci-fivel kevert is), és nincs is vele gond, csak ezeknek más hangulata van.
Viszont. Amit kapunk, az baromi jó.
Kreatív történetek, amik még ha nem is annyira "epikusak", nagyon hangulatosak, mondanivalóval rendelkeznek, jól kezelik a karaktereket, jók a visszautalások, a sztorikkal nem nagyon lőnek túl a célon (bár néha azért megesik). Ennek az évadnak a főszála valami zseniálisan jó volt, ahogy az egész évadban felépítették és "keretes szerkezetbe" foglalták, a legvége pedig annak ellenére, hogy kitalálható volt, nagyon király lett. Főleg ezzel az "hümmögős" zenével, ami mostanában az epizódok vége fele illetve az izgalmasabb részeknél szokott jönni (még nem kerestem ki, mi a pontos címe).
River története érdekes és csavaros volt, csak lestem, hogy na bazzeg
A Silentek odavágnak, Amy Pondot pedig elvenném feleségül, annyira édes.
Az évad epizódja nálam a 6x10 ("The Girl Who Waited") (úgy látszik a 10-es részek tetszenek mindig a legjobban). De a 7-es ("A Good Man Goes to War"), a 11-es (Egy kicsit Kubrick/The Shining beütésű epizód) és nyilván az évadzáró (13-as) is nagyon jó volt.
A Christmas special epizódja ennek is aranyos történet volt, a végén pedig... szép pillanat volt ott az ajtónál
Jöhet a 7. évad, mert "Bow ties are cool"
-
bAtt001
addikt
tényleg nem volt misfits a héten? utolsó, sorozatzáró rész jön és szünetelnek?? nemáár
-
doc
nagyúr
válasz
Integra #9263 üzenetére
valoban zsenialis sorozat (ezert van nekem otthon egy diszdobozos kiadas belole, muanyag cylonbabuval
, illetve emiatt (na jo, meg a Firefly DVD miatt) regiofuggetlen a lejatszom), de a befejezes (sot, az utolso 1 vagy 2 evad) mar elegge khm...
Szerintem siman tulvallaltak magukat az irok (pont ugy mint a Lost eseteben), es akkora baromi nagy csattanot akartak, hogy a vegen semmi nem lett belole. Az elso 1-2 evad nagy rejtelyei, beinditott szalai kifulladtak, a lezaras meg valamilyen szinten rendben van, csak nagyon keves. -
Andris837
senior tag
Az új Homeland rész hatalmas volt. Alig várom már, hogy hogy is lesz vége az évadnak...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #9286 üzenetére
Én is végignéztem.
-
Integra
titán
válasz
brownus #9283 üzenetére
érdekes, mert noha nekem személy szerint fura, de mégsem mondanám ezt, sőt magam ellen beszélek, de azt mondom, jó lett ez így.
és tetszik abban a tekinetben is, hogy nem azt kaptuk, amit amúgy vártunk volna
feltételezem, hogy azért is ez lett a vége, hogy összetudják kötni a mai földön élőkkel. ha ezt nem tették volna, akkor lehet, hogy nem küldték volna a flottát a napba és lett volna a végén egy olyan vágás, hogy new caprica 150e évvel később.. alternatívként jó lett volna
-
Integra
titán
spoileres
2 nézetből tudom megközelíteni a lezárását:
1. enyém
nehezen azonosulok vele, mert nem tartom túl reálisnak, hogy egy fejlett faj csak úgy eldobja a technikáját, hogy az ég világon semmit sem akar magával vinni egy vad idegen bolygóra, csak a hátizsákját, meg könyveket. hiába mondja adama, hogy ne becsülje le az emberek újrakezdés utáni vágyakozását, ami felülír minden szabályt. ezzel egyet is értek, de biztosan nem dobtam volna el a technikát, vagy nem 100%-ban. miért lakjak vad idegen világban egy sátorban, mikor lehet a létező techikával házat építeni és gazdaságot kiépíteni a mindennapokra? szóval nem kerek.
2. alkotók. nagyon jó. nem számoltam vele, de logikus és valós lezárás, nincs folytatás. van benne természetesen logikai baki, mert ha hérát megtalálták, akkor azt a minimál technikát amit biztos levittek magukkal, hova lett? meg a raptorok etc.. plusz ugye six és baltar ott grasszál 150e évvel később a mi világunkban, tehát akár caprica népe a mi ősünk is lehet keveredve az ősemberrel.
aztán van itt rakás nyitott kérdés, mi van baltarral, karaval, six is..
-
callmeakos
veterán
válasz
callmeakos #9279 üzenetére
-
mayday00
őstag
The Tomorrow People 7.résszel kaszálom.
Még mindig ott tartunk ahol az elején. Gyakorlatilag nulla főszál. Teleportálgatnak jobbra, balra, de ezen kívül sok minden nem történik. Ja de történt. Van újabb szerelmi szál. Mert az nagyon fontos egy sorozatban. Főszereplő csaj megcsalta a pasiját..huuu..mekkora sztori. Utána meg elteleportált. Biztos majd összefognak veszni rajta. Nézem az alfákat inkább, az sokkal jobb
-
callmeakos
veterán
Marvel: Agents of SHIELD 1x10
Na végre valahára körbeértek a szálak. Egy viszonylag jó rész volt, aminek a vége azért elég MINDFUCK (a jó értelemben). Klasszikus szezonfinálé, hogy azért legyen valami érdekes is a kövi részben is. És talán most már elkezdik felgöngyölni a Coulson hogyan élhet még dolgot. -
attiati
veterán
kösz a listát mindenkinek
a Banshee lehet meggyőz:
2013 legjobb pucér filmjelenetei -
xenom0rph
őstag
A mai Homeland is adta az ívet.
-
attiati
veterán
Mondjatok valami jó sorozatot. Mondjuk már kérdeztem fél éve is
Nyomozós, krimis dolgok, sitcom-ok nem tetszenek (Agymenők, Dexter nem tetszett)
Breaking bad kivégezve, nagyon magasra tette a lécet
Trónok harca is
Kaliforgia és Törtetők tetszettek méglehet folytatom a Homelandet
-
Integra
titán
végre kivégeztem a galactica-t, webizódokat, nagy filmeket, mindent. zsír. a legjobb sci-fi sorozat ever.
-
mayday00
őstag
válasz
brownus #9259 üzenetére
person of interest-ben kapásból van vagy 3-4 szál. de lehet több is. rohadt jó sorozat. a 3 évadra meg plussz egy lapáttal rátettek a készítők.
ajánlom mindenkinek. nekem a kedvencem, top 1!
Idáig 2 sorozat volt amit nagyon imádtam. Nálam a mai napig a top 1 a szökés, utána jön a person of interest
-
brownus
veterán
hyhy,
24-hez hasonló sorozatot tudnátok ajánlani? a strike back-et ne
-
gyuromoj
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
Köszi az infókat.
-
gyuromoj
veterán
Keresik a fiatal Bruce Wayne-t
Supernatural S09E10 január 14.
Road Trip
Sam and Dean must exorcise the angel out of Sam as angel Gabriel intervenes. -
törölt tag
Haven 4. évad
Még van belőle egy rész, de wow. Kicsit hullámzó volt az évad, viszont a sztorit nagyon jól alakították, az infókat meg nagyon jól csöpögtették. Sokféle befejezés lehet, de az előzetes alapján sem lehet ezt teljesen eldönteni. Várom a pénteki új részt, és ha nem felejtem el addig, akkor a következő évadot is
-
b.daniel
senior tag
TTP új része qrva jó volt. Most jól felpörgették a dolgokat. Basszus most nagyon várom az új részt
ez elég Epic vt szvsz
-
törölt tag
válasz
mayday00 #9241 üzenetére
Anno sok-sok évvel ezelőtt a Lost volt az első sori, amit elkezdtem nézni hetente és érdekelt, de a második évad felénél feladtam, meg volt jobb dolgom is helyette
Azóta sem kezdtem újra, már nem is érdekel, de biztosan jó, csak nem ennyi év után
Úgy emlékeztem Alphasból 3 évad volt, de akkor csak 2
Viszont a 2. évad sokkal jobb, mint az 1.
TTP jól kezdett, de kicsit kezd laposodni, bár az új részt nem láttam még. -
mayday00
őstag
-
brownus
veterán
Sherlock: Series 3 Launch Trailer - BBC One
már nem kell sokat aludni :d
-
törölt tag
Na még 2 rész és Lost S04 is kivégezve. Izgi.
-
törölt tag
válasz
mayday00 #9232 üzenetére
Úgy tűnik nem írtam róla, legalábbis a kereső nem dobta ki. Szóval jah, végignéztem a 3 évadot és most heti adagokban a 4. évadot is.
Darálva marha izgalmas és nagyon tetszett, de így heti adagokban nem annyira várós, bár a heti részeket így élvezem, mert alakul a sztori továbbra is. -
negyven2
veterán
-
spammer
veterán
válasz
VIPowER #9222 üzenetére
Ja, nem volt rossz rész, de nálam annyira nem kedvenc, mert hasonló témájú/eseményű filmekből már volt egy pár, így nem tudott annyira megfogni. Nekem inkább az előtte lévő Planet of the Dead (a buszos, Michelle Ryannel) tetszett jobban, még ha nem is volt olyan nagy extra, azért az talán "egyedibb" volt.
(#9228) orichalcos : ja, eléggé belehúztam
De hát most már tetszik, jól esik nézni (nem úgy, mint az elejét
). Na meg az volt a terv, hogy a karácsonyi special részre végezni akarok vele, meg már nagyon kíváncsi vagyok az 50. évfordulósra is
De szerintem most kicsit visszaveszek a tempóból, ez a maradék 2 évad már úgysem olyan sok
-
hdman
őstag
Homeland 3x10:
Ez nagyon kiraly volt, veeeegre
-
törölt tag
Haven 3. évad
Hát wow...Itt 1-2 unalmas rész volt csak, a többi mind ütős, a vége felé pedig egyre jobb lett. Bár olyan, mintha már láttam volna az egészet
Nem spoilerezek, mert akkor lelövöm a fő sztorit.
Amit most sikeresen lezártak, viszont vannak újabb problémák, szóval új lendülettel mehet tovább a 4. évad.
És olyan jó volt az utolsó 5 perc, hogy muszáj megnéznem a 4x01-etKözben rájöttem, miért vonz a sori: annak ellenére, hogy legalább 3 dolog van, ami miatt nem nézek sorozatot a következőképpen csinálták meg az egészet: van egy fő szál, ami egész végig menni fog, míg tart a sori. Van sok mellékszál, amik több részesek, és vannak epizodikus részek, amik mind-mind a fő szálhoz kapcsolódnak. 3 főszereplő van benne, és sok-sok mellékszereplő évadokon vagy sok-sok részen át. Ami külön tetszik, hogy a 3 főszereplőt nem egyszerre vezetik végig, hanem külön-külön nyomoznak majdnem mindegyik részben. Ez pedig sok lehetőség és pont emiatt nem unalmas az egész sori, pedig eléggé sablonos és klisés, bár a legtöbb esetben egy ügyes csavarral feloldják ezeket a dolgokat is.
Bár elég érdekes lett az évad vége, gondolom ezt a köv évad első pár részében feloldják majd, és nem rögtön az elsőben.
Aki szereti a kicsit természetfelettit és nem csak a megoldást várja az arcába minél gyorsabban, annak ajánlom ezt a sorit. Bár ez is olyan, mint a többi. Az első évad kicsit gyengécske. A 2. már jobb, viszont a 3. évadra simán beért ez a sori is, mint a többi
-
bambano
titán
válasz
-=Vacsek=- #9202 üzenetére
Az utóbbi időben általam látott sorozatok közül magasan Az utolsó zsaru vezet.
-
spammer
veterán
Doctor Who - A Christmas Carol (2010 Christmas special)
Ez valami eszméletlen jó volt. Gyönyörű karácsonyi mese, mind látványban, mind történetben
Katherine Jenkins nagyon szép nő.
Ha így karácsony közeledtével valaki nézne egy aranyos kis mesét, annak ajánlom, előzetes ismeretek nélkül is simán nézhető epizód.
-
spammer
veterán
Doctor Who 5. évad
Huh. Meglehetősen fura volt Matt Smith, azt gondoltam róla az elején, hogy nem, nem, nem lesz jó, s bár Tennant dokijához nálam (legalábbis még most) továbbra sem ér fel, egész korrekt lett az évad végére, érezni, látni, hogy addigra kezdett belerázódni a szerepbe. Remélem, hogy ez még csak javulni fog, de mindenesetre elfogadtam, mást úgysem tehetek
A stílus is változott: új főcím (furcsa volt ez is, de baromi jó lett), nem voltak annyira elszállt, grandiózus történetek évad közben (ez azért egy bizonyos szempontból hátrány), az új doki öltözete, kinézete más, stílusa visszafogotottabb talán egy kicsit, szóval amolyan reboot-szerű az egész. Nem mondom, hogy rosszabb, mint a 4. évad, csak kicsit más (éppen ezért azoknak esetleg tetszhet, akiknek az előzőek nem tetszettek.)
A részek egyébként elég jók voltak, közülük is kiemelném az 5x10-et (Van Gogh-os sztori), és a dupla finálét (Pandora, Big Bang): állat volt, akkora időutazásos kavarás, hogy ilyen csűrés-csavarást eddig szerintem csak a Lostban láttam. (Persze ha nagyon akarja az ember, akkor bele lehet kötni, de ez nem az a sorozat, ahol értelme lenne
)
Amy Pond pedig, hmmm...
Még estére van egy karácsonyi special epizódom, aztán jöhet majd a 6. évad.
"Geronimo!"
-
mayday00
őstag
Első évadot most fejeztem be belőle
Nagyon jó volt
TWD 4×08Aki kaszálta, feltétlen nézze meg ezt a részt. Szerintem visszavonja a kaszát
Végre bekövetkezett amire vártunk...
Végre egy másik irányba indul el a sorozat... Nem lövöm le a lényeget..De ez a rész nagyon ott volt.
-
haypro
senior tag
Van itt rajtam kívül Suits fan?
-
xenom0rph
őstag
válasz
-=Vacsek=- #9200 üzenetére
Ha szereted a sporttal kapcsolatos dolgokat akkor nézd a Blue Mountain State-et ! Órási
-
Viszlát
addikt
válasz
Tudom meg ajanlani a regebbi Sorkinokat: Studio 60 on the Sunset Strip, West Wing. Ha a Newsroom bejon, ezek is tetszeni fognak.
-
bAtt001
addikt
válasz
se a newsroom se a house of cards nem hosszú, 1-2 nap alatt meg lehet nézni mert nagyon jó a történet. egyikben híradósokról van szó a másik meg politikai játék. nem olyan mint ami itthon megy
rühellem a politikát alapból de ez a sorozat nagyon bejött, nagyon minőségi darab
-
bAtt001
addikt
válasz
-=Vacsek=- #9193 üzenetére
igényeset aztmondod? akkor newsroom, house of cards, game of thrones, LOST
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Autós topik
- Mini-ITX
- Motoros topic
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest