-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nubreed
veterán
The Wheel of Time.
4 látott rész után hatalmas pozitív meglepetés számomra ez a sorozat. Ha már fantasy, fényévekkel jobb mint a Witcher. Az pedig, hogy Alvaro Morte is szerepel benne külön plusz pont. Nálam eddig egy erős 9/10.
-
válasz
volandy #60337 üzenetére
Rálesek majd jutubin köszönöm! Egyúttal eszembe jutott, mit nyomtam le tavaly novemberben:
A gesztenyeember (The Chestnut Man) 10/10, azért adnék csak 9-et, mert még nézném tovább. Lehetetlen beosztani a krimi és/vagy skandináv krimi fanoknak. MÉG!
Szerk.: A héten elkezdtem egy tartozásom a Mandalorian 2. évadot. 5 rész után azt mondom az első évadnál is jobb. A harcjelenetek ott vannak a szeren, Disney ide vagy oda de itt kimaxolják a 12-es karika kereteit, akárcsak anno a Rouge One-ban. THIS IS THE WAY!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Star Trek: Picard Season 2 Trailer 2 | Rotten Tomatoes TV
Jó lesz ez úgy érzem.
-
-
Rigormortiis
veterán
-
Dicker
őstag
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!
Expanse már jön is, és szuper, mert 4k is van.
Addig nézem a "The Man in the High Castle"-t. Eddig érdekes, bár elég vontatott.
A többit is hozzáadtam a watchlist-hez, és majd nekik ugrok utána.Közben kijött az Ozark új évada is szóval az is pörög, bár az hamar elfogy. De hirtelen lett mit nézni.
Battlestar már megvolt, csak elfelejtettem beírni.
-
OgreImre
senior tag
A BSG-tól engem is mindig az összetettsége és hossza riasztott el, évadok, mini series, websorozat, filmek...a mai napig megvan valamelyik merevlemezemen az egész. Pedig egyszer nekiálltam és megnéztem az utána készült előzménysorozatot a Caprica-t és tetszett, de a BSG-re még nem tudtam rávenni magam.
-
Janaboy
Topikgazda
Pont most azon izélek hogy elkezdtem elölről nézni az Expanset (mondjuk szinkronosan, pedig szerettem az eredeti hangjukat, csak nincs kedvem olvasni
) és amikor először teljesen átjött és érezhető volt, ahogy Miller
szerelembe esett Julie Maoba a nyomozás közben, de most így egyben darálva ez nem jön át annyira, vagy csak lehet azért mert már láttam. -
oriic
HÁZIGAZDA
Sejtettem, hogy nem a régi sorozatra gondoltál.
(Amúgy 2003-at azért írtam, mert akkor jött a mini-series, ami kvázi kötelező Season 1 előtt)
Amúgy mai szemmel nézve nem is tudom, hogy van-e élvezhetőnek tűnő trailer a sorozathoz, talán az ausztráloké még jónak mondható. [link]
A BSG nekem mindig különleges sorozat marad, voltak jobb és rossz részei is, a befejezés eléggé megosztotta a rajongókat, de én összességében imádtam. Azt el kell mondani róla, hogy elsősorban nem egy sci-fi akciósorozat, legalábbis nem a hétköznapi értelemben véve, cserébe rengeteg fordulat van benne.
Ha esetleg belekezdenél, csinálj sok szabadidőt, plusz nem árt ha tudod, hogy van egy nézési sorrend is, ha érteni szeretnél mindent (nem fogsz
) [link] (Caprica és Blood & Chrome kimaradhat, mindegyik előzmény)
-
-
la_cc
addikt
A Battlestar Galactica mai szemmel mennyire vállalható? Nekem ez teljesen kimaradt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Rigormortiis #60310 üzenetére
Plusz ugye a Serenity film.
#60309 cattus
Igen, a szörnyverzum-ban most jelenleg a Godzilla meg a Kong van.
-
remi67
tag
válasz
Rigormortiis #60310 üzenetére
Firefly+Serenity-re +1. Summer Glau jól húzott ezekben végig.
Jut eszembe, Summer Glau volt később Terminátor is, az a sorozat is megütött egy alsó középszert, egy belepróbálást megérhet. (Viszont gőzöm nincs van-e szinkronnal.)
-
remi67
tag
válasz
Kergeboci #60306 üzenetére
A Babylon 5 minden hibájával és gyengeségével együtt még ma is megállja a helyét, pedig a főszálat anno kicsit elkapkodva zárták le, mert úgy nézett ki, kasza van, aztán meg mégis lett pénz a folytatásra viszont ahhoz meg nyilván új történetet kellett írni. Készült egy csomó film is, sajnos nem mind lett jó és egy szintén gyengécske spin-off is amit 13 rész után kaszáltak.
A The Leftovers-t is merem ajánlani, végig kiváló, ahogy a12 Monkey-t is, bár ez utóbbi SZVSZ elég hullámzó lett, a The Strain viszont, hááát, maradjunk annyiban, hogy nekem nem jött be.
A még régebbiek közül talán az Androméda, ha jól emlékszem ez egész jó volt. Ha más nem is de Lexa Doig jó volt benne.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
Dicker #60299 üzenetére
Dark Angel (Sötét angyal)
"kis gagyi", de nagyon hangulatos+1 Babylon5
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na bakker
"'Godzilla' live-action series is in development at Apple TV+
It is set in the Monsterverse"
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
válasz
Dicker #60299 üzenetére
Amúgy továbbiaknak:
Babylon 5 : ha nem félsz attól, hogy kifolyik a szemed a 3D cgi őskorában megalkotott látványvilágától, akkor az egyik legjobb és legkomplexebb scifi sorozat (kb az első résztől kezdve megvolt a terv, hova akarnak kifutni a sorozattal) - de tényleg fájdalmas ma már ránézni12 Monkeys: ugyan a 3. évad jócskán leül, de szép, visszautalgatós lezárást kapó időutazós scifi sorozat (a film is jó belőle, ami alapján készült)
The Leftovers: misztikum, lassú, hangulat központú. A legnyomasztóbb és legmaradandóbb légkörrel, amit én sorozatban átéltem. Pont olyan "lezárással" mint amilyen addig az egész történet volt.
The Strain: vámpíros világvégés fantasy New Yorkban. A rövid 4 évad dacára kicsit elnyújtott a sztori, de én szerettem.
-
válasz
Dicker #60299 üzenetére
"The Man in the High Castle" : nagy kedvencem volt, de engem mindig is érdekelt az alternatív történelem sztorik (regények, filmek, játékok). A sorozat azért elégé lassú és elégé család központú drámákra épül, a nagy hatalmak egymásnak feszülése csak háttér az egészhez, de bőven foglalkozik a behozott misztikum szállal és egy elfogadható lezárást is kapott a sorozat. Én csak ajánlani tudom (de a szinkronról nem tudok véleményt mondani)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest