Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
All of us are Dead S01
Hat ez kikopott Highschool of the Dead Anime adaptacio. A CGI tenyleg nagyon ZS kategoria.
-
válasz
Komplikato #60595 üzenetére
Tényleg, mi van a The Nevers-el? Az első 6 rész lement, de arról volt szó, hogy még 2021-ben jön a többi része az első évadnak. Mikorra várható?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
CharlieDrop #60590 üzenetére
Ja bocs, akkor benéztem.
-
Maxxy10
addikt
válasz
CharlieDrop #60590 üzenetére
Nem tudom de fun fact UK-ban nincs HBO Go/Max
-
1883
6. részEz biza még mindig piszok jó anyag, maga a rész a sztorit nézve kicsit az egyhelyben ülősebb típus volt, de mivel a készítők elérték azt nálam, mint anno a Breaking Bad-ben, hogy együtt lélegzel a szereplőkkel és aggódsz, ezért minden pillanatát élveztem. Ez a rohadt sorozat folyton csak pár percnek tűnik, holott bruttó néha nettó 60 percekkel operál. Felesleges filmekkel próbálkoznia Taylor Sheridan-nek, a Those who wish me dead is nézhetetlen volt, ez az ő igazi hangja/stílusa.
Arcane
Sigh....első 2 rész oké, nem ájultam el, 3. rész: kegyetlen jó! Azt hittem, na most indul be a dolog! Hát a francokat. Csatlakozom a Jinx utáló klubhoz, fogpiszkálóval is letudnám ölni ezt az irritáló szutykot, Vi, Caitlyn és Viktor (!!!) viszont jó karakterek. A többiek? Kidolgozatlan, a sztori érdekében madzagon rángatott szereplők. 10/7 főleg a "grafika" miatt, 2. évadra is majd rálesek, de különösebben nem fogom sürgetni. Kikapcsolódásnak azért jó volt, hátha ez lesz a pioneer sorozat és más ismert játékok is legalább ezen a színvonalon lesznek képernyőre hozva. Apex Legends pl üvölt egy jó R-rated sorozatért
-
radi8tor
MODERÁTOR
Milyen vicces hogy egyszerre terjeszkedik a kettő. Mintha csak bevárták volna egymást.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
CharlieDrop #60584 üzenetére
Go-nál nem csak 2 használhatta egyszerre?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
grizlisandor
veterán
Euphoria S02E04
Azta k eget, mi történik itt!
A képi és hangi világ, amit összeraknak hetente elénk, nagyon durva.
Captain Tom ChandlerNem kirobbantani akarok egy off tengert, de aki vágja, hogy Jules milyen genderizét képisel és miből mi lett írja már meg, köszi.
(#60578) gyuromoj:
Én is a 3. évad kaszáltam a sorozatot. -
kukulec
őstag
hát ahogy eljátszották úgy ennyi is volt.
csak hogy papa egy manipulátor, aki ráadásul félig meddig jogos ügyet kezdett el vinni, és elvileg rohadt okos, a gyerek meg egy többszörösen traumatizált, megfelelési kényszeres valaki. ehhez képest egyik részben még felszólítja a népeket a kantinban, hogy kitartás elvtársak, másikban faarccal, mint aki jól végezte Olgát, lelép a színről. -
kukulec
őstag
válasz
PhilBrick #60558 üzenetére
én ezt értem, de a sorozatot nem 30 éve készítették, és ez átjön. a képi világ lenyúlása is. előbbi néhol problémás, utóbbi néhol előny.
Expanse - alapvető problémája a sorozatnak, hogy sok jó szereplő mellé pont a két összetettnek beállított figurát, Marco és Filip Inarost játssza két eszméletlenül tehetségtelen színész, és ez alapból lehúzta nálam az élményt. Nézni is rossz azt a ripacskodást amit művelnek. Viszonylag kevés produkció engedi meg magának, hogy kiesik egy Thomas Jane, de leszerződnek Keon Alexander-rel és Jasai Chase Owens-szel.
-
-
gyuromoj
veterán
Grant Gustin aláírta szerződését a The Flash 9. évadjára a Warner tévéstúdiójával, most már csak a CW berendelésére kell várni. A színész 200e dollárnál is többet fog kapni egy részért, ami rekord a csatornánál.
-
k-adi
nagyúr
Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban
The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window
(2022)
S1Teljesen korrekt minisorozat, Kristen Bell jól alakít, és ugyan mindenhonnan összelopkodtak ezt-azt, ötletet, stb. de a poénok jó helyen vannak és végig találgattat a nézővel ki, lehet a gyilkos.
És... 30-35perces részekből áll, és így pont jó. A héten volt téma az epizódok hosszúsága, és ennél a sorozatnál pl. tökéletesen elég volt a ~30 perc epizódonként a "feszültség" fenntartására. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
gyuromoj #60567 üzenetére
Teljesen, mivel nem a játékot dolgozza fel, hanem egy alternatív világban játszódik. (Silver Timeline-nak írják)
"The Silver Timeline is a unique vision of the Halo universe that contains and embraces many key elements of the core canon that has spanned the last two decades, but with relevant contextual and narrative details that diverge in ways appropriate (and necessary) to the storytelling opportunities presented by the TV medium and our collaboration with creative partners."
Persze nyilván az utalásokat, easter eggeket és kikacsintásokat a rajongók fogják csak érteni, de ezek szerintem csak extrák.
-
válasz
Yodamest #60565 üzenetére
Nincs baj a színvonalával, viszont eltűnt belőle az az elem, ami miatt az első szezont végignéztem. Ahogy írtam már nemtomhol
, nagyon becsülöm, ahogy a készítők a témához nyúltak, tisztelettel, de nem kritika nélkül, amiből lett egy életszerű karaktereket mozgató, helyenként székrőlleesős iróniával átszőtt szappanopera. Nekem ez a világ az irónia nélkül nem elég érdekes, csak ennyiről van szó.
-
CharlieDrop
veterán
áh, vótmá, bocs, valahogy átfutottam
-
grizlisandor
veterán
Itt a feliratos trailer.
Nem ismerem a Halo univerzumot, de bejövős trailer alapján.
Az a covenant érdekeket képviselő csápos emberi nő kinézetű valami érdekes így kívülállóként. -
nubreed
veterán
Annyi könyvet elővesznek amiből csinálnak hol jobban, hol rosszabbul sikerült sorozatot.
Nekem volna egy nagyon jó ötletem, hogy miből kéne sorit csinálni, mint néznék szívesen, amit könyvben már rongyosra olvastam: Dan Simmons Hyperion/Endymion sorozata. Előbb utóbb csak eszébe jut valakinek, hogy itt van ez a remek sci-fi könyvsorozat és meg kéne filmesíteni, csak aztán nehogy úgy járjon mint szegény Alapítvány mondjuk.
-
kukulec
őstag
Az Idő Kereke (The Wheel of Time)
Rengeteg beállítás és történet részlet egy óriási nyúlás vagy a Gyűrűk urából vagy a Harry Potterből. A szövegköny jó eetben is max közepes. A színészi alakitások a hitványtól a jóig terjednek; Rosamund Pike jó akárcsak a kellemes meglepetés, Zoë Robins. A többiek észrevehetetlenek vagy ripacskodnak. A sorozat érezhetően jobban koncentrál a korszellemre mint a történetre és annak mélységeire. Természetesen a férfiak okozzák a problémákat, így a többségük szemét, míg a hölgyek erősek és jellembajnokok. Az lehet hogy csak nekem probléma, hogy egy világvégi faluban azért sincs két egymásra hasonlító ember... rendben van a multkulti ábrázolása nagyvárosoknál, de Baktalórántháza szintű település esetén ez kevéssé hihető. a sztori valami hihetetlenül banális, és a jó és a rossz küzdelme (sárkány vs sötét úr ) úgy volt megrendezve mint valami gagyi brazil szappanoperában. van viszont két nagy előnye a műnek. alapvetően szépen van fényképezve és jók a hanghatások. jó pillanataiban 6/10
-
Yodamest
veterán
Cobra Kai - Kissé nehezen vettem rá magam, mert bár nagyon jókat olvasni róla, soha nem voltam egy karakte kölyök fan. Szerencsére olyan vagyok, hogy legtöbbször alá tudom rendelni magam a pozitív visszajelzéseknek és jaj de jól tettem ezúttal is! Már 2 rész után világossá vált, hogy nagyon igényes továbbgondolás, hatalmas tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz. Már a 2. évad végefelé járok, abszolút csúcs sorozat! -
Bad Pritt
félisten
válasz
balazs025 #60546 üzenetére
Az a legkevesebb, cserébe Keir Dullea gyakorlatilag egy az egyben a Halo 2 Anniversary Hood admirálisa.
Nekem sok minden furcsa ebben a trailerben, viszont az beszarás, mennyire aprólékosan reprodukálták a játék dizájnját olyan apróságokig, mint a Sangheili páncél hexagon texturáltsága. Well done. Az mondjuk érdekes, hogy a fregatt dizájnt cserélték egy letisztultabb, starwarsosabbra. -
oriic
HÁZIGAZDA
Halo - Trailer (Premier március 24.)
-
Janaboy
Topikgazda
In from the cold /A kémnő visszatér
Közepes sorozat, valszeg sok embernek nem tetszene, azért némi fordulat akad benne.
Egyszer talán nézhető. -
nitro16
senior tag
-
Úh, 1883. 5. rész nem tudom romantika vagy a dráma, vagy mi volt, de megkönnyeztem.
-
volandy
senior tag
válasz
volandy #60530 üzenetére
Karppi/Deadwind finn sorozat. Nagyon akartak egy második Bron/Broen sorozatot csinálni, de hát nem igazán sikerült, Pihla Viitala nagyon hasonlít Sofia Helinhez!
Azt hittem az évad végére lezárják, de nem. Ezek szerint lesz még folytatás. Simán nézhető annak aki szereti az északi sorozatokat!Az évad közepére már összekavartak mindent. Benéztem!
Ahonnan letöltöttem ott az utolsó két rész hiányzott. Most sikerűlt megszereznem a 11-12. részt!
Lezárták az első évadot! Szerintem jó lett! Én nem is gondoltam volna, hogy ő a gyilkos!
Jó kis sorozat.
Ajánlom! -
jonnyjoker01
veterán
The Expanse Season 7: Release Date & Confirmation on Amazon Prime!
Az internetes "újságírás" csúcsa. -
nubreed
veterán
2022.02.23
Várós nagyon.
-
volandy
senior tag
Karppi/Deadwind finn sorozat. Nagyon akartak egy második Bron/Broen sorozatot csinálni, de hát nem igazán sikerült, Pihla Viitala nagyon hasonlít Sofia Helinhez!
. Azt hittem az évad végére lezárják, de nem. Ezek szerint lesz még folytatás. Simán nézhető annak aki szereti az északi sorozatokat!Az évad közepére már összekavartak mindent -
grizlisandor
veterán
Resident Alien 2x01
Euphoria mellett a másik sorozat, aminek nagyon örülök, hogy folytatódik.
Alan Tudyk még mindig hatalmas! -
negyven2
veterán
Van még 3 könyv, de a 7. története az 30 évvel a 6. után kezdődik.
És ezért is volt furcsa, hogy beletették a Laconia szálat, mert így, hogy nem lesz 7. évad így nem sok értelme volt. Ráadásul az, hogy nem lesz 7. évad még a 6. forgatása előtt köztudott volt. Kergeboci: 2021. November 30-án jelent meg a befejező kötet a Leviathan Falls.
-
-
Janaboy
Topikgazda
Amúgy ha már feljott az Expanse.
Úgy döntöttem végig nézem egyben.
Hát teljesen más a sorozat pörgése így, mint heti egynel. Viszont nincs is annyi izgalom faktor, de ez lehet azért is, mert már láttam.
Az első 4 évad a legjobb, az 5. a legrosszabb, a 6. meg jó folytatás lenne, de így hogy kasza
Pedig olyan sok potenciál van még benne.
Kedvenc karakterek Amos, Christian meg Clarissa. -
attiati
veterán
válasz
Janaboy #60323 üzenetére
"elkezdtem elölről nézni az Expanset (mondjuk szinkronosan)"
Véletlenül szinkronosan kezdtem el az utolsó évadot. Hirtelen nem tudtam mi a baj
Az összes többit angolul néztem előtte és fura volt.Egyébként az egész 6. évad nem hozott sok újat.
Tervben van valamiféle folytatás?
Simán lehetne innen tovább tolni a sztorit, de nem rétestészta módon. -
paatrick
őstag
Kép nélkül átsiklottál volna rajta, így mindenkinek feltűnik aki várta de elfelejtette hogy tegnap jött ki
Amúgy:
All of us are dead E2
Na ez már full akció volt végigés megint egy jó adalék, a szereplők a "valóságban" vannak, tehát láttak már zombifilmet meg minden. Még utalnak is rá hogy ez tök olyan mint egy másik koreai zombifilm.
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60513 üzenetére
igen, de most a készítők helyében mit mondanál?
1. bocsi, nincs ebben ennyi, inkább offoljuk a deal-t?
2. inkább hozzáírunk még 1-2 töltelék részt és szétvagdossuk 10 részre1. esetén 0 money
2. esetén még ha bukta is, 1 évadnyi money azért csak meglesz + nem biztos hogy garantált a bukta, látod hogy supergirlből is mennyi évad van, meg flashből és az összes többi CW-s szarból és ez csak 1 példa a sok közül. -
-
la_cc
addikt
válasz
nubreed #60499 üzenetére
Can the chose one smoke?
Tényleg zseni ez a sorozat.
-
-
paatrick
őstag
All of us are dead (2022) - E1
Mindannyian halottak vagyunk
Jigeum Uri HakgyoneunTegnap jelent meg a várt koreai zombisorozat. Még csak az első részen vagyok túl, ez elég felemás érzést hagyott. Egyrészt a zombi megközelítés eredete nem rémlik egy zombifilmből se, talán a Girl with all the gifts-nek van hasonló felütése, ami azért elég jó ómen.
Persze a zombik ugyanúgy viselkednek mint általában a koreai zombik. Gyorsak, futnak, agresszívak.
Ebben az első részben viszont még nem sok minden történt, olyan szereplőbemutató akarna lenni. Viszont egy szereplőt se érzek közelebb magamhoz mint az első percben
A CGI elég gagyi, de nem sok van belőle, inkább sminkes, maszkos őrület lesz ez ami jó.Ahogy néztem jó 1 órás minden rész és van belőle 12. Így én ezt most nem fogom elkezdeni darálni, jó lesz napi 1-2 rész is belőle. Túl sok dolog van felgyűlve még mellette amit csinálni kéne
-
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60503 üzenetére
Ketté bontva reagálnék erre..
"Ha ki tudják tölteni a 60 perces játékidőt úgy, hogy rá sem nézek, hogy hol tart, még mennyi van hátra, akkor semmi gond ezzel a hosszúsággal sem."
Igen, ha ki tudják, de ez ritka, sokszor nem sikerül + láthatóan sokszor még 45 perces részeket se, ezt panaszoltad te is.
"A felvetés arra irányult, hogy minek 45 vagy 60 perces rész, ha annak fele kivágható üresjárat, nem tesz semmit hozzá a történethez, karakterekhez csak eluntatja a nézőt, ellaposítja a sorozatot."
Szerintem itt már kicsit köze LEHET a jogi szerződéshez is amit a csatornával kötnek, azaz bekérnek 1 évadot* 10 résszel**, akkor "úgy kell összevágni" az epizódokat hogy kijöjjön a 10 rész* évad szám pénzügyi tervezés miatt kell nekik
** epizódszám pedig műsoridő tervezés miatt kell nekik -
nubreed
veterán
válasz
basaharc502 #60505 üzenetére
Hát én pont ezért szelektálok elég erősen. De néha sajnos így is mellényúlok.
-
basaharc502
aktív tag
Ezzel egyetértek. Saját magamon is észrevettem, hogy - talán a sok sorozat miatt, ami heti szinten ömlik ránk - én már a 45 perces részeket is hosszúnak találom, főleg azért mert elég kevés az olyan sori, ami tényleg leköt, végig érdekes, izgalmas. Biztos bennem van a dara érzés is. Sok sorozat van a megnézendők listáján, ami havonta biztosan bővül 1-2 darabbal + vannak régi elmaradások is. Most pl. Dexter megy, ott egyáltalán nem zavar a 12*45 perces játékidő, mert nagyon jól felépített (leglaábbis ahol most tartok) sorozat.
-
basaharc502
aktív tag
Ha ki tudják tölteni a 60 perces játékidőt úgy, hogy rá sem nézek, hogy hol tart, még mennyi van hátra, akkor semmi gond ezzel a hosszúsággal sem.
A felvetés arra irányult, hogy minek 45 vagy 60 perces rész, ha annak fele kivágható üresjárat, nem tesz semmit hozzá a történethez, karakterekhez csak eluntatja a nézőt, ellaposítja a sorozatot. -
k-adi
nagyúr
válasz
basaharc502 #60497 üzenetére
Valószínűleg azért nyújtják el 8-10 részre 40percekkel 6x1 óra helyett, mert az emberek figyelme lankad és 1 óra sok. Filmek esetén is a 2-3 órás filmek hosszúak, de sorozatnál "rendszeresen" kéne ennyit figyelni és az emberek többségének sok.
Nyilván nem véletlen, hogy a sitcom-ok 25-30percesek, a sima sorozatok 40-45 percesek..
Tapasztalataim alapján inkább a nagy költségvetésű sorozatoknál figyelhető meg az 50-60perces epizód, de az se garancia a sikerre, látsd pl GoT ahol 8 évad is kevés volt kibontani a storyt (és a finálét még így is sikerült elqrni, pedig 1 órás részekkel bőven volt játékidő)
(biztos van erre kutatás, majd valaki belinkeli)
-
k-adi
nagyúr
válasz
nubreed #60499 üzenetére
"Pl. pont ezért tökéletes sorozat"
6x1 órás
azaz a megszokott 40perces részekhez képest 6x van +20perc ami extra-töltelék (lehet)tehát +3 résznyi idő ha "1 rész = 40perc", azaz ez is 9 részes évad.. akkor miért is tökéletes sorozat? Azon kívül hogy lehet jó, meg én is hallottam róla, hogy ez jó sori, de most a témánál maradva akkor lenne helyes ez az állítás reflektálva basaharc502 kommentjére ha 6x40 perces "pörgős" lenne, mert 6x1 órás feltételezi hogy van +20perc "töltelék jelenet"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Horgász topik
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Óra topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest