Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rlaci89
csendes tag
Sziasztok! van egy VPCEH1S1E vaiom és olyat csinál, hogy fölnyitom a kijelzőt derékszög közelébe nekiáll össze vissza 1-1 pixel színes helyett fehéren villogni de ahogy láttam nem mindig ugyan az...
Kb. 2 éve vettem garancia az meddig van rajta?
Köszönöm. -
acsati
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9441 üzenetére
Most akkor már ezt is tudom. De akkor jó darabig, remélem nem kell új rendszert telepítenem, figyelem-karbantartom majd.
-
-
acsati
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9439 üzenetére
Sikerült...
Annyit csináltam másképp az eddigi próbálkozásaimtól, hogy most telepítés előtt benyomtam a Wifi-t valamint telepítés közben nem írtam be a termékkulcsot csak utána. Aztán most nem kért semmiféle digitális aláírást, mindent hiba nélkül felrakott, működik a Windows Update is, szóval siker.
Nagyon remélem, hogy az én gépem sem rossz. -
Gondolom mit szeretnél, de hiába, nem fogod tudni a másik recoveryről sem visszatenni. Korábban már írták ezt is. Installáld fel kézzel.
Ha többször felteszed a kérdést, akkor sem. Ha cinikus vagy, akkor meg főleg nem.
Az én gépem hibátlan, a tiéd rossz, úgyhogy én nevetek
-
acsati
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9437 üzenetére
Én most csak azt kérdeztem, hogy a topikot olvasók közül, rendelkezik-e valaki ilyen típusúval.
De köszönöm a sokatmondó válaszodat.
Üdv. -
-
acsati
aktív tag
Gondolom már nem sok aktív tag van ebben a topikban, de azért megkérdezem, hátha:
Rendelkezik valaki VPCEB2M1E típusú VAIO-val?
-
válasz
petrasgabor #9434 üzenetére
ASSIST gomb, ezzel indítsd a gépet, és utána lépj be a boot menübe
-
petrasgabor
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon sikerül belépnem egy SVE14A1S1EP boot menüjébe. F1,2,3....Del, ASSIST gombokkal nem megy. Akkor nyomom, amikor VAIO, de ő inkább elindítja a win8-at.
Tudna valaki segíteni? -
acsati
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9430 üzenetére
Amúgy ilyen problémába ütközök, pedig a gyári, rendszer visszaállító lemezekkel csinálnám a helyreállítást.
-
acsati
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9430 üzenetére
Ma írok a Sony-nak, múltkor is kaptam választ, hátha tudnak segíteni.
-
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Ismertek külföldi (amerikai, angol) nagy fórumokat, mint pl. a prohardver is, ahol szintén van sok-sok topik, laptopokkal kapcsolatban?
Nem sikerül a VAIO-mat rendbe hozni még a Recovery-vel sem...Egyszerűen már nincs ötletem, itt sem tudtak segíteni nekem korábban.
-
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #9426 üzenetére
Igen ez számomra is egyértelmű volt h nem fogják gariba megcsiáalni de azért 85ezer? A gép nem ér annyit... De nem is ez a lényeg el vagyok kérdőjel nélkül is
H tudom recovery nélkul ujra rakni? Nem igazan ertek hozzá és nem akarom elcseszni... :/
-
-
törölt tag
Bocsi egy e kimaradt...SVS1311E3EW
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy kis ptoblémám. Sony vaio svs1311e3w laptopom recovery disc-je meghibasodott egesz pontosan a 4. Most nincs win a gépemen es nem is tudom a hiba miatt vissza rakni. Valaki legyszi segitsen. Szerviz azt mondja kuldjem el hozzajuk de mar nem garis es nincs kedvem egy vagyont fizetni... még garis volt a nyaron mikor elkuldtem rendszeres "kék halál" problemaval meg elromlott az usb olvaso meg a cd-t nem adta ki csak ha fejre allitottam
ja meg hianyzik a kerdojel billentyum a javitasokat meg csinaltak de a billentyure azt mondtak 85ezer ft!!! Bolondok... jo ez igy is...
Na a lényeg h most nincs win a picikén es én nem tudom megcsinalni. Ha van valakinek nekem megfelelo recovery-je amit oda adna nekem azt nagyon meg koszonnem vagy ha van más lehetoseg és valaki szfvar kornyeki megcsinalna nekem az is jo!
Köszi
-
gears27
aktív tag
Ami èrdekessèg, hogy pendrájvról játszva a filmet nem akad...
-
-
gears27
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9420 üzenetére
Eszközkezelőben nincs felkiáltó jel sehol. Illetve kiirja, hogy ati radeon hd 630. Aida folyamatosan 60 fokn körüli höt mutat kb mindenre. De viszont èrdekes játèk, net illetve pl youtube közben sem akad. Csak ès kizárolag filmezès közben.
-
-
gears27
aktív tag
Sziasztok. Egy elèg furcsa problèmával fordulok hozzátok.sony vaio subnotim filmek lejátszása alatt megakad. Aztán gondol egyet ès megy tovább. Gondoltam elöször, hogy winyo gond ezèrt tettem bele egy újat. A mostani winyoval is ua helyzet. Probáltam más felbontásu filmeket illetve több lejátszo progit is de mindel ugyan ezt produkálja. Memoria tesztet is futtattam hibát nem jelzet. Esetleg ötlet valakinek? Válaszokat előre is köszönöm.Ui: driverek rendben vannak.
-
karirulez
csendes tag
VPCEB3S1E-hez vannak Win8.1 driver-ek? Ha igen, hol találom? Win7 Ultimate SP1 x64 alatt bármilyen ATI drivert teszek fel, állandóan kékhalálozik, friss telepítés után is
Gondoltam teszek fel 8.1-et, de nem találtam hozzá drivereket a Sony honlapon -
zeaiter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy vadi új SONY Vaio VGP-BPSC24 pót akkumulátorom eladó sorban (10eFt-ért).
Ha valakit érdekel, privátban érdeklődhet! -
veector
senior tag
válasz
SeniorTilla #9414 üzenetére
Eleinte attól féltem hogy nem lehet majd visszarakni, de sikerült.
-
-
veector
senior tag
Szeretett Vaio T13-asom billentyűzetének S gombja alá valami kosz került, ezért rohadt nehezen működik.
Mi a legkevésbé destruktív módja a tisztításnak? -
haladó
tag
Sziasztok!
Van 1 vgn-fw21e notim.
Intel Core 2 Duo @2.26ghz
4 giga ddr2 800mhz
ATI Mobility Radeon HD 3470 256mbSzeretném erősebb vga-ra cserélni a mostanit, és erre várnék néhány javaslatot, h mit is kéne beletenni, mit bír el a proci.
Köszönöm!
-
gears27
aktív tag
sziasztok! sony vaio pcg 31311m gépezetemben nagyon úgy tünik, hogy megadta magát a winyó. megtudja esetleg valaki mondani, hogy milyen való ebbe?
-
Fritz Teufel
addikt
Ez: Alaplapszerviz talán megér egy próbát. Úgy látom, hogy Sony-val kapcsolatban is van tapasztalatuk.
-
montyx
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9408 üzenetére
tudom, ezért keresek szakembert, hátha menthető, mert a Sony olyan árat mondott, ami nem emberi
-
Ha csak a tápáramkör ment tönkre, az elég könnyen javítható elektronikai szinten is javító szervizben (megbízhatót én sem tudok ajánlani). Attól is fúgg, mivel lett leöntve. Ha savas folyadék (kóla, sör, kávé, gyümölcslé, stb.) akkor necces, mert akár hetek múlva is elromolhat a lapon valami más, a sav lassú maró hatása miatt.
-
Fritz Teufel
addikt
Szia!
Szerintem bármelyik Sony szervizbe bemehetsz vele, én most hiába ajánlanék neked egy fehérvári vagy nyíregyházi jóembert. Egyébként így látatlanban mondom neked, hogy több mint valószínű az alaplap csere. Ez gyakorlatilag egy másik notebook árának felelne meg. És akkor nem beszéltünk még az esetleges egyéb cserélendő alkatrészekről. Jobban jársz, ha eladod alkatrésznek vagy alkatrészenként és veszel egy másikat használtan.
Persze, egy próbát előtte megér és beszélni egy szervizessel, hátha tényleg megoldható olcsóbban mint egy használt cuccos.
-
montyx
aktív tag
Sziasztok, boldog új évet mindenkinek!
Kellene egy kis segítség.
Egy profi SONY laptop szervízes ismerőse nincs véletlenül valakinek? Van egy SONY laptop, és szeretném róla kideríteni, hogy lehet e bele emberi áron valahogy életet lehelni. Sajnos nem tölti az aksit a laptop, mert le lett öntve.
A laptop típus:
SONY Vaio vpcsb1v9eSzeretnék bele életet lehelni, mert marha jó harcolni, és úgyis linux megy rá.
Ha valaki megszánna egy kapcsolattal, akkor nagyon hálás lennék.
Köszönöm -
gears27
aktív tag
válasz
littlemamba #9404 üzenetére
köszi a választ, egyébbként pasz. megpróbálom ezt
-
gears27
aktív tag
sziasztok! ehez a tipushoz hol találok müködö drivereket?
sony vaio pcg 31311m. Gyártói honlapon kerestem de nem nagyon találtam.. -
törölt tag
Sziasztok!
Adódott egy kis problémám, aminek a megoldása úgy tűnik, hogy túlmutat rajtam.
Rosszalkodott a Win8.1, ezért gondoltam újrarakom a FIT15E típusú gépemen a rendszert. Utánaolvastam (win8-cal véve, feltolva 8.1-re nincs kulcs stb.) és minden rendben is van, a telepítés jól sikerült. Jobb mint új korában. Viszont az eszközkezelőben van egy "tétel" amihez nem tudok drivert varázsolni: Ismeretlen eszköz (Intel(R) HM76 Express lapkakészlet, LPC-vezérlő - 1E59).
Találkozott már valaki ilyennel? Intel oldalát, sony support oldalát már végigjártam, idegen ajkú fórumokon javasolt metódus nem működik....kicsit zavar a sárga felkiáltójel...
Ha valaki találkozott már hasonlóval, szívesen venném ha megosztaná a tapasztalatait.
Köszönöm előre is! -
rapiddani
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem. Van nekünk egy Sony Vaio VPCEH2C1E/B típusú notebookunk, el szeretnénk adni.
A probléma az, hogy nem tudjuk beárazni, sehol nem látunk ilyet használtan.
A gép 2015 februárban lesz 3 éves, sokat használt, de kívül-belül hibátlan állapotú (hölgy tulajdonos).A kérdésem, hogy szerintetek mennyit lehetne elkérni érte reálisan?
Előre is köszi!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
hajcsaka #9398 üzenetére
Nem a Sony Vaio a titok nyitja (és egyetlen gyártó vagy modell sem), hanem az EFI boot: UEFI - Community Help Wiki.
-
hajcsaka
csendes tag
válasz
Fritz Teufel #9397 üzenetére
Igen át is mehetnék ... nekem 2 éve fut Ubuntu a gépemen /teljes megelégesedésemre
/.. ezért nagyjából tudom hogy kell feltenni egy rendszert,nem az a baj , hanem az amit leírtam, ezért fordultam speciálisan ehhez a csoporthoz ...
Van valami spéci módszer amit nem tudok a Vaio-nál ?
a gép a lányomé typ: Sony Vaio SVE1112M 1 ew.
köszi ha kapok bármilyen segítséget !
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
hajcsaka #9396 üzenetére
Szia!
Gyere át a Linux abszolút kezdőknek topikba és teszünk rá valami rendes operációs rendszert. Nem tetszeni fog neki, hanem imádni fogja! A Linux Mint a csajoknak nagyon bejön, Ubuntu alapú de annál jobb-szebb. Kezdésnek tökéletes lesz.
A Microsoft nagy újítása
az UEFI picit megnehezíti a konkurencia telepítését, de nem lehetetlen a dolog. A telepítő médiát kell megfelelő módon kiválasztani.
-
hajcsaka
csendes tag
Sziasztok egy másik fórumban egy srác kérdezett de leoltották hogy a kérdését itt tegye fel de itt már nem volt kedve megkérdezni a problémát , ugyanakkor nekem épp hasonló gondjaim vannak a géppel és ezeken mentem keresztül. :
"Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon amatőr kérdésnek fog tűnni, amit most felteszek, de már totál kiégetett és nem találom a megoldást. A barátnőm vett egy -csodálatos- Sony Vaio SVE1112M1EW notit, amin gyárilag Win8 fut, de szeretné, ha Ubuntu vagy Win7 futna rajta, mert a Nyócasvindóz "megőríti"!Oké, gyorsan létre is hoztam egy telepítő pendriveot, viszont az Istenért sem tudom bebootolni. Elég volt rájönni arra is, hogy nem lehet egyszerűen inditás után biosból állítani a boot priorityt, neeeeem, ki kell kapcsolni, azán az Assist gomb megnyomása utána lehet választani DE, ha az Indítás pendriveról lehetőséget választom, akkor "Operating system not found", ha pedig a biosban állítom a boot priorityt external devicere, akkor simán betölti a win8-at. Van egy lehetőség még, a boot mode, ami lehet legacy meg uefi, amivel eddig nem találkoztam még. Valaki legyen szíves és mondja el, hogy mit csinálok szarul!
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!"
Kérem segítsetek !
köszi
-
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Így, hogy a sony felhagyott a notebook gyártással, megéri még használtan venni? Lesznek e még frissebb, pl. win10 -es driverek?
-
Atimen33
tag
válasz
SeniorTilla #9390 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Sziasztok
Van egy kis problémám.
Leformáztam a barátnőm SONY VAIO "VPCEH2JE1" laptopját és mindent vissza tettem ami sony-s dolog.A smart networkot is visszatettem de abban nem jeleníti meg a wifit és bluetooth-ot üres az a kis ablak és azt írja ki ha rámegyek a kis smart network ikonra hogy wireless kapcsoló ki van kapcsolva . -
-
Atimen33
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, nem tudok két gép között dönteni.
Az egyik egy Sony svf1532l1 es 160 ért a mediamarktbanhttp://www.mediamarkt.hu/mcs/product/SONY-Vaio-Fit-Core-i5-notebook---Windows-8.1-%28SVF1532L1%29,103952,504830,1200613.html?langId=-19
Mellete szól hogy 2 év garancia van rá, és hogy eredeti win8 ot is kapok hozzá
A másik egy lenovo, amit családtagtól vennék meg 130 ért 2 évesen
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-z500-59-356348-p129155067/#termek-leiras
-
Petyyyyy
addikt
Mielőtt befonom a szemöldököm: még mindig VPCF23P1E. Nem találom azt a megfelelő chipset drivert, amivel helyesen működne a billentyűzet világítás 8.1 alatt. Nem elhanyagolható fícsör, viszont fogalmam sincs hol találtam meg legutóbb a működő verziót. Arra emlékszem csupán, hogy 3,8MB mérettel rendelkezett.
Ezen remek infók alapján valaki tudna segíteni ebben?
-
-
tomchy
tag
Sziasztok!
Adott egy VPCSE2C5E notebook.
Ehhez szeretnék QHD (2560x1440) monitort csatlakoztatni. A HD Graphics 3000 elvileg nem tudja HDMI-n kitolni ezt a felbontást 60hz-en (30-on ment, de az nem megoldás).
Viszont van egy Radeon HD 6470M is, de valahogy ezzel sem sikerült megoldani. Dell monitort próbáltunk az oázisnál, de ott azt mondta a "szaki" srác, hogy a Radeon is csupán játékoknál tud működni, teljes mértékben nem tudja átvenni a HD3000 szerepét.
Lehetséges valahogy, hogy normálisan (60hz-en) működjön egy külső QHD monitor ezzel a laptoppal?
Köszi a választ!
-
redbulz
tag
válasz
mrlujoak #9379 üzenetére
Köszönöm a felajánlást! Ha megtennéd kérlek, hogy a Passmark programmal leméred a gépet, én is ezzel néztem az enyémet. Előre is nagyon szépen köszönöm, ezzel is okosabb leszek! (meg talán a többiek is
) Főleg a cpu-ra és a gpu-ra adott pontok érdekelnek, meg persze az összpontszám.
-
redbulz
tag
válasz
mrlujoak #9371 üzenetére
Szia, illetve Sziasztok
Engem is érdekelne a teljesítménye ennek a gépnek. Picit konkrétabban, hogy a CPU mennyire fogja vissza azt a GT 740m-et. Még konkrétabban jelenleg egy Packard Bell, Intel B980, GT 630M, 4GB ram tulajdonságokkal bíró notival szoktam World of Tanks-ot játszani általánosságban 20-30 fps között(időnként szép kis csökkenéssel), eléggé buta grafikával. Megérné egy ilyenre cserélnem? Van ilyen irányú tapasztalatod/tapasztalata valamelyikőtöknek ezzel a géppel kapcsolatban?
-
zsoleszkai
tag
Sziasztok!
Adott egy Vaio SVF15 laptop és a tegnapi beindítás után az jött elő, hogy az FN gomb és az F? billentyű nem a megadott funkciót csinálja. Az F1 billentyűtől el van tolódva, tehát a touchpadot nem lehet kikapcsolni mivel lett a némítógomb. Erre a hibára van valakinek valamilyen ötlete?
Köszönöm!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Fritz Teufel #9375 üzenetére
Ha teljesítményből nincs hiány, akkor mindegy milyen idős.
Elfelejtettem bechelni egyet, pedig kíváncsi lettem volna mennyit hoz a takarítás meg az újrapasztázás.Amúgy meg komoly igények..
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Petyyyyy #9374 üzenetére
Az elég jó fajta, bátran használhatod! Igazából éppen ez volna az egyik ajánlott... A saját gépem is megérett a takarításra és az újra pasztázásra, mégis csak elmúlt 6 éves. Lassan az utódláson kell gondolkodnom.
Az irányt már kilőttem, csak a vas keménységének meghatározása van hátra. El kell futnia a Steam-nek Linux alatt pár évig röccenés nélkül.
-
Petyyyyy
addikt
Na, sikerült a dolgok végére járni. HDD cserére szorul a kicsike (VPCF23P1E), szerény 1155 bad sectorát tekintve.
Gondoltam ha már itt járunk, ki is takarítom rendesen. Levettem a hűtőt, levakartam a régi pasztát - ami egyébként elég trehány munkának tűnt. Mind a CPU, mind a GPU körben úszott a pasztában, de a chip tetején épp csak egy átlátszó réteg - és újra is kenném, viszont itt lenne egy kérdésem: Használhatom a kéznél lévő Noctua NT-H1 pasztát vagy más fajtát kell kerítenem? -
simongab
senior tag
válasz
scott_free #9369 üzenetére
Videoszerkesztéshez főleg CPU kell, és ha full HD ban akarsz dolgozni, akkor i5, de inkább i7 szükséges
több effekttel de kompromisszumokkal 5000, kompromisszumok nélkül 10000 pont kell:
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
-
mrlujoak
veterán
válasz
Úgy két hónapja pont egy ilyet vettem.
Sony Központi Szalon, 139900 HUF.Videószerkesztéshez már lehet gyenge lesz.
ODD-t úgy tudom lehet cserélni merevlemezre, ráadásul a csavar egyszerűen elérhető. (három pöttyös csavar)A merevlemez is (két pöttyös csavar) és a ram is külön ajtó alatt elérhető, így könnyen cserélhető. Nem kell hozzá a fő burkolatot megbontani.
Az akkuidőm nagyon jó, a hangzás fantasztikus.
Hardveres gondom eleddig nem volt, a Broadcom wifi (meg az Atheros) sajnos a win 8.1 alatt rosszalkodnak, ami 2-3 hetente abban nyilvánul meg, hogy a max letöltési sáv lecsökken.Ilyenkor 3 opció segít.
1) noti újraindítás
2) router újraindítás
3) szoftveresen a wifi ki, majd bekapcsolása.A Sony a problémát példásan kezelte, miután jeleztem a hibát - és ugye sem az Atherost gyártó Qualcomm-nak, sem a Broadcomnak nincs megoldása (ergo nincs újabb driver) - küldtek egy külső, USB-s Belkin wifi adaptert.
Szerencsére nincs rá szükségem, remélem nem is lesz.Jól tudod, a Sony eladta a noti részlegét, így ezek az utolsó Sony Vaio modellek. Ezután már csak Vaio néven futnak, és ezért is csak 2 év a garancia, nem vehető mellé kiterjesztett gari már.
-
válasz
Nem alkalmas, videoszerkesztéshez legalább i5-ös cpu-val vegyél gépet.
-
scott_free
senior tag
hi,
erről mi a véleményetek: SONY VAIO Fit 15E SVF1532C1EW ?
videószerkesztéshez megfelelő?ill. lehet bele az odd helyére hdd bay-t tenni? (pl. ilyet)
mennyire nehéz benne a vincsit, ramot cserélni? ill. mennyire megbízható?
(mintha olvastam volna valami olyat, hogy a Sony már abbahagyja a notebook-gyártást?)köszi!
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Petyyyyy #9366 üzenetére
Esküszöm nem értem.
Leállítottam, újraindítottam, megkíséreltem újra telepíteni és voila, működik. Szó nélkül telepít.
Szerk: Igen, közben rájöttem miért nincs UEFI lehetőség...
Viszont az integrált eszközöket sem lehet piszkálni, AHCi-IDE mód sem állítható az azért furcsa.
A telepítés kész, hiba nélkül végbement. Driverek viszont vannak 8.1 mellé is, azokat töltöm most. -
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
A segítségeteket kérném. Adott egy VPCF23P1E laptop amire 8.1-et szeretnék telepíteni.
Eddig a gyári hetes volt rajta, de eléggé össze van már gányolva. Kerestem BIOS frissítést és felhívtam a supportot is, ahol közölték, hogy nincs frissítés hozzá. Ez több, mint meglepő számomra.
USB-ról próbálom telepíteni (Rufus-szal készült, BIOS-os géphez MBR partícióhoz) viszont partícionálás után azt képes mondani a telepítő, hogy "Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében."Azt tudni kell, hogy a laptop BIOS-a olyan szegényes, amilyet még nem láttam. Nincs lehetőség boot módot választani (UEFI/Legacy), nem látni az eszközöket, stb.
Van valakinek valami ötlete hogy orvosolhatnám a problémát? -
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
SeniorTilla #9363 üzenetére
a Sony hivatalos oldaláról töltöm le a pontos típushoz tartozó Windows 7 64 bites drivert és nem fogadja el, de a Windows 8 alatt minden rendben van
-
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Lenne egy Sony Vaio VPCEH1S1E típusú laptopom, és az lenne a problémám hogy ha Windows 8-at teszek fel a gépre akkor minden teljesen rendben van (természetesen a drivereket is felteszem), de ha Windows 7-et próbálok feltenni (64bit) akkor egyszerűen a vezetékes netet nem látja (Eszközkezelő: Ismeretlen eszköz: Ethernet) Pedig hivatalos oldalról töltött 64 bites ethernet drivert teszek fel. Tehát Windows 7 alatt nincsen vezetékes internetem, csak Windows 8-nál
Mi lehet a probléma ? Találkozott már valaki hasonlóval ?
Próbáltam már külön leszedni a net driver, meg eszközkezelőből eltávolítani is de semmi sem segített -
atlasz52
tag
válasz
Fritz Teufel #9347 üzenetére
SONY VAIO VPCEB3S1E Megnéztem ugyanez a laptopom nekem is,kb 5 éves nekem tökéletes még az akkum is.
A korábbi hozzászóllásomat is ide/ karirulez névhez/ szántam.üdv -
simongab
senior tag
válasz
Fritz Teufel #9359 üzenetére
Igen, az összes drivert feltettem...
-
-
-
simongab
senior tag
-
p2pp
őstag
Sziasztok!
Adott egy Sony Vaio laptop német billentyűvel.
Hogyan lehet elővarázsolni magyar ékezeteket? -
válasz
Fritz Teufel #9353 üzenetére
Szánalmas olvasni ezt a demagóg dumát a windowsról...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
karirulez #9348 üzenetére
Azért írtam, mert a melegedés hosszú távon kinyírja a gépet. Ha melegedik, akkor tisztítani kell és újra pasztázni. Nyugodtan menj el ebbe az irányba. A szervizben azt is elmesélheted, hogy milyen problémád van a géppel. Ott lesz olyan, aki már találkozott ilyesmivel.
Egyébként ez a hiba Winfos alatt eléggé gyakori, szoftverhibáról van szó, utána néztem. Teljesen márkafüggetlen, Windows bug. Legtöbbször a reinstall javítja a problémát. Nálad a teljes újratelepítés után is fennáll a probléma, így ott valami más is lehet. Innentől már, így távolról, magára valamit is adó hozzáértő ember nem ad tanácsot.
Azzal, hogy ki lesz tisztítva és újra lesz pasztázva, növeled a gép élettartamát. Ha meg már úgy is ott vagy, esetleg helyrehozzák a másik problémát is. A Vaio szerviz meg már csak azért is ajánlott, mert ott nyilván több ilyen géppel, hasonló problémákkal találkoznak mint egy általános szervizben. Szóval, ne pazarold az időt a házi ráolvasással és varázslással. Windows alatt egyébként sem egyszerű a hibajavítás még szakemberek számára sem. Egy egy eredendő adottság azon a op. rendszertelenségen. -
atlasz52
tag
válasz
phaseOne #9343 üzenetére
Hasonló Sonym van,én feltennék egy teszt programot,pld aida 64 -et.
Nálam a hőfokok processzor,alaplap, stb 50-60 c fok között vannak.
A vinyó nem szereti ha mozgatják.Tesztelni kellene azt is.
A nem megfelelő driver okozza a kék halált.Az eredeti szoftver hozzá win7 home prémium volt szerintem.
A kép ha nem jelenik meg az alaplapi videókártya a felelős érte. -
simongab
senior tag
Sziasztok
Használt VPECH VAIO mat újrahúztam, de sehogy sem tudom belevarázsolni a Control cenerbe ami a gombokat (assist- vaio) intézi. Csak az energia és a rendszerinfo van benne. Azon kívül a Vaio Care állandóan leáll
Kéne egy kis konkrét segítség
Köszi
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest