- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz mrlujoak #9299 üzenetére
A Sony drága márka, és jó minőség, ami a gép minden részén érezhető. Össze sem lehet hasonlítani egy alapmodell asus, acer, hp, stb. géppel. A kijelző, billentyűzet, burkolat anyaga nagyon jó, az akkumulátorok tartósak. Évek óta árulom a sony vaio-kat, ezért van rálátásom a meghibásodásokra is. Ennyit tudok mondani: nagyon alacsony.
Ennyiért jobb sonyt is kapsz, vagy ilyet de komolyabb dedikált VGA-val. Pl. Core i3, GeForce GT740-nel.
Ha érdekel, keress meg privátban.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
mrlujoak
veterán
Sziasztok!
Sony-sként kb szégyellem magam, de vaio vonalon nem vagyok épp képben.
Mivel ma letérdelt az ött éves msi-m (CR500) a kövi notimnak egy vaio modellt néztem ki.
Sajnos hirtelen, erre elkülöníthető keretem relatíve kevés, így 150E alatt kell gazdálkodjak.
Nem, nem szeretnék/tudok várni, és gyűjteni, anno az MSI vétele után megfogadtam, a következő már Sony lesz...No, de térjünk vissza a dilemmámhoz.
Sony Vaio Fit SVF1532A1EW modellt találtam, vélemények érdekelnének, mennyire zsákbamacska.Köszönöm előre is a válaszokat!
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
béke
aktív tag
válasz Fritz Teufel #9295 üzenetére
Köszönöm ez volt a típus VGN-FE11S így már megtaláltam.
Alá írás :)
-
béke
aktív tag
-
Fritz Teufel
addikt
Pacsi!
Legyél szíves és nézz bele a BIOS-ba. Kapcsold be a notebookot és lépje be a F2-vel. Itt keresd meg a notebook modell azonosítóját. A Sony valami érthetetlen oknál fogva kétféle azonosítót is használ. Szerintem a tied a VGN-FE11S lesz.
Íme a leírás, ami nekem is segített: Thread: Vaio Pcg-7h2m
Ha valami nem stimmel, írja vissza és tovább kutakodom.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
béke
aktív tag
Üdv egy sony vaio PCG-7H2M Laptophoz keresek drivert de nem találon sehol és ami szerintem vicc hogy még a gyári oldalon sem lehet megtalálni szerintem ez röhejes végig néztem google jó pár oldalát és sehol semmi konkrét nincs rólla nem nagyon értem a gép XP-vel mükszik és 1db drivert sem tett fel a win szóval mindeggyik kellene.
ha valaki tud megoldást akkor köszi.Alá írás :)
-
veterán
-
djkacor
tag
Sziasztok mi a véleményetek erről a Sony VAIO VPCEB2M1E/W laptopról meg-e ér használtan 74ezret?
Paraméterek:
- 4 Gb (2x2) RAM
- Intel CORE i3 processzor (2,27 Ghz - 2 fizikai, 4 virtuális mag)
- 500 Gb Samsung merevlemez (új-100%)
- ATI Mobility Radeon HD 5470 videókártya
-Motion eye webkamera + mikrofon
-Bluetooth, HDMI, VGA, 3 USB, Ethernet, kártyaolvasó
-Ventillátor frissen újrapasztázva, gép kitakarítva szervízben.(szeptember 19-én hoztam ki )
- Nagyon szép, fehér ház
-Akku: 35-40 perc
-Töltője hibátlan.
-Fedlapon karcok előfordulnakVálaszotokat előre is Köszönöm!
-
veterán
válasz Steel Lord #9289 üzenetére
Ne hallagss rá, az asus gyengébb minőség, mint a sony. Jóval gyengébb. Elég sokat eladok mindkét márkából, tudom mit beszélek.
Kijelző, billentyűzet, akkumulátor, hogy csak a legfontosabbakat említsem, és persze a márka presztízse. Nem mindegy...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Steel Lord #9289 üzenetére
Szia!
Hasonló árért már tudsz venni kifejezetten játékra szánt minőségi gépet is ( Asusnál a játékgépek ~250.000 magasságában kezdődnek - ez már jó ár). Arról nem is beszélve, hogy az még jövőbemutató is, nem csak a múltba...
Íme egy gyorsan bedobott példa: ASUS G56JR-CN145DAztán lehet az Vaio is tőlem, de buta pénzkidobásnak tartom egy ilyen régi játékhoz vásárolni a laptopot. Végigjátszod, és utána mi lesz? Nézel másik gépet? Az utóbb kiadott Vaio gépek bármelyike megfelelhet az elváraidnak. Íme a játék gépigénye:
Minimum gépigény:
Processzor: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz vagy AMD Athlon 64 X2 2.0 GHz
Videókártya: Nvidia Geforce 8800 GT 512 MB
Memória: 3 GB
DirectX: DirectX 9.0c
Szabad lemezterület:15 GB1920×1080,nagyon magas grafikai beállítások, 8xAA
Videókártya: Geforce GTX 560 oder Radeon HD 6850
Prozesszor: Core2 Duo E8500 vagy Phenom II X2 550
Memória: 2,0 GB1920×1080 magas grafikai beállítások, 4xAA
Videókártya: Geforce 9800 GTX vagy Radeon HD 4870
Prozesszor: Core 2 Duo E7400 vagy Athlon II X2 260
Memória: 1,5 GB1680×1050, közepes grafika, 2xAA
Videókártya: Geforce 8800 GT vagy Radeon HD 4770
Prozesszor: Core 2 Duo E4300 vagy Athlon X2 4400+
Memória: 1,5 GB[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Steel Lord
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan Vaio notebook, ami kifejezetten jó játékra is ? Pl.. amin elfut a Skyrim... nem olyan, ami maxon viszi, a lényeg az élvezhető, akadás mentes játék lenne.
-
infectedmann
őstag
A saját szervizünken egy ismerősömnek kitakarítottam a Sony Vaio SVS131B12M laptopját, viszont az összeszerelés során/után olyan problémába ütköztem, hogy ha a ventilátor elindul, akkor a következő képet produkálja a kijelző:
Ha lehúzom a ventillátort, akkor tökéletesen ad képet, viszont ilyenkor ugye a melegedés miatt leáll egy idő után a gép.
Esetleg bármi tippet tudtok adni, mert sürgős lenne a gép, nem számítottam arra, hogy ilyen hibába fogok ütközni, nem igazán akarom külső szervizbe elküldeni, mert az még plusz egy-két nap csúszás
Természetesen a szét és összeszerelés során mindenre gondosan ügyeltünk és vigyáztunk.
Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
-
taschner
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek sikerült újra telepíteni a gépet és működik minden. /Sony VAIO VPCSB2L1E /
A motorozás egy élmény!!!
-
Athleti
csendes tag
válasz Fritz Teufel #9285 üzenetére
Szia!
Win 7,
Csak és kizárólag videó lejátszásnál és teljesen random milyen kiterjesztésnél.
megakad a videó egy ideig aztán mintha mi sem történt volna megy tovább, néha azért úgy, hogy a kép megakad de a hang tovább megy ekkor egy pause majd play és minden megy tovább.
Újra raktam a gépet (a visszaállító partícióról, raktam fel másik win 7-et), de ez a hiba sajnos elő elő jön.
Igaz, hogy van amikor 2 havonta egyszer, de van, hogy naponta 2-3 alkalommal is.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
-
Athleti
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy videók alatt régebben néha, mostanában egyre többször mintha megállna a gép (mintha fagyott volna, és a hang is ami éppen a videóban ment beragadna és folyamatosan ismétli azaz azt az 1-2 másodpercet valami "szellemhangon") aztán ha várok 2-5 percet mint ha mi sem történt volna megy tovább minden.
Driverek a legújabbak, videó lehet youtube, vagy csak sima avi, xvid, bdrip teljesen mindegy.
valami tippetek van, hogy mi okozhatja ezt?
VPCEB2M1E -
Alfiii
csendes tag
válasz Fritz Teufel #9281 üzenetére
Megoldódott a probléma,a videokártya driverrel volt valami..
Köszönöm. -
Alfiii
csendes tag
Sziasztok.!
Van egy Sony Vaio vgn-n11s típusú laptopom.
Windows 7 32 van rá telepítve,és nem tudom az fn gombokat használni. a hangerőt állítja,de nem elzi ki a fényerőt pedig egyáltalán nem tudom állítani. Van valami megoldás ere?
Köszönöm. -
Crafter32
őstag
Vaio -n hol tudom kikapcsolni , hogy jobból balra húzva az ujjam ne jelenjen meg állandóan a képernyő jobb oldalán a gépház és az idő középen? Nekem azt mondták ez nem Windows opció hanem a Vaio sajátja. Nagyon idegesítő.
-
Buszos
aktív tag
válasz Fritz Teufel #9276 üzenetére
Szervusz!
Közben vissza kellett adnom a gépet, remélem nem kerül újra hozzám. Nem szeretem, ha reklamáció van, rombolja a hírnevem
Ettől függetlenül köszönöm!Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
Fritz Teufel
addikt
Itt az összes driver: Sony VAIO VPCSB3L9E/S Windows 7 drivers Minden mást maga a Windows tartalmaz. Szerintem rendszer szinten kezeli a dpm-et, mert Linux alatt sem specifikus ez a csomag.
-
taschner
aktív tag
Lenne egy ilyen gép amire a drivereket kéne fel tenni csak milyen sorrendbe azt nem tudom találtam az odalon egy leírást de olyan driverek nincsenek.A gép / Sony VAIO VPCSB2L1E és a drivereket itt szedtem le ami 64 bit-es verzio proff. [link] valaki segitsen mert hétvégére kéne a gép.Jelenleg tiszta win 7 van rajta csak.
A motorozás egy élmény!!!
-
Buszos
aktív tag
válasz Fritz Teufel #9272 üzenetére
Szervusz.
Elvileg én lennék a szakember. Van, hogy belefutok érdekes dolgokba, de meg szoktam oldani, itt viszont elakadtam. Belassul, venti fordulatszáma ingadozik, olyan hangja van néha, mint egy felszálló Mig29-nek. Szétszedni nem akarom, mert úgy látom, hogy egy sima venti tisztítás+pasztázás is ripityomra boncolással jár. Egyébként minden tünet energiagazdálkodás-vezérlő driver hiányára utal, csak olyat vagy hasonlót sem találok a driverek közt.
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
Fritz Teufel
addikt
Talán megpróbálhatod újra feltenni a Sony drivert, de az nem fogja a lassulást orvosolni. A szokásos karbantartási eljárást már fentebb egyszer leírtam, most nem ismételném meg. Ennél mélyebben a Windowsba nem nagyon lehet belenyúlni. Egyszerűbb újrahúzni, mint javítani. A Windows egy brutálisan nehezen javítható rendszer még szakembereknek is. Fogalmam nincs, hogy mi tolhattál el rajta és mire kiderítenénk, többször is újratelepítenéd egymás után.
-
Buszos
aktív tag
Szervusztok!
Vaio VPCSB3L9E notin nem tudok Fn+F5 és Fn+F6 gombokkal fényerőt állítani. Ezt egy gadgettel megoldottam, de a nagyobb baj, hogy amint elindítok egy hdd-műveletet (pl. másolás, vagy letöltés), a gép úgy belassul, hogy egy böngésző megnyitása is percekig tart. HDD 100/100-as, eszközkezelő rendben. Valami építő jellegű tipp kellene, ma vissza kell adnom a tulajdonos lánynak a gépet!
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
Crafter32
őstag
A touchpad jobb szélről húzva az ujjunkat befelé beállítások sáv jön be windows8.1-en. (u.a, mint az egér a jobb sarokba). Egyszer már kikapcsoltam ezt a gesztust, de most nem találom hol tudnám kikapcsolni. Nem tudja vki?
Teljesen jó lett a Vaio miután az érintő kalibrálás megtörtént. Egyedül a touchpad drivert nem szabad letörölni sem, mert nagyon érzékeny és szinte használhatatlan lesz amit magától felrak helyette.
Még a kijelző fényerővel szenvedek, néha fogja és lentebb vesz a fényből magától.
-
veterán
Bizony elég speckó a gép, volt ebből ARANY színű kiadás is. Brutál volt, úgy nézett ki, mint egy C.vajda arany karórája. Magam is megdöbbentem, milyen hamar elkelt, pedig nagyon kitartottam az árát
Egyébként ha jól emlékszem, az XI végződés is fekete gépet jelentett, nem volt benne különösebb extra. Az SA sorozat 1600x900-as kijelzővel volt, de ezen és a krómozott zsanéron kívül megegyezett az SB-vel. ITT egy régi hirdetésem egy XI-s gépről.
A kijelzőkeret szerintem megegyezhet az SB szériával, ez talán segíthet többet találni, mert az SB-ből sokkal több van forgalomban.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Remélem, hogy sikerül a masinát összedobni és még sokáig élvezheted!
Ha sikerül és lesz kedved, akkor megírhatnád a dolgot, biztos, hogy másokat is érdekelne a mi-,hogyan- és főképp a mennyibe része a dolognak.
-
BenkoG
csendes tag
válasz Fritz Teufel #9266 üzenetére
@ Decepticon:
Köszönöm az észrevételed, nagyon jók a meglátásaid. Nem szeretnék hencegni, de nem vagyok már kezdő a szakmában (éppen ma 30 éve, hogy leültem egy számítógép elé és egy életre itt ragadtam ), a gép beszerzésében is volt szerencsém közreműködni három éve, illetve nagyon jól ismerem a tulajt meg a háromévest, aki ezt tette szerencsétlen masinával. A lényeg mégis a megoldás és a jövő, aminek az érdekében ezekre jutottam:
- beszéltem két hazai márkaszervizzel is (mindegyik az egyetlen hivatalos ) csak a kijelző 130e lenne, ehhez képest ha ügyesen összesakkozom, olyan 70e környékén megvan minden szükséges alkatrész;
- a típust már csak beazonosítani sem egyszerű, mert ez nem az alapmodell, hanem az XI jelzésű, de ezt tulképpen csak a szériaszámból lehet kideríteni;
- bontva, roncsként még külföldön sem!!!! található, mert aki ennyi pénzért ilyet vesz, az nem fogja egyhamar cserélni, hanem használja amíg teljesen szét nem esik.Maradt tehát a külföld, majd lebeszélem velük, de az US PC PARTS webshopban nagyon egyértelműen vannak leírva a dolgok, szerintem sokat nem kell vele vackolni, a hazai márkaszervizekre nem lehet számolni, mert hatalmas lenyúlás (hogy miért kerül 130e-be az az LCD panel, ami odakint harmadannyi....) és kész.
Mindenesetre nagyon köszönöm a tanácsodat.BenkoG
HA-BEN
-
Fritz Teufel
addikt
Megértelek, de ezek a gépek egyébként is szűk rétegben használatosak és nem is olyan eget rengető régiek. Lehet, hogy szerencséd lesz valamikor, ezek azonban már most is rendelkezésre állnak.
Őszintén szólva, ezekre a gépekre nagyon kell vigyázni. A kiegészítőik is drágábbak az átlagnál, az alkatrészek pótlása meg hatványozottan nehezebb. Az irodai és consumer gépekhez bármikor találni bármit, de a Vaio már önmagában egy szűk réteg és ilyenek a gamer vagy a multimédia gépek is. Ha kintről rendelsz, azért egy telefont megér a dolog, hogy tisztázd, mire van szükséged. Biztosan van a környezetben, aki tud angolul és pár perc alatt lehet tisztázni a dolgot.
Még egy ötlet: esetleg megpróbálnám a magyarországi márkaszervizt is. Akár ők is beszerezhetik a hozzávalót, de biztosan nem lesz olcsóbb, mint kintről hozatni. Vagy bízol a jószerencsédben és hátha előkerül egy eladandó roncs.
-
BenkoG
csendes tag
válasz Fritz Teufel #9264 üzenetére
Köszi, megnéztem, érdekes módon az amerikai szinte feleannyi mint az angol... Bár őszintén szólva sokkal inkább preferálnék egy használt gépet.
HA-BEN
-
Fritz Teufel
addikt
Housing-ot (base és cover) találtam, íme: Sony VPCSA3Q9E Base Cover Bottom Housing - $83.00
Itt is lehet nézelődni: ukpcsparts.com
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Törnek a gépek, gyerekek?
-
BenkoG
csendes tag
Bocsánat, de a Közösség elé kell járulnom kérésemmel. Keresek VAIO VPCSA3Q9E komplett házat és kijelzőt, ha bárki tudna segíteni... Árban megegyezünk, írjatok PÜ-t!
Köszönöm.HA-BEN
-
törölt tag
Sziasztok! Nem tudom foglalkoztatok-e a témával, máshol nem találkoztam vele. Tudtok ajánlani olyan honlapot vagy esetleg boltot, ahol külső műanyag elemeket tudnék venni VAIO VPCYB2m1e (Y-series) laptopomhoz. Ez alatt a műanyag fedelet, képernyő keretet és a billentyűzet körüli műanyag 'ház'-at értem.
Köszi, Bálint -
veterán
válasz Fritz Teufel #9259 üzenetére
Emberek, vélemények.
A win7 tényleg jó, én sem váltanék win8-ra, de egyszer muszály lesz majd.
Sokat netezek, stb-stb, és nincs vírusom, rossz indulatú szotfverem évek óta. Szóval nem olyan rossz a windows, el lehet ezzel is éldegélni, dolgozgatni fertőzések nélkül is
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Crafter32 #9258 üzenetére
Biztonság szempontjából az irreleváns, hogy mit nézegetsz. Maximum az esélyek csökkenthetők. Mint fentebb írtam, az Internethez való csatlakozással már az ember megteszi a legfontosabb lépést, hogy a gépe potenciális vírusgazda legyen. A különböző hordozható eszközöket meg már meg sem említem. Ennyi erővel fel is lehetne hajítani egy Windows 7-et, az sokkal stabilabb és kiforrottabb, de az XP még azon is túltesz. A frissítések nem szórakozásból vannak. Persze, ez mindenki magánügye, nem szólok bele, ne annak vegyétek. Engem amúgy sem érint, tőlem minden Windowsos gép tökig vírusos lehet.
-
Crafter32
őstag
Újraraktam megint a teljes windows -t 8.0-ra. Mikor 8.1-re frissítettem össze-vissza ugrált az egér ismét, programokat zárt és nyitott meg magától. Nagyon felhúztam magam miatta. Felhívtam ismét a Vaio központi számot. Másik kezelővel beszéltem és egyből mondta, hogy a touchpadnak semmi baja, hanem az érintőképernyőt kell újra kalibrálni, szoftveres hiba miatt. Még nem volt időm nyomkodni tartósan a Vaio-t, de úgy néz ki lehet jó lesz és semmi köze nincs touchpadnak a hibához. A wifi is hirtelen maximumot mutat az eddigi 2-3 vonáshoz képest (nem tudom mi a köze)
Kikapcsolom a frissítést szerintem én is. 10 évig bevált, akkor gondolom most is. Pár magyar oldalon böngészek csak úgyis már évek óta.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz h1ght3chzor #9250 üzenetére
Szia
Elsiklottam a link felett bocsi.
Közben a laptopot vissza kellett adnom, csak karbantartásra volt nálam rövid időre, de kellett neki munka miatt.
Ez volt az egyetlen amivel nem boldogultam.üdv
szabi -
veterán
válasz h1ght3chzor #9255 üzenetére
Igen, tudom, de nem töltöm le, mivel a gépeken előtelepítve van. A frissítések nagy része teljesen felesleges, ez tapasztalat.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz SeniorTilla #9254 üzenetére
Csak hogy mondjam, ha hivatalosan töltöd le a legfrissebb windows-t, akkor minden frissítés integrálva van benne, amit addig kiadtak.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
veterán
válasz Fritz Teufel #9253 üzenetére
A frissítések olyan szinten indulnak el egyszerre, amikor a gép először lesz onlie, hogy néha meg is akasztják a rendszert. Konkrétan lefagy a windows. Sok felhasználói probléma volt már emiatt, ezér nem tanácsos automatán hagyni a frisíítések letöltését és telepítését, sem a windowsban, sem a gyári frissítőprogramban.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz SeniorTilla #9251 üzenetére
Pár éve csináltam egy kis tesztet: friss Windows telepítés és aktiválta a beépített üvegfal (a gyárit nem nevezném tűzfalnak) majd csatlakozás a hálóhoz. Nem kellett 15 másodperc, hogy jelezzen. Nem nyitottam böngészőt, csak routeren keresztül csatlakoztam. Szóval, ennyit a veszélyes oldalakról. Valójában az már csak a jéghegy piciny csúcsa. Egyszerűen nem lehet olyan gyorsan frissíteni a tűzfal+antivirus kombót, mint, hogy támadás éri a gépet. Döbbenetes volt a meglepetés, ami ért! Nem is lehet megkerülni, mert a friss Windowst muszáj frissíteni és csak a hálón keresztül lehet. Majd a védelmi applikációkat is szükséges. Közben meg már kopognak a golyók az ajtón. Ez a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Crafter32 #9245 üzenetére
A legnagyobb problémád az lehet, hogy évekig működőképes marad a windows-od. A frissítések sok galibát okozhatnak, láttam már ezt-azt. Én sok-sok éve alapból kikapcsolom a frisítéseket. Néha ránézek, és letöltök 1-2-t, ami fontos és értelme is van. A hekkerektől és vírusoktól nem ezek fognak megvédeni, hanem az, ha nem csinálsz hülyeséget netezés közben, és nem a - drasztvújtye-wí-ár-a-gúd-russzian-site, please-szájn-in - jellegű oldalakat látogatod
-
-szabi-
addikt
válasz h1ght3chzor #9248 üzenetére
MPC-HC-n eszköz megnyitásával próbáltam, de nem nyitja meg a videó rögzítőt.
üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Kis segítség kellene mert elakadtam.
Sony Vaio VPCYB3V1E
Hiába van rendben:
Nem működik a webkamera.Eltávolítottam, újraindítás után automatikusan feltelepült.
Persze ezután sem működik.Semmilyen hotkey-t nem találtam amivel esetleg ki-be lehetne kapcsolni.
Mi a hiba?üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
Joey877
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek.
Adott egy Sony Vaio T13 Touch 4gb ddr3-al és SSD-vel. Leginkább Adobe programokhoz használom a gépet, és szeretnék memóriát bővíteni benne, mert hiába nagyon megdobja a teljesítményét az ssd, azért mikor a photoshopban dolgozom érzem a lassúságát. (teszem hozzá számomra lassú csak bizonyos funkciókat használva)A benne lévő gyári ram:
A1920255A
IC NT4GC64C88B0NS-DI(B)(S) [4GB/DDR3L/1600/SO-DIMM]Ez azonban beszerezhető, de horror áron. Így azon gondolkodtam lecserélném 2db új modulra ezeket találtam:
Corsair Vengeance
Corsair Value Select
Corsair CMSO
Kingstone Hyper X Impact Black
Kingstone KHX
Kingstone KTH
Kingstone KVR
Geil
Kingmax
Patriot
CrucialA szervízkönyv, valamint a hivatalos oldal is 8gb ma memória kezelést adott meg, viszont az azonos alaplapú Macbook pro esetén ez (akár) 16gb is lehet. (habár a weboldlon ott is csak 8gb van leírva, fórumokon 16gb is előfordult). Most akkor mennyi az annyi? A fent említett ramokkal van valakinek valamilyen tapasztalata?
Valamint plusz ssd belerakásához szükséges e a következő kis eszköz? :
A1888408A - SONY SKT SATA 22P LD3022J-S4QLAhogy olvasom ebbe csak a slim Cruical márka fér el benne.
Köszönöm a segítséget nektek!
-
Crafter32
őstag
Az a baj, hogy aksiról is jelentkezett a probléma.
Most megint úgy tűnik működik és nem ugrik az egér. Mi van akkor ha nem frissitem egyáltalán a windowst sem a vaio update -t? (nem járok idegen oldalakra, mindig u.azokat látogatom a neten. )
-
veterán
válasz Crafter32 #9243 üzenetére
Banális kérdés, de ez is okozhatja a hibát: földelt konnektoraljzatba van dugva a táp? Mivel a toucpad statikus elektromossággel működik, ez fontos lehet.
-
Crafter32
őstag
válasz SeniorTilla #9241 üzenetére
Most újraraktam eredeti állapotra. Sima 8.0 win van fent. Frissítés kikapcsolva teljesen. Meglátjuk mi lesz. Csak nem sok időm van kísérletezgetni és gép előtt ülni csak ez miatt. Tudom ez ilyen, erről szól, de zavar.
h1ght3chzor: zsír új gép, dobozos, null perces. Nem hiszem, de veszteni nem tudok rajta, ha megtörlöm.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Crafter32
őstag
válasz SeniorTilla #9237 üzenetére
Szóval úgy néz ki sikerült. Működik a t.pad, pedig folyamatosan megy a venti és a hdd is. Nagyon érzékeny lett, próbáltam rajta állítani eddig nem sok sikerrel. (kop-kop)
A Sony központi számot felhívva meg kellett adni a szériaszámot. Majd elmondva a problémát az tanácsolta, hogy az eszközkezelőben töröljem a t.pad drivert és indítsam újra a gépet. Magától telepíteni fog egy újat. Ha továbbra is probléma van telefonáljak. Erre kaptam egy ügyfél vagy szolgáltatás kódot (vagy legyen bármi a neve). Az egész pár perc alatt lezajlott. Nem tudom más gyártoknál hogyan működik ez, de nagyon tetszett a hozzáállás, gyosaság stb.
Végre van egy gyönyörű gépem ami teszi a dolgát. (kop-kop)
u.i: Köszönöm nektek is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz SeniorTilla #9237 üzenetére
Megcsináltam a bizti mentést persze.
Felhívtam a Sony központi számot, próbáltak segíteni. Meg is lepődtem, hogy felvették egyáltalán a telefont. Majd később leírom az eredményt.
-
veterán
válasz Crafter32 #9235 üzenetére
Van valami funkció a touchpad driverében, hogy automatikusan ugorjon a szövegablakra. Próbáld meg azt kikapcsolni, végső esetben távolítsd el a touchpad driverét. Enélkül is menni fog, csak az extra funkciók nem fogkank működni.
Egyébként a gépet megveszed, bekapcsolod és használhatod rögtön. A biztonsági mentést ráérsz később is megcsinálni, mindig a gyári állapotot írja ki. Csak csináld meg.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Crafter32 #9235 üzenetére
Ott a gép alján a hitelesítő hologramos címke. Azt nem kaparjuk le!
Nem tudom, szokott lenni szoftver garancia, de a Sony-nál ilyent nem látok. Igazából azt sem tudom, ha valaki megszünteti a rejtett partíciót (elég hardcore beavatkozás), arra kiterjed-e a garancia. Meg kell érdeklődni a Sonyi valamelyik szervizpontján: Sony szervizkereső[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz Crafter32 #9231 üzenetére
Igen ezt mondták a Sony centerben is. Vettem egy pdriveot is rögtön náluk és megcsináltam. Csak fura ez nekem. Sokan úgy vannak, hogy megvettem bekepcsolom és használni szeretném "rögtön ". A windowshoz az aktiváló kulcsot hol található, hogy egyáltalán tudjam bizonyítani eredeti és hiteles a win8?
A másik problémám a touchpad. A egér nyíl jobb felső sarokba ugrik állandóan. Mindig u.a. helyre, pont a jobb oldali lap görgető kis nyilára. Olvastam valahol, hogy ez Sonyknál jellegzetes touchpad driver hiba. De nem találtam még meg a szükséges frissítést hozzá. Annyira már eljutottam hogy a touchpad neve: Synaptics SMBus ClickPad. Van vkinek ötlete hogyan tovább?
-
veterán
válasz Fritz Teufel #9233 üzenetére
Bármikor újra lehet telepíteni egy ugyanolyan verziójú windowst, mint ami eredetileg rajta volt. A biosban lévő hardverkulcs fogja aktiválni a windowst. Szóval nem kuka.
Egyébként a rendszer automatikusan szól, hogy írd ki a recoveryt. Többször is. Ha valaki ezt nem teszi meg a figyelmeztetés ellenére sem, akkor magára vessen.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Körülbelül ilyenkor annyit tesz az ember, hogy kidobja a CD-t a szemétbe. A Windows-t gyakorlatilag megvásároltad valóban, de előtelepítve. Ha törölted, hát Isten uccse! Nem véletlenül szokás a Recovery CD-vel kezdeni a játékot. Elvileg van a laptopra 1 év szoftvergarancia. Azon túl... nos, zsebbe kell nyúlni vagy a sötét de semmiképpen nem biztonságos oldal.
-
littlemamba
aktív tag
Nulladik lépés, új gépnél, kiírni a recovery lemezeket és onnan bármikor újra lehet húzni. Ha elmulasztottad a nulladik lépést, akkor legkésőbb akkor ki kellene írni, mielőtt nekiáll valaki törölni....
[ Szerkesztve ]
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Crafter32
őstag
válasz h1ght3chzor #9229 üzenetére
Ha nincs kód új gépnél, akkor hogyan rakja újra az ember a windowst ha véletlenül kétbalkezes és mindent letörölt? A windowst megvásároltam gyakorlatilag a géppel együtt?!
-
kemotox
addikt
válasz h1ght3chzor #9229 üzenetére
Nem formáztunk le semmit, de az ottani menüpontok egyikével sem csinál semmit. A legelső valami helyreállításos cucc (nem tudom hirtelen mi volt a neve, és most nincs előttem a lapos), szerintem az kéne nekünk de arra meg csak simán újraindul :S
-
kemotox
addikt
válasz SeniorTilla #9227 üzenetére
Te meg olvasd el még egyszer amit írtam, köszi.
-
veterán
-
kemotox
addikt
Hellóka!
SVF15A1M2ES laposra fel lehet valahogy rakni a Windowst? Uncsitesómnak van egy, karácsonyra kapta, win8 volt rajta. Frissített 8.1 re és kérte az aktivációs kódot. Elhozta, hogy nézzem meg. Hát érdekes volt. KMSPico a gépen.... (Duna Plaza Media Markt - megbízható...) Átnyálaztuk az összes papírost ami a géphez volt, kód sehol. Mindegy, nem ez a lényeg, tudtam sima win8-hoz kódot bugázni, azt akarom felrakni de sehogy se megy. Tényleg (szerintem) mindent megpróbáltam. Az összes sony vaio-s helyreállítás meg retek tudja mit végignyomtuk, valamiért mindig tüsszögött. Csináltam pendrive-ra win8 telepítőt, elindítottam. Eljut egy olyan részhez ahol valamit írna, van egy szövegmező, de tök üres. Lehet kattintani refreshre de semmi sem történik. BIOS-t nagy nehezen megtaláltam, beállítottam, hogy external device-ról bootoljon elsőnek (gondolom ez lenne az USB), de csak elindul a telepített windows.
Mindenképpen teljesen szűz, nem sonys wint tennék fel mert annyi szemetet felrak ez a fos, hogy hihetetlen. Nézegettem mik vannak telepítve, hát basszus egyfolytába futnak valami sonys autohotkeyes scriptek, van valami xperiás progi, sony video studio, sony audio studio, sony répaheggesztő studio, stb stb.
Nem tartom magam egy PCgurunak, de azért totál retardáltnak se, ma is pl az én gépem is úgy beszart, hogy még a wintelepítő is fagyogatott. Fogtam egy linux live cuccot, megcsináltam vele amit kell, aztán már repült is fel a win, 10 perc múlva már ott voltam ahol a beszarás előtt, driverekkel mindennel. De ez basszus, hát már majdnem elvágtam az ereim egy kanállal, órákig szenvedtem vele. Mindenféle sonys cucc előjött csak egyik se volt jó semmire. Azért a szemöldökét egyesével kitépkedném annak aki ezt kitalálta.
Szóval hogyan lehetne megoldani, hogy mint asztali gépnél teljesen manuálisan azt és úgy tegyem fel, amit akarok? (boot menü behoz, USB kiválaszt, windows telepít az 500 féle előre telepített fölösleges program nélkül)Előre is köszi szépen a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne hogy vettem egy sony vaio vpceb4j1e laptopot es ahogy be lep a windowsba mar is kilep, fel hivtam a sracot akitol vettem es azt mondta hogy aksi problemaja van... erre ki vettem az aksit es ugyan ugy csak be tolti a windows-t es mikor hozza fel a kis programokat valami amd-program jon fel es ott mindig kilep vagy meg az elott... most azt szeretnem meg kerdezni hogy mi lehet a problema igy latatlanba? nem ertek hozza meg kicsit sem most adatlap hiba vagy talan egy program a tolteskor, bar tobbszor kikapcsolt akkor is mikor meg a windows el se kezdett tolteni... ha valakinek van otlete hogy mi lehet es meg talan tudja is a megoldast ra akkor nyitott vagyok minden otletre elore is koszonom a valaszokat
-
Crafter32
őstag
válasz Fritz Teufel #9165 üzenetére
Hali
Ez nagyon szép és ötletes leírás volt. Ilyenek miatt érdemes visszaolvasni. Köszönöm.
Más:
A Sony Vaio Fit 14E és a 14 közt különbség a fémes burkolat (14) illetve a Clear Audio+ (14E) mélynyomó? Érintőképernyő külön opció vagy alapból benne van a 14E-ben?
Jól tudom a Fit multiflipben nincs DVD?
[ Szerkesztve ]
-
szoti27
tag
válasz SeniorTilla #9221 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és a gyors választ!
-
veterán
válasz szoti27 #9220 üzenetére
Ezt az eladót felejtsd el, ha jót akarsz magadnak
ütött-koptt a gép, még a billentyűk sarkai (!!!) is le vannak kopva, ami soha nem kopik le. Nem tudom mit csinálhattak vele. Új akksi csak nincs feltanítva? Ugyan már! Pullszöveg. NEm kell akksit tanítani, beleteszed és kész. Kamu az egész hirdetés, átb*szásnak néz ki.
Pl ez is:
4magos Intel Core 4*2,10Ghz Második generációs i3-as, 2310M
4 magos i3? Ennyire ne legyünk már hülyék
-
szoti27
tag
Sziasztok erről a notebookról szeretnék érdeklődni! Ezt a hirdetést néztem ki [link] Igazából irodai munka, facebook, skype, talán nagy tvn film nézésre használnám! Az lenne az első kérdésem, hogy az akkumulátora javítható-e? Másrészt mennyire megbízhatóak ezek a gépek, hogy bírják, és win8 alatt hogy viselkednek? Köszönöm szépen a válaszokat!
-
veterán
válasz Fritz Teufel #9218 üzenetére
de igen, csak a felhasználók nagy százaléka átugrik ezen, és ahelyett, hogy megcsinálná/elolvasná a kiírást, inkább kérdez a fórumon
-
Fritz Teufel
addikt
Nem értem... amikor átvettem a laposomat és először bekapcsoltam, a Windows azonnal Recovery CD-t akart iratni velem, amit meg is tettem (4CD). A mai napig megvan. Ma már nincs ilyen
-
veterán
válasz #79464960 #9215 üzenetére
Ajánlom, hogy szánj rá fél órát és olvasd el a használati utasítást. Abban benne van, hogy mit kell tenni, ha összeomlik a windows-od pl. recovery kiírása, assist gomb, stb.
-
törölt tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy Sony Vaio fit 15 E notebooknak.
Én a dobozban nem találtam telepítő cd-t, gyakorlatilag egy kis "fütetecske" és a töltő volt benne. Remélem másnál is. Viszont hiányolom a telepítőt, hiszen ha újra kell raknom a gépem a jövőben mert benyaltam valami vírus, akkor hogyan fogom végre hajtani?
A másik, hogy nem tudom hogyan tudnám particionálni. Tud nekem ebben valaki segíteni?Egyébként nekem nagyon tetszik, az ajándék photoshop a kedvenc csak nem tudom mi lesz vele ha benyalom a már említett vírust
Köszönöm előre is a választ!
-
veterán
válasz szakibá... #9213 üzenetére
Nem biztos, hogy a géppel van gond. Lehet vírusos is, vagy valamelyik telepített program miatt. Ehhez meg kell vizsgálni a windowst.
-
szakibá...
senior tag
válasz SeniorTilla #9212 üzenetére
Köszönöm, elsőre ezt mondtam neki én is, de úgy tűnik, valamit rosszul csinált. Most már a Win javításnál tart, remélem sikerül neki. Viszont aggaszt, hogy ezt már harmadszor kell megcsinálni egy év alatt, itthon én is megtettem már kétszer azon a gépen. Bezzeg a Lenovonak semmi baja harmadik éve.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
veterán
válasz szakibá... #9211 üzenetére
Kikapcsolt állapotból az assis gombbal kell indíani.
-
szakibá...
senior tag
Üdvözlöm a szakértő társaságot, még nem jártam itt, tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy SVE1512E1E gép, ami jelenleg külföldön van a lányomnál, nekem kéne irányítanom telefonon, hogy hogyan keltse életre. A jelenség az, hogy bekapcsolás után fekete a képernyő, csak az egér látszik, de nem reagál semmire, az assist gombra sem. A neten olvastam olyan tanácsokat, hogy shift+F8+ON meg hasonlók, de állítólag nem használ, én meg innen nem tudom felügyelni, hogy szegényke mit művel odakint. Olyat is olvastam, hogy ki kell venni az akksit, kis idő múlva visszatenni, de ha nem muszáj, ilyeneket nem bíznék rá. Tudtok erre az esetre valami hasznos tanácsot adni? Volt már valakinek ilyen problémája?Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
rossitibi
tag
Köszi mindenkinek a válszokat! Nem adom fel!
Biosban hogy kell megnézni? Egyébként érik egy újarhúzás azt már eleve az új ramokkal csinálom,hátha segít. Mit javasoltok? A gyári rendszert vagy egy szűz msdn-t? -
veterán
válasz Zen Master #9208 üzenetére
Nem rossz, de azért nem is jó vétel. Ez már nagyon régi gép, tavaly nyáron is kifutó modell volt. Gondolom az extreme digitalban használta valaki és most eladják. Legalább 1-1,5 éves a gép. A gyári garanciát mindenképpen ellenőrizni kell, nehogy meglepetés érjen
ÖSSZEHASONLÍTÁSKÉPPEN - nem reklám, már nincs belőle. Ez az utódja a régi S-nek, mobilnettel, sok rammal, erős vga-val, stb.
Viszont jól tartja az árát, feleségemnek fehér S-e volt i3-mal, két akksival. Néhány hónapja adtam el 150-ért, fél év garival. 2 nap alatt elvitték.
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Hátha vkit érdekel egy Sony Vaio VPCSA3Q9E TSUMUGI3.
Utolsó darab féláron! Kiállítva az Extreme Digital Sugárban az Örsön. 199.900.-Win7
Intel Core i7 2,8GHz processzor
4GB DDR3 memória
128GB SSD merevlemez
ATI Radeon HD6330 1GbGyári 2 éves garanciával.
http://www.edigital.hu/Notebook/Sony_Vaio_VPCSA3Q9E_TSUMUGI3_notebook_+_Windows_7_operacios_rendszer-p271496.html
-
Fritz Teufel
addikt
válasz h1ght3chzor #9206 üzenetére
Valójában feleslegesen sok. Nem is tudnék mit kezdeni a fennmaradó 54GB-al.
Jelenleg 10GB-os a rendszer meghajtóm és van rajta 3,5GB-os szabad hely. És még csak inem s netinstallal telepítettem a rendszert, hogy szigorúan csak olyan applikációk legyenek telepítve, amiket használok is. Minél kevesebb a felesleges alkalmazás, annál kevesebb szemét van a memóriában és annál kevesebb a biztonsági rés. Egyenlőre úgy vagyok vele, hogy azért nem teszem fel prófi módon, mert (és lusta is vagyok ) nem ugrunk ki egy olyan repülőből, aminek működnek a motorjai.Más: én azért megnézném, hogy a BIOS mennyit lát azokból a modulokból...
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Fritz Teufel #9200 üzenetére
Szerintem manapság kevés a 64gb én 120-on alig férek el. És nincs játék telépítve...
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
MR007RM
addikt
válasz rossitibi #9197 üzenetére
Ezek szerint kellene kezelnie a 8GB-t. Szóval valami nem stimmel. Vidd el valami profihoz, megoldja.
Én is úgy cseréltem mint te, és megérte. Ne add fel !
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
rossitibi
tag
válasz SeniorTilla #9202 üzenetére
Tök egyformák,csak az a baj hogy nem is akarja használni.Látja a 8-at,de azt írja hogy csak 3,valamennyi elérhető.
-
veterán
válasz rossitibi #9199 üzenetére
Semmi értelme, én napi 10 órákat dolgozok 4GB-os géppel. Próbáltam 8-cal is, semmi változás nem volt, csak jobban melegedett
amúgy próbáld ki külön-külön a modulokat, de alapfeltétel, hogy egyformák legyenek amiket egyszerre használsz (legalábbis a frekvencia, de az a legjobb, ha tökegyformák)
[ Szerkesztve ]
-
rossitibi
tag
válasz Fritz Teufel #9200 üzenetére
Mostmár mindegy. Szerintem pénzt már nem ölök bele.
Köszi a segítséget! Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mercedes topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Horgász topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest