- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
Gondolom mit szeretnél, de hiába, nem fogod tudni a másik recoveryről sem visszatenni. Korábban már írták ezt is. Installáld fel kézzel.
Ha többször felteszed a kérdést, akkor sem. Ha cinikus vagy, akkor meg főleg nem.
Az én gépem hibátlan, a tiéd rossz, úgyhogy én nevetek
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
Kár többször megkérdezned, az előbb már leírtam a megoldást. Egy fórum nem fog segíteni, ha nem értesz hozzá. De legalább életben tartod a többszörös beírásaiddal.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
-
Fritz Teufel
addikt
Nem tudom én sem, hogy mi a bánat problémája lehet. Esetleg megpróbálkoznék a Vistával. Egyébkét mi a pontos típusa annak a laposnak? Biztos vagyok benne, hogy nem csak annyi amit írtál. Lehet, hogy más eszközkezelőket igényelne.
Szoktál játszani a gépen? Ha nem, akkor 1,5 órán belül varázsolunk oprendszert arra a gépre. Nem akarok itt háborút csak egy alternatíva, ha nyitott vagy rá. A részleteket nem itt beszéljük meg.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Körülbelül többek között ezért is utálom a Windowst. Szinte képtelenség rajta megoldani a problémákat. Nem ad semmi támpontot a hibáról, de még lenne is, gyakran képtelenség megoldani mondjuk reinstall nélkül. Ilyen hibákkal soha nem szoktam találkozni, ezt komolyan mondom.
Csinálj egy teljesen új telepítést. Aztán kétféle dolog lehet:
- ráengeded a frissítést és csak utána telepítem a meghajtóprogramokat (szinte biztosan fertőződni fog a gép védelem hiányában, de Windows alatt ez nem probléma), vagy
- telepíted a meghajtóprogramokat és talán a tiszta telepítésre felmegyEgyszerűen Windows alatt többnyire nincsenek ésszerű megoldások csak próbálgatások.
A képen úgy látom, hogy videokártya meghajtó már van, de most meg hiányzik a touchpad meghajtója?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Sikerült? - egyébként nem bántásból írtam a googlit, csak én is így találtam meg a megoldást a problémádra, nem vagyok Komputer varázsló én sem
Remélem, hogy csak ezek hiányoztak!
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Hiányzik a videokártya driver - újra kell telepíteni vagy egyáltalán telepíteni
Ricoh® PCIe Memory Stick® Host Controller Driver
Ricoh® PCIe SD Bus Host Adapter Driver - Sony
Atheros AR9285 Wireless Network Adapter driverA googli a legjobb barátom ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Szia!
Innen letölthető minden szükséges driver. A 'Show all downloads' menüpontot is ki kell bontani, mert úgy férsz hozzá az összes meghajtóprogramhoz. Telepítési sorrend nincs, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor lehet a letöltési sorrend
Enjoy!
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Ha még nem nyúltál hozzá. Tegnap elfelejtettem idebökni, pedig fontos. Nem kell újrahúzni a rendszeredet, még véletlenül sem. Rendesen karban kell tartani. Az nem normális, hogy egy operációs rendszer a végtelenségig hízik. Ez a Windows baromsága, de megfelelő hozzáértéssel kordában lehet tartani. CSak tudni kell, hogy mihez kell nyúlni.
Nekem 5 évig futott a laptopomon Windows egyetlen újratelepítés nélkül és még elment volna ugyan ennyi ideig, ha nem váltok valami jobbra. Nagyjából havonta takarítottam a rendszer szemetét és így biztonságosabb volt a gépem - már amennyire egyáltalán lehet - gyorsabb és a foglalt területet is visszaszereztem.Tehát, a karbantartás:
Felesleges fájlok törlése - angolul: temp:
C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Temp
C:\WINDOWS\Temp
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download
C:\Windows\PrefetchUsername a felhasználód neve
Lomtárat is érdemes kiüríteni (C:\RECYCLER), illetve a méretét csökkenteni: jobb-klikk a Lomtár ikonra Tulajdonságok, és csuszkával állítsd ~5%-ra.
A Windows frissítésekor keletkezett szemét fájlokat is törölhetjük:
C:\WINDOWS alatt az összes $-al kezdődő könyvtárt és tartalmukat törölhetjük. (Ezek rendszermappák, azaz az intézőben az Eszközök / Mappa beállításai alatt, a Nézet fülön a "A rendszermappák tartalmának megjelenítése" be kell, hogy pipálva legyen.Internet Explorer cache:
Az Internet böngésző által tárolt (cache) fájlok össz. méretét is érdemes korlátozni:
Internet Explorer Eszközök menüpontja alatt, az Internet beállításoknál az Általános fülön (középen) a [Beállítások] gombra klikk és a Használható lemezterületek méretét állítsuk 100MB-ra, OK. Ezután a [Fájlok törlése] gombra klikk, OK (a törlés több percig is tarthat), OK.Ezek azok a helyek a rendszerben, ahova jellemzően települnek a fertőzött dokumentumok. Ezek rendszeres törlése helyet takarít meg és magadnak is szívességet teszel vele. Ha ezeket törlöd, akár több GiB tárhelyet szerezhetsz vissza.
A partíció mérete növelhető (ilyent is csináltam már) újratelepítés nélkül. Én ehhez a PartitionMagic alkalmazást használtam, koromnál fogva én még ezt ismertem és használtam több mint 10 évvel ezelőtt is. A második partíció méretének csökkentésével kell kezdeni. Vigyázz, nem lehet a csökkentés akkora, hogy foglalt adatterület is beleessen. Magyarul nem lehet kisebbre venni a partíciót, mint amennyi adat van rajta. Legrosszabb esetben: foglalt adatterület + 20% szabad terület maradjon. Ha 20%-nál kisebbre veszed, akkor nem fog lefutni a defragmentáló alkalmazás (ez az NTFS fájlrendszer már elavult korlátja). A partíciós tábla módosítása akár 1 óránál is hosszabb lehet, a tárolód méretétől függően. Ha ez kész, akkor most lesz egy partícionálatlan terület a rendszerpartíciód és a második partíció között. Ide kell kiterjeszteni az elsődleges partíciót. Ez valamivel gyorsabb lesz.
Hát, ennyi lenne és nem kell újrahúzni semmit...
-
Fritz Teufel
addikt
Szia!
Itt picivel több van: Sony VAIO VPCEB2M1E/WI Windows 7 64 bits drivers
A sorrend:
BIOS/Driver/Firmware - ha ezeket még soha nem frissítetted
Application / Utility - akár a számozás sorrendje szerint
Preinstalled Drivers and Utilities - szintén mehet számozás szerintEnjoy!
-
Flam
aktív tag
hali,
Nincs vaios friss driver... visszább pár oldallal azt hiszem pont nekem is magyarázta valaki, hogy hogyan kell felrakni a drivert, őszintén szólva ha a programok/játékok nem igénylik az újat nem sok értelme van felrakni. Nem lett "smoothabb" a grafika, úgyhogy visszaraktam a gyárit.
-
A win8-nak (gondolom, hogy ez van neked , mert említetted a Defendert) van egy olyan funkciója, hogy fel tudja ujítani magát gyári szűz állapotra. Lépj be az adminisztrátor (rendszergazda) fiókba ! Told az egered a jobb alsó , vagy felső sarokba és a megjelenő menűben addig bóklássz amíg meg nem találod ezt a lehetőséget. Hátha meggyógyítja magát. Többet most nem tudok segíteni , mert itt most a melóban nincs WIN8-as gép.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Nem ! A két értéket írd be egyforma értékre és úgy fogadtasd el vele (alkalmaz ) !
Utána majd ujra kell indítani.
Ezután menj a frissítésbe és próbáld meg egyenként engedélyezni a frissítéseket, elsőként a valiiddation to.olt , ha van olyan és ha le]]]gális , vagy ha "kurblis " a so[[[ft@@@vered. Ha ez nem nyert , akkor elsőként az ártó softverek eltávolítása című ujítást próbáld letölteni.Ha leggallis, akkor a frissítésnek működnie kell végül.
Ha nem eszi sehogy, akkor nézz utána a hibakódnak a neten.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Frissítéseket tölti le?
Próbáld meg a swap file méretét növelni, mondjuk beállítasz fix méretet neki 2 , vagy 3 gigabájtot , előfordulhat , hogy akkor megoldódik a problémád.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
thesound
addikt
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
FazekasLaci
aktív tag
Event Service, Setting Uitility Series, Control Settings, Shared Library - Ezek mindenképpen kellenek a géphez, ha mindent használni akarsz. Ebből 3 biztosan kell az FN-hez, de nem tudom, melyik nem, jobb, ha ezeket felrakod.
Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200
-
justaview
senior tag
Nézd át ezt, én így csináltam és nekem bejött. Sok sikert.
-
justaview
senior tag
Nekem más gépem van, de próbáld meg, ahogy én tettem, hátha...
(3. pont a sorban)[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Az attól meleg, mert a videókártya, illetve a proci dolgozik, gondolom kell neki nagy teljesítmény, és ezért fúj
A windows telepítésnél meg arra ügyeljél, hogy amit kaptál hozzá, általában home premium, de a matricán biztos rajta van, csakis olyat tegyél fel, mert csak azzal fog működni, ja és a 32 / 64 bitre is figyelj.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X13 Gen2i 27% 13.3" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új gyári Lenovo Thinkpad X13 Yoga Gen1 magyar háttérvilágítós billentyűzet, keyboard eladó
- Újszerű DELL XPS 9315 UHD+ Touch! I7-12gen 16GB RAM 512GB SSD Erős akku, gyari garancias!
- Chuwi herobook plus 8/256 GB Intel 15.6'fullhd usb-c bontatlan új
- Lenovo ThinkPad Ultra Dock (Type 40A2)
- HP Pavilion X360 i7 10510u M.2 SSD Érintőképernyő , Ujjlenyomat olvasó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest