- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz littlemamba #10127 üzenetére
Két éve már nem a fő gépem, a gyerek használja iskolai dolgokra, de most is elfogadható a sebessége. A tartóssága mellett a képernyőjét sajnálom , azóta semmilyen laptopon nem láttam annyira jó minőségű panelt.
-
movax
őstag
2012-es Vaio S15, i7-es procival, 12 GB memóriával, SSD-vel, windows 10-essel, ma is rendben működik. Megkopott a háza, billentyűket kellett cserélni rajta a kopás miatt, a sarka behorpadt, akkut kellett cserélni benne, a harmadik töltőjét fogyasztja, tíz év alatt sokmindent látott, hurcolászva volt, sokat zötykölődött, de teljesen használható ma is.
-
movax
őstag
2012-es Vaio S15, a win7-es kapott win10-es upgrade-et, most is kiválóan működik. Kilenc éve napi 10 órát megy, lekoptak a gombjai, kapott újakat, van még egy belső pótakksija és egy lapos külső (ami a gép aljára kerül, ettől picit magasabb lesz). i7-es procival, 12 GB memóriával ma is szépen ugrik, főleg úgy, hogy a hdd-t ssd-re cseréltem pár éve. Ilyen minőségű kijelzőt még a retinás maceken sem láttam, nagyon fogom sajnálni, ha megmakkan. Ennyi év alatt persze megkopott, berepedt a kijelző körüli keret, behorpadt a gépház sarka, de hát ezek harci sérülések.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz #81556480 #10099 üzenetére
Vaióknál áramellátási hiba szokott lenni a villogó vörös vagy narancs LED, vagy az akksi, vagy a töltő. Ezt javasolják sok helyütt: kiszedni az akksit, kihúzni a kábelt, lehúzni perifériákat és egy percig nyomni a bekapcs gombot, majd mindent vissza és indít.
Vagy pedig, ha már szétszedted, egy hard reset nem árt neki, kiszedni a bios-gombelemet, várni egy percet, majd vissza és bekapcs. Egy próbát megér mindkét eljárás.
-
movax
őstag
-
movax
őstag
-
movax
őstag
Most látom, ebben a modellben nincs ilyen opció a biosban.
Szóval a Microsoft Media Creation Tool-lal kellene készíteni egy USB-telepítőt, az tudja a dolgát.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #10042 üzenetére
Most nézem, hogy még csak külön driver sem kell hozzá, mert az általánossal megy, ami benne van a windowsban (nálam legalábbis, Vaio SVS15). Viszont van a Vaióknak egy csomó egyéb rendszerdrivere, ezek befolyásolhatnak egy csomó mindent: chipset, shared library, firmware extension parser, hotkey utility. Illetve megpróbálnám az eszközkezelőben törölni a webcamet, és hagynám, hogy a következő indulásnál a rendszer újra felismerje és installálja. Megnézném még szintén az eszközkezelőben az USB controllers alatt a dolgokat, esetleg újrainstallálni az ottani drivereket, amelyek a chipset-csomag részei, tehát azzal együtt jönnek. Ez lenne az egyik megközelítésem.
A másik az lenne, hogy szétnézel az energiagazdálkodási opciókban, főleg az USB selective suspend setting-ben kellene kikapcsolni mindkét opciót, a Power buttons and lid-ben, ott is a Lid close action-ben is szétnézni (nálam Sleepre van állítva mindkettő).
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz ph2012 #10008 üzenetére
Lehet, hogy gépkocsiszervizbe vitted?
Egy régi hdd klónozása ssd-re nem olyan feladat, amit egy szervizben ne tudnának megcsinálni, hogy úgy fogalmazzak. Az emberek általában otthon szokták, legkényelmesebben a Macrium Reflect nevű kis ingyenes eszközzel.
Meg aztán, mi az, hogy nem tudtak windowsot telepíteni rá? Hacsak nincs valami hardveres hiba, ez lehetetlen. -
movax
őstag
válasz onkelz #10003 üzenetére
Meg kell keresni a géped típusának megfelelő VAIO Smart Network nevű kis programot (például itt) és feltenni, Windows 10-es valszeg nincs, próbálkozni kell a win7-es vagy 8.1-es verziókkal.
-
movax
őstag
válasz simongab #9998 üzenetére
Ilyenkor a legjobb megoldás azokkal a driverekkel kezdeni, amelyekkel jött a gép, aztán lehet újítgatni. Tessék, innen.
-
movax
őstag
válasz bartimre88 #9949 üzenetére
A Vaio Control Center és a Hotkey Utilities legyen fenn és akkor megy minden, a tapipad Fn-es kikapcsolását kivéve. Tedd fel azokat a drivereket, amelyekkel jött a gép és a win10 megoldja a többit.
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9932 üzenetére
Még nem hallottam, hogy plusz memória ártott volna egy számítógépnek. Én tennék bele még 4 gigát és vígan használnám. Ezzel a konfiggal nem az lesz, hogy egyszer csak nem fogja bírni futtatni a rendszert, hanem valami megpurcan benne a kora miatt, de remélhetőleg minél később következik be.
-
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9915 üzenetére
Hm, pedig a windows 10 szépen fel kellene ismerje automatikusan. Én ráeresztenék egy windows updatetet, vagy egy manuális wifi és BT-telepítést (úgy, hogy kiválasztod a listából, mit akarsz telepíteni, majd megadod a letöltött driver elérését). Ha nem halálozott el közben a csip, működnie kell és pont.
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9913 üzenetére
Ne add fel. Ha az Eszközkezelőben látszik a BT (vigyázat, rejtett eszköz, a Nézetben kell láthatóvá tenni), tehát ott van és működhetne, akkor valahogy csak be lehet kapcsolni.
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9911 üzenetére
Ez nehéz dió.
Akkor én itt próbálkoznék tovább.
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9909 üzenetére
Akkor:
Próbáld meg feltenni innen a Vaio Control Centert, win7-es, de mennie kellene, ebben van a Vaio Smart Network is. Ha nem, akkor itt a win8-as.
Vagy esetleg: teljes wifi-driver reinstall, itt találsz linket a típusodhoz. Bár nem tudom, hogy ez segít-e.
A gépházban a bluetooth résznél gondolom nincs ott a BT-kapcsoló. Nálam sem volt, aktív, de egy bekapcs-kikapcs a Vaio Smart Network felületen aktiválta. Na de nálad nincs VSN, ez a baj.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9907 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9901 üzenetére
Akkor tedd fel ismét a wifi-drivert. Érdekes, hogy nincs bluetooth, mivel a win10 szépen megkeresi a jó drivereket és felteszi magától. Kivéve a tapipadot, itt a win magától felteszi a legfrissebb Synaptics-drivert, ami rossz. Viszont ha eszközkezelőben frissíted a drivert, szépen visszateszi a korábbi verziót, amivel rendben működik. Nálam legalábbis (öt éves S15)
Ez látszik a Smart Network ablakában:
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz Mr. Elliot #9899 üzenetére
Tedd fel a Vaio Smart Network nevű segédprogramot, a win7-est, innen. A bluetooth driver benne van a wifi-driver csomagjában, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
A Task Schedulerben (Feladatütemező) van egy Sony Corporation fül, ott a Vaio Care és a Vaio Update alatt mindent leállíthatsz (a többit ne bántsd). Így nem indulnak el a rendszerindításnál. De végleg el is távolíthatod, nem lesz több update a Sony-tól.
Azt az Adobe-ot és a Javát is letilthatod onnan (a képen látom). A HP-t is (szkenner, ugye?) Meg a Media Check Tool-t is.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz wyattthoearp #9877 üzenetére
Elképzelhető, hogy ha felteszed a Vaio Care-t, megtalálja a drivereket. Nem próbáltam, csak ötlet.
-
movax
őstag
válasz wyattthoearp #9875 üzenetére
Pl. Show Key Plus
-
movax
őstag
válasz Ice&Lime #9866 üzenetére
Elképzelhető, hogy tudsz vásárolni rendszermentő lemez(eke)t. Olyan 50 dollár körül van az ára, úgy emlékszem.
De ha nem, a géppel vásárolt win kucsa benne van a BIOS-ban, úgyhogy nem kellene gond legyen a telepítése. Csak arra vigyázz, hogy megfelelő verzió menjen fel (Home, Pro stb.) Ebben az esetben a drivereket egyenként kell levadászni és feltenni.
-
movax
őstag
válasz Dobronics #9864 üzenetére
Nem tudom, hogyan állsz a szereléssel, de a helyedben én szétszedném a gépet és megnézném a billentyűzet lapos csatlakozóját, a drótokat megmozgatnám kicsit, kis tisztogatás, ez az.
De még ezelőtt kipróbálnám egy linux live-val, mondjuk Ubuntuval, pendrive-ról.
Sajnos esélyes, hogy megmakkant a bilentyűzet
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Létezik. A nagyokos Sony nagyjából minden driverbe belemászik, valszeg ez is áldozatul esett. Én sem szeretem, ez olyan MacOS-os arcoskodás, ez a "ne matass, mi majd megmondjuk, hogy mi a jó neked" filozófia.
Egyébként érdekes, amit írsz, nekem SVS-em van, de nincs gond a hanggal (leszámítva a katasztrofális beépített hangszórókat, soha nem használom). Ja és nálam sincs semmilyen egalizer.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz deniss_ #9847 üzenetére
A minap éppen "Operating system Not found" üzenettel tagadta meg egy gép az együttműködést. A bűnös egy egyébként kifogástalanul működő pendrive volt, amiről nem akart bootolni a linux. Egy másik pendrive-val működött. Van úgy, hogy egy pendrive egyszer csak úgy dönt, hogy nem akar bootolni, nem ástam bele magam, hogy miért, de egyszer csak nem megy neki és kész.
-
movax
őstag
válasz #82189568 #9844 üzenetére
2012-es SVS15-ösre (Intel+nVidia hibrid grafika) tettem win10-est win7-esről frissítéssel. Csont nélkül felment, minden porcikája nagyszerűen működik. A drivereket a telepítő intézte, szedte le magától, ami kellett (több drivert meghagyott).
Szerintem alapból tedd a win7-es drivereket (vagy 8-as, 8.1-es, amivel jött a géped), aztán a win10 frissíti, ha úgy látja jónak.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
válasz blackvinyl #9839 üzenetére
Az USB-eszközre Rufus-szal vagy Univeral USB Installer-rel tedd a telepítőt és menni fog.
-
movax
őstag
Lehetséges-e az Intel Centrino Advanced-N 6235 típusú wireless lapkát kicserélni egy AC szabványúra? Mondjuk Intel AC 7265-re? Van valami BIOS-os vagy egyéb akadálya? Egy 2012-es Vaio S15-ös laptopról van szó.
-
movax
őstag
válasz SeniorTilla #9787 üzenetére
Átállítod Metered connectionra a netkapcsolatot, így nem tölti le automatikusan a frissítéseket.
-
movax
őstag
válasz SeniorTilla #9784 üzenetére
Nem annyira durva a dolog, ha kicsit matatsz vele. A felhasználók nagy többsége persze nem matat.
-
movax
őstag
Két napja ápgrédeltem 10-esre win7-esről egy S15-ös Vaión (2012-es), eddig semmi gondom nincs vele, minden működik, energiagazdálkodás, Fn-funkciók, alvás, minden. Egyedül a tapipados háromujjas gesztusvezérlést hiányolom kicsit, de ezzel lehet élni.
-
movax
őstag
A gyárilag win8-cal szállított gépekben OEM-aktiválás van, ami a BIOS-ba van beleépítve. Evileg semmit nem kellene kérnie, mivel a települő rendszer kiolvassa, ami neki kell.
Ha jól tudom, valami saját Sony-cuccal kell upgradelni az oprendszert, különben nem veszi be a kulcsot.
-
movax
őstag
válasz tototos #9686 üzenetére
Akkor ezt a cikket neked írták.
-
movax
őstag
Amekkorát akarsz, nincs ilyen megkötés.
-
movax
őstag
válasz Hegyirabló #9675 üzenetére
Általában szívás van valamelyik részével a gépnek win10-alatt. Trükközni kell, régi driverekkel, pl. a tapipadéval, átlaguser nem képes rá. Ráadásul eredetileg win7-es gépeket nem is támogat már a Sony, ami baromság. Mondjuk aki a jelenlegi állapotában frissít win10-re, főleg egy korábban jól működő, jogtiszta windowsról, az elég meggondolatlan.
Angol supporton is kell nézelődni, az a biztos, fentebb linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
win10-re egyelőre nem kéne frissíteni a Vaiókat. Amennyi olvastam erről, valami baja mindegyik modellnek van vele.
-
movax
őstag
válasz szami777 #9670 üzenetére
Ha volt rajta gyári windows és ha közben nem voltak buherálva a partíciók, akkor egy rejtett partíción ott van az eredeti factory állapotú oprendszer. Az Assist gombbal indítva a gépet be lehet lépni a recoverybe és onnan újrahúzni az egészet. Ehhez nem kell előzetesen készített recovery lemez.
Disk managementben (Jobbklikk a My Computerre, ott Manage, majd Disk management) megnézed, hogy van-e egy kb. 20 GB-os Recovery Partition nevű partíció (és egy másik, az OEM Partition). Ha igen, akkor azon van a gyári állapot.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
-
movax
őstag
válasz SeniorTilla #9477 üzenetére
Ha már ott állsz fölötte a csavarhúzóval, akkor nem nagyon számít, hogy kissé más konstrukció.
És ha szorul a zsanér, akkor úgyis szét kell szedni. Ha van kedv, meg minimális kézügyesség, akkor otthon, ha nincs, akkor szerviz, ahol ugyanúgy szedik szét, mintha otthon történne.
-
movax
őstag
Nekem S15-ösöm van, hasonló konstrukció, gond nélkül szét lehet dobni, kis odafigyeléssel. Sőt, ahogy nézem a T-modellt, talán szét sem kell szedni, egy csepp műszerolajat éppen bele lehet vinni a borítás mellett. Ha viszont nem csak olajozni kell, hanem valami beszorult a zsanérba és azért nyikorog, akkor csak a szétszedés segít.
De ha szét is kell szedni: van egy rakás pici csavar, egy kis csavarhúzóval mindet ki, kiszedni az akkut, a hdd-t (vigyázni a szalagkábelre) és kész is van, a pattintós részek nem veszélyesek.
[ Szerkesztve ]
-
-
movax
őstag
válasz SeniorTilla #8808 üzenetére
1. A Google mindig jó barát
2. Be van kapcsolva a Battery Care funkció a Vaio Control Centerben. Kikapcsolhatod, de ha állandóan konnektorba dugva használod a gépet, jobb ha bekapcsolva hagyod. Próbáld újratenni a Control Centert, a Sony esupporton a Hotkey Utilities része, akkor talán eltűnnek a felugró ablakok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
- A LEGOLCSÓBBAN! BESZÁMTÁS VAN! Lenovo Legion 7, Ryzen7, RTX3080 16GB vRAM, 32GB RAM, 16" 2K kijelző
- MacBook Air M2 8Gb 256gb ssd (2022)
- Asus Vivobook 15.6 FHD, Ryzen 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, WIN11 home, 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest