Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• p_adam

addikt

válasz Ijk #45235 üzenetére

Hol lehet ott rekeszelni? Ez így nem sokat mond.

Linkeltem a tesztet, látszik, hogy tök éles optika (még makró módban is), van némi hordótorzítás (Leica Q-ban még több) és kromatikus aberráció, de nem vészes, pont ettől lesz krémes a rajza.
    Szerintem ez a "tesztábráról megmondjuk mi milyen" kevésbé működik. A való világ nem 2D. A legdrágább Hollywoodi filmekben se ilyen optikákat használnak, vajon miért. A Sonnar optika nem esik ebbe a "csapdába", aki ezt nem érti, az azt szajkózza, hogy 13 éve tervezték, miközben a Leica abból űz sportot, hogy a 60-as években optikáit gyártja újra. Annak ellenére, hogy zsákszámra jönnek az új optikák, mégis kevésről tudom elmondani, hogy igazán teszik a képe. Gyors 50-esből a filléres vintage optikák között is tudok sokat, ami már - nekem - teljesen jó, de szélesebb látószögnél már nem annyira.

Azért, mert az X100VI a hype camera mintapéldája, ezáltal képminőségben sehol nincs egy RX1 "közepes, elavult" optikájához képest, de viszonylag kevés olyan személy van, aki ezen a körön kívül mond véleményt róla. Akinek tetszik úgy, hogy más kamerákkal is össze tudja vetni, nyilván elfogadja a kompromisszumokat, de vannak benne bőven.

Új hozzászólás Aktív témák