Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Neck

veterán

válasz Márton #45204 üzenetére

Ez ilyen min-max algoritmus.

Beállítod az Aperture priot. ISO AUTO-n. Tegyük fel, hogy a vakító napfényről mégy befelé az árnyékba, majd be egy sötét szobába. Ami történik:

- Amíg el nem éred az auto ISO min SS értékben beállított minimum záridőt, addig növeli a záridőt. Tehát, ha mondjuk 1/125 -nél hosszabb záridőd nem engedélyeztél, akkor amíg tudja, növeli a záridőd, és az ISO 100 lesz, viszont amint már túl sötét lenne a beállított expohoz, elkezdi növeli az ISO-t. Az ISO-nak pedig az AUTO ISO menüben adhatsz meg egy maximum értéket. Tegyük fel, hogy ez 25600. Ha annyira sötét van, hogy 1/125 záridő mellett már elérjük az ISO 25600-at, és még így is túl sötét az expo, akkor visszamegy a záridő beállításokhoz, és tovább növeli a záridőt úgy, hogy az ISO 25600-at ne haladja meg.

Egyedül a rekesz lesz fix, mivel azt rögzíted "A" módban.

A fenti leírásom egyébként nem igazán mond ellent a korábbi hozzászólásomnak, egyedül annyival egészíti ki, hogy korábban nem írtam le, mi történik akkor, ha mind a záridő, mind az ISO "elment a falig."

Mondjuk nekem úgy van beállítva a váz, hogy azért ahhoz elég sötétnek kell lenni, és ott pl én már teljesen manuális beállításokat használok azért, hogy optimális legyen az adott szituációhoz.

Új hozzászólás Aktív témák