Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothn
tag
https://m.emag.hu/sony-sel-p18105g-18-105mm-f-4g-oss-objektiv-selp18105g-ae/pd/DP5T47BBM/?X-Search-Id=977f8b4e74f9666d81e9&X-Product-Id=17046680&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
ha vkit érdekel 18105g 167900 JMF.
-
El Rey
tag
-
mikrofon
veterán
válasz konyi79 #21043 üzenetére
Ahham ez így elég szomorú számomra...
Ha van itt olyan aki volt és emiatt van kuponja és nem használja fel és lenne olyan kedves hogy elküldené privátban. Én nagyon örülnék neki és nagyon hálás lennék, mert -15%-kal már rendelnék is egy 24/1.4-et...Épített háttér elírás volt, sötétet akartam írni csak kijavította az okostelefon okos billentyűzete... De már javítottam
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mikrofon #21042 üzenetére
Arról konyi79 tud majd beszélni. Azt mondta a 24 f1.4 volt nála a favorit.
A képre: sajnos ez a kép alja azért is hagytam így. Álló megoldásban van egy ahol megvan tovább is. Holnap majd kidolgozok még párat, de halomban áll a kép amit meg kellene csináljak, és egyre csak jönnek az újak.
A háttér meg amúgy egy sima fal volt. Csak én így láttam jónak, így a világítás és az expót így lőttem be, meg utó munkában még rásegítettem kicsit, hogy még homogénebb legyen.Egy elrontott kép amin látszik a háttér is jobban: [kép]
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
konyi79
addikt
válasz mikrofon #21042 üzenetére
Nem volt ott épített háttér. Nem ebben a bandában voltam, de szerintem itt túl lett világítva esetleg méhsejtráccsal, a háttér meg így egyszerűen nincs kiexponálva. Legalábbis én úgy szoktam ilyet.
Bezony volt. Bánhatod nem jöttél, adták hozzá a 15%-os kupont Le a kalappal előttük, noha nem fenyeget olyat akarjak venni, de még 400f28 is volt. Igaz csak egy, A9-ből 4.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Köszi.
Az az objektív FF és APC-C vázon is nagyon szépen teljesít. Lehet nem egy GM, de ezért az árért nagyon jó holmi. Én a sajátomat használtam, mert esélytelen lett volna megkaparintani a kiállított darabot.(#21040) wms köszi. Ez csak egy a sok közül. Több tucatnyi jó kép lett így átböngészve.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz konyi79 #21033 üzenetére
És november 1. -től megint pénz visszatérítéses akció indul.
Én élveztem, jó volt ez a kis szösszenet. Pár arcot is megismerhettem így innen a topicból is.
Én szinte csak a modellre koncentráltam. Mivel egy idősebb férfi modell volt így szerintem jó lesz portfolió növelésre, mert jó csajos fotóval már Dunát lehet rekeszteni úgyis.Én sokat tanultam, mert a második csoportban legtöbben csak távolról fotózgattak, de én odamentem, és személyesen nekem sokat mondott a megvilágításról Erdélyi Gábor és az asszínténse, meg hogy miként fotózzak. Képeimet megnézve kaptam tanácsokat, meg is dicsért.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #30734848 #21035 üzenetére
Van az olcsóbban is, pl. itt: [link]
Esetleg érdemes lehet megvárni a karácsony előtti heteket, tavaly 155k-ért meg lehetett szerezni pár napig kitobival együtt.
Amúgy ennyiért még mindig nincs jobb.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
konyi79
addikt
válasz #30734848 #21035 üzenetére
Attól, öregecske, mai napig nem számít rossz gépnek. Az alsó szegmens belassult mindenhol az utóbbi pár évben, nem igazán arányos a többlet amit adnak forintosítva.
Ettől függetlenül itt más gyártók felől is kapsz releváns infót, nem elvetendő a Pana GX80 se pl.Szerk:
Ja, de látom mielőtt válaszolok, ment a keresztbe posztolás..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Belépő szintű MILC gépet keresnék kb 180 ezerig, így találtam rá a Sony Alpha 6000L készülékre. Manapság megéri még ez a készülék ennyiért? Esetleg van ennél jobb ötletek ebben az árkategóriában? Főleg fényképezésre szeretném használni, viszonylag kevés videózás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Aki volt a mai workshopon, az ne feledje, a kupon amit kapott, az hó végéig érvényes. A kupon más akciókkal összevonható, A9, A7R3 és A7S2-n kívül bármire felhasználható.
-
cOxeR
Ármester
válasz mikrofon #21024 üzenetére
Ugye hogy ugye? Na ezért kérdeztem, hogy mi a helyzet... Mivel ugye működés alapján ez eléggé elképzelhetetlen. Teszteltem mindenféle tartományban de mindenhol van egy kis elcsúszás, szóval arról sincs szó, hogy 2.8-on van csak távolra hanem akár 3,5-en közelre is adja ugyanezt.
24-70GM ami pontos volt régen, nem volt ilyen gond vele... csak azt érzem, hogy egyre jobban kell rekeszelni, hogy valahol ott legyen az élesség.
Próbálom bevinni, de előbb egyeztetek, nem annyira egyszerű kirakni a használatból.
Persze ott van a 16-35... de az mégse ugyanolyan.[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
válasz konyi79 #21009 üzenetére
Voltam a Sony workshopon, találkoztam konyival és kovsollal.
Erdélyi Gábor előadása jó volt, inkább sztorizgatott, de jótanácsokat is próbált minél többet átadni.
A Sony kirakta a fullframe objektívpark jelentős részét, meg kb. az összes E mountos gépet (az A5000-től az A9-ig), én legjobban annak örültem hogy a 18-105-öt és a 18-135-öt is kipróbálhattam a saját A6000-emen, aztán pedig Erdélyi pár tanácsával egy modellen próbálgathattuk az obikat.
Nekem (mivel utazási költségem nem volt), nagyon megérte szerintem. -
Ixion77
addikt
válasz mikrofon #21027 üzenetére
Mindegy minek hívjuk. Amire az ügyfél panaszkodik, azt kell javítani. A Sonysok nekem azt mondták, hogy bármit bevesznek amire panaszkodsz, de obi esetében semmit sem javítanak, hanem megy a Lengyel központba. Ott aztán majd eldöntik hogy jogos-e a panasz, vagy nem. Ha úgy döntenek hogy jogos, akkor javítják, visszaküldik, és a Sony fizeti a díjakat. Ha úgy döntenek hogy nem jogos, akkor a szállítási és bevizsgálási költséget te állod. A szállítási 20e+, állítólag mert "törékeny lévén extra speciális szállítási módot igényel". A bevizsgálási meg attól függ mi van a panaszban, de egy autó márkaszervíz óradíjainál magasabb összegre kell gondolni.
Ritka esetben, ha az obi/gép frissen lett véve és egyértelműen hibás és van raktáron másik, akkor cserélik. A hibás meg állítólag megy vissza a Sony gyárnak.
Nekem vannak kétségeim, hogy a Langyel központ befogad M.o.-ról magánúton kiküldött cumót, de ez majd akkor derül ki ha valaki megpróbálja."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
mikrofon
veterán
válasz Ixion77 #21026 üzenetére
Azt te eltudod mondani, hogy mit jelent a kalibrálás egy ilyen MiLC rendszernél?
Mert szerintem nincs mit kalibrálni, hanem javítani kell, mert ez a belső lencsék hibája, elmozdulása, vagy a kommunikáció hibája okozhatja.... Ebben az esetben meg szomorú, hogy 1 hónap , de nincs más lehetőség mint a szervizbe küldés....
Ha Lengyelországba kell, akkor meg lehet jobban megéri közvetlenül oda küldeni... Küldésenként 5-6e HUF és 28 órán belül megérkezik EU-n belül.... Nem kell a magyar "szervizzel" ami akkor nem is szerviz csak egy közvetítő, mint átfutásidőt növelő tényezővel számolni...
Garancia meg nemzetközi, gyártói.....Bár ez a térkép szerint van Mo-n is....
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Nem vittem, de érdeklődtem róla. Azt mondták, hogy kizárólag Lengyelországban tudnak bármit végezni, a magyar szervíznek nincs hozzá felszerelése. Átfutási idő minimum 1 hónap, a szállítási költség magas, az eredmény megjósolhatatlan.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
mikrofon
veterán
Ezt nem is értem. Akkor szerintem nem kalibráltatni, kell hanem valami hibás...
Ha végiggondolom a működési elvet, akkor ez csak akkor lehetséges, ha valami elromlott... Gondolom azért az obira gyanakodsz, mert csak ezzel az eggyel nem működik.... Egyébként látnia kéne a váznak, hogy nincs fókuszban és nem kéne engednie a lövést,. ha AF prioritás van beállítva....Tehát szerintem irány a szerviz és garanciális javítás.......
Egyébként ha nem titok elárulod melyik ez az obi?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Fogásra szerintem jobb az A7 III, mert pont ott nagyobb ahol előnyére válik, pl a markolatnál. Súlyra meg persze jóval több 404g vs 650g. Az igazi méret többletet amúgy az objektívek jelentik, főleg ha valaki sigmát vesz a FF vázra. Egyébként a kisujjam lelóg erről is, ami már az a6300 nál is idegesített az elején.
RX100MK5 meg teljesen más liga. Mikor először használtam teljesen le voltam döbbenve, hogy milyen pici.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mikrofon #21017 üzenetére
650e volt MM-ban vásárolt, még teljesen új, és ki lett bővítve 3 évre a garancia.
Egyébként egyik barátomnak vettem ma, nálam csak hétfőig lesz itt a gép. Én még kitartok egy darabig a kis tesó mellett. Mivel csak hobbi a fotózás, annyira nem lenne ésszerű döntés számomra váltani most FF-re bármennyire is csábító. Igaz már három objektívem kapásból lenne rá. 28f2 85f1.8 és a sigma 100-400 obim is FF.May the Force be with you!
-
cOxeR
Ármester
Lencse kalibrálásra valaki már vitt be üveget a márkaszervizbe? GM lencséről van szó.
-
mikrofon
veterán
Egy elég jó bemutató az új Sony FE 24mm f/1.4 GM objektívről.
Nah nem a szövege, hanem a képekElvileg a jövő hét elejétől már szállítja a B&H. Lengyelországban meg már megkezdték a kiszállítást....
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz chaosmonger #21011 üzenetére
Az mindegy, annyiért le kell szállítaniuk. Sima akciós ár. Majd beszerzik, legfeljebb nem jön meg 2 nap alatt.
-
El Rey
tag
-
konyi79
addikt
Holnap Sony Workshop a Kubikban.
Úgy látom a topiktali megmarad feltámadó ötletnek, de holnap ott leszünk innen többen az eseményen.
Ha valaki nem bánja, ha felfedi az inkognitóját, hajlamos szocializálódni, meg még a napjába is belefér, az eseményről vagy kapcsolódó témáról utána/közben akar beszélgetni, esetleg az ott nem lévő topiktársakról , itt egy alkalom.
Én a 13:00 időpontra megyek, Bp-ről délre ha van valaki fuvart tudok ajánlani.
A téma ne itt legyen, aki úgy gondolja, keressen meg privátban, majd valahogy közösen egyeztetünk. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Sony E obikra szokott lenni évben valamikor akció itthon? pl. black friday? Ha igen, akkor milyen honlapokat érdemes figyelni?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
konyi79
addikt
válasz Stauffenberg #21003 üzenetére
Ugye, hát megszok*tuk.
*tetszőleges karakterre cserélhető.
-
rgranc
aktív tag
Sziasztok!
Voltam tavasszal a 220Volt stúdióban fotóstanfolyamon egy ismerőstől kapott kuponnal (új, ott vásárolt géphez kapta de nem kellett neki) és azóta kapok időnként meghívókat Canon fotós eseményekre, most pl. természetfotózás lesz Visegrád közelében 26-án. Eddig egy ilyenre se tudtam elmenni (most sem fogok, utazok külföldre), de valamikor megnézném. Ezt írják: "És ahogy lenni szokott, a Canon is elhozza a bemutató készletét, tehát ki tudtok majd próbálni különböző objektíveket és gépvázakat is. Saját felszerelést viszont természetesen mindenki hozzon."
Nekem a6000 van, Canon adapter nélkül, de azt nézem hogy a Fotoplusnál olcsón lehet 1-1 napra MC-11-et kölcsönözni, viszont attól félek ezzel nem igazán fognak menni az újabb, menőbb Canon obik. Van olyan Canon-NEX adapter, ami a6000-hez és Canon obikhoz jobb mint az MC-11 (és esetleg még kölcsönözhető is), vagy ha már ilyen perverziókat forgatok a fejemben, akkor egyszerűbb ha bérelek inkább egy A7 III vázat is arra a napra?
(Külön említik a feltételeknél azt is hogy "A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel, de a Canon felhasználókat előnyben részesítjük. Ettől függetlenül más márkák fotósai is jelentkezhetnek.")
Nem az ingyenes ebéd vonzana itt pl., hanem Zsila Sándor előadása...
/r.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest