- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Annyira (, hogy képminőségben melyik jobb) nem akarok bele menni, mert képileg nem ismerem az aps-c-s lencséket. De, az általad összehasonlított FF és APS-C lencsék között többszörös árkülönbség van. Tehát, ha lecseréli a 16 f1.4-ot Batis 2/25-re és Sigma 30. f1,4-et Sony 55/1.8-re, akkor annyi pénzt tesz bele, hogy azt tehetné aps-c-s vázba is.... Főleg ha a 85/1.8 helyett/mellé beszerez egy ekv megfelelőt...
Ráadásul, ha már van FF-re is megfelelő két objektíve Tamron 28-75/2.8 és Sony 85 f1.8, akkor, ha minden áron váltani szeretne, akkor ezt kellene kiegészíteni.... Mondjuk alá valamit, valami UWA-t és ha kevés lenne az f2.8, akkor Samy 35/1.4, ami a 85/1.8-cal jó párosítás és ez költség hatékonyabb megoldás is.......
Minden esetre, ha nekem ilyen lencséim lennének aps-c re, akkor én biztos maradnék azon és építgetném a rendszeremet 6300 vagy még várnék kicsit és 6500 ...... Azért 6000 => 6500 hozhat előre lépést minőségben és élményben is.... A meglevő lencsék meg kiszolgálnák.... és amennyire hallottam, ill olvastam (múltkor @Konyi leírt egy ajánlott sort) ezek elég jó aps-c lencsék.... Ha meg jön újabba, jobb lehet lehet gyűjtögetni és cserélni.
Persze az is értem, ha az embernek van 2FF lencséje, akkor mindig ott motoszkál, hogy lehetne a váz is FF....
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest