Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
salapp #66197 üzenetére
A személyes preferenciák nyílván mindenkinél más, elhiszem, hogy neked megfelel az a méret.
" W80C széria a full hd lcd tévék csúcsa. Általános képminőségben a mai napig űberbrutálkirály. "
Mai napig nézek én is SDR tartalmakat, sima 1080-as bd lemezről, illetve HBO max, és egy napon nem lehet említeni a W8-al.
Lehet, hogy az a fullh hd-k csúcsa, de nem akarom elhinni, hogy egy mostani középkategóriás UHD megjelenítő, nem adna több élményt. -
salapp
addikt
válasz
#62435328 #66196 üzenetére
Jó, hát maradjunk annyiban, hogy a W80C széria a full hd lcd tévék csúcsa. Általános képminőségben a mai napig űberbrutálkirály. 55XH9505 azért érdekel majd egyszer, mert kipróbálnám az X-wide angle-t is, megfelelő képminőség mellett.
Nekünk a VA LCD tévé pont nem 4K tartalmakhoz kell, és csak 2,3 méterről nézzük. Ezért elég az 55". -
törölt tag
válasz
salapp #66195 üzenetére
Igen, 55 méretben.
Lehet a kezdeti 4k tv-k még nem, de a mostaniak már hidd el, simán lepipálják, szóval nem hinném, hogy nagyon mellé tudsz lőni egy esetleges cserénél.
Viszont a méretbeli előrelépést is javaslom, egyrészt mert kell a 4k-hoz, másrészt azzal egy nagy élményfaktor plusz is lenne. -
salapp
addikt
válasz
#62435328 #66190 üzenetére
Ő még 2019-es szériás A8G-t vett. Hosszú távú tapasztalatai szerint tévézésre nem ajánlja (ő sajnos azzal szív pont), alacsonyabb felbontású/bitrátás anyagok, tévéadások esetén zavarja a black posterization és a fényerejével sincs kibékülve. "Mintha egy fátyol lenne a képernyőn, amikor nagyon világos képi tartalmat kellene megjelenítenie", valahogy így fogalmazott.
Visszasírja a W809C-t.
Fiam A8P-t vett (2020-as szériás, 21-es gyártás), annál 20%-os fényerő esetén, nem lehúzott redőnnyel is bőségesen elég a fényerő. Mozgás, felkonvertálás Sony-san pazar.
ezzel együtt...
Sem a Pana GZ950-es, sem az A8P OLED-eket nem használnám tévézésre, illetve a régi (max 720p-ben elérhető) sorozat darákhoz, egyéb, csak DVD-n elérhető régi filmjeink megpislogására.
Ezekre van a W8, amit továbbra is istenítek, persze, mivel már elmúlt hat éves, keresem az utódját. Jelenleg (már csak használtan) egy 55XH9505 jöhetne szóba utódjának. -
ggurga
csendes tag
Múlt héten vettem egy KE55XH9005 TV-t. Hálózatról és pendrive-ról simán megy a lejátszás (VLC-t használok). Tegnap egy NTFS-re formázott 1TB külső HDD-ről akartam filmet nézni és kb fél percen belül állandóan felugrott ez a menü:
Ha a Back gombbal próbáltam kilépni, akkor azonnal kiírt egy hibaüzenetet a VLC a kép alján és kilépett a menüjébe. Több filmmel is próbáltam, mindegyik ezt csinálta.
Ha a TV-vel leformázom a HDD-t, akkor az fog működni a számítógéppel is?szerk:
Megpróbáltam megint, most először bejött egy VLC hibaüzenet, de tegnap nem ez volt, akkor a kép alján írt ki valamit angolul, benne a fájl elérési útjával.
Most először ez jött be, majd utána a fenti kép: -
NavySeal
senior tag
válasz
salapp #66180 üzenetére
Eddig Sony TV-im voltak (egy panelhibás javíthatatlan és a mostani XE9005 az még kérdéses ugye). Azért néztem a QN90A-t és az LG 55C11-et, mert a Vodától most el lehet hozni kamatmentes részletre. A két meghibásodás ellenére is azt mondom egyik Sony TV-met sem bántam meg.
-
törölt tag
válasz
salapp #66180 üzenetére
Jelen pillanatban szerintem az LG C1 az, amit érdemes megvenni, persze ha anyagilag belefér.
Nincs mit tenni.. ezek tények!
Miért nem opció a 65-ös méret? 4k felbontáshoz simán szükséges!Jogerosz:
Mielött törlik ezt a regisztációdat is megkérdezem..
Mi történt, hogy váltani szeretnél??
Már csak azért mert olyannyira megvoltál elégedve a ZF9-el, meg a Sony-val, hogy ölre mentél bárkivel aki csak egy rossz szót szólt a Sonyra, vagy akár csak sugalta az Oled előnyeit az LCD-vel szemben! -
salapp
addikt
válasz
Gigicuci #66168 üzenetére
Amúgy nem érzed azt, hogy az X95K az XE9305 méltó utódja?
Nekem is az a gondom, hogy LCD-ből nem kellene 55-ösnél nagyobb, így ez a vonal nekem sem alternatíva egyelőre.NavySeal: ígérd meg, hogy ha javíthatatlan és új tévé kell, akkor újra ránézel az aktuális árakra, hátha lesz szerencsésebb áron Sony OLED, és nem ugrasz rögtön bele egy LG-be! (ha már Sony topikban vagyunk, talán nem gáz, hogy ezt kérem)
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
NavySeal #66172 üzenetére
Szerintem semennyire. Ha bármi gond van az LG kb szó nélkül cseréli.
Beegesrol meg annyit, hogy most már annyira nem jellemző. Az a lényeg hogy sdr kepmodban nem kell max fenyeron járatni szerintem ez okozza a legtöbb beegest. Maximális fényerő ki vagy alacsony és oled pixelek fenyereje 80-anon mindenre elég. -
Gigicuci
senior tag
válasz
salapp #66165 üzenetére
Ok,!
De neked ezek szerint nem XH95 van?
A következő esélyes az X95K lenne, ha lenne 55-ben de mivel nincs így valószínű szkippelem ezt az évet.
NavySeal,
attól függ hol használnád. H a napközben menne a világos nappaliban és/vagy a gyerekek sokat nyúzzák akkor inkább a QN90A.
Ha be tudsz sötétíteni és este szeretsz filmet nézni, akkor a C11.
A beeégéstől nem kkell annyira tartanod, de lelkileg és idegileg sokkal egyszerűbb ha nem kell a gyereket fél szemmel lesned, hogy elkapcsolt-e már végre a rikitó sárga logójú minimaxról amikor eljött a tv elől mert valami eszébe jutott. Legalábbis nálam a Pana oleddel ez volt. Az szem tudta, hogy nem fog beégni, de azért zavart mindig egy kicsit.
Egyébként jól érzed, az X85J Sony ide vagy oda nem ellenfele a másik kettőnek.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Celtis #66164 üzenetére
Bocsánat a sok off-ért itt a Sony fórumban, de Vodánál van Samu 55QN90A és LG 55C11 OLED is ezért a sok kérdés ezekkel kapcsolatban. Sajnos azért nézem most ezeket, mert Sony-ból csak X85J-van és ahogy azt néztem az nincs pariban (rtings szerint sem) az XE9005-el.
Szóval az LG 55C11 mennyire lenne jó csere?
Kicsit félek a pixelhibától, vagy a beégéstől (kölkök Xbox után sokszor elfelejtik kikapcsolni a TV-t). -
Celtis
veterán
válasz
NavySeal #66161 üzenetére
Nem. Ég és föld vagy egy kicsit nagyobb a különbség. Némi túlzással csak köhintesz egyet, és másnap reggel ott toporog a szervizes az ajtód előtt a cserepanellel. Nekem plazma tv és hűtő kapcsán is jó tapasztalatom volt velük. Messze az elvárható felett voltak segítőkészek. Persze ez emberfüggő is.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
NavySeal #66156 üzenetére
A QN90A 50-es méretben VA panelt, 55-65-ben pedig IPS panelt kapott. Sok teszt van róla, de ahogy salapp is írta, teljesen más világ. Nálam az annó csúcsmodell 55 Q90T pár napot bírt annyira idegen volt a színvilág, mozgás a Panasonic meg Sony TV-k után.
Én csak VA panelt vennék mondjuk, azaz Q95A-t de csak óvatosan mert eléggé más lesz. Attól még tetszhet persze, csak legyen 14 napod biztos ami biztos.
Én mondjuk a gyors Samsung meg Philips kör után rohantam vissza a Sony ölelő karjaiba és nem is fogok mást nézni, ha végül cserélünk annyira tetszik az XH95. És persze az öt évre kiterjeszthető Sony gyári garancia is elég nyomós indok a márka mellett.
-
salapp
addikt
válasz
NavySeal #66161 üzenetére
Ott általános vélekedés szerint jobb a szervíz hozzáállása, mint a Samunál. De egy Sony VA paneles tévé által nyújtott képminőség után szerintem legfeljebb Sony VA paneles/miniLED-es vagy valamilyen OLED, és - ha már - a Samsung 90-es szériás QLED vagy QD(RGB)-OLED az, amivel érdemes kacérkodnod.
-
salapp
addikt
válasz
Celtis #66159 üzenetére
Anyukámat is szivatták a Samsungosok tévé kapcsán. Itteni fórumos megcsinálta occón aztán.
A S(z)a(r)msung gyárak helyét beszántanám és sóval hinteném be.
Popcornt pattogtatok majd és úgy ülök le olvasni a majdani Samsung QD-OLED tulajdonosok szidalmaid, átkozódását, if...I mean when betojik a csodatévé és bele kéne állni a dologba úgy, ahogyan a Lucky Goldstar banda legalább beleállt. -
Celtis
veterán
válasz
NavySeal #66156 üzenetére
Általában nagyon dicsérik. Magam viszont óva intek mindenkit attól, hogy samsung tv-t vegyen. Egyfelől a szerviz és ügyfélszolgálat minősíthetetlen. Gyakorlatilag bármilyen minőségi kifogást elutasítanak és jogi úton van csak esélyed megoldani. Másrészt úgy látom nagyon sok a meghibásodás, rövid a készülékek élettartama.
Engem anno rettenetesen szivattak, és azóta is rendszeresen előfordulnak hasonló esetek a topikjában. Görény társaság. -
rainman72
nagyúr
válasz
vonSux #66148 üzenetére
Az X93J alapjában az X90J csak a lábak másak,helyezhetők.
[Itt egy rtings összehasonlítás]
Mondjuk az ottani(US) teszten szereplő X95J kapot egy réteget amitől jobb a betekintési szöge,de igy viszont alacsonyabb lett a kontraszt.
Itthon tudtommal ez nincs.
Vegyes használatra jó az X90J is,tv adás,játék,streamek.
Viszont ha engedi a keret és szinte csak
DV/HDR tartalmak mennek rajta akkor inkább a nagyobb fényerű X95J.
A 65"-os változat most 550e ez alatta van egy jobb oled árának. -
NavySeal
senior tag
Tudom, hogy itt szentségtörés, de mi a vélemény a Samu QN90A-ról?
Érdemes abban IS gondolkodnom? -
David888
tag
-
vonSux
őstag
Az X95J és a X93J között milyen lényegi különbség van (a számozáson kívül
)?
-
NavySeal
senior tag
Meg tudja valaki írni, hogy mi az 55XE9005 hálózati adapter típusa (tápegység)?
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
55XE9005 TV-n alul a Sony felirat alatt pirosan 4x villog a led. Amint bekapcsolom, megy egy keveset és leáll, 4x piros villogással? Találkozott valaki ilyennel? Szervíz lesz? -
papafater197
tag
Sziasztok!Feltettem az MSrepot.RTLMOST szuperül működik.Gondoltam kipróbálom az Msrepo egyéb alkalmazásait, Pl online filmeket,Movie sharkot...Fel is telepítette,azonban a könyvtárak üresek.....Van megoldás szerintetek?Köszi!!
-
jlaci74
senior tag
válasz
richies #66138 üzenetére
Olvasom egy ideje a Philips fórumot, írnak ott is hideget meleget.
Ami biztos, hogy a PUS85xx nem FALD-os 60Hz
és 58"-ban 230-280e ,
( az 55XH90 FALD-os 120Hz és most 250e )
persze ettől még lehet jó tv és az Ambilight sem lehet rossz főleg esti tv-zésnél...#66137F-ECT$ ,
ezekről is vegyesek a vélemények, olvastam olyat is hogy az ellenségének sem kívánná a véleményező a szoftveres problémák miatt és érdekes módon két üzletben sem ajánlotta az eladó pedig nem samsungos póló volt rajtuk...Picit több mint 1 éve használok egy 55XH90-et , összességében teljesen hibátlanúl működik és szép a kép rajta, ezek alapján a Sony felé húz a szívem, tehát:
A., Ha valami csudanagy akcióban beesne a 65X90J ára akkor talán azt venném a nappaliba a mostani helyére , az meg menne a hálóba.
B., Jön mégegy 55XH90
C., majd lesz valahogy , olyan még úgysem volt, hogy sehogyse legyen ... -
F-ECT$
titán
válasz
jlaci74 #66134 üzenetére
Milyen 'P'-re gondolsz? Ez a modellszám: SONY KE-55XH9005B
Az ár mindig ugrál az akciók és a termék elérhetősége függvényében, főleg kifutó modellnél szokott nagy kedvezmény lenni.
A8P - passz
Hálóba minek tv? Lenne ott minőségi tartalom fogyasztás is, vagy csak a szex zajokat kell elnyomni, egyéb?
A méret a tv-nél is számít, az 55-ös látatlanban jobb lesz oda, mint az 50-es. Az ára meg gondolom azért ugyanannyi, mert az 55-ös "szabvány" méret, valószínűleg több is fogy belőle, mint az 50-esből, így optimalizáltabban lehet gyártani.
Ha nem kell drága tv, akkor nem feltétlenül Sony-ban gondolkoznék.
-
jlaci74
senior tag
válasz
kissdani #66133 üzenetére
A modellszám végén a P mit jelöl? Volt még egy 55XH90 más betü jelöléssel , az már elfogyott ...
Egyébként ugrál az ár oda vissza, volt már ennyi korábban is.
A másik Sony boltban meg a KE-55A8P OLED volt jó árban tegnap , erről a készülékről tud valaki véleményt írni ?
Egy ideje keresgélek tv-t a hálóba , de vagyok bajba. Minnél többet olvasok a különböző gyártók különböző készülékeiről annál jobban belezavarodok. Arról nem beszélve hogy az 50" ára sokkszor ugyan annyi mint a 55"-é.
Mivel van itthon egy 55XH90 így ez alá a szint alá nem szívesen mennék, viszont hálóba háttérzajnak meg felesleges drága tv-t venni... -
kissdani
senior tag
55xh90 ez egy nagyon jó ár gyári forgalmazótó, aki ilyet keres annak bestbuy....
-
törölt tag
válasz
kolosszus87 #66131 üzenetére
Megnézem 13-al is..
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #66129 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom szolgál-e érdemi infoval valakinek, de azért elmondom, hogy XH90-en 12 kattintást nyomtam a PS5 HDR beállításán a fényerőre. Ez kb 630 nit, ami megegyezik a tv maximális fényeréjével.
A fekete ábrán 2 kattintás történt, sötét szobában éppen látható így a napocsak ábra.Remek lett, így a kép!
-
vlevi
nagyúr
Gyengébb minőségű tartalmaknal tud nagyon feltűnő lenni a VA panel kontraszt romlás oldalról. Ok egy átlagos TV adás, a filmben a sötét részek olyanok, mintha kockás lenne.
Ha van lehetőség, nézz el a média marktba, ha szerencséd van, akkor meg tudd nézni. Nyiregyen van a MM-ben egy olyan sarok, ahol kicsit sötétebb van, ott talán még lehet figyelni a kontraszt romlását. De jó minőségű videó esetén nem annyira feltűnő. -
Olyan
csendes tag
Koszonom mindenkinek.
mindenkepp megnezem eloben is
akkor kepminoseg szempontjabol VA legyen inkabb.
betekintesi szogtol pedig ne tartsak.
75”ban mi az ami javasolt tipus lenne?
mint mondtam hiaba szeretnem a 9-es sorozatbol valamelyiket, azt mar sokallom tevere.
koszi mindenkinek -
törölt tag
Valaki esetleg tud abban segítwni, hogy mekkora a 65-ös XH9096 valós fényereje?
Nézegettem a neten, de nem találtam konkrét dolgot..
Talán 600 nit körül?? -
Vhiktor
nagyúr
Azért ahhoz hogy fakulnu kezdjen eléggé oldalról kell nézned a tvt. Mondjuk 30 fokos szögben. Azért ez nagyon nem az általános felhasználás. Általános normalis nezesi körülmények között nem kell ettől tartani. Arról nem is beszélve, hogy ipsnek is lehet rossz a betekintési szöge ha kapott egy speci réteget ami a tukrozodest csökkenti. Én már láttam olyan ipst ami 2-3 fokos eltéréssel is már nézhetetlen volt.
Ha fontos a betekintési szog akkor oled és probléma megoldva.
De va-tol sem kell félni hacsak nem 30 fokban nézed állandóan a képet. A tvvel szemben elhelyezett kanapén bárhol ülve garantáltan nem lesz ilyen probléma.
-
Quqesz
nagyúr
Minden tv leírásában van egy betekintési szög. Ha jól emlékszem ez olyan 178 fok. [link] [link] Oszd ketté, mert a merőleges ugyebár a középvonal. Nekem van MVA és IPS is. Amit te írsz az nem drasztikus, ott még nem lesz színtorzulás. Viszont ha az ülő alkalmatosságok U alakban vannak a tv körül, akkor két oldalt számolni kell fakulással/színtorzulással. Nekem ez volt a tapasztalatom. IPS esetében is van, de sokkal kisebb mértékben. Az rtings teszt oldalon demózzák is, hogyan néz ez ki. Keress rá a kinézett típusra vagy márkára és látni fogod.
-
salapp
addikt
válasz
F-ECT$ #66117 üzenetére
Jó, hát kérdezte a fórumtárs, mik az előnyei, hátrányai.
Nekünk is van LCD, csakis VA panerlest vennék, a kontraszt miatt, de én bizony látom a színek romlását, ahogy oldalra ülök. Különösen sötétben, amikor a képernyőn is sötét tartalom van
Filmezésre OLED van a családban. -
Olyan
csendes tag
válasz
salapp #66112 üzenetére
Huhh
ezzel most tobb rosszat mondtal rola mint jot
kozeprol nem nez a csalad tevet.
a teve sikjatol kb 3,5 meterre van egy 4 m szeles kanape, amelynek minden pontjarol nezunk tevet.
ebben az esetben hanyagolando a VA vagy sem?
ez a bevonat megoldotta a problemat?
8-as sorozatbol fogok venni, 65 vag 75”ban. A 9-es mar nem er nekem annyit. -
salapp
addikt
A VA panelek rendelkeznek a legjobb natív kontraszttal, cserébe a betekintési szögük elég gyatra hagyományosan. Ez annyit tesz, hogy a képernyővel pontosan szemben ülve adják a legjobb képet, de ha kiülsz a középpontból, a kép elkezd fakulni, a színek "átesni".
Erre a Sony-nál kitaláltak egy bevonatot, ami növeli a betekintési szöget (cserébe a képernyővel szemben elhelyezett pontszerű fényforrások tudnak fura vízszintes szivárványos csíkot húzni a képernyőn). A bevonattal rendelkező készülékeknél feltüntetik az "X-wide angle" megjelölést.
A 2020-as szériánál már az 55-ös átlótól lehetett ilyen bevonattal venni készüléket (55XH9505), a 2021-es szériánál már csak a 65-ös átlótól (65X95J) -
Olyan
csendes tag
Sziasztok
tv vasarlas elott allok es a Sony kepe fogott meg.
65 vagy 75” a kiszemelt.
Erdeklodnek, hogy mi az amire figyeljek oda?
fentebb lattam egy Panel visszaellenorzo linket, viszont 75” eseteben nem irja hogy VA vagy IPS.
egyaltalan melyik a jobb nekem otthoni filmezesre?
pcre lenne kotve, onnan menne a fimnezes erositon keresztul pedig a hang.
tudom, hogy a 9-es szeria a javasolt, de az a megfizethetetlen kategoria.
koszi a jotanacsokat.
ha a meretet nezem akkor a 75x81J arban szimpatikus is lenne.
ha mas gyarto is hoz hasonlot azt is meghallgatom. Meg LG iranyaba hajlanek.
koszi a jotanacsokat. -
Dolphine
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
kissdani
senior tag
A VA panel az jó nekünk....az kell.
Jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óra topik
- World of Warships
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest