Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sony KDL-42W650A TV.
A kérdés, hogy van-e rá valami mód, hogy a mostani újabb streaming szolgáltatások appjait rá lehessen varázsolni? Jelenleg egyedül a Netflix található rajta.
Próbáltam feltúrni a netet, de nem találtam megfelelő megoldást. -
Celtis
veterán
válasz
lala666 #66696 üzenetére
Az a legkisebb baja. Ha egy 3 éveset vesz a többszöröséért, annál nem jöhet elő probléma? Inkább az a kérdés, hogy mennyit ér.
Az okostv funkciók, amik már biztosan elavultak rajta, Legfeljebb megjenítőként lehet egy ilyen idős készülékre számítani. Nekem a következő évi sorozat volt. A youtube gyakorlatilag használhatatlanul lassú volt már. Emiatt a wifi minőség is lényegtelen.
-
Tegla80
addikt
válasz
zsoltip #66695 üzenetére
Mivel a wifi erdekel meg YT igy arra gyanakszom,h Te ezt azert szeretned mert smart tv.
Jah az volt kb akkor mikor kijott,azota a hasonlo koru w8-on(sajatom)a yt es a netflix ami elerheto(meg 2-3semmitero app). Ami azert nagy szo mert hasonlo koru tv-nel mas gyarto mar reg kilovi alola ezeket is.... bongeszo es miegymas mar akkor szinte kuka erteku volt,azota nem is neztem. Meg a 40e sem egy korrekt ar erte....hiaba sony,oreg es alap tv es meg raadasul pici is. Plusz ugye a yt kb addig van mig el nem tuntetik.
Jah es wifi jel. Ezt nem lehet igy megmondani,h mit fog tudni.... router topikban is azt irjak,h helyszini teszten derul csak ki mit is tud az eszkoz. Ez is ilyen,hazaviszed racsatlakozol a routerodra azt kiderul.Ha gyenge a jel max veszel masik(erosebb) router-t vagy kabelezel.Ez nem a tv-n fog mulni(hanem a routeren),wifi vevo van benne es ha megfelelo minosegu jelet kap akkor muxik. -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek Sony Bravia KDL-32W650A készülékről?Az érdekel, hogy a WiFi mennyire erősen fogja a jelet. Gyenge, jó, vagy kiváló?
Másik kérdés a sebessége. Pl. a Youtube használható sebességű?40ezret megérhet ma?
Köszi,
zsoltip -
Balu115
csendes tag
Hát sejtem hogy csak alaplapot lehet benne cserélni.
És akkor adódik a kérdés, milyen tv-t vegyek?
Valószínű méretbe lépnék egyet, 65 col-ra.
Lg C1 oled-et néztem most hirtelen, elég jókat írnak róla.
Sony-ba hasonló? Vagy mi lehet jó vétel most?
Oled vagy Qled?
Van egy Sony ht-rt3 hangprojektorom, jó lenne ha kompatibilis lenne az új tv is vele.
Eddig ugye tv kapcsolásra indult a hangprojektor is, hdmi kábellel volt összekötve eddig, asszem ARC-s volt. -
Celtis
veterán
válasz
Montesantos #66689 üzenetére
Nem márkaszervizbe kell vinni.
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #66689 üzenetére
Magyarul nem éri meg javíttatni a tévét.
Egyébként nekem van egy törött kijelzős Sony 43XF8505 tévém, szinte újnak mondható. Mivel a Sony nem ad külön panelt, ezért nem lehet javítani. Nesze neked Föld megmentése, legyünk zöldek hablaty.
-
Montesantos
senior tag
válasz
Balu115 #66688 üzenetére
Alaplap hiba 170k az alaplap plusz javítás és szállítás. Nekem is így kezdődőtt 6 villogás.......
Szervíz írta:
A készüléknél a 6 villogás két hibát jelezhet:
- alaplap
- lcd panel
Mivel a hagyományos tv adásoknál nem jelentkezik a hiba, így az alaplap lesz a ludas. Csak az alaplap költsége: br. 162 605 Ft. Erre jön még a munkadíj, és a kiszállási díj, ha mi megyünk házhoz. -
Celtis
veterán
válasz
Balu115 #66685 üzenetére
Ezen a gyári visszaállítás nem segít. Valami hardveres gond. Nyilván menthető, hiszen az első hiba után is tudott működni.
Itt senki nincs aki megoldja neked. Írd be a keresőbe sony bravia blinking led 6 times.
Meg a yt-on is vannak javítási bemutatók. Vagy keress egy szerelőt. -
Balu115
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki megadta magát a tv-m, ami egy Sony KD55X8509C ha jól emlékszek.
a hiba jelenség tegnap kezdődött, tv nézés közben hirtelen kikapcs. és alul a világítás 6x pirosan villogott.
Kihúztam, pár percet úgy volt azóta idáig bírta, most ismét ezt csinálja.
A sony oldalán próbáltam a hibát megoldani, sikerült áramtalanítva bekapcsolni rajta a zöld lámpát hogy kezdeti beállításra tegyem de mikor elkezdődött a nyelv beállítása akkor ismét kikapcsolt és ismét 6 piros villanás.
Menthető még? Tud esetleg valaki megoldást a hibára?
Köszönöm előre is a segítséget! -
moland007
tag
válasz
salapp #66683 üzenetére
ja ez megvolt, de köszi !
sőt valami ( reddit fórumon ) még írt is a csávó h a kimenet szerinte valami digitális jel, de nem nézte tovább. pikk-pakk működött neki
szomorú
de legalább adna ki a sony egy rendes hm erősítőt ezen funkcióval felvértezve -
salapp
addikt
válasz
moland007 #66682 üzenetére
Ezt találtam.
Most akkor jól értem, hogy csak olyanokkal működik, amiknek van 'S-Center Out' csatlakozójuk? És akkor ilyen csatlakozója csak az említett soundbar-nak és rendszernek van jelenleg?
Látott már valaki hm erősítőt S-Center Out csatival? -
moland007
tag
egy sima házimozi erősítővel
olvastam sokmindent a témában de a gyári HT-A9 útmutató azt írja, ha rövid a kábel vegyél egy hosszabb 3.5 - 3.5 jack-et.
Persze nem jelenti azt, hogy normál 0.775 mv jelszintet küld át ...
de azt sem gondolnám, hogy készítettek egy új szabványt
minden esetre meg se mukkan
meg hát ez a video bemenet is, lehet, hogy a 3 gyűrűs kábel kellene L,R + Video -
-
moland007
tag
A8xJ tv esetén s-center bemenet működik valakinek ?
-
syler123
veterán
-
Piftuka
veterán
BTW... egészen múlt hétig ez volt még egy viszonylag "jó deal": Sony KD-75XH9505BAEP 4K Ultra HD LED Smart tv - 599.999 forint
Ez sem kevés pénz, sőt... de mégsem csodálom, hogy hamar kipörgették a készletről ennyiért.
-
Piftuka
veterán
válasz
Szoke1982 #66672 üzenetére
Korábban nem volt, csak most van; 499.990-ért a "Mall.hu" webáruházban: Sony Bravia XR-65X95J - Árukereső.hu
(Ám esetükben nem vagyok biztos, hogy hivatalos SONY partner.)
A Media Markt webáruházából vásárolva biztos lehetsz, hogy bontatlan, gyári új példányt kapsz. (A bontott termékeiket az "Outlet" menüponton keresztül értékesítik.)
Amennyiben valamelyik helyi szaküzletben vásárolod, úgy az látszik a dobozon. A fő hajtogatást összefogó széles ragasztószalag sértetlensége utal a bontatlanságra. Lehetetlen úgy kibontani, és visszaragasztani, hogy azt ne vedd észre. A belső tartalom visszacsomagolásáról nem is beszélve.
Gyárilag ezeket úgy "legózzák" össze; minden egyes tartozék, zacskó éle, sarka, ugyanoda és ugyanúgy van behajtogatva, leragasztva, összetekercselve. Ember nincsen, aki a termék kicsomagolását követően vissza tudja állítani a 100%-ban tökéletes gyári csomagolási állapotot.A SONY City, vagy AV-Land webáruházakban pedig ugyanannyiért kapható, mint a Media Markt-ban, és ők hivatalos SONY partnerboltok. Náluk tudsz vásárolni 5 év gyári jótállást is a készülékhez. (A vásárlás dátumától számolt 360 naptári napon belül.)
-
-
syler123
veterán
válasz
daniel2121 #66669 üzenetére
Eladni. Még agyalok rajta, lehet fentebb lépek Oledre.
kissdani:
-
syler123
veterán
Szerintetek mi a reális eladási ára egy Sony XH90-nek? Használt, de hibátlan, még garis.
-
Zola007
veterán
KD-55XE7077 készülék esetén AVI és társai lejátszásban lehetséges nagyobb blokkokat léptetni vagy adott időre ugrani?
-
kissdani
senior tag
válasz
csabaizoli80 #66658 üzenetére
De nem is értelek, tele van az apró 20k-ért tökéletes tv-t kapni használtan...
-
törölt tag
válasz
Ne viccelj már... Ez egy ótvar sz@r!
Hagyd a csudába! -
Tegla80
addikt
válasz
szia
Lattam,h tobb topikban probaltal erdeklodni mert valszeg nagyon szeretned,h megerosito valaszt kapj,de ezt engedd el!!Lehet,h egy huszasbol megvan,de ez egy idozitett bomba ugymond es akkor a huszast buktad es tv sincs.
Persze poros.... akkor miert nem porszivoza ki?(mert nagyon nem az a baja) Lehet kijelzo hiba,mint irtak hibatopikban,de lehet pl befolyt ablaktisztito is amivel valaki gazdagon megfujta takaritas elott.(lehet nemreg es latja,h baj van/lett a tv -vel es gyors szabadulna mig megy....)Vagy akarmi mas,de biztos nem egy jol mukodo tv ez.(hibatopikban van a legnagyobb esely szakmailag tv szerelo valaszra,mert ott van par szaki...)
Szval lehet ennyi a kereted,de ha nem akarsz bosszusagot (valszeg rovid idon belul) akkor keress tovabb es varj amig nem jon szembe egy jobb ajanlat. -
lala666
őstag
válasz
Inkább ne is foglalkozz vele!
-
csabaizoli80
kezdő
Üdv!
MindigTV ingyenes adóihoz ezt a TV-t szeretném megvenni használtan (benne van a DVBt2 TV tuner...., egy beltéri is kb. annyiba lenne mint ez a TV.....), nem tudom megéri-e, képernyőjén alul "hibát" látok a képeken, aki árulja azt mondta csak poros és ki kell porszívózni....mondjuk elég olcsón (20ezerFT)adja+sürgős is lenne neki az eladás, típusa Thomson 32HC3101T led tv. Szerintetek ez mi lehet a képernyőn alul? vagy inkább ne is foglalkozzak vele, olyan nagy a "hibája"? -
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
65X95j szeretnék, erről a tipusról lehet tudni valamit, hibái stb.. ha bontott lenne azt ,hogy veszem észre ,mert kb ez a utólsó darab ahonnan venném!
Gondolom pántok rajta fólia stb... Amúgy jó tudni a eu verza fekete a fém keret? Más eltérés van usa eu modell között?
köszi előre is ha tudtok segíteni! -
Sziasztok!
Melyik a legjobb / legmegbízhatóbb Sony márkaszerviz Budapesten ahol TV-t javítanak?
Előre is köszönöm!
-
Ger_man
senior tag
válasz
Montesantos #66650 üzenetére
@fulton: Támogatom Montesantos fórumtárs ötletét: Üreges téglába én is ragasztós dűbelt néznék. Egy komolyabb barkácsboltban biztos hogy tudnak segíteni.
-
Celtis
veterán
válasz
fulton #66652 üzenetére
Nyilván nem megfelelő tipli miatt szorult és eltépted őket. Ez nem azt jelenti, hogy nem tartanának. Óriási butaság és teljesen felesleges is lenne átmenő csavarral felrakni egy tv konzolt egy tégla főfalra. (Nem tudod a dryvitos vakolatot szépen helyreállítani, a csavar behozza a hideget és vizes lesz télen a párától, esetleg csöpögni is fog...)
Ha nem bízol a hatos csavarban, akkor használj 12-es tiplit 8-as állványcsavarral. A felső sorba 4, az alsóba kettő is bőven elég. Lerobbantani sem lehet majd, -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy sok irányba mozgatható fali konzolra feltenni egy tv-t.
A tv 20kg + 14 kg /állvány sulyt/ b30 as üreges tégla falra.
Én arra gondoltam 10 db tiplit használnék.
Mekkora (szélesség x hosszúság) tipli és bele csavart javasolnátok erre?
10x100 as tiplibe jó lenne vajon a 8mm es csavar?
(ami gyárilag volt mellékelve a konzolhoz azt inkább nem tenném fel) -
F-ECT$
titán
Köszi, ezek szerint csak egyesével lehet.
-
szana8
tag
Sziasztok,
Lehet nem fog segíteni mindenkinek az kifagyásoknál de nálam ez működik. Nekem egy XE8505-van. Amit használunk az: Youtube, Netflix, HBO Max, Disney +, Plex.
Amit észrevettem hogy néha a háttérben futó appok akadnak össze. Talan ez azért lehet mert ezek az android tv beépített lejatszojaval dolgoznak. Sokszor volt mar az hogy pl a gyerek nem állította meg a YouTube-ot úgy váltott Plex-re vagy Netflix-re es egyszerűen képtelen volt elindítani a filmet. Amit en szoktam csinálni, hogy kényszerített leallitassal az összes olyan appot kilovom ami bezavarhat. Ez nálam megoldja a karikázásokat, kifagyasok nagy részét. a Disney + nálam se indult elsőre mindig hibát dobott a lejátszásra. Ezzel a módszerrel utána egyből indult rendesen.
Probaljatok ki esetleg hátha segít nektek is. -
Renwick
őstag
Ha már Disney: nálatok is Dolby Vision képi profillal mennek csak az IMAX-E filmek?
-
Galopp
tag
válasz
SzaboZ #66634 üzenetére
Én tegnap tettem fel. Korábban zavart, hogy a főképernyőn reklámozza magát ezerrel, így letiltottam. így az ajánlatok is eltűntek.
Most viszont előfizettem, így kellett.
engedélyeztem, futtattam volna, kérte, hogy frissítsem. Rányomtam, jött a hibaüzenet. ezt eljátszottuk néhányszor. Feladatkezelőből kilőttem, újra elindítottam, és sikerült a frissítés.
De mikor elindult, jött a "homokóra" csak ment a karika körben megállás nélkül. Kilőttem, újra elindítottam, ugyanaz. TV újraindít, próba: ugyanaz.
Ami megoldás lett:
Beállítások-alkalmazásoknál a app minden adatát töröltettem. Még volt talán olyan opció is, hogy a gyári adatok törlése (az appnál, nem a TV egészénél). Furán hangzott a menüpont, de azt is megcsináltam, és máris szépen indult, lehetett bejelentkezni, majd használni ügyesen.Lehet segíthet ilyesmi nálad is.
-
SzaboZ
csendes tag
XH9096-on az istennek se tudom a Disney+-t működésre bírni. Gyárilag telepítve van rá az 1.11.3-as verzió. Ez nem indul, mert mindenképpen frissíteni szeretné magát. Viszont amire frissíteni szeretne az meg azt írja, hogy nem kompatibilis a TV-vel. Próbáltam manuálisan feltenni az elérhető friss verziókból néhányat, de nem engedi azt sem. Van erre valamilyen gyógyszer?
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok! Disney+ jól működik xh-s sony tv-én? Dolby vision, atmos tartalommal nincs gond?
-
-
Sziasztok!
Van egy SONY KD-49X8309C típusú TV-m amit boot-loop-ba keveredett, de nem tudom belőle kiszedni.
Próbáltam a Power + Volume Down kombinációt, de nem hozza be az a javító menüt, hanem szintén csak újraindul.
Előre is köszi, ha van tippetek a javításra!Üdv,
Gaben -
brcz
tag
Sziasztok.
Adott egy sony xh9096-os tv és egy 2.1 sony soundbar.
Csak filmezésre használom tvre töltött kodi lejátszóval illetve telekom tv-vel.
A soundbar közvetlenül a tvre van kötve hdmivel így megy az earc.
Melyik hangbeállítás a legjobb ebben az esetben?
Auto 1 - auto 2 vagy pcm?
Köszi előre is.
-
Olyan
csendes tag
Amennyiben a meret a lenyeg akkor mennyivel lehet rosszabb egy sony vagy philips a 8-as sorozatbol?
a 65” 9-es sorozat ara nagyon magas mar es mozihoz a meret az ami igazan szamit, nem pedig a koromfekete.
foleg tv es pcrol lejatszott fullhd tartalom ami 95%ban van.
azert persze nem mennek le nagyon.
pl az LG 7-es sorozatot lattam eloben.
szep a kepe de ott vegkepp csak szurke van
koszi -
syler123
veterán
Mondjuk ha valami csoda folytán visszakapnám az árát, biztos nem vennék még 1 Sony tv-t. Inkább rádobom azt a 120-at és akkor Lg C1.
-
syler123
veterán
Jól emlékszem, hogy volt itt olyan, aki felkereste a Sony-t az XH90 kapcsán a felezett 4k 120fps kapcsán? Mi is lett az ügy vége?
-
zapco1269
tag
Valaki esetleg tudja, mikor frissithető majd a Google Tv DISNEY+ apja?
-
axlfsi
veterán
válasz
Celtis #66611 üzenetére
Talán igen, már magam sem tudom, ezt még a MM-ban vettem, azzal a bizonyos kiterjesztett garanciával (biztosítás), amit már talán nem is kötnek azóta (5 év volt...).
...de most órák óta megy, újraindítás után és semmi baja a képnek
mesteremberek nagy kedvence az ilyen jellegű hiba
-
axlfsi
veterán
XF9005
Egy időben elkezdte csinálni, gariban elvitte a szerviz, közel egy hónap után visszaadták, hogy semmi baja... bekapcsolva utána, valóban jó volt. Egy ideig. Aztán 1-2 nap után random megint előjött... aztán elmúlt, majd újra. Legalább fél évig jó volt... egy hete megint kezdi. Ha aramtalanitom és újra bekapcsolom, képes elmúlni és újra jó egy darabig. De lehet, hogy nem. Ekkora újra ki- be kapcs...Ismeritek a jelenséget amúgy? (tuti nem a kijelző, mert dinamikusan váltakozik és amikor meg jó, akkor hibátlan a kijelző...).
-
kissdani
senior tag
válasz
Logicman86 #66607 üzenetére
Ami képes kezelni ezeket a hangformátumokat gondolok itt egy Házimozi erősítőre, az ki is fogja írni pontosan milyen hangot kap. Ha meg fülessel hallgatod akkor meg ugyan mindegy.
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
A83j a típus, nincs külső hangrendszer. Ez támogatja a Dolby Audio, Dolby Atmos és a DTS formátumot is. A hangmódok a következők: Normál, Párbeszéd, Mozi, Zene, Sport, Dolby Audio.
Meg lehet nézni a TV-n valahogy, hogy az adott tartalom milyen hangformátumban "jelenik meg" ? Arra gondolok, hogy pl. Dolby Vision formátumnál a képmód írja is, hogy DV Bright/Dark, de ha a tartalom rendelkezik Atmos vagy DTS hangformátummal akkor a TV menüjében nem tudom megnézni sehogy, hogy valóban ebben a formátumban van-e a hang. Annyit tudok tenni, hogy a hangmódot Dolby Audio-ra állítom. Lejátszóban (pl. Kodi) meg tudom nézni és ki is tudom választani a kívánt hangsávot, le is játsza a hangot, de nem látok sehol a TV részéről visszajelzést (pl. egy Atmos/DTS logót x ideig), hogy valóban az adott formátumot hallom-e.
Lehet én várok el sokat és simán csak higgyem el ha DTS-t választok ki az valóban DTS formátumban szól? Tudom, rendes hangrendszer nélkül nem sok különbség van, de engem zavar kicsit. -
Mandarinn
senior tag
Még egy utolsó kérdésem lenne, aztán nem spammelem a Sony topic-ot :)
Egy XH90 vagy X85J mennyire taknyolja szét a sötét jeleneteket ha mozgás is van? Ugye a VA-nak lassú a sötét reakcióideje, de ez a hiba mennyire jelentkezik ezeknél a típusoknál? Pont emiatt cserélném le a Samsung VA tv-met, de ez az adatok alapján is lassabb ebben mint ezek a Sony-k. Van olyan beállítas ami ezt minimalizálja?
-
-
manu75
aktív tag
Költöztetném a tévémet, de úgy néz ki az állványt rögzítő csavar feje becsavarásakor meg lett sértve, és a sok év alatt ez meg is szorult. Nem tudom így kivenni a csavart. Hátha járt már valaki hasonlóan, hogyan lehetne ezt megoldani anélkül, hogy az állványt megsérteném.
-
syler123
veterán
válasz
Mandarinn #66599 üzenetére
Én is az Rtings alapján választottam
Pont azért, mert gondoltam sokkal rosszabb nem lesz az xh90-nél.
xh90-nek kontrasztosabb a képe, az x89j-nek a fekete nagyon gyenge, nincs local dimming. A színek olyanok voltak, mint amit kimostak...
Ezt legjobban úgy tudom leírni, mint mikor a VA paneles tévét oldalról nézed, nah az x89j olyan volt szembőlOldalról pedig kb világosszürkés volt.
Erre nehezen mondanám rá, hogy jó tv, pláne, hogy drágább, mint az xh90.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest