-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
-
salapp
addikt
Annyit megér, legalább a Sony, mint végponti partner, küldhet kutyapicsázást a viszonteladón keresztül a futárszolgálatnak. Amire nagyon is rászolgáltak.
Ugyanakkor tévesen gondolja az, aki csak az "ismeretlen folyadék" (ami lehet akár valamilyen folyékony mosószer, hiszen vegyes raktár) közvetlen hatásairól beszél. Ezért írtam, hogy - mivel nem tudhatod, meddig állt benne - akár befelé is párologhatott.
Persze lehetsz nagyon bátor, kibonthatod, konstatálva, hogy felesleges aggodalom volt.
Ennek az esélye szerintem is 85% feletti, úgyhogy akár így is tehetsz. -
lovi8
tag
hát tanácstalan vagyok....
-
ozzy711
őstag
Szerintem nyugodtan kezd meg a kibontást, de készíts róla videót, arra az esetre ha valami gond lenne.
Én is így csináltam az enyémmel. Egyébként kb. 10 cm. széles hungarocell van belül a készülék körül ami 99 %-ban megakadályozta, hogy a tv-ig elérjen az "ismeretlen folyadék".
Nem bonyolult egyébként kibontani: a fehér rögzítő műanyag vackokat kiveszed és gyakorlatilag lehúzod a tévéről a dobozt. Ekkor még a talpára állított, stabilizált készüléket látod. Itt már látszani kell, ha valami gond van.
Ha ilyet tapasztalsz, megkezded a visszacsomagolást ( szintén egyszerű ) és értesíted ( videó felvételt csatolod ) az illetékeseket. -
Magnat
veterán
válasz
golfvariant #56986 üzenetére
De azt mondja, h akkor ha közvetlenül akarod, de te ne úgy akard mert úgy nem működik (legalábbis nekem az akkori rtlmost apk-val nem ment), hanem Kodin keresztül ... persze más kérdés, h kiadhatta volna az esze, ha a Kodi fórumban kérdezed ...
-
salapp
addikt
Amit nem tudhatsz:
- milyen folyadék folyt alá
- mennyi ideig állt benne (mondhatnak akármit)
- mennyit szívott fel a karton
- a felszívott ismeretlen összetételű folyadék párolgott-e a csomag belsejébenFentiek és az oldalán történt nyilvánvaló tárolás okán én egy 85" tévét nem kezdenék el kicsomagolni, tesztelni, stb. Cseréltetném. De komolyan.
Tudom, sokan itt azt mondják erre, mint a Fekete lovag, miután lecsapták a fél karját, "bolhacsípés". De mondok valamit: nem az ő gondjuk, ők is csak tanácsot osztanak, mint akár én is.
A döntés a tiéd.
Egy kibontott tévé kapcsán sokkal nagyobb tortúra, ha valami mégis problémás... -
törölt tag
-
golfvariant
aktív tag
-
wrathchild
tag
Üdv! TV vásárlás témában hónapok óta olvasgatok, kérdezek.
Ezzel a belső tárhelyem szinte megtelt...
Hálózati médialejátszó ügyben inkább az itt jelenlévők tapasztalata alapján döntenék, nagyon új, ismeretlen világ nekem ahhoz, hogy beletemetkezzem
Kérdésem:
melyik hálózati lejátszót ajánljátok nagyon max 50-60.000 ft értékben egyetlen cél érdekében:
Programozói tudás nélkül, bedugom-kattintok-nézem módon UHD/4K HDR10 Bt.2020, Dolby TrueHD-Atmos filmek minél tökéletesebb minőségben való lejátszásához 2,4+5Ghz wifin?
(Úgy tűnik, a külső merevlemez Bluray lejátszóba (USB), onnan az erősítőbe verzió esetében a hang nem működik mindig)
Bónusz kérdés: fenti tulajdonságok mellett Dolby Vision támogatás (úgy tűnik, ez ebben az árban nehéz, de hátha...)
Kb. egyszerűsítve: van-e média lejátszóknak XF9005-je?
Eddig: Himedia Q10 pro, HD Realbox 4K, de úgy olvastam, ezeknél nincs Dolby Vision..
Köszönöm!!! -
Joshi
titán
válasz
karmaresz #56978 üzenetére
Leírtam a miértet.
Szerintem Vincent arra gondolt DV-nél, hogy most már állítható, "finomhangolható" a DV kép. Pl nekem az A1-ben nincs semmiféle HDMI Dolby Vision javított opció és ha DV profilra vált a tévé, akkor nincs DV sötét stb beállítási lehetőség. Ettől függetlenül a Sony csak olyan DV profilokat fogad ami elődekódolt. Anno azt írta a Sony ez ügyben, hogy azért döntöttek így, mert a teljes DV támogatáshoz túl nagy erőforrás igény szükséges.
-
Magnat
veterán
válasz
golfvariant #56981 üzenetére
Kodi fórumban keress rá, kell vmi kiegészítő, nekem is be van állítva (csak nem tudom most megnézni, mi az).
-
golfvariant
aktív tag
Nem tudjátok RTL mostot hogyan tudom összeházasítani a Kodival?
-
törölt tag
válasz
golfvariant #56968 üzenetére
Ajánlott .
Az rtl-t most sem nézem, de máskor sem szoktam ,úgyhogy ebben nem vagyok képben
-
Technoman
őstag
válasz
Iparmágnás #56974 üzenetére
Iparmágnás & karmaresz
-
karmaresz
senior tag
Ezt most nem értem. Ebben a videóban akkor milyen Dolby Vision-ről beszél Vincent Teoh az XH90 kapcsán?
"The latest firmware update which added 4K@120Hz support on the Sony XH90/ X900H 4K LED LCD television has also added regular Dolby Vision support, also known as TV-led or display-led Dolby Vision. This makes the Bravia XH90/ X900H the first TV from Sony to not exclusively use low-latency Dolby Vision (LLDV)." -
mano42
aktív tag
válasz
Rederik #56976 üzenetére
Netflix 4k, vagy pl. az amazon fire stick ha hdmi bemenetről próbálkozol. Sajnos az XF90 nem támogat minden DV profilt, tehát nem kizárt, hogy az a DV tartalom amit VLC-vel nézel pont olyan amit nem támogat. A Netflix viszont kompatibilis formátumban strameli a tartalmat. (a 4k előfizetés legalábbis).
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Sony XF9005 TV esetén hol kellene látnom, ha Dolby Vision tartalmat jelenít meg? Elvileg a gyári VLC-vel játszanék le ilyennek vélt demo file-t, de sehol nem látom, hogy tényleg az-e...
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Abban tudtok nekem segíteni, hogy ha falra szeretném feldobni a tv-t (65xh9096), a lábakat nehéz leszedni? Úgy emlékszem, hogy amikor 2 hete összszereltem, egy határozott kattanással ment be a helyére. Hogy is kell "kikattintanom"?
Thx -
mano42
aktív tag
válasz
golfvariant #56960 üzenetére
Az A9 főleg a gyengébb képességű tévékre, boxokra lett optimizálva, gyorsabb tőle, nem lassabb. De ami a lényeg, hogy egyúttal végre kernelt cseréltek, már nem a régi 3.xx hanem a 4.9 kernel fut alatta, erre még lehet építeni legalább két verziót. (persze a Sonytól függ). Mindenesetre a debloat scriptet érdemes lefuttatni, az már 7-8 alatt is csodákat művelt.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Nemrég olvastam, hogy nem a Sonyval, hanem összességében az android TV platformmal van baja az appnak. Más androidos tévéken sem megy.
-
headhunter
addikt
válasz
Kodi+RTLMost
-
golfvariant
aktív tag
-
hozelujiz
tag
Valaki használ DV képes Sony TV-vel NVIDIA SHIELD TV PRO (2019) - t?
-
törölt tag
Már nincs az Android™ 9 Pie-ben a HDMI beállításokban a "Dolby Vision"! Csak a sima és a javított formátum a választható lehetőség.
Ha DV anyagot kap csak azt írja ki hogy HDR.és ezen belül lehet állítani DolbyVision világos vagy DolbyVison sötét mód között.Ui: mondjuk az általad linkelt két DV videón kívül (amit gyönyörűen vitt pendrive-ról)
nem nagyon játszott le egy DV samplét sem, pedig a virágboltbólrengeteg DV film sampléjét megpróbáltam de mindig azt írja ki ,hogy a videó nem játszható le !
Miért ?
#56960golfvariant
Nagyon jó a 9-es !
Tedd fel bátran -
da.
tag
Ma reggel feltettem a 9-et (XF-re), nem érzékelek változást a rendszer sebességében.
A home screen sem változott érdemben.
A Beállítások menü átláthatóbb asszem.De gondolom a háttérben történtek remek fejlesztések, úh biztos jobb most nekem.
-
Joshi
titán
válasz
golfvariant #56960 üzenetére
Android TV 9-es verziója pont fordítva, állítólag jobb lett.
-
Pikkolo^^
addikt
A másodszorra is ugyanazzal meghibásodott XG8196 cseréje helyett inkább "ajándékkupont" választottam ami le lehet vásárolni. Az új készüléknél viszont már szintet lépnék. Az itt olvasottak alapján az XG95 ár/érték arányban még mindig jobban megéri, mint az XH95, ugye? 55-s méretről van szó.
-
syler123
veterán
Legalább a support oldalán megtaláltam a hibát és azt írják javítani fogják, így nem kell jeleznem sehova.
Legalább nem valami egyedi hiba.
Ezt már a poén kedvéért is kipróbálom, hogy 1 perc múlva megjön-e a hang...
-
Neoteric
addikt
válasz
modflow #56938 üzenetére
Lényege annyi, hogy azért nem képes a Sony XH90 egyszerre Dolby Vision-re és 4k120hz-re, mert nem férne bele az EDID-jébe (Extended Display Identification Data, ez mondja meg az eszközöknek amit rádugsz, hogy "szia, sony xh90 vagyok, ezek a paramétereim, és ezeket a videojeleket tudom fogadni: ..."). Szóval gyakorlatilag választhatsz, hogy milyen "rendszámot" (Vincent szavaival élve) mutasson fel a tv az eszköznek amit rádugsz. Számomra az a kérdés, hogy vajon Sony-ék miért nem tudják/akarják ezt a rendszámot kibővíteni.
Gyakorlati jelentősége viszont ritka, mivel PS5 eleve nem támogatja a DV-t, XSX igen, de még ott sincs 4k120fps-es játék ami DV lenne, és valszeg az elkövetkező években sem lehet Dunát rekeszteni velük. Perpill egyedül akkor kell folyamatosan váltogatni ezt a menüt, ha Xbox-on akarsz játszani 4k120-ban, majd utána Xboxot használva szeretnél valami DV tartalmat lejátszani.
Ez persze syler123-at valószínűleg nem boldogítja sajna, mivel az biztos nem normális, hogy nincs neki hang 4k120-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged