- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macera2
aktív tag
válasz
Geza26 #45091 üzenetére
Ahogy javasoltad. Az eredmény sajnos változatlan :
Netgear csatlakozva, internetelérés nincs. Hiba kód: 3128. Modem fiókbeállítás, (PPPoE) konfigurálása után, próbálkozzak újra.
Modemet hogy és mért kellene konfigurálni. A PC-s internet, modemen keresztül működik.
A TV önellenőrzése szerint az IPv4 rendben van, az IPv6 ellenőrzése sikertelen. Ez jelent valamit? -
vlevi
nagyúr
válasz
bluekoli #45095 üzenetére
"különböző kriksz-krakszokat"
Az szerintem a vinyón lévő kuka (windowsos recycle bin) tartalma.
"csak "behányja" az összes mappát egy szintre"
Várjál, amíg felmegy az Oreo, akkor mappák se lesznek...Szerintem is tegyél fel egy kodi-t.
A VLC nálam most nem számít a favoritok közé, mert feliratok váltásánál meg-megakad 1-1 képkockára, marhára idegesítő.
18.1-es Kodi viszont egész jól megy (XE-8505 -ön) -
Luissimo
veterán
válasz
bluekoli #45095 üzenetére
szia, sajnos a mappastrukturája ilyen ezeknek.
megszokás kérdése
A lassúsága meg szerintem az eszközödtől függ.
pendriveról biztosan gyorsabbtegyél fel rá egy VLC-t, vagy egy MX Playert, vagy egy Kodi-t.
sokkal emberbarátibb lesz a böngészésed a filmek között.
de egy ES explorer se árt rá, tudsz böngészni benne mappák szerint és annak is van saját lejátszója... -
bluekoli
tag
Üdv,
néhány napja vettem egy Sony KD-55XF8096BAEP TV-t. Összességében szeretem és elégedett vagyok vele, kivéve a médialejátszó részét, ami egy katasztrófa. Főbb gondjaim:
- nagyon lassan (percek) tölti be a tartalmat a vinyóról
- amig be nem tölt, különböző kriksz-krakszokat jelenit meg névként, lásd fénykép
- a mappastruktúrát nem tartja meg, csak "behányja" az összes mappát egy szintre4-5 éve is volt egy Sony TV-m, ami még nem Androidos volt és teljesen szépen kezelte a külső tartalmakat. Remélem, hogy ez csak valami beállitási gond, bár a fórumot olvasgatva úgy látom sokan külső médialejátszót ajánlanak.
-
BigSirsom
újonc
Sziasztok!
Ps4 Prohoz, illetve gyors, sok oldalú smart funkcióval ellátott Tv-t szeretnék venni.
MAx 170 ezrem lenne rá.
Tudnátok segíteni mi a legjobb választás ebben az árkategóriában?
-
ron8
senior tag
Hy 55 XF75-ről mik a tapasztalatok? Megér 200+ ezret?
-
Bacusuz
őstag
köszi, megpróbálom
kedves mindenki!
resetelés előtt érdemes a beállításaimat elmenteni, van egyáltalán ilyesmire lehetőseg?
esetleg programlistát usb-re menteni, egyszerűen nem találom ezt a menüpontot, pedig már csináltam ilyet.
reset után mindent újra be kell állítani?
kd-xe7005köszi
-
junior11
veterán
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A TV – Internet problémám tömören:
- modem – rúter – PC, / internet OK.
- modem – rúter – cordless ruter – telefon, / internet OK.
- modem–rúter–codless ruter–TV WIFI, / Netgear kapcsolódik, internetkapcsolat nincs.A TV, Sony KD 65XE8577. A TV saját ellenőrzésénél kiírja, hogy IPv4 OK, IPv6 ellenőrzés sikertelen.
Eddig, minden rendben volt, 1-2 napja állt elő ez a jelenség. A TV egyébként egy „set top boxon” keresztül kapja a jelet, de hát ez eddig is így volt.
Ha volna valamilyen javaslatotok, hogy merre keresgéljek, azt előre is megköszönném.
(u.i. : a Word valahogy nem nagyon kedveli a fórum szerkesztési stílusát. Vagy fordítva. Ti is észre vettétek? ) -
Bacusuz
őstag
sziasztok!
KD-55xe7005 tévémet szeretném a nasommal összekötni, hogy lejátszhassa róla a filmeket.
Régebben csináltam már ilyet, akkor egyszerűbbnek tűnt.
A menüben előhozom a médiát, ott a videot, és látja a synologyt, azon belül 3 mappát(music,photo,video. ) de egyiken sincs megjelenítendő elem.Nemrég a nason átrendeztem a mappákat, azelőtt jó volt.
esetleg lehet a tv-n újra beállítani a hálózatot, hogy a régit elfelejtse?
-
semetka
őstag
Felraktam én is az Oreo-t az 55xe8505-re. Szerintem pörgősebb a TV, képbeállítás gyorsabb lett, remélem később sem lassul be.Hangerő tényleg jó gyorsan szalad fel, ezt meg kell szokni
-
blakey
titán
Nem nagyon, sokminden máshol, másképp működik. De a beállításokat elég hamar végre lehet hajtani. Én ezzel nem szoktam vesződni, nagyon sok Kodit állítottam már be. Az adatbázist is érdemes központilag használni, pl. MySQL, Plex, Emby és akkor az is megvan pillanatok alatt. Egyébként van Backup kiegészítő, kipróbálhatod de készülj fel a teljesen új beállításra is.
-
Geza26
senior tag
Hello!
Áramszünet után nincs internet e tv-n (xf8505). Csatlakozik a hálózathoz, viszont nincs internetelérés (wifi és kábeles csatlakozás esetén is így van). Egyéb eszközök (laptop, telefon) gond nélkül csatlakoznak és internet is van. Ez tv vagy a Thome által adott router problémája?
Köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
daniel2121
őstag
Sziasztok
Van egy nem androidos Sony tv amin nem helyi hálón szeretném a nas tartalmát látni. Ezt hogyan tudom megcsinálni, androidos tv-én megy mert letöltöm a Syno ds appot és minden oké.
-
Prophyte
tag
Sziasztok
Van egy ajándékba kapott, bontatlan, 24 hónap garis (mától) Samsung HW-MS6500/EN Ívelt hangprojektorom. Bár jól passzolna az XF9005 tévéhez, de újszülött miatt a pénz most jobban kell.
Hol érdemes meghirdetni? Van ötletetek? -
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Aki használ Deezer app-ot a TV-n annak működik rendesen? Nekem nem akar elindulni egyetlen zene szám sem. Valakinek ötlet?
A TV egy XF9005.
Köszönöm
-
Stean20
csendes tag
Köszi ,szerintem kipróbálom
-
vlevi
nagyúr
válasz
szana8 #45071 üzenetére
Én az egyik, még 7-esről 7-esre frissítés során gondoltam úgy, hogy megnőtt volna a hangerő. Most, az Oreonál nem tapasztaltam ilyet. Azt viszont igen, és ez kicsit zavar, hogy marhagyorsanfeltekeri a hangerőt, ha 1-2mp-ig nyomom a gombot. A korábbi verziókban fele, harmad ekkora sebességgel növelte a hangerőt. Most szinte nem is tudom 10-ről 20-ra állítani úgy, hogy folyamatosan nyomom a gombot, mert túlszalad rajta, ezért csak egyesével tudom nyomkodni.
-
szana8
tag
Sziasztok,
Van egy Sony KD55XE8505 TV-m. Mostanában kezdte el hogy néha ha növelem a hangerőt akkor hiába engedem el a gombot magától elkezdi felfelé hangosítani a tv-t. Ez mitől lehet? Elemet már cseréltem a távirányítóba. Plusz az Oreo frissítés után mintha halkabb lenne ugyan azon a hangerőn a TV. Más is tapasztalt ilyet? Vagy csak az én hallásom romlik
Üdv,
-
-
Sziasztok!
Van egy Sony Bravia KDL-55W808C android tv-nk.
Vettünk a napokban egy Pioneer bluetooth fejhallgatót, és a probléma az, hogy a TV nem látja az elérhető eszközök listájában. Valójában semmit sem lát, bár a telefonok látják őt és ezért azokkal össze tudtam párosítani.
Próbáltam már mindent, tv áramtalanítás, párosított eszközök törlése, bluetooth on/off, közelebb vittem a füles, kikapcsoltam az összes eszköz bluetooth-át meg wifijét, de nem jártam sikerrel.
Mi lehet a gond? -
Bacusuz
őstag
sziasztok
Egy HDD-t használok műsor felvételre, usb3-dokkolóval.
Azt vettem észre a tv(kd-xe557005) felvételek- címek listáján, hogy pár rögzített műsor mellett "!" van, ezt nem is nyitja meg hibás fáljra hivatkozva. Most már ott tartunk hogy nem is vesz fel. Megpróbáltam ismét regisztrálni a hdd-t de nem fut végig rajta, sikertelent jelent.
A hdd-tökéletesen működik másik eszközzel,formáztam, írtam rá, szinte teljesen új.
Szerintetek mi lehet, mit javasoltok a hiba elhárítására? -
Stean20
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget és vélemény szeretnék kérni!
Tv-t szeretnék venni, szeretném ha ezeket tudná:
max 32 col
full hd
okos
kb. 100.000 Ft-igamit mostanában találtam(media markt ( 130 körül)):
sony kdl32wd757saep
meg is néztem és igazából ennek volt a legszebb kéne a többi 32 colos közül (lg samsung stb.)
viszont olyanokat olvastam ,hogy lassú/ lefagy nem reagál, kevés formátumot tud.
Én főleg Tv nézésre használnám, esetleg küső vinyóról pár film és alkalmi képernyő tükrözés (nem sony telefonról (ha ez számít)).
Amit még néztem az a "LG 32LK6100PLB" lenne kb. 50 el olcsóbban de első ránézésre kicsit kevesebb volt a fényerő (mm-ban néztem lehet a sony volt túltolva) és mintha egy kicsit fakóbb lett volna.
A kérdésem az lenne ,hogy megérheti a lehetséges problémáival a sony az árkülömbséget, és ,hogy vannak-e rossz tapasztaltok vele?
Előre is köszönöm a választ!
-
Röfi1
csendes tag
Sziasztok!
Sony Bravia KDL43W807C Tv van Android 7.0.0. Több fórumon érdeklődtem, de egyelőre kevés tanácsot kaptam az alábbi két nagyobb témában:
1. Telekom 100mb/sec internet előfizetésem van. Ugyanazon vezetékkel ugyanazon LAN csatlakozáson keresztül egy Windows 10-es pc-vel a Speedtest.net oldalon mért átlagos letöltési sebesség 80 mb/sec, viszonylag kis ingadozással, míg ugyanabban az időben aTv-n keresztül Speedtest.net oldalon mért letöltési sebesség 20-és 40 mb/sec között mozog erőteljesebb ingadozással. Hosszabb érdeklődés után a szervíztől azt az egy magyarázatot kaptam, hogy az ilyen Tv készülékek LAN csatlakozásának adatforgalmi kapacitása lényegesen alacsonyabb 10-15 mb/sec, ezért ne várjak olyan gyors letöltést mint egy Pc-n vagy laptopon. Az a baj sajnos, hogy csúcsidőszakokban (pl Szombat eset) online filmek nézése akadozik, különösen nagy felbontásban. Tudom ennek oka lehet a szerver túlterheltsége is. Milyen tapasztalatok van a letöltési sebességről??2. Kodi media lejátszót használok, a Google Play február elején frissített a Kodi 18.1 Leia-ra, de a korábbi 17.6 Krypton verziót jobbnak találtam, szeretnék visszatérni rá, de egyelőre nem találok olyan Kodi 17.6 Krypton verziót, amely ES File Explorer-el telepíthető lenne a TV-re. Az Androidos Kodi verziók függnek a telepítendő készülék (jelen esetben) TV jellemzőitől is, nekem pl ARMv7 cpu, 32 bit full Hd felbontású kellene. A Kodi hivatalos oldalán elérhető régebbi Krypton verziókból sajnos egyik sem települ.
Egyáltalán lehetséges több Kodi verziót futtatni egyidejüleg a TV-n??Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GTA VI
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest