-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Minap néztem filmet, annyira megszokta szemem a feketét hogy már kevés.
Amit mondasz alsó felső sáv egyre világosodik kifele a szememnek.
Gondoltam is rá hogy meglátogatom az LG fan haveromat egy esti filmnézésre.
Most már jobban látnám mit hogy merre. Kontrasztot is tuti jobban kiszúrnám.Filmezni sötétbe szeretek, persze a pszicho thriller filmet inkább nem.
-
Joshi
titán
Ha a Pana híreknek csak a fele valósul meg, még akkor is nagy ugrás lesz IPS fronton.
-
dh66e
veterán
Egyszerűen csak nem ajánlott filmnézésre este.
A VA-nak is meg van a maga baja ezt azért mindig hozzátesszük ha valaki e felől kérdez.,A színtorzulás oldalról nézve.Ezzel szerintem többen együtt tudnak élni mert mondjuk szemből nézik a tévét szóval a számukra ez nem hiba.
Akit persze nem érdekel vagy színvak és a szürkét is feketének látja annak felesleges VA-t vennie,vagy ha csak a kanapá szélén kap helyet a családban.Ráadásul olcsóbban is kijön általában.(pl LG) -
hegylako01
tag
válasz
Gabesz1019 #30180 üzenetére
A "D" az évjáratot jelöli D=2016. 2015 ig ez a betű a sorozat szám végén volt KDL55W805CB.AEP.
KDL = TV
55 = méret
W = SMART
805 = Sorozat jelölés (ez lehetne tovább bontani)
C = év jelölés 2015
B = keret színének jelöléses
AEP = hova készült a tv ez az EU-s jelölés2016 tól: KDL43WD757SAEP:
KDL = TV
55 = méret
W = BASIC SMART
D = év jelölés 2016
757 = Sorozat jelölés (ez lehetne tovább bontani)
S = keret színének jelölése
AEP = hova készült a tv ez az EU-s jelölésRD- sima tv; WD - Smart de nem Android (csak youtube); XD - 4K; SD - 4K hajlított; ZD - 4K csúcs kategória.
A 2015-ös W- nek nincs megfelelője 2016-ban. Ezek a modellek tovább futottak nem jelent meg új Androidos FHD tv.
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30180 üzenetére
Jelölések:
2015
W=1080p végén C-vel (Androidos) A C jelöli a 2015-ös évet
X=2160p végén C-vel (Androidos) A C jelöli a 2015-ös évet
Itt még többségben VA panel volt.2016
WD=1080p a D átkerült a W mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
SD=2160p a D átkerült az S mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
XD=2160p a D átkerült a W mögé (Androidos) A D jelöli a 2016-os évet
Itt már sajnos többnyire áttértek IPS panelre.A 2014-es modellek B jelölésűek voltak, de olyat már tényleg nem lehet kapni. Illetve még annyit kell tudni, hogy vannak modellek amik Európában nincs forgalomba csak pl az USA-ban.
(#30181) ^Boss a gyenge kontrasztot nem lehet megszokni főleg akkor, ha valaki plazmáról vagy VA-ról váltott. Mondjuk úgy hogy téged nem zavar, de ha valaki vásárlás előtt áll annak inkább a VA panel van ajánlva.
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30177 üzenetére
Igen az jó lesz feltéve ha lehet még kapni jó áron. (legolcsóbb helyen is 180K, én egy 43"-os méretért annyit nem adnék az biztos).
(#30178) ^Boss nekem is IPS paneles van, de sötét szobában sötét jelenetnél gyakorlatilag nincs feketéje, inkább szürkéje van.
Egyébként minden szempontból teljesen jó, pl meccset nézni és úgy általában sportra tökéletes.
-
^Boss
őstag
nekem XD85 IPS-es 55"-ösöm van, és az IPS ellenére nagyon tetszik. nem tudom, miért vagytok ennyire ellene. napfényben amúgy sem szokás TV-zni, sötétben meg kiváló, nagyon szépek a színek. szobai villany sem igazán zavar be.
végül a 805B-t egy 49X8305C 4K-ra cserélik, slusszpoén..
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz1019 #30175 üzenetére
Azért nem ajánlott mert IPS paneles, meg aztán én 4K-t minimum 50" méretben vennék.
-
Gabesz1019
senior tag
Köszönöm. Közbe nézelődtem még. Erről mi a véleményetek játékra? KD-43X8309C 4K
Ez a 4K még nagyon belépő szint? Későbbiekben ha lecserélném a PS4-et egy Pro-ra akkor ki tudnám használni a 4K adta lehetőségeket vagy ahhoz inkább egy komolyabb 4K-s TV kellene? Leginkább ezek az adatok számítanak a játéknál? Mozgás javítása: Motionflow XR 1000Hz, Panelfrissítési sebesség: 100 Hz A Full HD-s 43W807C-nél ez az adat 900Hz
-
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Milyen külső HDD-t használtok a TV-hez (film, felvétel)? 55XD7005 TV-hez keresek merevlemezt.
-
hefa888
csendes tag
Szevasztok!
Kodi-ba szoktam néha napján használni a movieshark CC et de mostanában nem működik. Amióta kapott valami frissítést azóta nem akar megnyikkanni
Valakinek működik?
illetve a VLC-t hogy lehet használni TV-én? Mert hálózaton látja azokat a mappákat amik megvannak osztva, de mkv-t nem ismeri fel. Kodival igazából megvagyok elégedve de azért akarom fejleszteni a rendszert
-
Freezee
senior tag
-
Freezee
senior tag
Érdekes dologba futottam bele. Van egy NAS a hálózatra kötve oda ahova a TV-is van rakva. Régen más IP címen volt és a fényképeket még néztem is rajta párat. Azonban azóta semmit nem hoz be a TV róla. Csak kiírja hogy waiting olyan mintha keresne de 20 perc után leállítom mert olyan mintha leakadt volna. a felső menüben ott a NAS neve ráállva szeretném mondjuk a videókat látni de semmi. Meg lehet adni valahol hogy milyen IP címen van, vagy hogyan bírjam újra működésre? Sony 50w805b
-
Peddy789
őstag
Olvasom par napja a forumot, amugy az uj X-es 4ks szeriakkal mi a fo gond? csak az hogz aranyaiban dragabbak ? Vagy roszabb a kepminoseg is?
Amugy a kdl-50w805c mennziert jo vetel? 850€ mar jonak szamit vagy igazabol mindig ekoruli volt az ara?
Szerk: most nezem hogy az nagyobb 55w805c meg a Bravia KD-55XD7004 is
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JozsBiker #30160 üzenetére
Szerintem neked DLNA megosztásos kérdésed van, amivel viszont ez a topik foglalkozik.
Ott kérdezz rá erre. -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Otthoni hálózaton egy routerre kapcsolódik LAN –on a TV és egy Win7 –es gép. Azt szeretném megoldani, hogy a TV –n lehessen nézni a számítógép egy volume –ának alkönyvtáraiban levő képeket és videókat. A Kodi aktuális verzióját már feltettem, de a felkonfigurálásban elakadtam és nincs tapasztalatom, ezért azt szeretném kérdezni Tőletek mielőtt tovább küzdök, hogy ennek így elvileg ugye működnie kell ha rendesen beállítottam ? Köszi.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pandimakaay #30141 üzenetére
Újra [link]
-
demmer123
őstag
válasz
Blaise #30153 üzenetére
Attól ha vesz az ember egy 50-60 ezres média lejátszót nem lesz szebb a filmek nem veszed észre a különbséget.
Tapasztalatból írom.Eddig mindig BD50/Bluray Remuxokat néztem tv beépített média lejátszóról.
Vettem régebben egy Popcorn Hour A-400 használtat.Ki próbáltam és semmi különbséget nem láttam kép minőségben és hangzás terén sem mint a be épített média lejátszóhoz képest.
-
Blaise
veterán
Érdekes és fura olvasni, hogy kvázi prémium Sony TV vásárlók közül mennyien küszködnek a beépített lejátszóval vagy alkalmazásokkal.
Szerintem a TV beépitett lejátszójával való filmnézés a legalja kategória minőségben, nincs rendes 24p, kadenciahelyes lejátszás, HD hangok dekódolása, 3D stb. Belépő szintü dobozokat már 10-20 ezerért lehet venni, ami a fentieket akadásmentesen tudja, 50-60 ezerért már felső-középkategóriás médialejátszók vannak képjavítással és sok más extra funkcióval. (Popcorn, HIMedia, Dune)
Persze ha valaki a csúcsszuper 4k TV-n 700megás X264 DVDRIP/BRRIP-eket néz az meg is érdemli..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pandimakaay #30151 üzenetére
Nem.
-
Pandimakaay
tag
Jaj mar nem kell az alszenteskedes, rengeteg eredeti filmem van... Legyen akkor szo egy felvett videorol... Lehet mondjuk a winchester gyorsasaga, adatatvitele is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest