Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
üzenetére
Mivel látom hogy már nagyjából befejezted a VRM-et pluszban megcélzó venti beszerelését / extra levegő biztosítását, gondoltam megmutatom mit hoztam ki egy teljesen más lappal..
Nálam ugyan nem volt melegedés és/vagy throttling viszont már igencsak régóta megvan ez a lap/koros és bizony a 125W-os TDP-től is távol vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, több mint egy éve elég magas fesszel megy a kis 8320as (1.5V). Januárban gondoltam egyet és lecseréltem a gyári NB heatsinket egy nagyobbra mert az bizony forró volt mint a fene (észrevehető hibát/fennakadást soha nem okozott csak zavart..), nem sokkal később pedig a VRM is kapott egy 6os ventit, biztos ami biztos.
Szemből így fest: [link]

Mázlim volt mert egy/a 6os venti elforgatva pont távban volt a gyári borda széleivel ami így néz ki:

A "lamellák" kialakításának köszönhetően viszonylag könnyű volt a felfogatás és még éppenhogy befért a CPU hűtő alá.
Az alaplapi tálcán is van egy emberes bevágás a CPU foglalat/NB/VRM trio alatt így a jobboldali oldallap is kapott egy 12es ventit, ami cirka 4centiről fújja a PCBt, egészen pontosan az említett részek "alatt": [link]

Ezzel/ezekkel nagyjából ki is merült az ötlettáram mit tudnék még tenni a lapért.
Az NB-n lévő jóval méretesebb borda szintén átmelegszik még, viszont közel sem annyira mint a gyári, részben azért is mert jóval többet kap a légáramlatból, jobban beleér és a felülete is nagyobb. [link]Hogy a VRM bordára gányolt venti ér-e valamit.., hát a fene sem tudja..
04ahgy postjai alapján bízom benne hogy igen, az alaplapi tálca másik oldalán levő venti biztos többet ér, megvan a távolság is és egyáltalán az ilyesfajta PCB hűtés nekem a VGA-nál már bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tea
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Filmvilág
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 7
- Sorozatok
- További aktív témák...
- MSI B550M PRO-VDH WIFI - 1 hét próba garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz (Beszámítás)
- Új, felbontott Corsair 48GB (2x24GB) KIT DDR5 8000MHz CL38 Vengeance RGB CUDIMM XMP - 10 év gari!
- Kingston HyperX Fury 2x16GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Patriot Viper Venom RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, bontatlan, 5 év garancia - Eladó!
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Dell , Lenovo, Microsoft Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest