Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
üzenetére
Mivel látom hogy már nagyjából befejezted a VRM-et pluszban megcélzó venti beszerelését / extra levegő biztosítását, gondoltam megmutatom mit hoztam ki egy teljesen más lappal..
Nálam ugyan nem volt melegedés és/vagy throttling viszont már igencsak régóta megvan ez a lap/koros és bizony a 125W-os TDP-től is távol vagyok mint Makó Jeruzsálemtől, több mint egy éve elég magas fesszel megy a kis 8320as (1.5V). Januárban gondoltam egyet és lecseréltem a gyári NB heatsinket egy nagyobbra mert az bizony forró volt mint a fene (észrevehető hibát/fennakadást soha nem okozott csak zavart..), nem sokkal később pedig a VRM is kapott egy 6os ventit, biztos ami biztos.
Szemből így fest: [link]

Mázlim volt mert egy/a 6os venti elforgatva pont távban volt a gyári borda széleivel ami így néz ki:

A "lamellák" kialakításának köszönhetően viszonylag könnyű volt a felfogatás és még éppenhogy befért a CPU hűtő alá.
Az alaplapi tálcán is van egy emberes bevágás a CPU foglalat/NB/VRM trio alatt így a jobboldali oldallap is kapott egy 12es ventit, ami cirka 4centiről fújja a PCBt, egészen pontosan az említett részek "alatt": [link]

Ezzel/ezekkel nagyjából ki is merült az ötlettáram mit tudnék még tenni a lapért.
Az NB-n lévő jóval méretesebb borda szintén átmelegszik még, viszont közel sem annyira mint a gyári, részben azért is mert jóval többet kap a légáramlatból, jobban beleér és a felülete is nagyobb. [link]Hogy a VRM bordára gányolt venti ér-e valamit.., hát a fene sem tudja..
04ahgy postjai alapján bízom benne hogy igen, az alaplapi tálca másik oldalán levő venti biztos többet ér, megvan a távolság is és egyáltalán az ilyesfajta PCB hűtés nekem a VGA-nál már bizonyított.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Strix Z270f Gaming
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL48 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest