- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuri
aktív tag
válasz
hunderbörd #2849 üzenetére
Dugj rá direktbe 1 pendriveot s nézd meg úgy.
-
nuri
aktív tag
válasz
hunderbörd #2847 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy tudja kezelni feliratot a tv?
-
nuri
aktív tag
válasz
hunderbörd #2845 üzenetére
Engedélyezd a feliratokat a feliratok menüben
Legyen ugyanaz a felirat neve mint a filmnek, karakterre pontosan. -
hunderbörd
tag
Sziasztok!
Egy Samsung UE40MU6102 és a Serviio 1.9 (win10 alatt) párosításával van egy kis problémám. A videó fájlt simán látja és el is indítja a tv, de a mellé tett .srt-t valahogy nem akarja sehogy sem.
Van valami extra beállítás, amit ehhez meg kell csinálnom (pl. feliratok menüben)?Köszönöm!
-
ggabe
csendes tag
sziasztok!
nekem a tévémről egyszerűen eltűnt a serviio ikonja, és nem találom sehol.
a gépemen a progi látja a tévémet.
tudnátok segíteni hogy mi történhetett? -
soldiergeza
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni!A gondom ,hogy telepítettem a serviio 1.9-et.Mindent beállítottam.A gondom,hogy a tv-n eltudom indítani a filmeket, a bluray lejátszón pedig nem.A szerverre csatlakozik a film mappájába belépve pedig ezt írja: nincs lejátszható film.
Fogalmam sincs mi a gond. -
janosibaja
őstag
Két kérdésre szeretnék választ kapni:
1.) Hogyan lehet leállítani a Serviio szervert?
Nekem valami félremehetett a telepítés során, mert a PC egyik meghajtóját, amelyikre egy darabig videókat másoltam, "megfogta", nem lehetett törölni, javítani semmit. A "Stop Serviio service" sem állította le, csak úgy tudtam használni a számítógépemet, hogy a feladatkezelőben kézzel kilőttem a Serviio-t. :-(
Nincs a leállításnak valami kulturáltabb és egyszerűbb megoldása?
2.) A serviio.org valami olyasmit magyaráz, hogy a Pro változatban (én még a tesztidőszak alatt vagyok, még tehát "Pro") el lehet érni netes tartalmakat (azt most is elérem, okostévém van), illetve további tévéadásokat streaming programokat.
Utóbbira van valahol valami leírás?
Ha már van ilyen lehetőség, belenéznék, ha úgy is lehet, hogy nem kell hackelni, vírusos oldalakat felkeresni (arra ott a számítógép, nem?).
Fel kell telepíteni plugint, vagy mi a feladat, hogy plusz streamelt tartalmakhoz jussak?
-
makoss
veterán
Üdv!
Végképp nem értem ezt a Servioo 1.8-as verzióját
Be van állítva, hogy egyszerre induljon a winnel,
be van állítva az aut frissítés, mégsem frissül a tartalom
Mi a hiba???? -
farkas-j
őstag
válasz
janosibaja #2832 üzenetére
Ha telepítetted, először is állítsd át magyarra, mert úgy gondolom egyszerűbb lesz kezelned. Állítsd be a konzolon a médiagyűjtemény fül alatt a megosztandó könyvtárakat. Csinálj egy kényszerített frissítést és ekkor már látnia kellene a TV-nek a megosztott médiákat. Azt hogy mit és hogyan lásson a megjelenés fülön állíthatod be. Egy csomó dolgot érdemes itt kikapcsolni, hogy a Tv-n áttekinthető legyen a megjelenítés.
-
RudY
addikt
válasz
farkas-j #2831 üzenetére
Mivel a fejlesztők nem önfejűen és öncélúan "csak" modernizálják, így a felhasználók visszajelzései (tickets) és igényei szerint fejlesztik folyamatosan, illetve javítják a hibákat:
Release Notes - 1.7
Version 1.8 released
Release Notes - 1.9 -
janosibaja
őstag
válasz
farkas-j #2829 üzenetére
Nagyon köszönöm a leírást!
Le is töltöttem a 1.4.1.2-t, ahogy írtad. Hogy a PC-m lássa a tévét, a Win10/Gépház/Bluetooth, más eszköz hozzáadása menüpontban felfedeztettem a Windowszal a tévét. Látszik is az alábbi képen alul a Samsung tévé, felismerte.
Van még más teendőm a 1.4.1.2 exe elindítása előtt, vagy csak telepítsem, next-next, aztán valamelyik pillanatban ki lehet jelölni a megosztott mappát és azt a TV majd automatikusan látni fogja?
Mert most még a TV nem látja a PC-t, csak a PC a TV-t.
Bocs a sok kérdésért, sajna tök kezdő vagyok.
-
farkas-j
őstag
Tartotok Ti!
Mivel nekem és sok ismerősömnek tökéletesen működik a régebbi verzió (ráadásul nálam a Pro fut) így feleslegesen nem frissítettem egy ötször akkora méretű újra. (az 1,4-es 27MB, az 1,9-es 133MB) Ha megnézed a letöltési linket amit beraktam, letölthető a legújabb is. A leírás amit adtam, azt meg beollóztam egy régi hozzászólásomból
Egyébként érdekelne, hogy az új 1.9-es mivel tud többet saját hálózaton belül mint a jó öreg 1.4-es verzió? -
farkas-j
őstag
válasz
janosibaja #2828 üzenetére
Én mindenkinek a régebbi Serviio 1.4.1.2-t ajánlom. Akiknek ezt felraktam, azoknak még sosem volt gondjuk. És egy kis tudnivaló:
Serviio "két részből áll". Van maga a Seriio szerver program ami szolgáltatásként fut. Ez általában úgy állítódik be telepítésnél, hogy a Windows-al együtt automatikusan elindul a háttérben. Ha az elindul, akkor már működik a DLNA megosztás, rövid időn belül (frissülés után) láthatóak a TV-n a korábban megosztott médiák.
Ezenkívül van a szerver kezelőfelülete amit Serviio Console-nak hívnak. Ez a szerver kezeléséhez, beállításához, a megosztások beállításához szükséges kezelőfelület.A Serviio a telepítésnél úgy állítja be magát, hogy az a Windows indításával automatikusan elinduljon. Amikor belépsz a kezelő felületére (console-ba), és ott a kilépést választod, bezárja magát a szerver programot is. Utána már hiába próbálod elindítani a console-t, vagy médiát keresni a PC-ről a TV-n, mivel nem fut a szerver, ezért hibaüzenetet ad a consol, ill nem látja a TV a Serviio szervert. Úgy tudod újra elindítani, ha a startmenüben megkeresed a Serviio-t, és ott elindítod a szerver alkalmazást a "Start Serviio service" parancsikonnal.
Még egyszer. A consolra csak a beállításokhoz van szükség, ha az nincs elindítva de a Windows szolgáltatások között fut a Serviio szerver, akkor működnek a korábbi megosztások!
Itt lehet mazsolázni a DLNA szerverek között.Tapasztalatok szerint a Serviio 1.5-ös verziók nem mindenkinél működnek. Utána viszont az 1.4-et már nem lehet működőképesen feltenni, amíg a lenti eljárást végig nem csinálod. Sajnos ez van. Én is végigszívtam frissítés után az 1.5.1-gyel.
- Uninstall Serviio
- Adj ki keresést Serviio* -ra a HDD-n, és törölj minden ilyen könyvtárat, és fájlt.
- Ez a lépés kihagyható, de biztonsági okokból ajánlott: csinálj a gépeden egy visszaállítási pontot, vagy csinálj a regisztrációs adatbázisról egy biztonsági mentést.
- Indítsd el a Regedit-et, és ott is add ki a keresést a Serviio-ra. Törölj minden bejegyzést amiben szerepel.
- Windowst újraindítani
- Serviio 1.4.1.2-t telepíteni, elindítani és bekonfigurálni, majd miután lefrissítette a megosztásokat lehet örülni
A későbbi verziókkal nincs tapasztalatom, mert az 1.4.1.2 minden igényemet tökéletesen kielégíti. -
janosibaja
őstag
Sziasztok! Vettünk egy Samsung okostévét (Tizen oprendszer), keresek valami világos, totál kezdőknek is érthető leírást arról, hogy a PC-ről ne kelljen pendrive-on vinni a tévére a filmjeimet, hanem wifin nézhessük.
Szomszéd topicban a Serviio-t ajánlották.
A PC-m vezetékes hálózaton csatlakozik arra az otthoni routerre, amiről a netet a tévé wifin kapja.
A cél az lenne, hogy egy, a PC-m vinyóján megosztott könyvtár tartalmait (mkv, avi, mp4 + azonos elnevezésű srt-k) lássa-lejátsza a Samsung tévé. Lehetséges ez?
Van szájbarágós magyarázat valahol, hogy mit engedélyezzek-állítsak be a PC-n, hogy osszam meg a kiszemelt könyvtárat?
Olvastam az Összefoglalót, de az evidensnek tartja a dolgokat, én meg elég hülye vagyok egy napos "tapasztalattal".
Ezer köszönet!
-
nuri
aktív tag
válasz
toto0569 #2824 üzenetére
1.9-es release tökéletesen megy win10-en, legegyszerűbb hivatalos oldalról lekapni: http://serviio.org
-
toto0569
addikt
Win 10 a rendszerem,tudnátok adni Serviio -t (linket) működőt?
-
makoss
veterán
Üdv!
Hogy lehet beállítani a Serviio 1.8-as verzióját, hogy a winnel együtt induljon és rendszeresen frissüljön a médiatartalma?
-
Sike
csendes tag
válasz
farkas-j #2813 üzenetére
Köszi a tippeket @Biga123 és @ farkas-j. A LAN-LAN kapcsolatot beállítottam, működik, van net, a TP-LINK hálózatfelderítésében is látom a hálózat összes eszközét. Viszont a Serviio nem látja az eszközöket, a TV-n sem jön be a Serviio.
Van még olyan beállítás, amire figyelnem kellene?
-
farkas-j
őstag
Az Archer C5-nek adjál fix IP címet vagy foglalj le neki egyet, kapcsold ki rajta a DHCP-t, és csak a LAN portokat használd. A SAGEMCOM-ból jövő kábelt is az Archer C5 LAN portjába dugd.
Ebben a leírásban találsz segítséget. -
Sike
csendes tag
Sziasztok!
Nem a Serviio-val lenne problémám (remélem), hanem a hálózattal, de hátha tudtok segíteni.
Eddigi így nézett ki a hálózatom, amin a Serviio gond nélkül továbbította a megosztott tartalmat a TV-re.
Aztán költözés miatt átrendezésre került a hálózat így:
Most nincs a TV-n Serviio. Ha kiiktatom a TP-Linket, tehát összekötöm a Sagemcom-ot a PC-vel, akkor a Serviio gond nélkül megjelenik a TV-n.
A folyamatos vonalak kábeles kapcsolatot jelentenek. A két router kábellel van összekötve Sagemcom LAN --> TP-Link WAN. A Sagemcom oszt neki IP-t, de a PC-nek, amin a Serviio fut, már a TP-Link oszt IP-t. Gondolom, emiatt, hogy nem egy alhálóban van a TV és a Serviio, nem látják egymást.
Hogy lehet megoldani a fenti problémát?
Előre is köszi!
-
Szasza11
újonc
Sziasztok az lenne a problémám:, hogy van négy tvm összekötve egy switchel(ami csatlakozik a gépre) és nagyon gyakran isntabil a kapcsolat mi lehet a megoldás?
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Addig tökéletesen működött.
Most viszont a tv látja a serviiot de viszont a megosztott mappát nem.(nem található tartalom)
Valakinek ötlet?
Köszönöm! -
Biga123
addikt
Hali,
A borítóképek felbontásán lehet valahogy javítani?
LG TV - server 1.9 -
castiels
addikt
Most ezt dobta ki:
Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running...
ezzel mit lehet kezdeni? Újratettem de semmi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest