Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajkó
őstag
válasz
Yushchenko #4197 üzenetére
Szerintem abszolute nem egyértelmü, mert ami álltalad feketénnek titulált, azon a gumi előtt ezüst szinü csík van. Annak a csíknak semmi keresnivalója egy CX500-on. Legalábbis a hivatalos honlap alapján.
A linken jól megfigyelhető, hogy az eredeti fekete fülesen ezüst színű csík nem található. Nem úgy mint a képen, amit te mellékelsz a hirdetésedhez. Illetve nmme úgy mint a privátban küldöt linken, amin valaki ugyan ezt árulja egy hasonló adokveszek honlapon.
Szvsz ez nem eredeti cx500-as.Szeretném meghallgatni mások véleményét is. Olyanokét, akik hozzáértőbbek nállam.
Köszi. -
hkari
őstag
Hát akkor próbáljuk meg hogy kit érdekelne egy ilyen füles parti
Akit érdekelne,és eljönne az iratkozzon fel a listára.1, hkari
-
TokLac
senior tag
válasz
ponti_ak #4195 üzenetére
Köszi! Nem méltó módon egy Nokia E51-el. Végülis ehez vettem. Nem volt olcsó. A debreceni Saturn-ban vettem 12990Ft-ért. Tudtam volna rendelni olcsóbban, de én nem bírok várni. Inkább megveszem drágábban ha azonnal kell. Viszont ugyan ennyiért lett volna CX95, későn láttam meg az árlistát. Viszont, annak a kábel kialakítása nem tetszik hogy 30cm, plusz 1méter toldó hozzá. Ehez meg kaptam tokot is. Annyival nem jobb a CX95 ilyen téren úgyhogy nem bánom, de egy picit idegesít. Láttam CX300 II-őt, nagyon szépek, feketében csodás. Viszont a 90-fokos csatlakozót nem szeretem, és a CX55 mégis csak jobb, és csak 1000Ft-al volt drágább. Néztem még az AKG K324P-t, de erről lemondtam mert annyira nemtetszik hogy nagyon. Fehérben és krómban is nagyon bazári. A CX95 színe nagyon tetszik, viszont a kábelezése nem. Az ergonómiája és a formája viszont csúcs, úgyhogy a CX55 jó alternatíva szerintem. A hangzása így nyersen és a telefonnal kielégítő. DR. Alban-t hordozható eszközön így szólni még nem hallottam. Itthon van egy jó cuccom, frankó High-End hangfalakkal. Mindjárt rádugom az Onkyo TXDS-494-re és ott kiderül mit tud. Bár még bejáratós. Hú, jó sokat írtam, bocsánat!
-
Lajkó
őstag
válasz
Yushchenko #4188 üzenetére
Ha ez valóban így is van, akkor mond már meg legyélszives, hogy TE melyik színűt árusítod itt a PH.-n ???
Előre is köszi. -
TokLac
senior tag
válasz
Yushchenko #4188 üzenetére
Van bordóban is!
Ezek már a CX300 II-es sorozat. Nagyon szépek.
-
TokLac
senior tag
Hali! Ma vettem egy CX55-öt. Brutál jó!
-
Lajkó
őstag
Sziasztok.
Szerintetek ez a cx500 fake??? Sanjos vannak kétejeim. Pl. a szine abszolute nem olyan.
Gyártói oldal! itt igencsak eltér attól amit a srác fényképezet
Youtube 1, Youtebe 2. A második videó olyan hogyismondjamTalán a k@k@ szó illene rá. Még a 17. másodpercnél MSN-bejelentkezés hangját hallani. Szerintetek a Sennheiser többfélle színben is adott ki a cx500-ból?
Tanácstalan vagyok.
Köszi a segítséget. -
Levi's
tag
Hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy mi a véleményetek az MX70 fülhallgatóról??? Hogy hangzásban miben különbözik mondjuk az MX660tól???
-
hkari
őstag
Mért nem csinálunk egy találkozót?
Fülhallgató találkozó. Szerintem sokan kíváncsiak lennének , hogy melyik hogy szól.
-
Kleroo
veterán
válasz
KilgoreTrout #4180 üzenetére
Tudtommal nem hamisítják (még ? ) a cx55-öt.
Hát boltokban nemrég lehetett 8-9k ért találni, úgyhogy a 7k-s ár, annyival nem olcsóbb. Nagy valószínűséggel eredeti lehet. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
KilgoreTrout #4172 üzenetére
Na most kipróbáltam gépről is az mx360-at. Soksávos eq, plusz az erősítőn a magas kiemelése segített valamennyit, és végül is kijönnek magas hangok is a fülesből. Sajnos ez nem változtat azon a tényen, hogy utcai zenehallgatásra teljesen alkalmatlan (pedig a lejátszóban is van 5 sávos eq).
-
KilgoreTrout
senior tag
Hát ilyet látok itt a hardveraprón is, de kissé gyanús az alacsony ár...
Nem hamisítják ezeket? -
Kleroo
veterán
válasz
KilgoreTrout #4174 üzenetére
Ha találsz cx55-öt akkor az bestbuy.
de mostanság sajna nemhogy a cx55 , de a cx300at se kapod meg ennyiért. -
gizda
senior tag
1 hete szert tettem én is 1 ílyen cx500-asra valszeg fake a senn. jel már simán lekopott róla de így is lealázza a hőn szeretett SE hpm70-esem de+hpm85-öst is á olyan hangokat fedeztem fel amiket eddig nem a közép és magas tartományban de a bass is teljesen más pedig még a nyáron volt szerencsém meghallgatni 1 cx95-öst akkor nem is tűnt fel annyira a különbség hát nem tudom lehet azóta javult a hallásom
-
hkari
őstag
válasz
KilgoreTrout #4174 üzenetére
Szia. Nemrég hallgattam egy Cx500-ast,és annak is dobozhangja volt. Szerintem hallgass meg egy cx 95 öt vagy,ha nem zavar az hogy nagy a füles akkor egy px100 vagy 200 ast.
-
Kleroo
veterán
válasz
KilgoreTrout #4172 üzenetére
A cx300 nagyon szépen lehalkítja a külső zajokat. hangzésképe szép.Inkább a mély dominálja. Szép magasai vannak. Nagyon jó kis fülhallgató. viszont az új jövevényekenhez képest nagyon gyenge a dinamikája, és a magasai is kezdenek öregedni.....
De szerintem még mindig szupi kis füles.(mondjuk7-8k ért) -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, vettem egy mx360-at, és hát enyhén szólva nem vagyok megelégedve vele. Nincs semmi magas jóformán, még szét eq-zva sem. Basszusa az van, dehát utazás közben nem dübögést akarok hallgatni, hanem zenét.
Igaz nem tudom mit vártam egy 2100 forintos fülhallgatótól...
Előtte a Samsung z5-höz adott samsung fülhallgatót használtam, legalább olyan minőségűt szeretnék. Mit tanácsoltok?
Mit jelentenek egyébként a (mx/px/cx stb.) típusjelzések?
A cx300-nak mennyire tiszta a hangzásképe? Mert az mx360-nal ha végigsétálok mondjuk pár elszáradt levélen, akkor azt tökéletesen hallani a zene fölött, tehát elég durván hiányzik minden magas. -
hkari
őstag
válasz
ValodyBacsi #4170 üzenetére
Hát akkor ha lehet valahol hallgass meg egy cx95-öt,ha az se jön be,akkor nem igazán tudsz mit csinálni. Esetleg egy Fejhallgató? Nekem HD555 öm van,és az nagyon szépen szól,pedig nem a legjobb kategoria még.
-
ValodyBacsi
csendes tag
"Szerintem hallgasd sokat,szokj hozzá,és utána meglátod hogy jó lesz."
Erre nem lesz már szükség. E-digital szerencsére visszavette, vásárlási utalványra cseréltem. Nem veszek egyelőre fülest, pláne nem kínában gyártott Sennheiser-t. Biztos jó márka, talán nem én vagyok a célcsoport, előbb is írta valaki, hogy CX-55 a basszusra van kihegyezve, hallatszik is rajta.
Én meg korábban inkább bakelitet hallgattam, csöves erősítővel, és nem nagyon jöttek be a digitális cuccok. Aztán az iAudio nagyon-nagyon kellemes meglepetés, 25e-ért egy olyan digitális lejátszó, ami egyszerre ad pontos és meleg hangot. Zenét lehet vele hallgatni.Az iAudio füles lehet, hogy nem annyira jó, de valami miatt nekem mégis jobban működik. (Talán mert a Cowon a saját cuccához lőtte be.) Amit ott zenének hallok, az a CX-55-el csak csörömpölés volt. És ezen nem segít az EQ, hiába nyúlok bele, hiába teszek rá a középre, csak mennyiségben lesz több, minőségben nem.
-
Kleroo
veterán
-
ronaldo
őstag
Használ esetleg valaki HD 215-öt? Néztem a Sennheiser kínálatát és 15 ezer körül ezt találtam egyedüliként, ami zárt fejhallgató, elég impozánsak a paraméterei és forgatható.
Más is érdekelhet, de lényeg, hogy zárt és állítható legyen.
-
hkari
őstag
válasz
ValodyBacsi #4165 üzenetére
Szerintem hallgasd sokat,szokj hozzá,és utána meglátod hogy jó lesz. Kötelező jobbnak lennie mint a gyári iaudio-é. Esetleg jácc az EQ val. CX55 öt még nem hallottam ,de nem lehet rossz
Ha meg tényleg nem jó,akkor menj vissza 3 napon belül,és ha tudsz fizess rá egy cx95 re.
-
M0RGI
őstag
válasz
ValodyBacsi #4165 üzenetére
Ahogy nézem a CX55 a basszusra van kihegyezve.
-
ValodyBacsi
csendes tag
Tegnap vettem egy Sennheiser CX-55-öt. Azt hittem, 11 rongyért az iAudio 7-hez mellékelt füldugasznál jobb lesz. Ehhez képest nincs rendes közepe. Nincs rossz hangja de nem is valami különlegesen jó, jazz-hez és klasszikushoz semmiképpen nem.
Az a kérdésem, a fülbedugós Sennheiserek mind ilyenek, vagy van, amit kifejezetten az olyan embereknek gyártottak, mint én, aki nem esik hanyatt a nagy mélyektől, de elvár egy gazdag és szofisztikált középtartományt? Vagy maradjak az iAudio-hoz adott fülesnél, ami amúgy egyáltalán nem rossz, de azt reméltem, egy drágább fülessel jobb lesz.
-
gelbelex
őstag
Ez elég nehéz kérdés. Attól függ mire kell.
Utcára. (Otthonra nem kell bogyó. És van régről egy HD520II.)Olyan szép sztereo hangképet cx ekkel nem fogsz kapni szerintem.
Köszönöm! Ez hasznos infó volt!!
Ha a CX95-tel sem, akkor marad a PX... Többet nem szánok rá egyenlőre...Basszusa a cx eknek több van. ... Amikor én vettem a PX100-ast nekem nem testszett a hangja,mert én szeretem a cx be hogy "leszedi" a fejem a basszusával.
Utcán a PX100 nem jó, a zajtól nem is hallani a basszust.
A zárt PX200-nál lehet hallani, nekem elég is.Azt tudom mondani hogy ha veszel cx et,akkor mondjuk cx95 öt vegyél,mert lehet a többi csalódás lesz.
Én kifogtam egy selejt CX300-at...Semmire se jó.
De köszönöm. Még nem győződtem meg arról, nekem (másik) CX kell... -
ponti_ak
addikt
Szia,
nekem a cx55 van. Rock, Metal, Pop zenére használom, és elégedett vagyok a hangjával. Nem 100%-os, és nincs összehasonlítási alapom a cx400/500-zal, vagy a cx95-tel, de 8k-ért szerintem jelenleg a legjobb vétel (a 300-ast biztosan állva hagyja).Vagy ha van 15k-d a 95-ösre (iiletve 13-ért is van már, a Fülhallgatós topikban írt róla valaki nemrég), akkor azt javasolnám, az tutibiztos (20k alatti kategóriában).
üdv -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy nem olvasom el az öszes hozzászólást. Pár oldalon végigfutottam, mégis feltenném a kérdést. Melyiket vegyem?
Metal zenét hallgatok (bár szerintem ettől nem függ milyen legyen), szeretem ha széles tartományban szépen szólnak a hangok, van magas és mély is, de a közepek is tiszták.
Bocsi, nem tudom megfogalmazni jobban. Általában otthon hallgatnám a cuccot, de nem "mikiegereset" szeretnék, mert lefekvéskor az ágyban is szoktam elalvásig zenét hallgatni.
Melyik cuccot ajánlanátok? Köszönöm! -
hkari
őstag
válasz
gelbelex #4155 üzenetére
Ez elég nehéz kérdés. Attól függ mire kell. Olyan szép sztereo hangképet cx ekkel nem fogsz kapni szerintem. Basszusa a cx eknek több van. Azt tudom mondani hogy ha veszel cx et,akkor mondjuk cx95 öt vegyél,mert lehet a többi csalódás lesz. Nekem a CX500 nagy csalódás volt. Szörnyű dobozhangja van a 95 höz képest. Amikor én vettem a PX100-ast nekem nem testszett a hangja,mert én szeretem a cx be hogy "leszedi" a fejem a basszusával. Utcára se valami jó,és ronda is. Ha nem kell nagyon utcára akkor mondjuk HD555 nagyon szépen szól.
-
gelbelex
őstag
Üdv!
Ha valakinek lenne saját összehasonlítása: Milyen fülhallgató szól jobban a Sennheiser PX200-nál? Elsősorban agybadugósokra gondolok, nem csak Sennheiser-re...
Előre is köszönöm a választ! -
Érdekes kérdés. Nekem mx55-öm volt. Eleinte nagy csalódás, sokaknak volt fura a többi sennh után. Utána bejáratódott és annyira megszerettem, hogy már nagyon sajnálom, h elhallgatott. A twist to fit rendszere miatt egy két embernek kifejezetten kényelmetlen, számomra a legkényelmesebb füles, amit valaha próbáltam és nagyon stabilan áll a fülben. A hangzása picit szokatlan, másabb, mint sok fülesé, meglehetősen tiszta, a basszusa viszont nem olyan mélyen bummogó, hanem inkább duruzsoló (v vmi ilyesmi
). A másik versenyzőről sokat nem tudok. Ha nem tudod kipróbálni, akk talán a másikat válaszd, nehogy csak csalódás legyen az mx55. De magamnak pl sportoláshoz én szinte biztosan az mx55 sportváltozatát venném (mx70 asszem).
-
Levi's
tag
Hali
Azt szeretném kérdezni hogy melyik fülhallgatót ajánlanátok az MX55 és az MX760 közül???
-
Gondoltam. Olyan, mint az mx55-é. Azért érdekes, hogy ilyen aranyozott csatis képet honnan szereztek
-
ponti_ak
addikt
válasz
ponti_ak #4144 üzenetére
Válasz magamnak... MOD: illetve @Kleroo: OK, így már értem, és olvastam a másik topikot is közben...
Kicsit belegondolva, szvsz felesleges vitázni, mert nincs köztünk egy olyan sem, aki mind a négy típust próbálta volna (egymás után). Mindenki csak egy másikhoz tudja hasolítani az újabb szerzeményét (300vs500, 300vs55, 95vs500), illetve a másik leírásából próbál következtetni, és így nem lehet teljesen objektív eredményt mondani.. Max. annyit, hogy a 300-as egyértelműen alulmarad, a 95 pedig minden bizonnyal nyerő (csak a hangzást tekintve), s az árak is kb e szerint emelkednek...Inkább azt írnám még le, hogy az új cx-szériát milyen drágán kínálja a Fukar üzlet: a cx-300 II pl. 17k-ért volt kirakva, a dobozos cx-550 II (a cx95 utódja?) pedig 20k-ba kerül most..
-
Kleroo
veterán
válasz
ponti_ak #4144 üzenetére
A te szövegedből szűrtem le.van cx300am. ehez képest hasonlítottad a cx55öt részletesen.
és van cx500am is. és én is összehasonlítottam vele.
Nekem is , az összes zeném flacből 320ra lekonvertált mp3.(amit egy zen micron(98db snr) hallgatok)
És azért nem írtam pontosan, hogy a cx500 mennyivel jobb, mert sosem hallottam.De mondom: a részletes beszámolód alapján magasak tekintetében egy hajszállal jobb a cx500(de lehet h csak egál) viszont ezek melett a magasok melett sokkal durvább a basszusa(jobb).A 15 ropi horror ár érte. a "milyen fülhallgatót..." topikban írtam is, hogy szánalmas ennyiért. a reális ár sztem ugy 11 ropi lenne(kiegészítők miatt is). -
ponti_ak
addikt
..a cx55nél azért minden téren jobb a cx500,mélyben pláne(még jó hogy. 15 ropi!!)
Hehh, ne haragudj, de hogy sikerült ezt így levezetned anélkül, hogy valha is hallottad volna az 55-öt?Illetve: attól hogy valami (pillanatnyilag, akár sokkal) drágább, még nem feltétlenül jobb.
Kiegészítés az eddigiekhez: nekem 500-asom sose volt, se 95 (és már szinte bánom, hogy nincs meg a 300), viszont..:
Bár az 55-ben a magasak eleinte nem tűntek annyival jobbnak a 300-hoz viszonyítva, de mostanra bizton állíthatom, hogy számottevő különbség van a két típus között, méghozzá az előbbi javára. Ez függ a választott zenei anyagtól is: a flac-ból "visszabutított" Aerosmith album pl jóval élvezhetőbb, tisztább, egyszerűen sokkal jobb volt számomra, mint a többi, amit próbáltam - pl a 80-as évek-beli ki-tudja milyen forrásból származó nóták.. stb.
A mélyekkel meg nem nagyon volt problémám már a 300-zal sem... bár az 55-höz viszonyítva az inkább csak puffogott..Lényeg a lényeg: nem mondtam, hogy az 55 tökéletes, és nem (illetve: én sem) tudom alátámasztani, hogy jobb az 500-asnál, se azt, hogy rosszabb.. Ez -nekem- nem is célom, csak annyit mondhatok, hogy: a 300-ban tlált problémáim megszűntek illetve elviselhetően alacsony szintre csökkentek az 55-tel, méghozzá olcsón, 2 év garival.
-
Kleroo
veterán
Hát az irományok alapján: a cx300 nál szebb magasai vannak a cx55nek. ( de csak nüanszokkal. nem szembeötlően. csak picit jobb.)
nekem van cx300 és 500. az 500 magasai sokkal dinamikusabbak, szebbek.
Tehát a cx55nél azért minden téren jobb a cx500,mélyben pláne(még jó hogy. 15 ropi!!)
-
pete_21
addikt
válasz
ponti_ak #4127 üzenetére
Köszi a részletes leírást
Nagyon úgy tűnik, hogy akkor minden tekintetben jobb, mint a cx-300.
Bár nekem jobban tetszik az asszimetrikus kábelezés, de persze ez szubjektív
Egyelőre elvagyok még a 300-ammal, de ahogy olvasom nem valami tartós fülhallgató, úgyhogy ha megadja magát, akkor tudni fogom, mit kell vennem
Mégegyszer köszi a sok infothkari: Neked is köszönöm a véleményt a cx-500-ról. Már csak egy cx55 vs cx500 van hátra
Bár a vélemények alapján arra következtetek, hogy a cx55-ben szebbek a magasak, és jobb a térhangzás, az 500-ban meg talán kicsit több a mély. De lehet, hogy tévedek... -
hkari
őstag
Este arra jutottam hogy a 95 nek szebb a hangja. 500asnak van egy 300 asból ismert doboz hangja. Szebb a magas,és a térhangzás a 95 nél. Az 500 asba kicsit több a mély. A lényeg hogy nekem a 95 hangja jobban bejön.
-
hkari
őstag
Nah megvan. Most hallgatom,de egyenlőre sok mindent nem tudok írni. Mély kicsit több,és a hangerőt jobban bírja. iPodal a 95 már betorzított kicsit maxon,ez nem. Viszont mintha a "tér"
abba jobb lenne. Magas ebbe is sok van,nem érzem hogy más lenne. -
lac_32
csendes tag
Kari,
Én is nagyon várom, hogy beszámolj a CX 500 és a CX 95 közötti különbségről!!! (mit is jelent valójában a "bass-driven" és a "Well-balanced" meghatározás)
Ugyanis technikai jellemzőket illetően nem túl nagy a különbség:
CX 500
-17 - 22000 Hz
-113 dB
- Excellent bass-driven stereo soundCX95
-17 - 22500 Hz
- 113 dB
- Well-balanced stereo soundKösz! L
-
ponti_ak
addikt
Köszönöm a tippet, de nincs eagles dts lemezem.
Illetve ez egy picit zavar: és minden szám között van 2-2db 5-100hz és 0-20 khz test szám
Külföldi fórumon (head-fi) ovastam rágebben, hogy valaki félt, hogy emiatt "beleég a hang(!)" a hangszóróba az állandó frekvencia miatt... (..valahogy úgy, mint a Plazma-tévéknél..) (vicc_vót')
-
Kleroo
veterán
Én pl úgy csinálom most épp,
hogy amíg gépezek/letöltök,
addíg rádugom a gépre, és nagyon halkan, kb 50-60 db es hangerőnél, egy eagles dts albumot nyomatok. és minden szám között van 2-2db 5-100hz és 0-20 khz
test szám.majd újra. ezt kb 6-7 óráig csinálom. nem tudok elképzelni jobb bejáratást.(cx500)
a régi cx300am,pl kivettem a dobozból és már full kakaón préseltem ki belőle a mélyeket. de mégis csodaszépen szól azis.Bár a cx500 0 percesen is jobban szól... így meg is érdemli ezt a koktélt. próbáld ki sztem te is. -
cibuu
tag
hi!
sennheiser cx300at meg amugy minden füllhalgatót is be kell járatni?
és ha igen hogy?pontosan valaki le tudná írni? -
ponti_ak
addikt
Köszi.
Szerintem a 95 talán még ennél is jobb. De az is lehet, hogy nem...
Illetve egy kis Update:
A zajszűrése teljesen jó, talán még jobb is mint a cx300-é (jobban ül a fülben, nem mozog ki..)
Valamint: egy Aerosmith albumot hallgattam ma reggel a metrón. És jó volt, nagyonis. A cinek, dobok élvezhetők voltak, az egyes hangszerek is elkülöníthetők, nem nyomja el a cx300-asra jellemző brummogás, összemosás. (Flat EQ-val továbbra is, de a Rock-ot is bírja közepes hangerőig, nem túlzottak, sistergősek, mint az elődnél. A Cowon által használt BBE is használható, bár az már inkább határeset, so-so..Ja a cx-hez való gumigombák 2k körül szoktak lenni MM / Fukar-ban.
Köszi az infót! (..illetve a figyelemet..)
üdv: ponti
-
VVoid
aktív tag
Tegnap a Westend MM-ben vettem tartalék gumiharangot CX300/400/500/55/95-höz, 1490 HUF-ért, 2 pár van benne mindhárom méretből. Csak gondoltam, szólok, ha valakit érdekel; ahhoz képest, hogy olyasmit olvastam itt valahol, hogy csak drágán beszerezhető, ez az ár nem tűnik vészesnek.
-
ponti_ak
addikt
Sziasztok,
Ma megvettem a Sennheiser cx55-öst a Redtower-ben. Az ára 8k volt (kérdeztem, és délelőtt volt még vagy 10-12 db).Korábban peat;) kolléga is írt már róla, és csak megerősíteni tudom, amiket említett.
A következő lajstrom az első próbálgatás alatt született, közvetlenül a füles kicsomagolása után (tehát még nem "járódott be" a cucc).
Én az mondom: megéri az árát. Ha valaki elfogadható árú- és minőségű IEM-et keres, szvsz nem bánja meg. Jelenleg a cx300-zal egy árban van, viszont amiben jobb nála (kb mindenben):
- stereo hangzás: sokkal jobb
- mély: kicsit más, de egyértelműen jobb. Talán nem olyan erős, de teltebb, tisztább, jobb.
- magas (nem sokkal ,de érezhetően jobb ez is)
- nem annyira doboz hang. Nem is egy px100, vagy HD595, de jobb mint a 300-as
- kábelezés: Y kialakítás, anyaga rugalmas, nem merev, úgy tűnik, nem is fog csavarodni.. Remélem elég erős is. A hossza is jó, 185 cm vagyok, de marad még így is vezeték.. A jack csatlakozó hosszúkás gumi-védelmet kapott, ami ugyancsak rugalmas, masszívnak tűnik, így szvsz nem lesz gáz az egyenes csatlakozó sem (nem törik meg).
- zajszűrés: kb. ugyanaz, vagy talán kicsit gyengébb mint a cx300-nál. Itthon nincs metrózaj (hála a teremtőnek), de holnap ezt is letesztelem (kénytelen leszek..)
- kényelem: klasszisokkal jobb. Ergonómikus. Könnyű. Nem esik ki. Könnyű berakni.
- szélzaj (cable-noise): nincs (szobában sétálva). Talán azárt, mert nem áll ki a fülből annyira, jobban belesimul. Szvsz emiatt aludni is kényelmesen lehetne benne valószínűleg (ezt nem fogom kipróbálni, de tudom, hogy van, akinek ez is szempont..)
- alacsonyabb hangerő is elég neki, érzékenyebb a cx300-nál. 16-18-as hangerőn halllgatom azt, amire a cx300-zal 22-24-en szoktam (a max 40-ből). A szobában most épp szól a TV, közepes hangerőn, nekem mégis teljesen némán (a közepes gumi-gombával, és a naggyal is..). Nagy hangerőn sem torzít. A mély csökken, de ez szvsz a player miatt (is) van.Ja, még szép is
(elsőre talán kicsit bazárinak tűnik, de a színéhez jól megy a G3 világoskék csíkja..
Hát még a G2-höz!..
Lehet hogy teszek majd fel pár fotót is..
A hab a tortán, a + kiegészítők:
jár hozzá csipesz, és egy kis tatyó is. Ezeket a cx300-hoz nem adják.
Ezek apró figyelmességnek tűnnek, de mégis fontosak -nekem-, mert ez a típus nem asszimetrikus kábelezésű, hanem Y-os.. És akiben -hozzám hasonlóan- él a könyékig hátizsákban/táskában turkálás élménye is, azok az ajándék háromszög alakú tépőzáras kis vászondarabot is értékelni fogják..Tesztgép: iAudio G3, U3 Flat EQ, semmi hóka-móka..
Zenék: Queen - I want to break free, UB40 - Red, red wine.. és további slágerek a 80-90-es évekből.. /320kbps CBR mp3 számok/A fenti összehasonlítást emlékezetből írtam (2,5 év cx300-használat után, amiben az utolsó fél évben már szinte - bocs, de- hánynom kellett a lángossütő-jellegű magas-hang-sistergéstől. Az sem volt rossz, de egy idő után kezdett nagyon idegesítővé válni. Mondjuk ebben lehet hogy az iAudio nagy hangerőn való magashang elcsesződése is benne volt, de másrészt meg kellett nekem komolyabb fejhallgatókhoz is hasonlítgatni... mindegy.
A lényeg: ez az 55-ös jobb, mint a 300-as, az tutifix.Konklúzió: ezért az árért egész jó kis IEM-et kaptam. Nem tökéletes, nem a legjobb, de úgy érzem, megérte az árát.
Jó éjt. Fasza hang Kft.
üdv: pontiui: köszönet bwoay-nak az infókért
-
pete_21
addikt
válasz
ponti_ak #4120 üzenetére
Nem gond, biztos emlékeszel még a hangjára. De az se nagy baj, ha nem hasonlítod össze, csak spontán vélemény, hogy mégis hogy szól
hkari: tőled azt szeretném kérni, hogy majd légyszives írd le, hogy hogy szól a CX-500 a CX-95-höz képest. Több benne a basszus? Magas tartományokban mennyivel rosszabb? És miért cseréled le?
-
ponti_ak
addikt
Jó, majd meglátjuk. Lehet hogy érdekelne.. (főleg ha nem kapok cx55-öst olcsón..)
MOD, +1 OFF: az Ipod Classic hogy muzsikál? Gondolom Rockbox-szal hajtod, úgy Flac-et meg mindent megesz'.. iAudio X5-tel pl. összemérhető a hangja? Csak mert láttam most olcsón egy új Calssic 80gigást itt a Ph!-n, és lehet hogy kipróbálom. Megköszönném, ha írnál róla pár sort, pl priviben.
-
ponti_ak
addikt
válasz
pete_21 #4119 üzenetére
A helyzet az, hogy -balga módon- szinte mindig úgy veszek új IEM-et, hogy régitől már megváltam (eladtam, meghibásodott, stb). Sajna ez most is van, tehát nincs cx300-asom, amivel össze tudnám hasonlítani (bár talán "emlékezetből" is menne, mert kb. 2,5 évig volt..
) de természetesen szívesen leírom majd a véleményemet róla.
-
pete_21
addikt
válasz
ponti_ak #4118 üzenetére
Köszi a segítséget, az kiderült, hogy basszusban nem gyengébb a CX300-nál, a magasakat meg egyértelműen szebben adja ki.
Még viszont arra kíváncsi lennék, hogy a CX 500-hoz képest milyen. Ahogy olvasgattam, arra mások sem kaptak választ
Ha veszel egyet, akkor megkérnélek majd rá, hogy írd meg te is, hogy hogy szól, illetve nem tudom, hogy a CX 300-on kívül mivel tudod összehasonlítani, de az összehasonlításoknak is nagyon örülnék
Előre is köszi -
ponti_ak
addikt
válasz
pete_21 #4117 üzenetére
Hát, ez a cx95-höz hasonló kialakítású. Bár a hangterjedelme kisebb a hivatalos adatok alapján (névleg 21khz-ig adja ki a magas hangokat, míg a 95-ös elvileg 22,5-ig), és a hangzását is "Bass Driven Sound"-ként hirdetik, szemben a 95 "Balanced Sound" szlogenjével szemben, szvsz nem lehet számottevően rosszabb, mint a drágább testvére.
Ennyiért szetintem is jó vétel, és mivel mostanában nekem is kellene valami cx300-nál jobb IEM, szerintem hétfőn fel is hívom őket, és ha lesz, biztosan veszek egyet.
ui: a topikban ennyi info-t találtam róla.
üdv: ponti
-
ponti_ak
addikt
Ha ennyire bizalmatlan vagy, akkor szvsz ne vásárolj tőle (lehet hogy már egyébként sem lesz több). Itt egy üzlet, ahol a legolcsóbbbak a Sennheiserek. A cx300-as pl. 8k-ból kijön. üdv.
-
pete_21
addikt
Hi!
Kerestem, de nem találtam választ itt a topicban.
A CX 55-nek milyen a hangja a CX 500-hoz képest? Kiegyenlítettebb? Több/kevesebb basszus?
És mennyivel rosszabb, mint a CX 95?
Előre is kösz a választ! -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
szerintetek van értelme cx300-ról cx500 -ra (esetleg cx95re)
váltani?
egy creative zen micro hajtaná(ami ugyebár nagyon ott van a szeren hangminőségben) -
-
hkari
őstag
CX500 és a CX95 között hangzásra mi a különbség? Hallotta már valaki mind kettőt?
-
cibuu
tag
ebbe mennyire bízzak?:
http://hardverapro.hu/apro/vadiuj_bontatlan_fekete_sennheiser_cx-500_hangeroszabalyzoval/hsz_151-200.html
szerintetek ez eredeti??
vagy nyugodtan megvehetem mert 100% hogy nem lesz csalódás?? -
hkari
őstag
-
cibuu
tag
sennheiser fülhallgatót szeretnék olyan 8-13 ezer forint között.
cx300 úgytudom best buy,de elég hamar (1-2 év)szétmegy ahogy nézem mások hozzászólását,még van egy 3000ftos sony-m ami már vagy 4 éves és még mindig egyben van.szóval ezek közül melyik a strapásabb:cx300,vagy cx400 vagy cx500?vagy cx 350?cx380?
tehát cél a jó,hangos hangzás(mert philips mp3 lejátszóm van és azok elég szarok)és az hogy minél többideig birja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest