Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pörzsimester
tag
Felmerült bennem egy kérdés. Tegyük fel hogy van egy ssd-nk, amit sata2-es alaplapról szeretnénk működtetni, ami ugyebár lehetséges a visszafele kompatibilitás miatt. De mi van akkor ha szeretnénk kihasználni az ssd teljes sávszélességét? Létezik-e olyan megoldás, amivel két sata portot lehet egy sata3 sávszélességű porttá összefűzni, és fizikailag egy meghajtót láttatni vele?
A pci-e verziókat ismerem, de a kérdés most nem arra irányul.
Köszipuszi!
-
bandesz75
csendes tag
Sziasztok.
Van egy nagy problémám...
Ha valaki találkozott hasonlóval kérem írja le tapasztalatát...
Az asztali gépem alaplapja Asus M2N-SLI (link:http://www.asus.com/Motherboards/M2NSLI/).
Volt benne egy NEM sata 80GB Maxtor HDD, és egy SATA 2 500GB Maxtor HDD, az OP rendszer
pedig Win7 x64 Ultimate (eredeti)...
( kis történet hozá... A lépcsőházunkban az alattunk lévő szomszédnak kikötötték a villanyórát...
gondolta valahogy csinál áramot és kísérletezgetett... Csitt-Csatt... két lépcsőházban villany Hawai...
Rendőrség, Édász stb... este már nem kapcsoltam vissza a gépem).
Azt vettem észre másnap, hogy szektor hibás lett mind a két HDD-m. Romlott folyamatosan, de ment még kb egy évig és
most is mennek, de gondoltam veszek egy belső HDD-t. Találtam is (ez nem a reklám helye, de a képet leírást itt találtam.
Link:http://www.edigital.hu/HDD/Western_Digital_WD10EZEX_1TB_35_7200rpm_SATA-600_merevlemez-p349329.html)
Azt mondták, hogy működik a SATA 2 -es foglalattal ez a SATA 3-as is.
Erre is feltelepítettem az OP rendszert, hogy a másik a 80GB HDD megmaradjon ilyen biztonsági rendszernek (most ezt használom).
Megvettem működött, 3 felé osztva C,D,E... frissítések, egy-két játék... aztán (2 hét) ... Leállt.
Ezt írta ki betöltés helyett: (fekete háttér) DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
Visszatettem a 80GB-s HDD-t, hogy lementsem az adatokat az új 1TB-s HDD-ről,
azért mert újra akartam telepíteni, mondván biztos megsérült az OP rendszer, vagy sok a 3 felé való megosztás, ezért nem tölti be...
Így is tűnt. Sikerült újra telpíteni ment is, de most csak ketté osztottam C,D-re...óvatosabb frissítések...stb.
2 hét és leállt, újra.
Most annyi, hogy hiába teszem vissza a régi 80GB HDD-t, a BIOS-ban látom az 1 TB-os HDD, de a Win7-en a sajátgépben nem.
Kipróbáltam a régebbi 500GB-s HDD-t, hogy azzal is így működik-e, de NEM.
Az ugyanúgy használható, mint elötte. Szektor hibásan is, de működik.
Ha pedig úgy indítanám el, hogy az 1TB-ról töltse be az OP rendszert, akkor szintén a korábbi:
(fekete háttér) DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.
látható, csak most nem tudom még az adatokat sem lementeni, mert nem tudom elindítani.
Kitakarítottam...hátha, de nem. Mozgattam kábeleket, de az sem...
Valaki, megosztana egy tapasztalattal??? Please...
Előre is Köszönöm, bandesz75 voltam... -
biga-csiga
csendes tag
-
aurobin
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy SATA II-es winyót beraktam a saját gépembe adatmentés céljából. Az alaplapom sata III-as csatikkal van ellátva. Van a gépemben egy SDD, egy sata III-as wincseszter. Indítás után felismerte szépen a mentést igénylő winyót, de mikor menteni szeretnék olyan mintha lefagyna, és csak ha az explorert kilövöm akkor tudom megint "használni" a wincsesztert.
Lehet meghalt a wincseszter? -
csuha01
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is az lenne a kérdésem mint GBR1988-nak. Azt tudom hogy be lehet kötni asztali gépbe, csakhogy a laptop vinyónak 5 volt feszültség kell, az asztali hdd-nek meg 12 v. Ha rákötöm az asztali gép tápjára akkor búcsút mondhatok neki?
Előre is köszi
-
biga-csiga
csendes tag
válasz
biga-csiga #2052 üzenetére
Közben rájöttem a megfejtésre!
DVD meghajtó le és annak helyére a 3. HDD-t kapcsoltam és így jó lett.
Most vagy azért van, mert valamiért sorba kell kötni a HDD-ket, vagy azért mert a DVD bekavart...
A lényeg, h mostmár jó. -
biga-csiga
csendes tag
Sziasztok!
Tudja e valaki a megoldást?
Van 1 gépem, benne 1 SSD és 1 db 1 TB-os WD merevlemez SATA 3 - on van mindkettő.
SATA 2 -re van csatlakoztatva 1 db DVD író.
Szabadon van még az alaplapomon 3 db SATA 2 port, és ha bármelyikére rácsatlakoztatok egy harmadik bármilyen merevlemezt, egyszerűen nem látja, se az alaplap se a windows....
Viszont ha rádugom ez utóbbi merevlemezt a sajátom helyett a SATA3-ra akkor gond nélkül megy.
Kábelt is cseréltem, nem oldotta meg...A célom, hogy a maradék 3 db SATA 2-es portokra rádughassak legalább még 1 merevlemezt, mert úgy látszik, hogy csak SATA 3 -on ismeri fel.
alaplap: Gigabyte Z77-D3H (sata mode - AHCI)
op rendszer: Win8Ötlet?
-
Chappy
tag
Heló!
Lehet, nemide tartozik, de jobb helyet nem találtam. Elég gyökérnek tűnik a kérdés, kb bef****m mikor láttam. Haver vett most alaplapot és SATA 3 kábelt adtak hozzá... Én egy éve vettem a gépet, van benne hdd és ssd, anno adtak hozzá egy darab sata kábelt, meg még otthonról egy másikat ohztam (régebben sokat adtak az alaplaphoz, nem csak egyet). Na azt már megnemmondom melyik melyik (mindkettő piros és egyenlő hosszúságű). Van-e lényegi eltérés aközött, hogy a kábel sata, sata II vagy sata III? Egyedül abban látom értelmét, hogy a nagysebességű rövidebb... (De eleve pár tízcentisek a kábelek.). Tehát ennek van értelme, vagy csak egy buta marketingfogás? Egyébként az ssd szépen teljesít, hol kicsit nagyobb, hol kicsit kisebb a mért érték a dobozán lévőnél.
Üdv.
Szerk: mindkét lemez sata 3-as, a vezérlőn van 2 sata 3 és egy sata 2 port (sata 2-re csak a dvd van dugva).
-
Lajos11107
tag
Sziasztok!!
Nekem egy laptop vinyóm Sata 2-es ,de az asztali gépem nem látja sehol sem,mert nem tudja kezelni és hogyan tudnám meg csinálni hogy Sata 1-es legyen?
-
Lajos11107
tag
Sziasztok!!
Nekem van egy Asus k8vx-se alaplapom 754 amd sempron lapom,és van egy laptop vinyóm Sata 2-es és nem kezeli a lapom ,és hogyan tudnám átváltani Sata 1-re hogy tudja kezelni a gépem?
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Van egy asztali gépünk , két winyó van benne egy IDE és egy SATAII
A SataII winyóra szeretném a rendszert felrakni , de a windows 7 (x64 prof) telepítéskor nem lehet kiválasztani a sataII merevlemezt. Az alaplap egy MSI p41c31.
? -
Morpheus95
csendes tag
válasz
Morpheus95 #2046 üzenetére
meg van köszönöm a válaszokat!!
-
Morpheus95
csendes tag
Sziasztok!!
nekem van egy olyan kérdésem ,hogy van nekem egy 2,5" laptop vinyóm,és bele tettem az asztali gépembe,és nem látja és ezt hogyan tudnám orvosolni a dolgot???
felpörög a vinyó és nem látja a biosba meg sehol sem,és ez mért van ,egy sata 2 laptop vinyórol van szó?
-
GBR1988
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2,5"-os Samsung Sata2-es winyóm. Laptopból lett kiszedve és ott áll a polcon. A kérdésem csak annyi, hogy be tudom-e kötni az asztali gép SATA portjára, úgy hogy ne legyen semmi baja?
esetleg valaki csinált-e már ilyet? -
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy ASROCK FM2A55M-DGS alaplap. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe az alaplapba lehetne tenni sata 1-es winchestert? Valamit be kell állítani?
-
djdaniel
senior tag
válasz
djdaniel #2040 üzenetére
Na sikerült rá jönnöm a megoldásra, firmware patch
-
satya5039
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan kérdésem van egy Asus P755d tipusu alaplapom ami elvileg tugya a sata2 van hozzá két 500 gigás hdd Samsung HD502HJ . Ha jól tudom a sata2 300 MB/s tud na én ezt le teszteltem Win 7 alat ez nekem 145 MB/s nél nem ment feljebb de viszont Win xp-nél 250 MB/s let ugyan sehol nem éri el a 300 MB/s de Win 7 alat borzalmas, tudnátok ebben nekem esetleg segiteni meg köszöném ja 2 évesek a vinyok és nem futotak sokat ja és minden driver friss elöre is köszönöm .
-
gombocda
csendes tag
Sziasztok!
Win7 program vezérlőpult-felügyeleti eszközök-számítógépkezelés-lemezkezelés alkalmazásával particionálni és formázni akartam a Samsung winchesterelet egy ide 160 gb-osat és egy sata 1 tb-osat.
Ezután a win7 kiírta, hogy végzett és indítsam újra a gépet.
Újraindításkor meglepődve láttam, hogy a bios kiírja a winchestereket, de nem lép tovább és a win7-ig sem jut el.
A berakott win7 telepítője eszközillesztő szoftver hiányról írt, amit nem tudom hol lehet megtalálni. Az alaplap eredeti telepítőlemezét nem fogadja el. Partició managerrel és xp telepítővel is próbálkoztam sikertelenül.
Meglepetés akkor ért, mikor usb külső winchester illesztőre (3,5" external enclosure) csatlakoztattam az ide 160 gb-ost, egy másik számítógéphez, mert közvetlenül belülre nem mertem, amin szintén win7 van telepítve.
A másik gépbe müködés közben dugtam be az usb-t és jobbra lent egyszer csak megjelent, hogy eszközillesztő szoftver telepítése.
Innentől kezdve a sajátgépben is megjelent a winchester és az eőző gépben visszacsatlakoztatva a ide-re hibátlanúl működik.
A sata winyót pedig win7 telepítése után a bekapcsolt számítógéphez a tápegységre csatlakoztattam és így telepítette automatikusan a szoftvert.
Kérdésem az lenne, hogy akkor most ezt az eszközillesztő szoftvert bármikor elfelejtheti? Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg mégegyszer?
Köszönettel: gombocda -
Majika
csendes tag
Szevasztok.
Jó ideje kínlódok egy problémával: Van egy IDE winchim és 2 SATA II, valamint egy SATA II DVD-íróm. A gépben egy Gigabyte S57SLI alaplap, nem régi. Gép nem mindig indul, mert nem ismeri fel valamelyik (vagy többet se) winchit. Kontakthiba jelleg - ha megpiszkálom a kábeleket, felismeri, működik. Az, hogy hol, melyiket kell megpiszkálni, nem tudom, mert ha csak egyiket; vagy csak az egyik felén mozgatom meg, még nem jelent sikert, vagy egyszerűen egy másik nem indul onnantól. Sokat segít, ha mindet megmozgatom, beleértve az ide-kábelt is.
Oké, felismeri a winyókat és a dvd-t. De ez még mindig nem siker, mert van, h be sem jön a boot menü, csak világít a hdd-led! Olykor hardveresen lefagy - csak reset segít, olykor csak azonos időnként villog egyet. Még egy kis piszkálás - hopp, egyszer csak elindul a rendszer. (Win XP is van meg Ubuntu - ezt használom gyakrabban)
Ha már megy a gép, teljesen össze-vissza időnként egyszer csak eltűnik az egyik drive. Az is, hogy mikor és az is, hogy melyik, csak a kénye-kedve szerint működik - nincs semmi összefüggés! Olyasn is volt, hogy a DVD-ram tűnt el dvd-írás közben!
Ha lehúzom a winyókat, akkor is ezt csinálja a fennmaradttal. Még Live-CD-ről indult rendszernél is jelentkezik a hiba.
Van valakinek ötlete, hogy milyen kontakt-hiba lehet ez? Alaplap lenne?? Esetleg van valami rendszer- vagy drive-figyelő program; tesztprogram, ami kiírhatja, mi történik?
Kérek segítséget!!!
Köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel állnék elő, hogy ha veszek egy SATA II-es külső rack-et, az tudja majd kezelni a SATA III-as merevlemezt?
Úgy tudom a csatlakozásba nincs különbség, szóval beletenni elvileg bele tudnám, csak nem tudom, hogy használni is lehetne-e?
A választ előre is köszönöm! -
driver18
tag
Sziasztok,
A következő alaplap kezeli a SATA3-as HDD-t? Gigabyte ga-h61m-d2-b3.
-
dragonfire44
tag
Hali sata kábelben van gyors ill. lassabb?Van ithon 3 db: Sárga, szürke= serial ata-van írva,pirosra-crimping sata,ezek között van különbség?melyikkel kössem be az ssd-t?köszi
üdv -
djmisi123
csendes tag
Sziasztok egy egyzserü kérdésre kellene nekem válasz az alaplaphoz kaptam 4db sata3-as kábelt és 2db sata2-est.A kérdésem robban egyszerü amire nem tudom a választ sata3-as kábelt köthetek sata2-es vinyora kezelni fogja a sata3-as kábel?Vagy akkor még vennem kel ehez sata2-es kábelt tehát kompatibili-e a sata3-as kábel a sata2-es hardwarekal?
-
djmisi123
csendes tag
válasz
Habzsi-Dőzsi #2030 üzenetére
Dugd át az alaplapon a sata 2-es aljzatba és jó lesz.......
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy nemrég vettem egy gépet, amely SATA 3-as. Időközben elfogyott a tárhelyen és egy adatokkal teli SATA 2-es HDD raktam a gépbe, de a windows 7 nem ismeri fel, a BIOS-ban pedig látja a gép.Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
Üdv, Habzsi
-
djmisi123
csendes tag
Sziasztok egy egyzserü kérdésre kellene nekem válasz az alaplaphoz kaptam 4db sata3-as kábelt és 2db sata2-est.A kérdésem robban egyszerü amire nem tudom a választ sata3-as kábelt köthetek sata2-es vinyora kezelni fogja a sata3-as kábel?Vagy akkor még vennem kel ehez sata2-es kábelt tehát kompatibili-e a sata3-as kábel a sata2-es hardwarekal?
-
NewZoo
csendes tag
Sziasztok!
Asus p5b delux alaplap, 2db sata 2-es winyó. Ez a gépem. Vettem egy 1 terrás sata 3-as winyót. A problémám a következő:
- feltelepítem a wint a sata 2-esre, minden oké, látja a sata3-ast is. Kb. 1 hét, és nem látja. Biosban sem!
- újratolom, jó minden.
- olyan is van, hogy látja 3 napig, minden ok, majd semmi 3 napig.Ötlet, hogy mi lehet?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
SATA2 winchesterem van, egy maxtor
Nagyon lassúnak gondolom, melegszik, kerreg. Nem rég lett újra formázva. 250GB, 2 részre, 200GB, és 50GB a windowsnak. Az egyik partícióról a másikra 2MB/s-el másol. Az lassú?
BIOS-ban SATA II-nek ismeri fel.Van egy IDE Western digital 80GB-s winyo is, ez hideg, és halk, a sebességéről nincs infóm.
szerk: a jumperek hogyan legyenek?
Ha a WD-t kiveszem a gépből, a win nem hajlandó bootolni, pedig teljesen üres a WD. Mitől lehet? -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Milyen SATA II -es winyot tudnátok ajánlani és mi számít a vásárlás során...érteme ez alatt: fordulat, gyorsító, mert gondolom a többi adat elhanyagolható...pl a Caviar Black,vagy Velociraptor-ok frankók? Köszi a helpet!
-
LeC
addikt
válasz
Coyote2000 #2024 üzenetére
igen, nyugodtan vehetsz sata2 vinyót a sata1 rackbe, fog menni
-
Coyote2000
őstag
Szevasztok
Ingoványos területre tévedtem, kérném a segítségeteket:
Adott egy SATA külső rack, ebbe keresek most vinyót, de pl. vaterán minden SATA 2 HDD-vel van tele.
A kérdésem egyszerű: tudom használni a SATA 2 csatit a SATA csatis rackben? Ugye csak a (kamu) sebessége más, maga a csatlakozó kompatibilis? (mint pl. USB és USB 2.0 esetében) ?
Köszi szépen!
-
Diablo18
senior tag
és maga a gép lassulgat
lassan nyit meg dolgokatddr3 as rendszerről beszélek
phenom 2 procival alatta -
Diablo18
senior tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 129.342 MB/s
Sequential Write : 129.199 MB/s
Random Read 512KB : 44.671 MB/s
Random Write 512KB : 62.706 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.541 MB/s [ 132.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.103 MB/s [ 269.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.980 MB/s [ 239.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.974 MB/s [ 237.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 29.3% (11.4/39.0 GB)] (x5)
Date : 2011/04/05 12:07:19
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x86)itt van a hddm adatai
így nagyon jó
de ha pl iso filet másolok rajta v bármi mást 37 megánál többel nem hajlandó másolni
de 1 ide hdd az rendesen 57-60 megával másol
-
Diablo18
senior tag
a hdd m wd caviar blue sata 2
500 gb37 k a max írási sebbesége
és ha másolgatok valamit
pl hdd n belül
mást nem igazán tudok csinálni
98% ban le köti a másolás a hdd t
mint a régi p3-4 esek kb::Smár cseréltem sata vezértlőt a win 7 alatt 2011 es amd t
raktam fel
mert amd a lapoma hdd sentinel 100 % osnak írja ki
a teszt programokban
130 mb al másolde ha rendes adatot másolok akkor lassú mint a dög
-
Diablo18
senior tag
Valaki ha tud segítsen
van 1 újonnan vett asus m4a79xtd evo lapom
WD caviar blue sata 2 500 gb os hdd-mwin 7 32 bit
már fel telepítettem az achi drivert
be álíottam biosban az achités így is csak 20 megát tol át másodpercenként
a min 100 helyettsegítsetek mi lehet a rossz
a hdd ra minden tesztelő progi 100 ot ad -
perryke
csendes tag
Hali!
Ha egy alaphoz csak SATA 3 (6gb/s) csatlakozó van de nekem van egy SATA 2 (3gb/s) winyóm akkor azt rá lehet kötni? vagy valahogy át tudnám menteni az adatokat ha vennék egy sata3-as winyót?
Köszi!
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendő, ha a gépem érzékeli a winyót, de nem tudja megnyitni. Tehát, a Rendszer => Eszközökben és bioszban szépen írja, hogy ott van, de sajátgépben nem jelzi ki és nem tudom használni. 2 TB os sata 2 es winyórol van szó, ami 3.nak van bekötve. 32 bites XP van a gépen, nem tudom az okozhat e problémát. Jumperelve nincs, mivel azt írja, hogy akkor slave ha nincs rajta semmi.
Ha bárkinek bármi ötlete van, nagyon hálás lennék ha megosztaná velem. Már elég sok helyen utána olvastam, de eddig semmit se sikerült kiderítenemElőre is köszi a helpet!
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok.
Egy SATA II csatlakozós HDD működik minden probléma nélkül SATA III alaplapi csatlakozóval, vagy nem kompatibilis egymással? -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Lenne egy furcsa keresem.
Egyik kollegam nem hiszi hogy letezik olyan Samsung SATA 2-es HDD amelyen effektiv irja hogy SATA II.
En mar lattam ilyet de nem kapok rola fotot a neten, ha valakinek van ilyen hdd-je amelyen irja hogy "SATA II" es kuldene rola egy fotot azt nagyon megkoszonnem -
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Van egy nagyon régi gépem, még SATA előtti időkből, és rajta egy rakás winchester.
(2optikai-jelpill mellékes, 2 PATA, így további bővítésre nincs lehetőség...ezért vettünk egy PCI-os kártyát amivel újabb 2 IDE portor nyertünk. Egyikre rácsatoltunk egy újabb, 120as PATA winyót) - Ez a történelem!Úgy esett, hogy szükségessé vált egy "kicsit" nagyobb HDD, konkrétan 1terrás merevlemez!
Néztem a kínálatot, terrás Patát nem látok, marad a lehetőségként a SATA-s winyó. Ha jól látom, a bővítőkártyán nincs SATA, ezért úgy gondoltam veszek egy olyan kártyát amire rámegy a régi de már az újabb is. Kérdésem az lenne, h ha a kártya SATA1 de a winyó SATA2, rendben használható lesz?Itt olvasom, h másoknak is problémája a "lefelé kompatibilis-e" probléma...de olyat nem láttam, ahol ez a kérdés egy bővítőkártyára vonatkozna. (gondolom nem is találok SATA2es bővítőt PCI-ra (inkább PCI-e...hogy kihasználja a sebességet)
Nem lesz nagyon lassú? 1terra nem -e lesz-e gond-e a kártyának? Ez marad egy filozófiai kérdés, hisz a kártya pontos típusát jelen pillanatban nem tudom megmondani, ezért nem is várok konkrét választ....de ezeknek a mostani kártyáknak csak nem lesz probléma lekezelni 1terrát.
(OFF- Milyen HDD típust ajánlanátok? WD / Seagate / stb?)
Üdv.: Lacam
-
VaMik
tag
Srácok a "nativ sata" mód tulajdonképpen mit jelent egy adott eszköz esetében?
-
jocinger
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérnék. Sata-s merevlemez lett betéve a régi alaplapra mégnincs rajta sata csatlakozó.Át alakitóval lett be építve és agép újra formázásra került de nem látja satás merev lemezt csak a régit.Mit tudtok javasolni a problémára.
Előre is köszönöm a segiséget
-
czollnerg
aktív tag
Hali!
tegnap vettem egy 250gb-os hitachi winyót, sata2es de mikor rádugom a gépre, a gép a biosnál mikor keresi a winyókat kifagy, nem csinál semmit, tehát nem ismeri fel.. van egy usb-winchester átalakítóm azzal windowsba felismerte normálisan. Egy régi MSI K7N2 delta lapom van ami csak sata1et kezel. Lehet valamit csinálni vele hogy működjön?
-
diddeee
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha nem teljesen ide vág a kérdésem, de:
Van egy MSI P-35 Neo3-asom. Az érdekelne, hogy ugye a lapon van 6 S-ATA II-es csatlakozó, ebből én 4-et használok, viszont még van 2, amit nem. Azok elvileg RAID kompatibilisek. Na most, az lenne a kérdés, hogy ezt a 2 csatolót lehet-e használni úgy, mint a többit? És ha igen akkor egy rövid leírásnak nagyon örülnék!!
Köszi előre is!!
-
Bagira01
veterán
Valaki tud nekem ajánlani egy megbízható pci-e-os sata vezérlőt. Ssd-hez kéne, sajna amd déli hídja egy rakás szar
-
Jhericho
tag
Hali Mi a különbség a
SATA és a SATAII között? -
HUNBARKA
csendes tag
Sziasztokkk!!
Egy olyan kérdésem van...
Van egy alaplapom ami kezeli a sima SATA vinyókat... ha vásárolok egy SATA II-es vinyót akkor azt majd tudja kezelni az alaplap? vagy csak át jumperelés után?És szeretnék 1-2 jó SATA II-es vinyot linkelnétek (olcsó,100-200GB,1-2év garancia)
Köszönöm !!!!
-
levisboy
tag
Sziasztok!
Most vettem egy új alaplapot és nem figyeltem, hogy a Raid vezérlés hiányzik belőle és két 500 as winyomat Raid 0-on szeretném használni. Az utólag csatolt Raid vezérlők hogy működnek (PCI, PCIe), leadják-e azt a teljesítményt amit a beépített és mindegy-e milyen árkategóriába veszek, mi a külömbség egy 4ezres és egy 70 ezres között? Köszi a választ!
-
bazzze
csendes tag
Kapcsolódva az előző felszólalásomhoz.
Szentinell azt mondja sata 2 átviteli sebesség támogatva.
Egyébként 15 mp a win xp bootolása (tapasztaltabbaknak mondhat ez valamit).
Ha támogatja akkor nincs szükség jumperelésre igaz??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest