Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
mr_ricsi #1397 üzenetére
''Kell a chipsethez való driver, és jó dolog az ActiveArmor. Csak érteni is kell(ene) hozzá.''
A chipset driverekkel eddig nekem semmi bajom nem volt, ill. nForce3-nál igen az IDE Driverrel, de másik verziószám megoldotta a gondot, szal eddig nem volt olyan széria amihez ne lett volna jó Driver.
A hardveres tűzfal már más tészta, én is használtam sokáig, és télleg nagyon jó volt (azon kívűl h LAN-okon szívtam mint a torkosborz, mert még ping-elni se lehetett), aztán eljött az idő mikor elszállt és a win még bebootolni se tudott, mert védelmi hibára hivatkozva lekapcsolta magát. És hiába tettem más drivert akkor is ez volt, majd megint ment pár napig, hétig és megint elszállt. Szal majd ha egyszer végre tudnak hozzá írni egy normális drivert, akkor használható is lesz valamire.
-
Sdi
addikt
válasz
mr_ricsi #1397 üzenetére
Hali
A tűzfalas dologra nem tudok mit írni / mivel én nem használom /, csak amit olvastam. Nem tudom mennyire ''egyszerű'' emberek panaszkodtak rá, mert személyesen egyiket sem ismerem.
De a chipset driver dologban egy kicsit vitatkoznék veled, legalábbis az IDE illesztők megfelelőségét illendően. PPéter ajánlása, hogy aki optikai eszközöket használ az lehetőleg ne tegye fel, mert problémát okozhat / okozott / elég sok embernél és nem hiszem, hogy ezek közül mindenki ''egység sugarú júzer'' lenne. -
mr_ricsi
veterán
''bekapcsolják a hardveres tűzfalat és erre is sokan panaszkodtak. ''
Hogy sokan panaszkodnak, nem azt jelenti hogy rossz dolog lenne. Hanem azt, hogy a sok ''egység sugarú júzer'' képességeit meghaladva be is kellene megfelelően állítani, míg az ő hozzáértésük a ''bedugom, bekapcsolom, működik'' dolgokon nem mutat túl.
Kell a chipsethez való driver, és jó dolog az ActiveArmor. Csak érteni is kell(ene) hozzá. -
lee56
őstag
Üdv, ezt magam részéről megcáfolnám, vagy 2 évig nyomattam nforce2-es nf7-s alaplappal, és mindig fenn volt az nvidiás ide driver, meg az összes többi, gond nem volt belőle, mondjuk akkor a fővinyóm egy 120gigás sata seagate volt, de amikor jött vendég ide maxtor vinyó, sose volt baj és nagy sebességgel tudtak komunikálni, lehet hogy több vinyónál, vagy spec körülmények közt okozhat problemát, azt nem tudom, de nálam nem volt gond. Hardwares tüzfallal meg nem találkoztam, csak az nf3-nf4 szériákban van?
Jelenleg pedig nekemis 320Gb-os sea vinyóm van és eddig (kop-kop) ezzel se volt semmi gond, m2n-e alaplap kezdettől jól elvan vele már pár hónapja, halk gyors és nem melegszik nagyon, bár azt lehet a 2 extra venti miatt se. -
Sdi
addikt
válasz
Sgt. Chris #1392 üzenetére
Hali
Az NV drivereknél már régóta csak a háló és az SMBus drivert érdemes feltenni, a többit rá kell hagyni a win-re, mert azok problémát okozhatnak. A hálónál is csak a drivert rakd fel a többi szolgáltatást ne, mert azok bekapcsolják a hardveres tűzfalat és erre is sokan panaszkodtak.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Sgt. Chris #1392 üzenetére
''Találkozott valaki ezzel a problémával az Nvidia 9.16-os driverpakkjával kapcsolatban???''
Mindenki találkozik vele, aki az NForce 570-hez való drivert felrakja az NForce 4-es alaplapjához. -
Sgt. Chris
aktív tag
Sőőőt, asszem rájöttem...!!! Most, hogy újraraktam az XP-t, tüzetesen figyeltem a gépet és lám, miután felnyomtam a 9.16-os chipset divereket (hálókaresz, IDE SW, stb...) utánna ugyanúgy beállt, mint a jég Mohácsnál... Ergo, 9.16-os helyett vissza a CD-n kapott régebbi driverhez... Vagy hagyni fogom az XP-s drivereket, csak a hálókártíát telepítem a pakkból... Különösebb problémát nem fog okozni asszem.
Találkozott valaki ezzel a problémával az Nvidia 9.16-os driverpakkjával kapcsolatban??? -
gabx76
senior tag
válasz
Sgt. Chris #1390 üzenetére
SZVSZ driverhiba lehet, ha a Vista rendesen fut. A magasabb hőmérséklet pedig lehet a rosszabb szellőzés következménye is.
-
-
gabx76
senior tag
válasz
Sgt. Chris #1384 üzenetére
A monitoring program nem sokat ér általában. Kézre milyen meleg a vinyó?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Sgt. Chris #1385 üzenetére
''Hali nincs húzva semmi... ''
A vinyót teszteld a gyári tesztprogival, és nézd meg a SMART-ját.
Ha minden OK, akkor a gép többi részénél kezdd el keresgélni a hibát. -
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne van-e valakinek gyakorlati tapasztalat arról, hogy
érdemes-e raid tömböt létrehozni, és arra tenni az op rendszert.
Mennyi gyorsulás várható?
Élmélet is jól jön.
Köszi. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
mr_ricsi #1382 üzenetére
Hali nincs húzva semmi... Szerintem felesleges is kínozni a 4000+-os X2-est... Aminek az nem elég a mostani progik közül, azt fel se érdemes telepíteni. Másrészt a DDRII-es 800 MHz-es RAM-nak is jobb, hogy az FSB szinkronban van.
Mostár annyival előbbre vagyok, hogy csináltam egy WinXP telepítő CD-t, amibe integráltam a SATA drivert, így leküzdöttem a floppy problémát, talán menni fog... -
gabx76
senior tag
válasz
Sgt. Chris #1381 üzenetére
Mennyire szellőzik jól a ház?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Sgt. Chris #1381 üzenetére
''főleg az én Samsungom 22 fokos állapotához képest... Ez normális? Vagy Seagate betegség? ''
Ez Samsung betegség. A Samu hazudik, jóval hidegebbnek mondja magát a valóságosnál.
''Amúgy 3 hét alatt 3 reinstall volt winből, mert a bootoláskor fogta magát és megállt a betöltés. Se kép se hang.''
A tesód gépe húzva van? -
Sgt. Chris
aktív tag
Hali!
A tesóm gépében üzemel egy Seagate 320GB-os 16MB cache-el megáldott SATA II-es vinyó, de valami bibi van vele. Normál üzem közben a HDD Life Pro progi 42 fokot ír ki hőmérsékletnek, ami elég húzós, főleg az én Samsungom 22 fokos állapotához képest... Ez normális? Vagy Seagate betegség? Amúgy 3 hét alatt 3 reinstall volt winből, mert a bootoláskor fogta magát és megállt a betöltés. Se kép se hang. Lentebb olvastam ez az Extended Drive mode opciót, úgy rémlik, mintha a BIOSban nálunk is lenne ilyen. Na majd kipróbálom, de a melegedést nem hiszem, hogy megszűntetné, ugye??? -
mr_ricsi
veterán
''Nekem jó tapasztalataim vannak vele és kész. Szóval ízlések és pofonok.''
Ha több oprendszerhez kell valami bonyolult particiós rendszert létrehozni, akkor én is használni szoktam valamelyik Linuxos particionáló progit.
Amit írtál, abból látszik, hogy egyszerű ''hitvita'' kérdést akarsz csinálni abból, hogy windows alatt mivel kell particionálni. Pedig ez nem az, hanem tisztán szakmai/adatbiztonsági kérdés, (Amit a korábbi hsz-ásomban le is írtam.)
Úgy látszik, szaktudásban nem állsz azon a szinten, hogy megértsd. Nem baj, majd a saját károdon idővel megtanulod. -
Zotya75
csendes tag
Próbálta már valaki a Samsung honlapján lévő, hdd-hez való Hutil nevű szoftvert?
Mire jó? -
Zolee11
senior tag
Vélemény a Maxtorról?
Nos nekem a SATA II -es Maxtorokról csak annyi h az összes nForce alaplappal kompatibilitási gondok vannak (2,3,4) !
Legtöbbször a HDD detektálásakor megáll és annyi, de van mikor reset segít a helyzeten és elindul rendesen. Vagy win bootoláskor fagy be.
Viszont találtam egy megoldást: a BIOS-ban van egy olyan opció a HDD beállításainál h Extended Drive Mode, na ezt ki kell kapcsolni, mert alapból Enable, és megszűnik a probléma.
Már több helyen kérdeztem h mit jelent, de eddig nem kaptam rá választ. -
Zotya75
csendes tag
Sziasztok!
A probblémám a következő.
Sata2-es vinyó (Samsung SP2004C), sata2-es alaplap (Gigabyte ga-k8nxp-sli).
Mégis a speed test = theoretical limit 150 MB/s.
Az alaplap telepítő cd-je fent van. -
gabx76
senior tag
Nos, összeségében nincs jó véleményem a maxtorról (van ugyanis egy félig halott 120GB DM9-esem), de a DM10-esről (egyelőre) nem tudok rosszat írni. Nekem is az van a gépben amit írtál, csak SATA1-es (mostanában fogja 1. születésnapját ünnepelni).
Gyors, viszonylag csendes, és nem melegszik. Igaz, hogy egy 12cm-es venti löki a levegőt a két vinyóra.
Ha még kapsz ilyen DM10-est jó áron, jó vétel lehet. -
gabx76
senior tag
sziasztok!
Gondoltam megosztom a tapasztalatom veletek, hátha van aki van aki hasonló cipőben jár:
Van nékem egy DFI NF3 250gb alaplapom, ami természetesen csak SATA1-et ismer.
Vettem egy Maxtor DM10 80MB SATA2-es vinyót második vinyónakj. (Egy 300-as SATA1-es mellé)
Elvégeztem a 150MB-ra jumperelést és beraktam.
Elindításkor felismerte, de a Windows töltés közben megállt, és nem is jutott tovább a bejelentkezőképernyőnél. Kb 5 perc után akadozva indult, de az új HDD-t nem látta, pár perc múlva be is halt.
Kipróbáltam hot-swap esetén mi a helyzet: Nos, úgy működött, tehát ha felállt rendszernél dugtam rá a csatlakozót, működött, másolhattam, törölhettem, stb.
Újraindításkor kezdte előlről az egészet. Próbáltam formázni, újrapartícionálni, még Maxblast-tal is - hiába.
Csinálta ezt az SP2 alap és az NVIDIA IDE drivereivel egyaránt.
Amúgy a Windows telepítője is leállt a partíció-detektálásnál, ha ez a merevlemez e gépben volt. (A másik működött, SATA driver nélkül is)
Bementem egy itteni céghez, ahol kipróbálhattam több vinyót. Mint kiderült, az összes SATA2-es Maxtor-ral ezt művelte, de a Samsung szó nélkül működik. (más nem volt raktáron)
Szóval phühh. Kompatibilitás RulZ%
[Szerkesztve] -
Fáraó
őstag
válasz
mr_ricsi #1351 üzenetére
Mivel nekem 3 op rendszer van fenn a gépemen(W98, WXP, Slackware) ezért kellett használnom a Linuxot. A pingvinnek ugye más fájlrendszer kell, azt az XP-ből nem tudom alátenni. És most itt hagyjuk is abba, OK? Nekem jó tapasztalataim vannak vele és kész. Szóval ízlések és pofonok.
-
mr_ricsi
veterán
''De hát ugye ízlések és pofonok...''
Ez nem ízlés dolga! Ha az XP-s particionáláskor hiba van, az jelzi, hogy valami driver-szervizpack-patch-bioskiterjesztés nem OK a rendszerben.
Ekkor csak a totál hülyék kezdenek olyan progit keresgélni, ami a hiba elhárítása nélkül ráerölteti a módosításokat a vinyóra, hogy aztán egy kis idő múlva meg sírva jöhessenek ide adatmentő progikat kunyerálni. -
Rollee
aktív tag
Hali!
Kérnék egy kis segítséget,milyen márkájú winyót vegyek,mik a tapasztalatok vagy már Sata2-nél már nem számít?
Üdv.: Roland -
golyani
őstag
a linkről amit adtál leszedtem a Feature toolt ot van olyan opció h állítás Sata 1,5Gb és 3.0Gb között illetve a spread spectrum(<-- ez miez?) használata vagy sem.
itt kiválasztottama 3Gb és a spread spectrumot disabledre raktam.
igen minden fennt van egy júliusi(asszem ez az ucsó WHQL-es nvidia chipset cuccot raktam fel).Sata Raid driveren kívül mindne fennt van.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
emberek most vettem észre h Sata 1-ben megy a vinyóm:S
és msot éállítgattam letiltottam IOS-ban a sima sata dma módot és csak a Sata 2- dma módot engedélyeztem de semmi változás
vinyó az sata 2-es 160Gb-os Hitachi. -
kumpl
aktív tag
Szereztem egy Samsung Sata winyót, feltettem rá az xp-t, és a tálcán egy ''Hardware biztonságos eltávolítása'' ikon van, amiben a winyót tudnám eltávolítani? Ez miért van? Eléggé zavaró!!
-
Caniggia
tag
Kössz, még ezt nem is néztem. De nem jobb a Nortonos progi?
-
Caniggia
tag
Nemtom ez e a legjobb topik arra, hogy megkérdezzem sata2-es winyót melyik program particionálja? Nekem van egy Norton Partition Magic 8.05 progim. De ez ahogy nézem tavalyi verzió és újabb nincs. Belevágjak e ezzel vagy esetleg más progi?
-
Zolee11
senior tag
A legenda nem igaz, én ilyennel sose találkoztam, de olyannal igen h ha két sata volt a gépben akkor kimondottan az egyikről az istennek se akart bootolni, de kimondottan SATA és PATA esetében sose láttam ilyet.
A legegyszerűbb ha rákötöd a vinyót a gépre és átmásolod. A winfos fájlok és beállítások átvitelét meg felejtsd el... Azt mi az a fájl? típusú felhasználóknak találták ki -
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn megyek az új gépemért, amiben többek között lesz egy új SATA vinyó, a Windowsnak, meg egyebeknek. A régi gépemből megtartok egy PATA-s Samsung vinyót, viszont az adataim nagy része egy kisebb PATA-s vinyón van amitől megválok, de előtte az adatokat át akarom pakolni az új SATA-s vinyóra. A kérdés, ezt hogyan tehetem meg a leghatékonyabban:
1. Van a windowsnak valami ''fájlok és beállítások átvitele varázsló''-ja, ezzel. Ez esetben hogy kötöm össze a két gépet?
2. Az új gépben, (mint ahogy a mostaniban is) van egy rack vinyó (a Samsung), ebbe a rackbe beteszem a kis rendszervinyót, és az új vinyóra átmásolok mindent ami kell, és kész.
2a. Mivel ezesetben két rendszervinyó is lenne a gépben (az új SATA-n az új windows, plusz a kis vinyón a régi windows), meg kell mondanom a BIOS-nak hogy a kis vinyót hagyja békén, és a SATA-ról boot-oljon.
2b. A kis vinyót a rack-kel nem rakom be, bebootol a SATA-ról és utána teszem be a rack-et.
+1: Igaz a legenda, miszerint ha egy SATA és egy PATA vinyó van a gépben és a SATA-n van a windows, akkor arról nem bootol be?
Köszi a válaszokat előre is! -
kumpl
aktív tag
Minden SATA II-es winyót át lehet állítani SATA 1-re? Leginkább a Seagate érdekelne!
-
DeepDish
őstag
Van 1 sata2 -es vinyom es ez tortenik mikor mar hdd-rol kelelne bootolnia!!
Windows could not start because of a computer disk hadware configuration problem!
Could not read from the selected boot disk check boot path and disk hardware.
Ha beteszem neki F6-nal a sata drivert kislemezrol ha nem!!!
Ezt a drivert:
V1.1.0.0
Description Silicon Image Serial ATA Raid V1.1.0.0 plus RAID5 GUI V1.0.0.1 for Windows XP(WHQL)/2K/2003 -
Zolee11
senior tag
''Van a BIOS ban nekem ilyen, hogy S.M.A.R.T capability enable/disable ezt be kell kapcsolni ?''
Nem muszálj, csak annyit tesz, h ha be van kapcsolva akkor az alaplap induláskor belekukkant a SMART értékekbe és ha gáz van akkor azt jelzi neked. Ha ki van kapcsolva akkor meg nem. De ettől függetlenül win alól még a progik elérik a SMART adatokat. (Legalábbis igy tudom) -
Van a BIOS ban nekem ilyen, hogy S.M.A.R.T capability enable/disable ezt be kell kapcsolni ?
-
Hunfree
csendes tag
HEllo!
Mivel nézhetem meg hogy Sata II 300 on megy vinyóm?
Tudtok valami programot javasolni?
Az Everest ugyanis azt irja hogy Max UDMA átvitel Ata 133, holott ez egy Sata II 300...
köszi -
mr_ricsi
veterán
válasz
Boxer001 #1302 üzenetére
''mi a k... anyja van olyankor, amikor sata2 vinyó be, bios látja, xp telepítő elindul, sata driver felrak kislemezről, erre továbbra se látja az xp sp2 ezt a rohadt sata vinyót...így telepítés kaputt...''
2 dolog lehet:
- a sata driver nem a laphoz való, vagy nem működik jól. Megoldás: letöltesz az NVidiától egy újabbat.
- csak a sata drivert adtad be neki, a raid-et nem, pedig mindkettő mellett ott van zárójelben, hogy ''required''. -
Boxer001
veterán
Valaki árulja már el, hogy mi a k... anyja van olyankor, amikor sata2 vinyó be, bios látja, xp telepítő elindul, sata driver felrak kislemezről, erre továbbra se látja az xp sp2 ezt a rohadt sata vinyót...így telepítés kaputt...komolyan mondom már...áh
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest