Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lacam

    aktív tag

    Sziasztok,

    Van egy nagyon régi gépem, még SATA előtti időkből, és rajta egy rakás winchester.
    (2optikai-jelpill mellékes, 2 PATA, így további bővítésre nincs lehetőség...ezért vettünk egy PCI-os kártyát amivel újabb 2 IDE portor nyertünk. Egyikre rácsatoltunk egy újabb, 120as PATA winyót) - Ez a történelem!

    Úgy esett, hogy szükségessé vált egy "kicsit" nagyobb HDD, konkrétan 1terrás merevlemez!
    Néztem a kínálatot, terrás Patát nem látok, marad a lehetőségként a SATA-s winyó. Ha jól látom, a bővítőkártyán nincs SATA, ezért úgy gondoltam veszek egy olyan kártyát amire rámegy a régi de már az újabb is. Kérdésem az lenne, h ha a kártya SATA1 de a winyó SATA2, rendben használható lesz?

    Itt olvasom, h másoknak is problémája a "lefelé kompatibilis-e" probléma...de olyat nem láttam, ahol ez a kérdés egy bővítőkártyára vonatkozna. (gondolom nem is találok SATA2es bővítőt PCI-ra (inkább PCI-e...hogy kihasználja a sebességet)

    Nem lesz nagyon lassú? 1terra nem -e lesz-e gond-e a kártyának? Ez marad egy filozófiai kérdés, hisz a kártya pontos típusát jelen pillanatban nem tudom megmondani, ezért nem is várok konkrét választ....de ezeknek a mostani kártyáknak csak nem lesz probléma lekezelni 1terrát.

    (OFF- Milyen HDD típust ajánlanátok? WD / Seagate / stb?)

    Üdv.: Lacam

Új hozzászólás Aktív témák