Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircso13
senior tag
-
-
kircso13
senior tag
[Szerkesztve] -
Recler
csendes tag
sziasztok ,az alaplapom kisfüzetében a következőt találtam:
Serial ATA connectors (7 pin SATA1,SATA2 )
SATA RAID connectors (7pin SATA_RAID1,SATA_RAID2 )
Akkor ez most azt jelenti h 2db SATA csatlakozó van benne vagy h lehet bele tenni SATA2-est is?
Bocsi h ennyire túlrágom a témát,de szeretnék tisztában lenni vele... -
Symbio
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő: vettem egy WD Caviar SE 160 -as SATA II vinyót és használnám egy ASUS A8V Delux (AMD Athlon 64) alaplapon.
Ha a SATA csatlakozóra rakom, akkor egyáltalán nem látja (még biosban sem, fel sem pörög)
Ha a SATA RAID csatlakozóra, akkor látja a biosban (teljesen helyesen), de Win XP alatt nem. Vagyis az Acronis True Image ''látja'', megformázza, legalább is úgy csinál mint ha, de újra idításkor ismét semmi. Az Everestben is megvan (a hőmérsékletét tudom...), de nem tudom használni
Ez az első SATA-ám. lámal vagyok, segítséget kérnék
Köszi -
LeC
addikt
Na végre válaszolt a Seagate Support, és küldték az új firmware-t a vinyóhóz, szval a Maxtor SATA2 - nForce3, nForce4 compatibilitási probléma megoldható!
Szval aki hasonló problémával küszködne és ilyen vinyója van:
Maxtor DiamondMax11 500GB SATA2
Model: 6H500F0
Code: HA421BU0
TLA: 6H500F008A20A A2A
Azoknak itt az új FirmWare, és magyarra leforditottam a frissités menetét is: [link] -
Recler
csendes tag
Maxtor - leggyorsabb / könnyen melegszik ,zajos.
Seagate - gyors / nem melegszik olyan könnyen,nem olyan zajos (Ezt ajánlom)
Hitachi - nem olyan gyors / nem annyira zajos,nem melegszik gyorsan.
WDigital - lassú / egyáltalán nem melegszik ,olyan halk h néha meg kell nézni él e még
A többit nem igazán ismerem ,pl. a Samsung foggalmam sincs milyen lehet ... -
Recler
csendes tag
sziasztok ,ha az alaplapom csak a sima satás vinyót tudja kezelni ,akkor a sata2-es csak csökkentett módban fog működni?
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Winyó vásárlás előtt állok.
Mekkora SATA2 HDD-t erdemesebb venni, 250-es, vagy 320-as?
Melegedés és zaj szempontjából is érdekelnének a tapasztalatok, vélemények
Köszi előre is!
Üdv! Kepe.... -
h4xor
tag
Hi
Egy kerdes.
Mekkora SATA2 HDD-t erdemesebb venni, 250-es, vagy 320-as?
A masik pedig az lenne, hogy melyik szeria a jobb WD-bol: YS, vagy KS?
(YS = enterprise/raid edition, KS = desktop).
Nekem elsosorban rendszerwinyonak, jatekhoz kellene, es fontos hogy HALK legyen!
Elore is kosz.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''egy drivert kelett felrakni a cd-ről.''
Ha te a cd-s drivereket használod, az már önmagában elég gáz. (Nem feltétlenül a jelenlegi problémád esetén, hanem úgy általában.)
A gyártó honlapján -valószínűleg- azért találsz újabbat, mert a nálad lévőben valami hibát, vagy továbbfejleszteni valót találtak. -
L!NK->Q3
senior tag
Asus a7n8x-e deluxe lapom van, csak a sata 1et tudja,
kérdés:
le lehet butítani a sata2est sata1re? -
Tommee
aktív tag
Próbáld meg bios-ban átállitani acces mode v mit auto-ról large v Lba-ra!
Nálam se akart jó lenni elöször de utána már ok lett, csak nem árt(v kötelező) ahogy most van a particiot törölni, majd átállítás után ujra létrehozni azt.
Remélem érthetöen fogalmaztam v már megoldódott a problémád. -
fps8
senior tag
Sziasztok. Van egy Maxtor 250G Sata ll winyóm, és sajnos csak 150-el megy
Mit kell állítani hogy átálljon Sata1-ről Sata2-re??? A lapom az támogatja 100%(Msi K9N neo-f) xp-ben? vagy driver kell hozzá másik??? Mit tegyek hogy menjen rendesen ha már egyszer 2-eset vettem???
-
-KoKeSz-
tag
Hy all!!
A SATA-I és a SATA-II között mi a külömbség (sebességben pl)???
Megéri még SATA-I-es vinyót venni?
Konkrétan most akarok vinyót venni és akitől veszem aszondta SATA-I es...Inkább vegyek máshonnan SATA-II-est????
köszi a választ!!! -
Integrale
veterán
Hali! Milyen S-ATA kábelt ajánlotok?? mert nekem ami van lelazul a vinyóról (lötyög rajta) és volt már olyan eset (nem 1) hogy bakapcsolom a gépet és kiírja hogy disc boot failure (asszem így kell leírni) ha kikapcsolom megmozgatom a kábelt teljesen visszanyomom a helyére akkor működik! pár nap után már megint megkell mozgatni a kábelt hogy menjen!
Milyen kábelt ajánlotok????? -
priti
addikt
Azokkal a satas vezerlokkel nem mennek a sata2 vinyok, amik nem tamogatjak a ''autospeed negotiationt''. ilyen pl:
VT8237
VT8237R
VT6420
VT6421L
SIS760
SIS964
A többi elvileg megeszi csak értelemszerűen lassabb lesz, effektíve nem használod ki, de jövőt nézve lehet, hogy nem hülyeség SATA2-est venni, de a biztonság kedvéért olyat válassz amin van SATA1 jumper (sam, wd) , mert a gyártó állítja, hogy ezen jumper használatával mennek a fenti vezérlőkkel is, tehát értelemszerűen mindegyik lappal amin sata dugesz van. A nyugi a tuti.
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
Pulsedriver #1558 üzenetére
Elég lenne megtekintened a lap honlapját
Sata2 vezérlő. [link]
-
Pulsedriver
csendes tag
Egy egyszerű kérdés! Az ASUS P5B DELUXE alaplapon van SATAII vezérlő vagy csak sima SATA van?
-
light01
tag
Sziasztok.
Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de az én alaplapomon sata 1 csatlakozó van.rá birom rakni a sata 2 es vinyót? -
Integrale
veterán
válasz
mr_ricsi #1551 üzenetére
Hali! És ennek a programnak mi a neve? nekem a hitachi vinyó lebutult automatice!
De Pl haverak ABIT IC7 van és sata 2 őt nem kezeli sehogy sem eddig próbált vinyók seagate, western digital, samsung (a jumperesek)
az én Hitachimat egyből felismerte (nincs rajta jumper) szoftveresen sata1-es lessz
az én NF7S v2.0-ás lapommal ugyan ezek a jumperes típusok ugyszint nem mentek !
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''atuci kollega arul ilyen motyot, majd megkeresem a linket''
Azért nehéz a problémádat megválaszolni, mert az átalakító egy plusz bizonytalansági tényezőt visz bele. Kell hogy legyen rajta egy átalakító chip, és benne van a pakliban, hogy az inkompót az egyik alaplappal. Ezt ki tudnád próbálni, ha egy másik SATA vinyót az adapterrel megpróbálnál a nemműködő lappal. -
KoVee84
senior tag
Sziasztok! Nekem egy gyors és egyszerű kérdésem lenne:
Az alaplapom csak sata I-et kezel és most szeretnék venni vinyót, de mindenhol már csak sata II-es van. Ha veszek egy sata II-est akkor fogja tudni az alaplapom sata I-en kezelni, tehát fogom tudni a vinyót használni? (Abit IC7-es lapom van) -
dbius
veterán
Gyorsan rákerestem googlin, hát elszomorító, már csak a találatok látványa is
[link]
Szerk: Most ahogy beleolvastam úgy tűnik, hogy a maxtorral fel kell venni a kapcsolatot és az általuk küldött cuccal vinyó firmware-t kell frissíteni, utána elvileg jó lesz a problémás lapokban is!
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Nagyon érdekes a probléma, pont a napokban próbáltunk vmi megoldást találni egy ugyanilyen problémára... (maxtor sata2-es 500-as vinyó, dfi nf4-es lap)
És nf chipseten nem akar menni a vinyó, csak a másik, lapra integrált silicon chippel
Érdemes lenne a gyártókat tájékoztatni erről az inkompatibilitásról, mert nem nagyon olvastam még hasonlóról - legalábbis sehol nem futottam bele, pedig wd500-as sata2-es vinyókat raktam már dfi nf4-es lapba, és pöcre mentek mindkét sata vezérlővel... -
dbius -
LeC
addikt
válasz
J.J. András #1536 üzenetére
hehe
-
letix
senior tag
ja es a link is bocs lemaradt
[link]
udv
letix -
letix
senior tag
Ime a kép.:
[link]
let -
letix
senior tag
válasz
mr_ricsi #1539 üzenetére
atuci kollega arul ilyen motyot, majd megkeresem a linket.
Semmi extra,piros nyak (kb ide kabel szeles, 4 centi hosszu), rajta 1 sata adatkabel foglalat es egy kislemez tapkabel..
Nos, az addig rendben van hogy koll neki a driver, de akkor a Tusl2 ben miert szaladt normalisan, ahogy kell?erdekes.
udv
letix -
letix
senior tag
Sziasztok!
Egy problemammal fordulok hozzatok, hatha valakinek van neminemu otlete, en mar kifogytam belole.
Adott egy Tusl2-es konfig, valamint egy VP6-os konfig.
Nameg egy SATAII-es hitachi vinyo, Sata-Pata atalakitoval.
A tusl2-esben gond nelkul 20-30 megakkal masolok, a vinyora, a vinyorol, szoval megy ahogy kell..Itt molex-sata tapkabelt alkalmaztam.
VP6 ban meg mintha 10mbit lenne.. 980Kbs, 960/Kb/s , 1 megat meg nem szarnyalta felul.A gepben a tapon van Sata tap kabel, ezzel hasznaltam, tobbel is.
Feltettem a chipset drivert, nem segitett, debian olyan dog lassu hogy nem kepes a gdm felallni rendesen..
Sima ide csatira dugtam, Primary-re kotottem.
ha volna valakinek otlete, tapasztalata kerem ne habozzon!
udv
letix
ps.:a vinyon nincsen sata1 sata2 jumper.
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
en is voltam hasonlo cipöben, de mas nVidia chipsettes lappal..., ott ez a SATA-Driver Floppy-rol beolvastatni a drivert a winfosnak, igy kezelte....
amugy eddig szinte csak nVidia-s chipsettes lapokkal baszakszanak a nagyobb vinyok.. pl. 400-as SAMSUNG unokatesomnak....
na, de mondjuk ugyanezt mondta el klhp kollega...
csövaz -
klph
csendes tag
-
Integrale
veterán
Nekem nem engedi letölteni a HD sentinelt jelszót meg felhasználónevet kér! valaki eltudná küldeni nekem MSN-en? címem lokovoko@dunaweb.hu
előrre is THX -
.:AnonyX:.
csendes tag
válasz
viktor82 #1527 üzenetére
Hát igen, valszeg én is veszek egy hdd hűtőt, biztos ami biztos alapon. Szerintem is sok az 50fok, sőt már a 40 et is sokallom. De majd megoldom. Nekem a HDDLife 46 nál kezdett el jelezni... Próbáljátok ki a HD Sentinel-t, tényleg klassz. Köszi az ajánlást mr_ricsi!! Tetszik, hogy kiirja, az eddigi ledolgozott időt, a hdd-nek, nekem most 466nap, 22 óra, 32 percet dolgozott eddig a Maxtor 250GB Sata1 16MB cache-s HDD-m.
-
viktor82
őstag
válasz
.:AnonyX:. #1526 üzenetére
Nekem 28-32 fok között mozog,maximum 35fok volt biztos a dobozom miatt van azelőtt 120g-ás hd-m volt más dobozban nekem is 50fok körül volt most meg Sopranom van a HD alatt egy nagy 12cm-es ventilell!A HDD life már 40 fok felett veszélyt jelez,szerintem az 50 fok már nem biztonságos!
-
csendes tag
válasz
viktor82 #1524 üzenetére
Másnál nem láttam még ezt, de úgy néz ki ez a HD Tune hibája, mivel már 1 éve nem frissítették. Próbáld ki a HDDLife valamint az Active SMART 2.52 progikat... nekem végül kiderült, hogy melegedési problémái voltak a hdd-nek... Más progikkal is néztem, és minden progi szerint minden rendben. Most 40 fokos a WD 250/16MB os hdd-m. De amielőtt megoldottam a hűtést, 51-52 valamint néha 56 fok is volt. Ami azért nagyon sok. Most ez így már jobb, de majd még lejjeb viszem valahogy a meleget... Legfeljebb veszek rá hűtőt.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
.:AnonyX:. #1523 üzenetére
HDsentinel, SpeedFan, Everest, stb.
(Ha azelsőt választod, akkor itt a PH!-n találsz szaktopicot, ahol a progi atyjától kérdezheted meg, hogy mik a vinyód kilátásai. -
viktor82
őstag
válasz
.:AnonyX:. #1516 üzenetére
Nekem is failed van ki irva,nem tudom mi lehet,csak ennél a vinyónál,vagy másnál is!
Hágy fokon műkszik neked!WD250/16mb
Mennyinek lássa a HDTune,nekem 232,9-nek
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Integrale
veterán
Hali! Miért van az, hogy nem tudom használni a mobilracket? a Hitachi S-ATA HDD mellet nem tudom használni a Maxtor P-ATA HDD-t berakom a rackot bekapcsolom bekapcsolom a gépet és sokkal lassabban tölt, miután nagynehezen betöltött megy minden rendesen egészen addig amíg nem kezdem formázni a Maxtort mert akkor összefagy! és vége a dalnak
Na ez miért van?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
.:AnonyX:. #1517 üzenetére
Nézd meg más SMART progival is. Ettől függetlenül a vinyód valószínűleg hibás, ugyanis a HDTune-on csak annyi múlik, hogy nem tudja az attribútum nevét, de az értékeket és a határokat a vinyó mondja magáról, azt a progi csak kijelzi.
-
csendes tag
válasz
Zolee11 #1518 üzenetére
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszodat! Én is gondoltam erre, de azért gondoltam megkérdem, biztos ami biztos alapon. Aztán ugyebár rájöttem, hogy a programot nem frissítették már majdnem egy éve.
Más:
Próbáltam a HD Tach ot, a WD 250 -es HD-mel 177MB/s -ot mér, a Maxtor 250-esemmel meg 137MB/s -ot. Szóval ezek szerint csak gyorsabb az új HDD. Ennek örülök. -
Zolee11
senior tag
válasz
.:AnonyX:. #1517 üzenetére
egyszerűen nem tudja azonósítani az adott attributumot és ezért Failed az értéke ahelyett h semmi nem lenne oda írva = programhiba
ne törődj vele, dobd ki a progit -
csendes tag
válasz
.:AnonyX:. #1516 üzenetére
Húúú elcsesztem a linket. Sorry. Itt a működő link!!! [link]
-
csendes tag
Sziasztok!!!
Meglett az új Western Digital 250GB Sata2 16MB cache HDD-m.
Klassz működik szépen, megcsináltam a particiókat C: (20GB) , D: (212GB). Felraktam rá XP-t, ment szépen, azután visszatettem a régi 250GB-osat, mivel hát azon vannak a dolgaim, na meg az azon levő wint még használom kicsit. Próbáltam másolni, szépen gyorsan megy. Nagyon zsír. De feltettem a kedvenc HDD ellenőrzős progimat a HD Tune 2.52 -t. Erre a köv jelenséget tapasztaltam. Linkelek egy képet is ---> [link] Mi lehet ez a Failed-es valami??? Más progikkal is teszteltem, és minden azt írja, hogy nincs hiba, nincs probléma. Csak ez a progi írja ezt ki. Szerintetek mi lehet ez? Előre is köszönöm a segítségeteket!
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
Remélem tud vki segíteni:
Szval Gigabyte K8NF-9 lap nForce4 chipsett.
500-as sata2-es maxtor vinyó beletesz, win elindul, windows lemezkezelővel akarom particionálni, nem megy, egyszerüen megfagy, többszöri probálkozásra is ugyanaz az eredmény.
Vinyó ki, másik gépbe be, windows lemezkezelő, fél perc alatt particionálja és formázza. Müxik a vinyó rendese.
Vissza az nForce4-es lapba, xp nem tölt be a vinyóval. 500-as vinyó lehúz, windows megy.
usb rackbe téve a vinyót, a windows simán kezeli, de a lapon található sata vezérlő nem bir vele (már az összes sata vezérlőn végig lett próbálva).
Vkinek nincs vmi ötlete? -
Sziasztok!
Egy Seagate 80GB-os Sata2-es HDD tulaja vagyok, MSI K9N lapban használom.A windows eszközkezelőben a Sata tulajdonságoknál csak 1.5Gb-et ír ki, nem 3-at.Miért?Kell valamit csinálnom, hogy Sata2-kén kezelje?Az alapla tudja Sata2-t, a HDD is, mi kell még pls Help! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Integrale #1508 üzenetére
''Na meg még egy uccsó kérdés a végére! egyáltalán mennyire megbízhatóak ezek a programok?''
A Raw Read-et a vinyó maga méri, a SpeedFan és a többi hasonló progi csak kijelzi, így teljesen megbízható: valóban ingadozik az értéke, és normálisnak tekinhető, ha Samu vinyód van.
Az átviteli sebesség mérése pedig nem megbízható, az valójában 150MBps. -
Integrale
veterán
Na meg még egy uccsó kérdés a végére! egyáltalán mennyire megbízhatóak ezek a programok? Speed fan ebben is van egy ilyen teszt és nekem a raw read error rate változik hol 99 hol 100 tegnap meg volt olyan is hogy 85!! a HD tachban ma egyszer 111.9 egyszer 109.4 aztán van olyan is hogy 110.8! lehet azis hogy a programnak is van szórása(+ - pár százalék tévesztés)?Ksözi a válaszokat és jóéjt mindenkinek!
-
Integrale
veterán
Az hadján ez az érték tegnap volt ma már 109.4
Biztos nincs semmi gond azért S-ATA1 hogy 150mb/s menjen nem akkor mért alatta teljesít? -
Integrale
veterán
Hali!van egy S-ATA2-es vinyóm ami autómatikusan lebutult S-ata1-re mert az alaplap csak azt tudja kezelni! ugye a S-ATA1 sbessége az 150MB/s a HD Tach-ban nekem 111.2MB/s-et ír ez jó így????? van a végén egy összehasonlítási garfikon ami az ultra ata 6 ala pozicionálta! mi lehet a gond? a proci visszafoghatja a dolgokat 1800+ AMD ram 2x512Mb VGA Saphire Radeon 9600pro
-
csendes tag
válasz
Integrale #1495 üzenetére
Szia!
Figyu, nekem is ilyen Abit NF7-S v2.0 alaplapom volt. Ez sose fogja neked felismerni a SATA hdd-det, mivel nem a chipbe integrálták a SATA vezérlőt, hanem a Silicon 3112-t rakták rá, tehát a saját drivere nélkül neked nem fog felmenni a win, ez 100%. Próbáltam én is. SP1-et meg ne rakj fel, az béna, ha van SP2 akkor azt kell és kész. Miért gondoltad, hogy jelentős sebességbeli különbség lesz? Én sem vettem észre eszeveszett gyorsulást mikor SATA ra váltottam, de azért csak jobb volt, főleg másoláskor. Most jelenleg ugyanaz a HDD megy a gépemben mint amit az NF7-S ben használtam. De holnap veszek egy WD 250GB SATA2 16MB cache-eset, na az legalább már SATA2, attól sem várok semmi gyorsulást a mostanihoz képest, de legalább lesz helyem. Na mindegy, majd tesztelem. Szerintem a legjobb tesztelni, a HD-Tune 2.52 ben. Az frankóbb, mint a HD-Tach, báris szerintem. Informatívabb. -
bonat
senior tag
Sziasztok!!
Vettem ma egy WD 160Gb-os SATA II-es vinyót.
Hazahoztam beraktam a gépbe és formázásnál azt írja ki hogy kb 129Gb-nyi lehet a max partíció mérete....
Ez létezik????
Mert van már egy másik PATA 160-as Seagate-em és azon ez 149Gb..... -
Qru
MODERÁTOR
Ugyan olyan árban tudnék szerzni Samu Sata 1 és Sata 2-es winyót (Giga DS4-be menne), értelem szerűen a Sata2-est vegyem, ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest