Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Majika

    csendes tag

    Szevasztok.

    Jó ideje kínlódok egy problémával: Van egy IDE winchim és 2 SATA II, valamint egy SATA II DVD-íróm. A gépben egy Gigabyte S57SLI alaplap, nem régi. Gép nem mindig indul, mert nem ismeri fel valamelyik (vagy többet se) winchit. Kontakthiba jelleg - ha megpiszkálom a kábeleket, felismeri, működik. Az, hogy hol, melyiket kell megpiszkálni, nem tudom, mert ha csak egyiket; vagy csak az egyik felén mozgatom meg, még nem jelent sikert, vagy egyszerűen egy másik nem indul onnantól. Sokat segít, ha mindet megmozgatom, beleértve az ide-kábelt is.
    Oké, felismeri a winyókat és a dvd-t. De ez még mindig nem siker, mert van, h be sem jön a boot menü, csak világít a hdd-led! Olykor hardveresen lefagy - csak reset segít, olykor csak azonos időnként villog egyet. Még egy kis piszkálás - hopp, egyszer csak elindul a rendszer. (Win XP is van meg Ubuntu - ezt használom gyakrabban)
    Ha már megy a gép, teljesen össze-vissza időnként egyszer csak eltűnik az egyik drive. Az is, hogy mikor és az is, hogy melyik, csak a kénye-kedve szerint működik - nincs semmi összefüggés! Olyasn is volt, hogy a DVD-ram tűnt el dvd-írás közben!
    Ha lehúzom a winyókat, akkor is ezt csinálja a fennmaradttal. Még Live-CD-ről indult rendszernél is jelentkezik a hiba.
    Van valakinek ötlete, hogy milyen kontakt-hiba lehet ez? Alaplap lenne?? Esetleg van valami rendszer- vagy drive-figyelő program; tesztprogram, ami kiírhatja, mi történik?
    Kérek segítséget!!!
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák