Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Nem tudom melyik "fasz" mondta, de a hsz-ed nem volt egyértelmű e tekintetben és én azt a megoldást tudtam leginkáb valószínűsíteni hogy tőled vette a procit és igy van tapasztalat a HT ügyben.
Véleményem szerint, ha egy CPUt- húzunk (az indiferens milyen hűtéssel), akkor abból nem következik. hogy minden alkalmazásban a HT bekapcsolása jelentős számítási többletet okoz.
Szerintem kicsit sértődős vagy.... talán jobb lenne az ilyen kérdéseket nyugodtan megbeszélni, nehogy félrevezessünk valakit.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
Én is így vagyok vele.
Fél fps növekedésért, mert durván annyit számít játékban az 1600 - 2133Mhz memória, nem éri meg kockáztatni a processzor, számítógép stabilitását.
Majd ha lesz felesleges forintom (ami mostanában nem lesz) kicserélem az olcsó kingston ramjaimat valami jobb minőségű márkásabb gyorsabb (1.5V /2133) memória modulokra.
De szerintem előbb úgy is videó kártyát fogok cserélni.
Addig muszáj marad a processzor tuning illetve 1600Mhz DDr3.
(#17499) Erdei88 Átlagfelhasználók még a 2600K processzor által nyújtott erőt se használják ki rendesen.
Most jelenleg a videó kártya ipar van lemaradva ezekhez a processzorokhoz, természetesen hogy is lenne másképpen hiszen minden játékhoz inkább videó kártya kell.
Jó formán a 2600K rendszernek nincs jelentős ellensége a piacon.
X79-es rendszer mindent földbe fog döngölni, ezért természetesen a zsebbe is bele kell nyúlni. Programozok biztosan értékelni fogják az új rendszert.
-
easy...rider
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Szerintem felesleges, játéknál pláne
Meg a procinak sem érdemes ennyin mennie, ha csak játszol.
Ha SLI-ben lenne az 580GTX akkor lenne értelme, de így szerintem a 4ghz is bőven elég.
Ahogy olvastam a teszteket, nincs haszna. De lehet mostanában változott a helyzet.
Meg persze ez magánvélemény
-
-
TomiLi
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Na ebben van igazság!
Menetes gyorscsatival: ilynere gondoltál?
Vagy pedig erre, és húzóbilinccsel pluszba lebiztosítani? (vagy azzal a bilinccsel ami képen is van?)(#9683) Erdei88:
Hát igen az ár... az eléggé nyomós érv 
Más: Valaki tudna linkelni 1.5V-os ram Aida tesztet? Mennek ezek a kitek 2000+MHz-et?
Ha igen, milyen időzítéssel? -
hoy
tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Elég régóta használok vizet (saját készítésű blokkal.. )
S szerelés előtt mindig megcsinálom az alábbi ellenőrzést: leszabom csöveket a gépbe összeszerelem, majd a komplett rendszert kiveszem a gépből. Fürdőkád feltölt, az összecsövezett blokkokat belerakom a vízbe, a két szabadon álló cső közül az egyiket elszorítom a másikba belefújok, majd keresem a légbuborékát... no így tuti nem a gépben ér meglepetés
De hogy on is legyek végre tegnap megjött a B3-s asus p8p67 evo alaplapom, így már minden sata csatit használhatok :::::::::

-
TomiLi
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Akkor nem Fatal1ty lett?
Nekem most így néz ki a Sabertooth - ban a 2600k.
Eléggé kell neki a fesz. az 5GHz-hez.
Igaz offset modban lőttem be a rendszert, mert nem akarom állandóan 1.5v környékén járatni a procit.
BCLK-t is lehet emelni, mert 103x49-es beállítással is stabil, de akkor meg olyan hibába futottam, hogy csak másodikra indul el a gép. (bekapcsol, és a pci-e test után lekapcsol, majd tökéletesen elindul...Amit még én sem értek: Miért van ekkora különbség a magok melegedésében? Ez a processzor felépítése miatt van, vagy pedig a hűtő nem fekszik fel jól?
-
davidsz
senior tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Ebben biztos nem én leszek az embered. 1 hete ismerkedem a dologgal.
Nálam van egy olyan menü a biosban hogy oc - ráklikk és autón felhúzta 4,4re
... innentől a szorzóval variáltam aztán tesztelgettem meg lesegettem itt a fórumon a dolgokat.Szerintem írj pontos alaplap és memória típust, valamint hogy milyen hűtő van rajta, akkor a "hozzáértők" adnak tanácsot.
Egy ami tuti a feszekkel vigyázni! Ezt megtanultam

5Ghz-t nem ajánlom!!! Az már meleg pálya. 4,7-ig el lehet menni szinte auto beállításokkal, színte csak szorzó emeléssel (szerintem) -
warcat
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
Nincsen semmi baja a lapoknak,a chipsetnek meg főleg,de mindig lehetséges gyári hibás, user error, vagy leejtették párszor szállítás közben.Ezért van a garancia.
Korábbira, a 2x8 os PciE sávszélre:már linkeltem korábban a tesztet, nem véletlen még csak lassan érkezőben a PciE3,még nem értek oda,hogy szükség legyen rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt vártam, hogy "ááá... elég bőven a 2500K is!" 

Ebben biztos nem én leszek az embered. 1 hete ismerkedem a dologgal.
... innentől a szorzóval variáltam aztán tesztelgettem meg lesegettem itt a fórumon a dolgokat.