Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz csucsbicep #25712 üzenetére
De nem fog mind maxon menni hiába tolom egekbe a TDP értékeket.
-
easy...rider
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
easy...rider
őstag
válasz Pietrosz #25682 üzenetére
Bocsi félreértettem
én is valahogy így saccoltam.
Arról mit tudtok hogy ha nem K jelzésű procit veszek, akkor az alaplapon a TDP értékeket fentebb véve elérhetem azt hogy minden mag menjen a maximális turbo core órajeleken?
Meg jól gondolom hogy Ivy bridge azért hoz jobb teljesítményt mert azonos TDP értékeken magasabb órajeleket tud használni mint Sandy, viszont azonos órajelen egyformák lennének? Mert úgy tudom csak gyártástechnológiát újítottak, vagy magát a processzor magokat is átgyúrták?
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #25673 üzenetére
Még annyi érdekelne hogy a 2500K milyen órajelen hozza azt mint a 2600?
x264 érdekelne -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha nem K jelzésű procit veszek, és az alaplapon fentebb veszem a TDP értékeket, akkor terhelés alatt folyamatosan fogja tartani a proci a Turbo Boost órajeleket?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Hogy is hívják azt az opciót amikor az IGP-n keresztül megy a gép 2D-ben és a dedikált VGA ki van kapcsolva, 3D-ben meg bekapcsol a dedikált VGA és az számok de a jel az alaplapi csatin megy ki?
-
easy...rider
őstag
válasz szacsee #17497 üzenetére
Írtam csak gondolom elkerülte a figyelmedet 1,2V-on megy a ram.
Ami feszültségeket tudtam azokat visszavettem. A CPU VID lehet bírna kevesebbet is, de nem foglalkoztam már vele. Az IGP VID viszont -180mV körül már instabil volt, ezért inkább visszaemeltem -150mV-ra. A ram is lehet bírná kisebbel, de ezzel se töltöttem most az időt. -
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #17473 üzenetére
Alulfeszelve a G530-at paneltáppal ezeket a fogyasztásokat mértem:
IDLE: 25W
Prime95 blend: 39,1W
Furmark: 33,4W
Prime + Furmark 43,8WKonfig:
Intel Celeron G530 @ VID offset -200mV, VVT 0.9V, IGP VID offset -150mV, PCH core 0.9V
Gigabyte H61M-USB3-B3
Kingston HyperX 1x4GB 1600MHZ CL9 @ 1066MHZ CL7 1,2V
Western Digital Caviar Green 2TB WD20EARS (3 tányéros)A fenti fogyasztásokból a winyó 5W-ot evett, szóval a cerka+lap+ram trió IDLE fogyasztása 16W ha beleszámoljuk hogy 80% körüli a hatásfoka a tápnak ekkora fogyasztásnál.
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz SimonYana #17483 üzenetére
Szerintem felesleges, játéknál pláne Meg a procinak sem érdemes ennyin mennie, ha csak játszol.
Ha SLI-ben lenne az 580GTX akkor lenne értelme, de így szerintem a 4ghz is bőven elég.
Ahogy olvastam a teszteket, nincs haszna. De lehet mostanában változott a helyzet.
Meg persze ez magánvélemény -
easy...rider
őstag
válasz szacsee #17440 üzenetére
Egy kis tesztet akarok összehozni, tápok fogyasztása, meg alulfesz, meg hasonlók. Ezért érdeklődök hogy lehet alulfeszelni, meg milyen feszültségeket lehet, érdemes állítani. A lap tud offset feszeket, de még nem tudom melyik elnevezés mit takar. Nem tuddsz ebben segíteni?
Phenom II-nél valahogy egyszerűbb volt ez[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Én is klub tag lettem, igaz csak egy G530-al, de ez is egy Sandy
Tudtok olyan progit amivel lehet állítani a proci szorzóját és a hozzá tartozó feszültségeket? Úgy mint ahogy a PhenomMsrTweaker-rel lehetett a Phenom II prociknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest