Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #493 üzenetére
Egyébként asszem elírtam, 1356 lesz. Sry.
Thom95: A Bulldozer eddigi megjelent hírek szerint játékokban +50%-al veri a 920-at. Hát, ezt érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Nagy a titkolózás körülötte, de talán most nem lőnek bakot.
APC ADAM: Most 1366-od van?
-
MPowerPH
félisten
Hogy rendesen leírjam, tulajdonképpen ezt tanulom. Mindig az a nyerő húzás egy gyártótól, ha először a leggyengébb katos termékeiket hozzák ki, abban az esetben ha ezek felveszik a versenyt, avagy lekörözik az előző generáció csúcstermékeit.(nem is értem, a többiek miért mindig a csúcsot hozzák ki először, talán a reklámértéke nagyobb) Márpedig itt ez a helyzet. Ilyenkor az árakkal nyugodtan mehetnek prémium szintre, így megnövelve a bevételeket. Mivel akik mindig megveszik az újabbat, mert az gyorsabb, úgyis cserélnek. Majd miután lecsengett ez az időszak, jöhet a felsőbb kategória, ami árazásban ugyan azt a helyet foglalja el, mint az elsőként megjelent bevezető árszintje. Ezzel párhuzamban az eredetileg alsó-középkategóriába szánt termékek árai addig zuhannak, amíg meglesz köztük a tervezett %-nyi differencia. Most leírtam mi várható az 1155-->1365 viszonyától.(itt ugye lesz érdemi különbség is, 4mag vs. 6-8 mag) Az LGA2011 fog csak kilógni a sorból, az más dimenzióban lesz.
-
dime27
őstag
válasz
Cybertrone #488 üzenetére
Az Intel nem arrol hires h árat csökkentsen ez már igy van évek ota ha csökkent is itthon mi kis felhasználok nem érezzük meg ha a Bulldozer annyival is gyorsabb lesz kétlem h annyival olcsóbb is lesz a sandytől mivel max a csucsmodellek lesznek annyival gyorsabbak....majd ez kiderül ha odaérünk ha meg annyival gyorsabb lesz váltanak a sandysek jo időben arra ha van egy kis eszük a socketburnre visszatérve nem a sandyvel van baj hanem mint utolag kiderült a giga lapjai voltak szarok tehát igy kerültek ki a gyárbol mondjuk egy 85ks ud7nél ez elég sucks
-
MPowerPH
félisten
Az Intel szeretne ebből is pénzt csinálni. Annyi nem nagy a felára a tuningnak, inkább csak az az idegesítő, hogy csak egyes drágább modellekből van K-s verzió. LGA1365-ben elvileg már nem lesz tuning zár, felső kategória előnyei. És kb. ugyan ilyen áron lesz. Ez meg megy a helyére árazás terén is.
dime27: Nem, akkor amikor jön az LGA1365, tehát pár hónapocska.
Annak helyet kell csinálni, mert kb. olyan áron adják a normális P67-et. Az LGA2011 pedig 100k fölött lesz.
Persze ha a Bulldozer beleszól, akkor előbb meglesz a csökkentés.Thom95: Neked Bulldozerre kellene várnod.
-
Cybertrone
veterán
Ezért nemkell beleugrani!...
Mellesleg ha ennyire vita tárgya az hogy 920 vs 2500(k) Ha lessz valakinek egy ilyen cuccosa tévedjen egy-két tesztel a bloomfield topikba, és kiderül kié a jobb!dime27:
Elhiszed hogyha ennél gyorsabb lessz a buldózer akkor a kutyának sem fog kelleni? Akkor szerinted micsinál az intel? Segítek : kénytelen árat csökkenteni, mert külömben nemlessz nagy eladás...489HSZ:
Thom95:
Lehet tuningolni, de meg kell fizetni! -
MPowerPH
félisten
A 2500K a gyorsabb. Igen 60k, míg a 920-as 930-as 50k.
Egy csúcs X58-as lap is pont annyi- P67 -es csúcslap kicsit drágább. És ahol kell a HT, oda a 2500K is csak agyontuningolva lenne elég. Mert ugye abban nincs HT. Szóval kicsit vitatkoznék. Persze aki most tervez a semmiből vásárolni, annak a P67 a nyerő. 3 hónapig ez lesz a csúcs, majd jön a Bulldozer, aztán az 1365-el már a háttérbe szorul. Most a P67 még csillagászati árakon van, később óriási zuhanások lesznek. Ez csak a jelenleg induló generáció alsó-középkatos szereplője, ezt mindenki elfelejti.
A java csak most jön. Bele se merek gondolni, hogy a felső kategóriába mi jöhet. -
ffodi
veterán
Ez sem teljesen igaz, mert csak a 2500k-val lenne érdemes összehasonlítani. Azonos órajelen a tesztek többségében a 920 nyerne, mert az tud HT-t a 2500k pedig nem. Aki i7-ről akar váltani, annak szerintem jelen pillanatban csak a 2600k lehet alternatíva.
Szerk.: Látom közben megváltoztattad a hszt.....
-
APC ADAM
tag
akkor ha jól értem ezt a vegyesvágottat,vehetek simán akár 920-at is de ha van rá kess nem bánom meg a szandit se mert simán jobb,csak még drága....
de ha nem jól látom,akkor már tényleg nem fogok csinálni semmit se a géppel....
-
Brekkk
senior tag
válasz
APC ADAM #470 üzenetére
Nézted a CPU használatot játék közben? Nézd meg egy olyan programmal ami folyamatosan logolja a cpu használatot, meg fogsz lepődni, hogy mennyire nincs kihasználva a 4 CPU mag a játékok alatt. KB 40-60 játék van jelenleg a piacon ahol hivatalosan elismerik, hogy kezeli egyáltalán a 4 magot.
A CPU limitet könnyen ellenőrizheted. Az NVIDIA driverben állíts be mindent maximumra.
Anti aliasing, Anisotropic filtering, picture quality STB.
Ha ekkor is ugyanakkora FPS-t kapsz, mint ezek nélkül, akkor tényleg limitál a CPU.
Amúgy nem hiszem. De lehet tévedek.
Nekem egyenlőre tuti megmarad a QX6850.
A Te procid nem eladó véletlen? -
MPowerPH
félisten
Játékban tök mind1, hogy 980X vagy Phenom X4.
Oda VGA-t kell venni, egy bizonyos SLI/CF konfigban fogyhat el a proci, ott meg úgyis az MHz számít amit a nem K-s végűekben nem tudsz csak úgy emelni, így a 920-as megint csak jobb választás.
Ezek a procik nem játékokra vannak... oda jó egy AMD is. -
ffodi
veterán
Arra amire a 860-at is 4300-on. Munkára, játékra. Egyébként 1ghz emelés a proci órajelén sokszor 5-10 fps-t is hoz a játékokban(természetesen FULL HD felbontásról beszélek).
Úgy vettem észre, hogy alapórajel és mondjuk 4 ghz között, nagyon sok különbség van. 4ghz-en szárnyal a gép, nem kell várni semmire, hamar kibont egy 8gb-os rar filet stb.....alapórajelen pedig min. 2x annyi idő. Félreértés ne essék, SSD-m van, úgyhogy a HDD nem szűk keresztmetszet.
BMW001:
+1
-
Thom95
tag
Alap feszen sem lehet tuningolni? Valaki írja már le. Előre is köszi
Üdv. -
APC ADAM
tag
válasz
Cybertrone #472 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
Hogy mi gyorsabb? LOL, azért túlzásokba nem kellene beleesni, és ilyen hülyeségeket nem kellene állítani.
Ráadásul a 920-as már 50 alatt is megvan... 920-ast akkor rántom 4.2GHz-re, amikor csak akarom. Így maximum a K-s végű Sandyk lehetnének vetélytársak, csak ugye ott a magasabb ár.Imádom az ilyen okos emberkéket...
-
Cybertrone
veterán
Ne viccelj már... egy 9550-el is fényévekkel jobban huzna a rendszere, mint a jó öreg q6600-al... I7-el pedig most nemfogok neked belemenni hogy mennyivel menne jobban úgy nagy általánosságban a cucca, és nemcsak a gamek, hanem minden... q6600+50% alap órajelen a saccolásom...
-
ffodi
veterán
Azért teljesítményben nem hasonlítanám az i5 2300-at egy i7 920-hoz, még akkor sem, ha újabb/korszerűbb. Az i7-et lehet tuningolni +HT, az i5-ös modell, pedig ezen tényezők egyikével sem bír.
A fogyasztás más kérdés, természetesen azzal egyetértek, illetve azzal is, hogy a legújabb konstrukciót kell megvenni.
Egyébként én is gondolkodtam a váltáson(i7 860-ról). Egyelőre csak az ár tart vissza. Aranyos lenne 4,8-5GHz 24/7-re.
Ha váltanék csak i7 2600k jöhetne szóba, ami jelenleg nem olcsó + egy jobb lap, mondjuk p67a-ud4. Majd meglátjuk mi lesz, de szerintem nem fogom kibírni.
-
M@cika
őstag
válasz
APC ADAM #458 üzenetére
A régebbiek már nem fejleszthetők tovább. Ha most újat veszel, akkor abban még van fejlesztési lehetőség. És ami szerintem elég fontos: az új procik nincsenek aranyárban /1000$/ egy 920-ast láttam 54-ért. az i5-2300 is kb. ennyi és gyorsabb + kevesebbet fogyaszt.
Brekkk: Ebben egyetértek veled.
-
APC ADAM
tag
válasz
Cybertrone #461 üzenetére
ez biztos így lessz.de akkor vegyek most 920v950et azért hogy 1 vagy fél év mulva megint lap meg proci csere legyen,
az ujjítás után mindig jön megint 1 és akkor várhatok örökre az ujj géppel...ez ami most van már kevéske nekem és nem szivesen várok
-
Brekkk
senior tag
válasz
APC ADAM #435 üzenetére
Ha tényleg csak Game-re használod a gépet, akkor még nem hiszem, hogy érdemes lenne bármit vegyél. Jelenleg a játékok még a Q6600 teljesítményét sem használják ki kellő képpen, egy két programot kivéve. Nagy felbontás mellett tuti VGA limitbe ütközöl és nem proci limitbe. Nekem egy QX6850-em van, GTX 285-el és 1900*1200-ban játszom és mindenhol a VGA kártya limitál. Szerinem húzd fel a Q6600-at 3 Ghz-re, és még 1 GTX 570-is ki fog szolgálni teljesen Full HD felbontásban. Játékokhoz még a Q6600 3 Ghz-en még legalább 1, 1-5 évig elég lesz, szinte tuti.
-
APC ADAM
tag
ezeket várom
nem valami ujj a gépem és nem vágom mostanság a témát,régen vágtam de aztán ki tudja
meghalgatok bárkit csak legyen valami valóság alapja annak amit modn ne 1 P4 celeron 1800al ossza az észt amikor csak képen látott i7-et
én is ezért gondoltam a sandy-re de akinek nem ilyen a procija és sokan ezzel még így vannak simán ajánlanak régebbit is mert nekik az van és simán jó de azért valjuk be az ujjítás azért az mert jobb nem??? -
RI/OS
addikt
válasz
APC ADAM #452 üzenetére
Hát ha Q6600-ad van egy gtx480-al, akkor valami új prociba illene beinvesztálni.
Én Sandyt vennék a helyedben, időtállóbb, illetve teljesítményben/fogyasztásban is jobb.
Egyébként tök mindegy melyiket veszed, mert az i7 920 is megeszi reggelire a Q6600-at
És elméletileg a P67-be még jön proci, ha késöbb bővíteni akarod.
Én a helyedben vennék egy Asus p8p67 lapot+i5-2500k-t, de ez személyes vélemény. -
APC ADAM
tag
válasz
Cybertrone #451 üzenetére
a táp már megvan most is,csak kérdeztem
lap proci ram csere elött (állok).
-
dime27
őstag
válasz
APC ADAM #448 üzenetére
Ha számít a fogyi és a melegedés akkor én tutti sandyt vennék a helyedben pl 2500k proci Asrock Extreme deszka(azért irom mert sok fícsör van rajta gondolok itt a 775ös furatokra a lapon) és olcsó is viszonylag a tudásához képest 40k vagy az alatt kapható,Tápbol én Corsairt vennék vagy Enermaxot ha olcsóbban meg akarod uszni akkor Cooler Master!
-
Thom95
tag
FSB emeléssel nem lehet tolni felfelé az órajeleit se? az i3 2100-nak.
-
APC ADAM
tag
csak azért kérdezem mert a sok okos PH-n minden szétfikáz de 1 topiccal arrébb meg már fulll zsír minden ami most van minek cserélek bármit is és már nem tudom milegyen lassan ott tartok hogy nem is csinálok semmit csak kimegy az udvarra rakok 1 nagy tüzet és belevágom a gépemet és örrröké csak tetrisezni fogok.
-
Cybertrone
veterán
válasz
APC ADAM #447 üzenetére
Szerintem elég... Bár én megfogadtam hogy csak egybeszabott 12v-os ággal rendelkező tápot veszek, de elégnek kell legyen,,, Nekem egy 650-es corsair van... és nem kicsit megy a gép tuning alatt... de amugy kiderül ha nem bírja akkor kikapcsol
M@cika.
Azért az 550-es chifinél vannak jóval nívósabb tápok is én az már egy olyan rendszerhez nem ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós kamerák
- Forrmell.enn
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest