Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ffodi

veterán

válasz HCsaba87 #30268 üzenetére

Ha jól kerestem rá, akkor a RAM-od gyárilag 1866 CL9 1,5 V.

Ezek alapján állítsd szépen vissza 1,5 V-ra a RAM feszültséget, 1,05 V-ra a VTT-t, az időzítéseket pedig manuálisan 9-10-9-27 2T-re.

Emellett fix feszeket állíts az alábbiaknak:

PLL - 1,7 V
    PCH - 1,05V
    VCCSA - 0,925 V

Amit írtam az IB topicban, azt röviden ide is beírom a DRAM vs. memóriavezérlő feszültségkülönbségét illetően. Ez egy, az s1366 és s1156-os korszakból való jó tanács, hogy a RAM és memóriavezérlő (akkor VTT) feszültségértékek különbsége ne haladja meg a 0,5 V-ot, mert károsodhat a vezérlő. Amiért még mindig amellett vagyok, hogy ez itt nem igaz, az az, hogy itt a VTT nem egyelő a memóriavezérlővel, ugyanis a VCCSA felelős az integrált memóriavezérlő valamint PCI-E vezérlő tápellátásáért. A VCCIO (ami sok lap esetén VTT-ként szerepel), az minden más I/O egység tápellátásáért felelős, amit az előbb nem említettem. Szóval, mivel itt alapban is nagyobb a difi, mint 0,5 V így az állítás nem helyénvaló. Persze, ha valaki betartja a "szabályt" a VCCIO-val, nagy baj nem lehet.

Szerk.: Próbaképp azt még nézd meg, miután ezeket beállítottad, hogy a proci szorzójából visszaveszel, és akkor is csinálja-e.

[ Szerkesztve ]

"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák