- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- OLED monitor topic
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777
üzenetére
"Egyébként csak lehet valami köze a turbóhoz, mert kíváncsiságból bekapcsoltam, és most, hogy turbo OFF, pontosan ugyanolyan gyors volt az L3 cache, mint C3/C6 nélkül, ami, ugye, turbónál koránt sincs így."
Hát ez egész fura, amit írsz...
Az L3 sebességének elvileg semmi köze a turbóhoz, a C3/C6 is csak addig csökkenti a sebességet, míg a pihenő/ébredő magok L2 tárát menti/visszaállítja.
A turbo összefüggése a pihenő módokkal teljesen érthető, mivel az elérhető +szorzók ugye az aktív magok számától függ, bár hogy teljesen működéskételenné válna ettől, fura. Bár végülis egyszerű, nem kell kikapcsolni.
Nekem az nem tetszett, hogy az angol tudását szidod, amikor az angol köznyelv szerint helyes, amit írt, csupán a "mérnöki szaknyelvben" használnak más szót erre.
Ilyen hülyeségek miatt én 100%, hogy nem fogok háborúzni, ne aggódj. 
(#21072) ffodi: Az energiatakarékosság tökéletesen megy tuning mellett s1366-on is, most is így írok...
C3/C6 is engedélyezve van, és offset-es a vcore is. Az mondjuk igaz, hogy ezen a platformon elég macerás jól belőni, és nem is minden lap tudja. 
(#21074) Pietrosz: Lehet, hogy én vagyok valami őskövület, de ma már nem alap, hogy amit lehet feszültséget/beállítást, azt nem hagyunk automatán tuning mellett?

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- i7-12700 processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az L3 sebességének elvileg semmi köze a turbóhoz, a C3/C6 is csak addig csökkenti a sebességet, míg a pihenő/ébredő magok L2 tárát menti/visszaállítja.
Ilyen hülyeségek miatt én 100%, hogy nem fogok háborúzni, ne aggódj.