- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkmann
őstag
Ha esetleg valaki szeretne beszerezni egy 45mm-es 2D/3D-s obit, akkor itt a nagy lehetőség:
[link]
Ugyanitt van fehérben is, mindkettő 49900 Ft!!! -
sideburns
aktív tag
válasz
Kolonel0708 #447 üzenetére
A másik fórumon pont pár napja volt erről szó.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9188658
Röviden:
'A' vagy 'M' módba teszed a gépet, beállítod az objektíven a blendét és a fókuszt, a fénymérő meg teszi a dolgát. Az Ok gomb megnyomásával belenagyít a képbe, ennek mértéke beállítható, valamint az élkiemelés is működik. (Natív obiknál a belenagyítás pusztán a fókuszgyűrű eltekerésével automatikusan bekapcsol, az adapternél nyilván nincs ilyen, mert nincs elektromos jelátvitel.)
Van egy kis ezüstös kúpszerű izé a bajonetten, ennek be kell nyomódnia, ha adaptert vagy objektívet teszel fel, különben nem érzékel objektívet és nem működik. Adaptereknél ez előfordul, ilyenkor egy kis szigszalagot kell tenni az adapter szárnyára, hogy kicsit vastagabb legyen, és akkor már be fogja nyomni.
Ja és az NX is MILC. -
Kolonel0708
csendes újonc
Szervusztok!
Kérdéssel fordulok a nálam tapasztaltabb MILC használókhoz:
Van egy NX30-as Samsung gépem és szeretnék használni valami normális minőségű objektívet vele, de nem a sajátját.
Elég beszerezni a megfelelő adaptert, (pl m42) és használhatom?
Esetleg kell valami beállítást végezni a a menüben?
Azért kérdezem,mert a menüben nem találok rá semmi utalást,a MILC-esek meg vígan használják a régi de remek objektíveket.
Ha leveszem az objektívet akkor azt írja ki, hogy nincs rajta obi és semmi funkció nem megy rajta.
Merjek belevágni a dologba, vagy ez a gépnem alkalmas erre? -
seria
tag
Ha valakit érdekel esetleg egy 30mm-es obi.
[link] -
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Keresek SAMSUNG 50-200mm NX bajonettes objektívet NX500-as fényképezőgépemhez!
Ha van valakinek eladó, vagy tud valakit, akinek van szívesen fogadom az ajánlatát!
Tettem fel hirdetést, ott is lehet jelezni!Köszönöm a segítséget!
Apró -
lsz
csendes tag
Sziasztok!
Valós exposzámot hogy lehet legegyszerűbben NX-300-ból kinyerni?
Olvastam valahol olyat is, hogy a gép zárszerkezetről az exposzám alapján lehet valahogy megbecsültetni azt hogy ez a zár tervezett élettartamának mekkora hányadát teszi ki. (De arra már nem emlékszem, hogy ez pl. Samsung NX-re is létezik-e?)
Köszi segítségeteket előre is! -
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
Samsung NX 50-200 f4-5.6 objektívvel szokott valaki gyors sportokat fotózni?
Milyen beállításokat érdemes használni? Nekem sokszor nem talált fókuszt, a hatalmas fényerő és a jól kivehető kontraszt ellenére sem...
Mondjuk asszem nem multi AF-re volt állítva, hanem egy fókuszpontra... a multi rendesen működik ilyen képeknél?
-
kingabo
őstag
Valaki kérdezte pm-ben, de mivel bárkit érdekelhet még ezért itt válaszolok.
Feketét kaptam. Úgy rémlik a 45mm-esből írták, hogy van mindkét szín, meg mintha olyan is lett volna ami tud 3d-t is.
A pk $16 körül volt tracking numberrel.Úgy rémlik mintha talán Ausztráliában találtam volna egy oldalt, ahol mindenhez kép meg leírás is volt a part number mellé. Egy kis google és megtaláljátok. (nekem már nincs meg)
Ha vmi kimaradt kérdezzetek itt.
(#438) ferq68: bocs én se akartalak kioktatni.
A samu sajna ilyen (volt)...
-
-
kingabo
őstag
válasz
sideburns #433 üzenetére
Én is így sejtettem, de hosszú volt a tegnapom, betudtam fáradtságnak...
(#434) ferq68: az hogy xy márka z gépe mit tud az nem jelenti azt, hogy a samunál is megvan! De ha lenne is akkor sincs semmi garancia arra hogy mindegyik gép tudja. Ahogy pl látodhatod is sideburns-nek az adapter az egyik géppel működött a másikkal már nem...
-
szbalazs75
csendes tag
válasz
sideburns #433 üzenetére
Igen a kivonulásról olvastam, illetve a gyártás leállításról is, de reménykedem ez a terméktámogatásra még nem vonatkozik. Rossz fényt vetne a brand-re.
A legkisebb záridő beállítással tisztában vagyok P és A módban, derítés és vörös szem vakunál tényleg nem megy a beállított érték alá, pusztán az automata móddal kapcsolatban kérdeztem, hogy más nx-nél is 1/30 a legrövidebb ha vakuzik. -
-
sideburns
aktív tag
válasz
szbalazs75 #431 üzenetére
Új firmware??
Nem lesz új firmware, mivel a Samsung kiszállt a fényképezőgép-gyártásból.
Egyébként A és P módban is van minimum shutter speed a menüben (ha az ISO auto), használd azt.#432 kingabo
Persze, mert nincs ilyen "objektív nélküli mód", a kolléga nem tudom honnan vette.
Nekem is van adapterem, az NX100-zal tökéletesen működött, az NX300-nál nem, tettem rá egy pici fekete szigszalag darabot, azóta hibátlan. -
szbalazs75
csendes tag
Sziasztok!
Samsung NX Minim van, elégedett vagyok vele, hisz a legkisebb jó minőségű fényképezőt kerestem. Manuális módon fotózom a legtöbbet, de feleségemnek és barátoknak automata módban adom oda ha lőni akarnak pár képet mikor együtt bulizunk, kirándulunk. Automatán esti/szobai fotózáskor hiányolom, hogy nem megy le 1/60-ig a záridő csak 1/30-ig, így gyakran elmosódottak a mozgó alakok. Manuális módban akár 1/200-on is szuper penge éles képeket csinál vakuval. Régi bridge gépem 1/60-on készítette az automata vakus képeket, ami már ritkán jelent bemozdult alakokat.
Minden NX-re jellemző, hogy automata módban 1/30 a legkisebb záridő?
Van esély arra, hogy egy új firmware-ben lejjebb viszik? -
kingabo
őstag
válasz
mauimagic #428 üzenetére
Igen arra. Bocs nem tudtam, hogy olvastad-e azt a hsz-t, azért írtam így. Én a samsungparts.com-tól rendeltem, de úgy látom elég durván megemelték jó pár objevtív árát.
Igen van egy Helios-44-2 objektívem. Nem igazán használtam még, eléggé megszívtam az adapterrel.
Szokásos ebay-es adapter hiba: nem nyomja be az érintkezőt, ezért a gép állandóan azt írta, hogy nincs objektív. Próbáltam 2 komponensű ragasztóval kiönteni, de az érintkezőt továbbra sem nyomta be, viszont cserébe "leforgácsolódott" a ragasztóból, ami egyenesen a szenzorra hullott
Végül a szigszalagos megoldással sikerült működésre bírni
Ember függő, hogy mennyire macerás. Nekem inkább a tapasztalat hiányzik a jó beállítások kitalálásához... Egyébként meg full autó módban kattogtatva is állandóan lemaradok a többiektől szóval a plusz idő nem oszt - nem szoroz nálam.
Szvsz: egyáltalán nem drága ebayről az adapter, ha az is sz@r, akkor szigszalaggal ki kell "párnázni",meg elküldeni az eladót hidegebb égtájakra.Tanulni sztem mindenképpen hasznos, illetve sosem hátrány ha van (még) egy fényerős objektíved. -
mauimagic
senior tag
ha a dpreview-os fórumbejegyzésre utalsz, akkor azon már túlvagyok, a cikkszám alapján egyetlen helyen találtam ennyiért, szóval gondolom onnan vetted...
látom használtad m42-es objektív(ekk)el, arról mi a véleményed? Nagyon macerás az állandó allítgatás? Fateromnak van egy f1.8 50mm-es obija, lehet először megnézem azt egy konverterrel...
Olvastam, hogy régi objektív+konverter kombónál néha a "végtelen" nem éles, te találkoztál ilyennel az NX-nél?
-
sideburns
aktív tag
Nem kell ehhez tapasztalat, elég elolvasni a kézikönyvet.
3D: nem kell hozzá 3D objektív, noha azzal nyilván jobb a hatás. Mindkét gépben ugyanúgy működik, csak más menüpont alatt van. 3D panoráma módot választod, abból csinál neked MPO képet.
Halszem: Az NX300-ban nincs ilyen effekt, de bármelyik képszerkesztő program megcsinálja neked. Rendes 180 fokos látószögű képed csak a halszem obival lesz. -
lsz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés felvetésem lenne. Az NX-1100-asokban a Smart funkcióban a menüben létezik 3D fénykép készítés lehetősége is. Ehhez gondolom elengedhetetlen a 3D-s objektív is. Ugyanakkor ezen gépen a Mágikus szűrőknél lehetőség van pl. halszem nézetre is, mely működik is normál objektívvel és ehhez például nem szükséges külön a halszem optika megléte. (Gondolom ezt szoftveresen oldja meg.)
Az NX-300-nál viszont a halszem nézet sem támogatott normál objektívvel csak külön nem kevés pénzért megvásárolt halszem optikával. A 3D lehetőség beállítása ennél a gépnél csak a panoráma üzemmódnál lehetséges, egyéb menüpontban (mint az az NX-1100-nál van) itt nem találtam. De a külön 3D objektív nélkül nyilván ez sem működik. Mivel 3D-s objektívet nem állt módomban a gépekhez kipróbálni, így erről nincs tapasztalatom hogy ezen menüpont csak akkor aktiválódik, ha a 3D objektív felcsatolásra kerül a gépre?
Nem tudom kinek milyen tapasztalata van az egyik vagy a másik gép esetében ezzel? -
desigo
senior tag
-
Victoryus94
őstag
Nekem egy akciós noname 3000Ft-os 8000mAh-s akksim van. 2-szer simán feltölti a gépet, bár szerintem jó, ha 4000mAh-s valójában.
Minőségibbel nem próbáltam még.Jah, és 2A a kimenete, szóval nem tölti olyan lassan mint a laptop.
Ugyanilyen akciós, gagyi, mint EZ, eredetileg a telómhoz vettem, de aztán nem gyakran hordozom.
Viszont a fényképező miatt néha jól jön. (majd éjszaka szeretnék fotózni ha picit melegebb lesz, a hegyekbe pl nem tudok áramot vinni magammal másképp)Egyébként nem tudom, hogy egy márkás 4000mAh-s és egy gagyi 8800-as között mi a különbség... (melyik jobb)
-
Kija
aktív tag
válasz
Victoryus94 #417 üzenetére
Ez gyakorlati tapasztalat?
Hány Ah-s? -
-
sideburns
aktív tag
Nem kell félni az utángyártott akksiktól, én is használom őket több gépben is.
Utángyártotton belül is vannak jobbak, márkásabbak, pl. Patona, Wasabi.
Kapacitásban általában egy kicsit az eredeti alatt vannak, de ezt ellensúlyozza a sokkal alacsonyabb ár, tehát ár/érték arányban sokkal jobbak.
Nem valószínű, hogy tönkreteszi a gépedet. -
Kija
aktív tag
Érdemes NX30-ba utángyártott aksit venni? Ezek az utángyártottak nem teszik tönkre a fényképezőgépet?
Nyáron 8 napos városnézős utazást tervezünk és nem szeretném ha két látnivaló között lemerülne az aksi és nem tudnék már aznap többet fotózni.
Nézegettem a powerbankokat is (még a napelemeseket is), de nem győztek meg teljesen.
Talán a pótakkumulátor jobb megoldás egy külső töltővel aztán éjszaka lehet tölteni mind a kettő aksit.
Viszont a BP1410 aksikat aranyáron mérik (10000 ft körül láttam). Ezért gondoltam az olcsóbb utángyártottra. Tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg nem bírnak annyi töltést mint a gyáriak, de sokkal olcsóbbak.
Szerintetek? -
kingabo
őstag
Műxik a dolog, ma ért ide egy 30mm-es palacsinta.
Egy jókora 25*25*25-ös dobozban érkezett, papírral kitömve, az objektív a saját dobozában bubis zacsival volt kipárnázva.
A paypalos címre küldik, hiába kérnek címet a rendeléskor. Az oldalukon nem frissítik a rendelést, úgy írtam rájuk, hogy mi van. Ekkor kaptam tracking numbert, gyorsan válaszoltak Usa munkaidőn belül. Ez alapján kiderült, hogy következő nap fel is adták.Kár, hogy 27k-m maradt már csak erre a hónapra a számlámon.
Szokatlanul hangosan fókuszál az objektív, ill fura, hogy a front lencsét befogó rész "lötyög".
[ Módosította: Mate ]
-
zmathe
csendes tag
Sziasztok!
Off a téma, de keresek Samsung NX minihez 9mm f/3,5 obijektívet.
-
sideburns
aktív tag
válasz
matyi012345 #407 üzenetére
A legrégibb alsó-belépőkategóriás vázról van szó, nem tudom, mire számítottál a speciális igényeiddel...
-
matyi012345
őstag
Ma teleszaladt a lépőm az NX1000-el. Muszáj lesz vennem egy rendes gépet mellé mert használhatatlanná válik, amint az ember komolyabb felhasználásra szánná. Vakukkal nem bírom leszinkronizálni, MF-et folyon visszaállítja végtelenre amint a kijelzője lekapcsol, MF-ben meg nem tudok területet választani, hogy a kijelző melyik részére vigyen AF+FTM-re kell hozzá állítanom és utána vissza MF-re, aztán ha ott hagyom már mászik is vissza végtelenre (WTF?). Jó a szenzor, imádom, az obi rekeszelve kirajzolja, 1/1 képet küldtem be Shutterstock-ra tegnap(azért ott van követelmény), zsebben elfér, de kb. annyi van benne hogy a mezei user a városban jó érzéssel tud vele kattogni és kész. Nem való többre, pedig a szenzor, obik rendben vannak és apróságokon bukik el az egész rendszer.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #405 üzenetére
Már megvan, az ok gombot kell nyomogatni... elég idegesítő h nem jegyzi meg, és jelzi ki mindig, de jobb mint a semmi.
-
Victoryus94
őstag
Kaptam egy jupiter 135-ös obit (fix f4-est), szereztem hozzá egy olcsó kínai átalakítót.
Úgy emlékszem, mintha azt írtátok volna a fórumon, hogy működik m42-es obikkal a fókuszvisszajelzés/élességkiemelés, de nekem nem sikerül működésre bírni. A Samsung 45mm-essel jó manuális módban, de ha kicserélem az obit, akkor csak szemre tudok élességet állítani.Én értettem félre valamit, vagy béna voltam, esetleg van jelátvivős adapter Samsungra is?
-
Victoryus94
őstag
Nekem NX 500-as van, én nagyon örülnék neki.
(a hozzá adott obitól 2 hónap után szabadultam,
ég-és föld a különbség(nem, inkább a tescos cola, meg a coca cola között nincs ekkora különbség) mint a sima 45mm-es között, meg ha a 18-55-öst állítod be 45mm-re). Képzelem, a prémium obival milyen lehet...
Mondjuk az NX500 jobb, mint a 300-as, de a 300-assal is jobbak lennének a képeid, mint az alapobival, az tuti. -
-
matyi012345
őstag
válasz
Victoryus94 #401 üzenetére
De attól még a studiovakujaimat nem villantja el, hogy a gépet máshogy oldom ki.
-
Victoryus94
őstag
válasz
matyi012345 #400 üzenetére
Okostelefon nincs? azzal lehet távkioldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Politika
- Amatőr csillagászat
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest