Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Kammerer2 #858 üzenetére
Köszi!
95%-ban fotózásra kell. Ráadásul semmi műszieskedés, csak statikus témák, nappal, ahogy feljebb írtam. Szinte mindig RAW-ban fotózok. Egy ilyen gép bőven kiszolgálna és egyszerűbb lenne hordani is. Ha véletlen szükség lenne rá, az NX300-ban 257 fókuszpont van, ami sokkal több, mint a700D 9-e.Viszont sok pénzt sem akarok bele invesztálni, mert már koránt sem fotózok annyit, mint régebben, illetve j a telóm, így azt is használom sokat.
-
Kammerer2
tag
válasz
SkyLine3000 #857 üzenetére
Ha megvagy kereső nélkül, jó ár-érték arányt kapsz az NX-ekkel az 1000-től kezdve, 20MP-en, és ha a 16-50-es palacsintát használod alap obinak, még helyet se foglalnak sokat. A keresős NX-ek drágábbak, de ha van pénzed NX1-re, akkor van egy szinte profi géped. Vagy az NX1-nél olcsóbban az NX500nak szintén az "új", hátsó megvilágítású, 28MP szenzora van.
Megjegyzem, ahhoz képest, hogy csak 1"-os technológia, az NX Mini is igen szép képet ad, sajnos ahhoz már nem jutott teleobjektív a megszűnés előtt.A koraiaknak (300/3000/3300-ig) a JPEG motorja kissé óvatos paraméterekkel dolgozik, azoknál még inkább érdemes RAW-ban fotózni.
Szóval jó ár-érték arány az NX1000-től kezdve, a legkésőbbieknek meg kiemelkedő a szenzora is. Az optikák józan minőségűek józan árakon.
-
SkyLine3000
addikt
Régóta fotózom. Nemrég adtam el a Canon 700D felszerelésem. Sok pénz állt benne ahhoz képest, amennyit manapság használtam. Vennék vmi kisebb milc gépet, amit könnyebb cuccolni. Alapvetően a lakhelyemet fotózom, helytörténet jelleggel. Utcák, utcarészletek, épületek, stb. Tehát nem kell semmi drága motyó hozzá. (nappal, statikus témák). Tudom, hogy az NX és a Sony NEX vonal is már halott, de pl egy Samu NX300 megfelelő lenne erre a célra és sokkal olcsóbban kijönnék, mint a 700D-vel.. Akár a 18-55 kit obival is. Milyenek ezek a gépek? Képminőségben elvileg sok tekintetben jobb, mint a 700D és azért sokkal több fókuszpontja is van. Ok, nincs evf, de ezt talán kibírnám, hisz a mobilon sincs, mégis sokat fotózok azzal is, ha nincs nálam fényképező.
-
Kammerer2
tag
Ez is igaz, de mivel úgyis Kínában gyártották, egyezzünk ki döntetlenben, hehe.
Egyébként komolyra fordítva, a szenzortechnológiában sem történt azóta különösebb felfedezés, úgyhogy nem nagyon avult el benne semmi. Egy mai Mk2-es verzió persze X%-kal jobb lenne néhány paraméterben az adott áron - ha lenne még Samsung ebben a műfajban...
Nagyobb baj, hogy a mobiltelefonok háttérbe szorították a műfajt a köznép körében. -
Dr.NX
addikt
A Samsung NX1 10 éves.
Bejelentés dátuma 2014.09.15.
Feel old yet? -
gyapo11
őstag
válasz
DasH_001 #851 üzenetére
Szeretem én is az NX gépeket, de a manuális élesség állítás problémás, kicsi a kijelző felbontása hozzá, és a pixeleket látom nagyítva. Néha még ki lehet fogni eladó NX obikat, érdemes bespájzolni. Nem tudom van-e elektronikus adapter más márkájú obikhoz, az még egy jó használat hosszabbító megoldás lehet.
-
DasH_001
tag
Szia!
Nagyon köszönöm.
NX1000 gépről lenne szó, egy fórumban annyit láttam, hogy ennél a típusnál csak az 1.00 firmware-rel rendelkező gépeken lehet előcsalni a fejlesztői menüt.
Ezért gondoltam, hogy talán a fájlok/mappák neve alapján meg lehetne állapítani, mint pl. a Panasonic gépek esetén. -
DasH_001
tag
Sziasztok,
Egy használt Samsung NX fényképezőgépet tervezek vásárolni.
Az expó számot úgy tudom, hogy nem lehet megnézni rejtett menüből vagy az elkészült fotók EXIF infói alapján.
Azt szeretném kérdezni, hogy a gép által létrehozott mappák nevéből meg lehet állapítani az expó számot?
Pl. az 504_0505 elnevezésű mappa esetén a 0505 a dátum, az első három szám lehet hogy az expo számra utal?Köszönöm.
-
Dr.NX
addikt
Nem írtad, hogy milyen telefon, hányas Android, de hivatalosan 8-as Androidig volt támogatott a Samsung Camera Manager App.
9-esnél lehet kicsit mókolni kell, hogy működjön a csatlakozás.
A routerhez nem tudom miért szeretnél csatlakozni, de az szerintem sosem működött.
Nyugodtan tedd fel a legfrissebb FW-t, annál újabb már nem lesz.
Módosított firmware nincs, csak hack-ek, amivel a videó funkciókat lehet bővíteni, dpreview fórumban megtalálod ezeket. -
BITBOYS
addikt
NX500
Nakérem, jönnek itt a problémák..
Próbálom csatlakoztatni a routerhez de nem látja a hálózatot a gép, wifi sehol semmi.. mintha nem is lenne router a közelben.
Másik, hogy távvezérlés sem megy a telefonnal, szintén nem csatlakozik, pedig összepárosodtak de nem csinál semmit a samsung app.
WTF
Valaki esetlegesen tudna segíteni a témában? -
BITBOYS
addikt
Halihó,
NX500-ra 1.12 firmwaret érdemes feltenni? Vagy módosított fw-ből melyik az ami igazán használható? Aprón találtam egy alig használt darabot és megvettem, most próbálom újra felfedezni a masinát
-
törölt tag
válasz
vkrisz992 #839 üzenetére
Az alalatfoto-t nézted már?
https://alalatfoto.5mp.eu/web.php?a=alalatfoto -
vkrisz992
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék most hozzátok, hogy arról érdeklődjek, hogy egy Samsung NX 50-200mm-es objektívre, lehet vajon kapni nem saját márkás, utángyártott, vagy más márkától napellenzőt? Nem tudom az a csatlakozás mennyire szabványos, gondolom nem megy rá akármi.
Előre is köszi a választ!
-
vkrisz992
újonc
Sziasztok!
Egy olyan dologról érdeklődnék, hogy van egy Samsung NX30-as fényképezőgépem, melyhez sikerült beújítanom egy Metz 44 AF-1-es vakut.
A kérdésem az volna, hogy van rá mód, hogy a gép használja a vaku saját autofókusz fényét? Jelenleg a vaku felhelyezése után ugyanúgy a gépi zöld fókuszfény működik.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
vkrisz992 -
Dr.NX
addikt
válasz
FoxiestFox #833 üzenetére
👍
-
-
Dr.NX
addikt
válasz
FoxiestFox #831 üzenetére
Nem kell ilyen drasztikusan nekiesni, elég egy kis darab szigszalad az adapter megfelelő részére. Valamelyik régi gépemen én is megcsináltam.
https://www.dpreview.com/forums/thread/3688255 -
Rendeltem egy M42 adaptert, nemsoká kiderül, az lenyomja-e a pöcköt, amit le kell.
Ha nem, szétkapom a gépet, és egyszerűen csak permanensen rövidre zárom az áramkört, amit a pöcök zár.Őszintén utána sem néztem ennek, annyira triviálisnak tűnt, hogyha egy gép cserélhető obis, akkor erre opció kell legyen a menüben mindenféle trükközés nélkül.
-
sphe
senior tag
válasz
FoxiestFox #829 üzenetére
Ennek utána jártam a neten és sehol semmi info, itt meg most eléggé pihen a topic. Amit olvastam valahol, az a ragasztó szalagos megoldás.
-
Sziasztok!
Samsung NX-eken szokott lenni developer menu, egy fájlt kell létrehozni a memóriakártyán, majd egy billentyűkombinációt alkalmazni a vázon.
Adott egy NX2000, amin nincsenek meg a szükséges gombok ehhez.Hogyan lehetne elérni a dev menüt?
Dev menü nélkül nem lehet bekapcsolni, hogy a gép tudjon fotózni úgy is, hogy nem érzékel optikát, ergo a manuálozás így meg van lőve. -
sphe
senior tag
Sziasztok! Vettem használtan egy Samsung nx3000 -et és usb-n keresztül nem csatlakozik normálisan a gépemmel.
- 3 féle usb kábelt és több usb porton is próbáltam
- a kamera behúzza az objektívet majd kiírja hogy usb connection, majd a kamera lefagy és ki sem lehet kapcsolni
- az eszközkezelő látja, a filekezelő nem
- a hardver események között annyi látható hogy "usb device failed to start"
- próbáltam mobiltelefonnal is csatlakoztatni, a helyzet hasonló
- nem lenne ez probléma, sőt a legjobb lenne, ha a Google play storeban letölthető Samsung alkalmazàsokkal továbbítanà a fájlokat a telefonomra, de a telefonjaim nem látják (automatikus wifi csatlakozás kikapcsolva, nfc-re rezeg a telefon, de ennyi) -
Dr.NX
addikt
Samsung NX500 szerviz kézikönyv
https://www.dropbox.com/s/2741hlc3pa9p4z1/SM-NX500.pdf?dl=0
(Nem saját, így nem tudom meddig elérhető.) -
Dr.NX
addikt
válasz
vkrisz992 #825 üzenetére
TTL vakuból annyira azért nincs sok: vannak a Samsung saját vakui (SEF42A, SEF220A, SEF20A), meg a Metznek egy pár modellje (mecablitz 26 vagy 44). Újonnan szinte már sehol nem kapni, inkább csak ebay-en.
Arra figyelj, hogy a "Pentax/Samsung"-hoz valóakat felejtsd el, azok még az átcímkézett Pentax DSLR-ekhez készültek. -
vkrisz992
újonc
Sziasztok!
Kezdő-/amatőrként hobbiból elkezdtem fotózni.
A kérdésem az volna, hogy Samsung NX30-hoz milyen vakut ajánlanátok (főként TTL) úgy kb. 30-40e forintig? Sokfélét látni, rengeteg típus van, úgy gondolom a hozzáértők tanácsaival le lehet szűkíteni a kört.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:
vkrisz992 -
desigo
senior tag
Nekem is elkezdett a programválasztó vacakolni.
Nenm értem,hogy lehetne kontakt hibás amikor alig használom,szinte mindig csak a puha táskájában van. -
L623
csendes tag
Az nx 300-at használóktól szeretném megkérdezni,hogy külső vaku segédfényét lehet-e használni velük?
-
L623
csendes tag
Üdv!
Az lehetséges-e,hogy az nx 3000 nem támogatja a külső vaku AF rásegítését?Ugyanis van egy Metz26 AF-1 vakum hozzá,de csak a saját led világít,azzal próbál meg fókuszt találni,éshát sajnos a hatékonysága felejthető.
Gondolkodtam hogy egy nagyobb Metz vakut teszek rá AF -eset,de borzasztó kellemetlen lenne ha kiderülne,hogy hiába. -
L623
csendes tag
16-50 pz az egyetlen jelenleg,és amit még tervezek,az az50-200-as lenne.A gond az,hogy elég sokat használom beltérben,és a gépen lévő AF segédfény hatásfoka nem a legjobb.Van hozzá egy kis Metz 26 AF-1 vaku ami nagyon jó szogálatot tesz de AF segédfény nincs rajta(vagy nekem nem múködik).A probléma persze nem egetverő,vígan elvagyok vele így is,de ha viszonylag olcsón megúsznám a váltást,belevágnák.
-
L623
csendes tag
Üdv!Van egy nx 3000 gépem, és tulajdonképpen megvagyok elégedve vele, egy pici gondom van csak, hogy rossz fényviszonyok között nagyon belassul a fókusz és olyankor nem is mindig találja. Arra gondoltam, hogy talán e-téren jobban teljesít az nx300-as, vagy az 500-as.Az lenne a kérdésem, hogy van-e számottevő különbség a 3000 és a 300(illetve 500),fókuszsebessége között? Érdemes lenne váltanom?
-
Dr.NX
addikt
válasz
doomsnight #815 üzenetére
Jófogáson is van meg index adok-veszeken is.
-
doomsnight
csendes tag
Sziasztok!
NX1000 fényképezőmhöz keresek 20-50mm-nél nagyobb objektívet (50-200?).
Ha valaki tud a témában segíteni előre is köszönöm!Üdv
-
w.miki
veterán
Android 7.1.2 hackelt fw, egy Samsung S4 mini-n.
Bíztam benne, hogy a kamerára is van mod ROM
Sehogy nem sikerült képet átküldenem, a Samsung Camera APP sem csatlakozik rá.
Meglátja, kiválaszthatom a csatlakozást, de nem kapcsolódnak össze. -
w.miki
veterán
Samsung NX mini-hez nincs valami új, módosított fw, amivel menne a Wifi képfeltöltés?
Sajnos az 1.10 fw-vel sehogy nem boldogulok. Í Facebook/flickr/picasa/email képküldés nem működik. A Samsung Camera App nem kapcsolódik rá -
Elektrosokk
veterán
Én most eladtam az egyik alap optikámat, és meghirdettem egyben a szettet. Csak az motivál hogy nem szeretnék 3 rendszert tartani a jövőben, de nagyon bizonytalan vagyok. Imádom használni az NX1-et, a Sony sokkal nehézkesebb hozzá képest. A7 megjelenése óta használok Sony Milcet és még mindig nehézkesnek találom a menü rendszert. Az EOS HD is kijött korábban egy cikkel ezzel kapcsolatban, hogy mennyire kezelhető kis masina az nx.
Szóval nem tudom mi lesz, ha nem veszik meg akkor sem leszek morcos
-
Dr.NX
addikt
válasz
Elektrosokk #807 üzenetére
Igen, egy NX500 és köszöni jól van.
-
Dr.NX
addikt
válasz
Elektrosokk #805 üzenetére
Szerintem már nem tudjuk meg, hogy mi lett volna a kérdés.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
jankoboy74 #803 üzenetére
szia
nekem volt egy darabig, mi a kérdés ?
-
Dr.NX
addikt
válasz
jankoboy74 #803 üzenetére
Én nem, de kíváncsi vagyok a kérdésre.
(Pár napja volt aprón 135-ért, nagyon elgondolkodtam rajta.)
-
jankoboy74
csendes tag
Sziasztok. Érdeklődnék hogy használ-e valaki Samsung SSA 85mm-es objektívet itt közöttetek. Lenne vele kapcsolatban egy kérdésem.
-
Marianna69
újonc
válasz
Elektrosokk #796 üzenetére
Köszi, de sajnos nem segített a leragasztás sem..
-
Dr.NX
addikt
válasz
Marianna69 #800 üzenetére
Egy firmware újrarakást megpróbálhatsz, de inkább valami kontakthibára vagy laza szalagkábelre gyanakszom.
https://matteverglade.com/cameras/nx-firmware/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Micro Four Thirds
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest