- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Damage #83489 üzenetére
A DAW programoknak ez nagyon is jó, mivel látjuk és messzebbről is tudjuk vezérelni, de pl a 34 colos LG szélesvásznú elé már oda kell ülni, azon inkább osx fut, de néha windows is. Én annyira nem szeretem.
Van több 32-es samu tv is a stúdióban és mindegyik tökéletesen üzemel évek óta, de megértek a cserére 3 év után.
Persze így nem tudom leírni, hogy miért jobb, de a nagy képernyő miatt sokkal könnyebb bármit csinálni -
kepla
csendes tag
Sziasztok. Kellene egy kis segítség, van egy samsung smart tv-m ue32f5300 és most vettem egy samsung wifi adaptert wis15abgnx és hiába csatlakoztatom, a tv nem ismeri fel...hol lehet a hiba?
-
dokee78
félisten
válasz
nightshadow #83491 üzenetére
Ha lábaknál járunk a 6400-nak matt szürke lába van,nekem mégis króm.
-
Flashget
félisten
válasz
Bezony es nem csak a dizajn volt jobb...
-
poli27
veterán
válasz
a h6700 is ilyen kb...
-
azur
tag
Nincs valakinek egy ilyen eladó egy ES 7000.es tv-hez kellene?
-
nightshadow
veterán
Messze a D6500 volt a legszebb 6-os sorozatú Samsung tv. Azóta erőteljes a visszafejlődés a design terén e szegmensben. Nem lehet egy lapon említeni azzal a csirkeláb borzalommal.
-
Damage
senior tag
válasz
sandró60 #83479 üzenetére
Igénytelen, csúnya, műanyag, mint egy gyenge csirkeláb! Előző TV-m "telitalpa" jobban tetszett. Valami borzasztóan igénytelen ez a krómszínű vacak a TV alatt. Nálam 55" H6500-as van rajta. Gondolkozom rajta, hogy egy erősebb konzolt felfúrok a falra.
mflex: megfigyeléseim alapján anyagilag te szánod a legtöbb pénzt a különböző elektronikai eszközökre. Honnan jött az ötlet, hogy monitorként egy Samsung TV-t válassz?
Alsó hangon egy Dell vagy Eizo monitor, esetleg NEC. Amennyiben valaki TV-ként is szeretné használni, rendben lenne. Az általad említett felhasználásra minden TV a "kuka" kategóriára elég. Adobe RGB színtér csak álom, de még a 100%-os SRGB színtér fedés sincs meg ezeknél a TV készülékeknél. Ezek jó használatot tesznek filmek, TV adás nézésénél, de grafikai/video munkára? Eleve ezek az utólagos képjavító technikák, amiket a TV-be szerelnek. Hogy lehet így video utómunkát végezni?
-
Flashget
félisten
bezony magas input lag...valami 72-vel tesztelték majd kijött egy fw frissítés rá ami levitte 48-ra, de ez meg kikapcsolt még funkciókat
ez egy átbaszós tévé a samsungtól...valójában egy 50 herzes amibe beleaplikálták a 4K-t ami valójában csak 4K...jobb és olcsóbb vétel volt a H6500 tavaly. -
yvsmad
őstag
Akkor lesz még nagy kurjongatás, amikor kiderül, hogy a mai UHD tévék nem lesznek kompatibilisek az 1-2 év múlva kikerülő első UHD/4K lejátszókkal, vagy nem tudnak mindent fogadni, amit azok kiadnak. Tömegével fogják majd lecserélni a méregdrága tévéiket, főleg, ha addigra a gariidő is elfogy. Lesz balhé az új lejátszók oldalán is, meg a tévék oldalán is.
-
yvsmad
őstag
A PUS6809 a legelső és legkisebb UHD tévéje volt a Philisnek, de csak a megjelenítő panel volt UHD, sem USB 2.0 nem volt rajta, sem a 4K@60 Hz-et nem tudta, stb. Ez egy amolyan UHD főpróba volt, de minden készülék így van ezzel, amibe fejlesztenek valamit, de a vonatkozó szabványok még nem állnak rá készen. Gondoljunk csak a HDMI bevezetésére, előbb volt benne a készülékekben, minthogy lett volna egy mindenki által elfogadott és követett szabvány.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Vertigo18 #83482 üzenetére
Keresőbe beírva nem jó vétel lenne ez a H6900 tv, akkor ezt kilőttem.
Az ok, hogy válaszolt, de több hónapon keresztül térített, amivel nyilván tisztában voltak már az elejétől.
Nyilván a Samu-t és az LG-t akarták megszorongatni az árral, csak épp a hardver miatt ez lehetetlen volt, hogy minden funkciója tökéletesen működjön, és 4K -t főleg PC tartalommal érhetsz el manapság, (hülyék) persze aki csak tévézni-ni vette, annak jó volt, azt bírta a tv. De ezt nem írták rá a dobozra -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Samsung UE40HU6900 van valakinek, illetve H6900?
Főleg monitorként funkcionálna a többi mellett (zene és videószerkesztés), tehát fontos az input lag is.-----
Épp az imént olvastam el végig egy több hónapos vita fórumot a PHILIPS oldalán a 40pus6809 4K tv-ről, ahol szinte mindenki panaszkodott, hogy PC-re kötve az input lag meghaladja a 400ms!-ot.
Az egyik philips-szes faszi, folyamatosan térített, több hibajavítás is kijött, de a problémát nem oldotta meg, majd több hónapos (kín)szenvedés után azt javasolta a vásárlóknak, hogy állítsák full hd-ra a képet, akkor kisebb lesz a lag!
Na, arra aztán kapta az ívet (jogosan), hogy nem azért vettek 4K tv-t, hogy 1080-ban használják, mikor a natív felbontás miatt még egy normális full Hd-nál is rosszabb a képe. Vagyis lényegében elismerte és kimondta, vagyis le is írta!, hogy a hardver korlátok miatt a tv erre alkalmatlan.Remélem mindegyik vásárló lépett az ügyben, (ahogy írták) és nem hagyták annyiban.
Itt olvasható, akit esetleg érdekel. [link]----
Nos, a fent leírtak miatt még véletlenül sem szeretném, ha a esetleg a Samsung fenti tv-je így viselkedne, de nem hiszem, mert én már annyi félét használtam és mindegyik a mai napig azonnal reagál pc-re kötve, de azért érdekelne pár vélemény. -
poli27
veterán
válasz
yvsmad #83461 üzenetére
Ez van Németben a 2 tuneres tévékhez,hogy tudd használni is, nem úgy mint itthon... Beleteszel mondjuk 2 upc kártyát és megy a pip meg a felvétel meg minden ami a két tunerrel menne.Privibe írták egyébként nekem, hogy volt a Német Media Marktban és ilyen a modulfogadó ott a tévékben,,,
-
yvsmad
őstag
válasz
poli27 #83458 üzenetére
A felsorolt típusok 2 tuneresek, de a szövegben nem említi a 2 tunert. Mintha csak háziasszonyoknak szólna, akiknek nem kell tudniuk semmilyen technikai részletet a tévéjükről. A H6500 nincs közte, talán azt nem is forgalmazták német nyelvterületen?
Nekem úgy tűnik, mintha a H6700-hoz német nyelvterületen ilyet adnának gyárilag, ugyanis a tévé "testében" nincs kártyahely, csak ennek az aljzata és vagy 1 vagy 2 kátyahelyes ilyen "olvasót" mellékelnek hozzá országtól függően. -
yvsmad
őstag
"A PIP ről:.."
Az a szomorú, hogy már 10+ évvel ezelőtt is nagyon jól használható PIP volt a nagyobb CRT tévékben és nem csak a méregdrágákban, hanem a 72 cm-es LG-kben is. Egy gyombnyomásra bekapcsol, beállítás zsír egyszerű, a nagy kép - kis kép cseréje 1 gombnyomásra, stb. Ezt a legtöbb 6-os samu ma sem tudja, az LG még a 7-es szériában sem és a többi márka sem lehet büszke semmire PIP ügyben. Eltelt több, mint 10 év és csak visszafelé fejlesztettetek, amelyik tévében van legalább 1 tuneres PIP, az sem ér a nyomába pl. a 2004-es LG-knek.
-
poli27
veterán
válasz
yvsmad #83454 üzenetére
sry de csak németet találtam
Ha jól veszem ki ezt a sima tévébe nem tudod beletenni, ugyanis szélesebb a csatlakozója,csak olyan tévébe tudod betenni amihez ezt adják gyárilag,szóval ezt akkor nem is tudnak nekem adni, hacsak nem cserélik ki az alaplapot is a tévémben
Mit diesem Adapter können Sie zwei CI oder CI+ Module (z.B.: Irdeto für ORF-Karte, SKY, usw.) mit Ihrem kompatiblen Samsung TV Gerät verbinden. So können Sie bequem und ohne Zusatzgerät die verschlüsselte Programme über den im TV-Gerät integrierten Receiver sehen (CI-Modul und Karte müssen vorhanden sein!).
Originalprodukt von Samsung
CI Adapter 3709-001835 (CONNECTOR-CARD SLOT;132P,0.5mm,SMD-A,AU)
Doppel-Schacht für CI und CI+ Module
Geeignet für die Modelle:UE40H66.. Serie
UE40H67.. Serie
UE40H70.. Serie
UE46H70.. Serie
UE48H67.. Serie
UE48H80.. Serie
UE55H67.. Serie
UE55H70.. Serie
UE60H70.. Serie
uva.WICHTIGER HINWEIS: Der Adapter kann nur mit Samsung Geräten verwendet werden, welche schon von Werk aus einen Doppel-Adapter vorgesehen haben (Doppel-Adapter haben einen breiteren Stecker als Single-Adapter). TV-Geräte, welche mit einem Einfach-CI-Adapter ausgestattet sind, können mit diesem Adpater NICHT für die Aufnahme von 2 Modulen erweitert werden! Genauere Informationen entnehmen Sie bitte der Bedienungsanleitung Ihres TV Gerätes oder wenden Sie sich an den Hersteller des TV-Gerätes.
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok! A gyári fóliát ti leszedtétek a képernyőről?
-
poli27
veterán
aztán lehet kapok majd egy ilyet:
Samsung 3709-001835 Doppel Common Interface Adapter für LED TV 2-fach Schacht für CI und CI+ Modul Twin CI SlotAmúgy rohadtul nagy költség lenne ilyet mellékelni az iker tuneres tévéhez,ha akarja a paraszt akkor tudja is használni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest