-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
forest_ns
tag
Úgy néz ki lenne még valami. Hiába frissített online néha a tv, megnézve a Samsung honlapját találtam újabbat, 2014.04. havit, tehát nem mostanit. Mindegy, felraktam USB-n keresztül, így 1xxx-ről 2000 lett.
Viszont ha most rányomok a Hálózati beállítások menüben az indításra, még éppen felvillan a következő képernyő, de kilép teljesen a menüből.
Szerencsére hosszabb idő után valahogy csatlatozott a hálózathoz, de ez gondolom nem rendjén való. Erre valami tipp? -
forest_ns
tag
Sziasztok!
Egy ES6300-am van amin külső winchesterről (külső tápos) szoktam filmet nézni, de az utóbbi időben randomszerűen "ledobta", volt, hogy hirtelen nem ismerte fel a fileokat, vagy magát az eszközt sem sem ismerte fel a TV ki-bekapcsolásáig (sőt, a másik USB aljzatban levő pendrive-ot sem). Csinálta ezt 1-2-szer pendrive-nál is, de csak ha közben csatlakoztatva volt a HDD is. A HDD-t azóta tesztelem PC-n, vannak hibái, de ezalatt egy hibátlan HDD-vel is ugyanezt csinálta a TV.
Visszaolvastam a régebbi hsz-eket, és abban a reményben érdeklődöm, valakinek kiderült-e, mi a pontos hiba?
Ki lehet e mérni ezeket a hibákat, érdemes-e ezzel szerelőhöz fordulni?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tegla80
addikt
válasz sittes79 #68494 üzenetére
Szia
En ezeket hasznalom pl telon
"smart remote"
"imediashare"
"flipps"Sony® & PlayStation®
-
Morgan
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 40-46' méret körüli Samsung TV-t. Kellene tudnia FullHD 3D-t és beépített wifit, illetve jó lenne ha Smart lenne (legalább kétmagos procival). A hajlított képernyő és UHD felbontás nem érdekel, viszont nem lenne hátrány ha SlimLED lenne. Tudtok ajánlani tipust valami jó panellal?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Morgan
-
Luser2000
addikt
Szia BBéci!
"A tévéadások hangját kiadja Scarton, de ahhoz teljes bekötésű kábel kell, és nem mindegyik olyan. Szedd szét a csatlakozóit és ellenőrizd."
Kerítettem egy másik scart kábelt. Ezzel működik, a TV adás hangja megjelenik az erősítőn (LG DVD/házi mozi).
Egy baj van már csak. A Samsung F6400 TV-re kötött USB pendrájvon lévő film hangja továbbra is a "tv-ben ragad". Azt nem adja ki az erősítőre?Nézegettem a TV beállításait, de sehol nem találtam erre utaló menüpontot.
Erre is lenne ötleted?
Köszi,
BalázsApple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Samsung UE42F5300 smart TV, rákötve egy TP-LINK router OpenWRT-vel (usb portjára kötve egy HDD).. nos a tv-n beadja az OpenWRT DLNA-t.. kiválasztom.. majd Videók.. és a hiba itt jön.. azt írja hogy a kérés nem teljesíthető.. és visszatér a kezdőoldalra.
Eddig működött.. csak mikor betöltöttem vele az összes videót.. felül rámentem a nézetnél, hogy ne a mappa nézetet adja, hanem Dátum szerint!! és ezután következett a hiba.. és nem tudom mit tegyek vele hogy újra működjön. (persze a gyári beállítás visszaállítás nélkül!!)Tudna esetleg valaki valami ötletet adni?
Köszönöm előre is!
-
gyeniko
őstag
válasz Silent77 #68481 üzenetére
Csupán 1 db TV beállítására valóban nem érdemes megvenni, de szerintem ez nem függ össze a kalibrálással. Műszerek nélkül ugyanis a legjobb kalibráló lemezzel sem tudsz teljesen pontos beállítást végezni, nem is beszélve a kalibráláshoz szükséges rutinról (ami a kalibrálással foglalkozók többségének megvan).
A kalibráló lemez viszont mindíg kéznél van, nem csak képet, hanem hangot is állíthatsz vele.
Szerintem annak érdemes megvenni a lemezt, akit kifejezetten érdekel a téma és nem fáj neki kiadni a lemezért ennyi pénzt, vagy több TV-je/rendszere van, melyekkel szeret bütykölni.
Én kalibráltatom a TV-ket, ettől függetlenül vettem meg a lemezt.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Dani Pécs
tag
Ez a lemez is jó lehet talán kalibráláshoz.
-
GeGexx
aktív tag
Kb. 8 óra folyamatos bekapcs után masszív magas frekvenciájú zúgás jön a tápcsati körülről. Ez mennyire normalis/nem normalis? 5 napos készülék.
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Samsung UE32F6400 TV-m van.
A Timeshift funkció pendrive-val vagy merevlemezes winchesterrel működik? -
blakey
titán
válasz Kernel #68471 üzenetére
Konkrétan nem tudom mire írod, de én csak harmonyt használok, a gyári távok bontatlanul pihennek. A tv távja nem lesz teljesértékű erősítő táv. Most akkor mire válaszoltál?
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dani Pécs
tag
válasz Kernel #68471 üzenetére
Itt nem univerzális távvezérlőről van szó, hanem egy új funkcióról a H sorozatú Smart TV-kben.
A TV egy külső infra adón keresztül küldi ki a jelet a külső eszközök infra vevője felé a beállított eszközadatok alapján.
A H sorozathoz nem találtam linkelhető anyagot, de itt egy leírás a lényegről.
-
Kernel
nagyúr
válasz sittes79 #68461 üzenetére
A kontraszt beállításán mondjuk kicsit egyszerűsítettem, a plazmánál használt eljárásra, nem mentem bele bővebben az LCD túlvezérlésével kapcsolatos jelenségbe, ami tesztábrával, szürkeskálán figyelhető meg igazán.
(#68469) blakey
Attól függ, milyen távszabályzó, mert a szimplán univerzális (előprogramozott) nem a legjobb, de egy taníthatót már szabadabban lehet konfigurálni, én annak híve vagyok.
Némelyik TV-hez is adnak taníthatót, úgy rémlik, találkoztam már olyannal, hogy képes parancsokat tanulni egy másikról.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
blakey
titán
válasz Dani Pécs #68467 üzenetére
TV távjával nem lehet erősítőt irányítani, csak akkor ha külön programozható. Évek óta univerzális távot használok. Szerintem nem tud teljesértékű erősítő táv lenni.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dani Pécs
tag
De a beállításkor így nem lehet továbbmenni. Pedig megtalálja a pontos típust - és mégsem tudom beállítani.
-
blakey
titán
válasz Dani Pécs #68465 üzenetére
Az erősítőknek általában 1 bekapcsoló és egy kikapcsoló gombjuk van, tehát a sima bekapcsló gomb nem fogja működtetni.
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Küzdök a H6650-es univerzális távvezérlő beállításokkal. Szeretném az erősítőt vezérelni vele, de sehogy nem jön össze.
Maga a távvezérlés jó, mert a Toshiba HD-XE1 lejátszómat simán vezérli.
Az erősítőm Yamaha RX-V459. Ezt meg is találom a listában, viszont nem kapcsolja be. Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
-
gyeniko
őstag
válasz gyeniko #68462 üzenetére
Itt találsz néhányat.
Itt írnak a kalibrálás fontosságáról.
Itt pedig kicsit tanítgatnak, hogyan kell a TV-t helyesen beállítani.A fentiekkel elkezdheted a tanulást, ha nem lesz elég, akkor majd veszel kalibráló bluray lemezt, ha az sem elég, akkor pedig kalibráltasz.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
OldAkita
aktív tag
Információra lenne szükségem, hogyan produkálnak a Samsung tv-k olyan szempontból, hogy memóriájuk elegendő-e ahhoz hogy magyar online tv adásokat lehessen nézni velük külföldön?
-
Kernel
nagyúr
válasz sittes79 #68457 üzenetére
Ami például alap dolog, hogy a fényerő / Brightness valójában a feketeszintet szabályozza, tehát azt úgy kell belőni, hogy a sötét árnyalatok, fekete ruhák árnyalatai szépen kijöjjenek, de azért minél sötétebb maradjon.
A kontraszt lényegében a videojel amplitúdója (analóg értelemben legalábbis), vagyis a fehérszintet lehet vele befolyásolni. Ezt addig kell növelni, hogy a fehéret kellemes fehérnek lássuk, ne szürkének, de ezt befolyásolja a környezeti megvilágítás is. Este kevesebb kontraszt is elég lehet, míg nappal jobban oda kell tolni.
A színtelítettséget belövöd az emberek arcát figyelve, hogy minél természetesebb hatást keltsen. Ha nem sikerül, lehet még a színeltolással játszani, vagy ami beállításokat tud a TV.
Későbbiekben lehet még játszani egyéb beállításokkal, de az alap használathoz ennyi már elég.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz sittes79 #68452 üzenetére
Ez valóban egy gyakori tévhit, hogy a fórumozók cserélgetik egymás között a beállításokat, de szakmai szemmel nekem ez mindig is vicces volt.
Noha nekem sincs kalibrálóm, mert bár javítok TV-ket, de ahhoz nem szükséges, viszont amikor lecserélem a TV-met, utána mindig hosszasan szoktam szórakozni a beállításokkal, míg az olyan lesz, hogy nekem megfelel.
Több évtizedes tapasztalat birtokában ezt én kalibrátor nélkül is meg tudom oldani, de ügyfelek körében látom azt is, hogy sokan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, így persze nehéz is.
-
BBéci
legenda
válasz sittes79 #68452 üzenetére
Nem tudok olyan útmutató létezéséről. Ha lenne, akkor miért kalibrálnánk drága műszerekkel, spektrométerrel és koloriméterrel?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sittes79 #68449 üzenetére
Felejtsd el a neten található kalibrációs adatokat! Éppen tegnap írtam le (tizenötödször), hogy miért. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
i.attila
tag
Sziasztok,
Van valami mód LE40C650 TV-n HBO GO-t használni? Kûlön applikációt nem találtam. Van IPad és androidos telefon is, amin már fut, de iOS-ről csak apple TV-vel tudnám osztani, de az nincs, androidról meg nem tudom, hogy tudnám osztani. Samygo-ban lenne valami, ami esetleg segíthetne?
Egyéb ötlet? -
-
sittes79
addikt
Szaisztok,
Na meg van a 6400, eddig pöpec, de most megakadtam, NAS-ról szeretnék lejátszani filmeket hálózaton belül...Hogy tudom tallózni/csatlakozni a NAS-hoz TV alól?
Ksöz
-
miko_
tag
Sziasztok az adott tv néztem ki Samsung UE48H6200 csak nem tudom eldönteni hogy melyik webshopból vásároljam meg a terméket. Esetleg van olyan amelyik jó áron gyári garanciát is ad?
Előre is köszönöm.
-
Runcájsz
csendes tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy a T-VALDEUC-3009.2 tudtommal utolsó hotel mode-dal feltörhető firmware-t megosztja egy fájlszerven? LE40C650 tv-m van és rászánnám magam e leírás alapján a műveletnek: LINK Interneten sehol nem találtam, a SamyGo-n is már csak elavult linkek vannak a régi firmware-ekhez. Előre is köszönet minden hasznos információért!
-
Batib
őstag
válasz Kernel #68438 üzenetére
Gondolom a Jászplasztikrol volt szó. (nekem nem megy a video) Igen a Samsung egyik hazai legnagyobb partnercége. Sok kiszervezett gyártás is oda került. Anno például a a CRT tv gyártás, majd monitor gyártás. Jelenleg is folyik valamilyen összeszerelés. Sőt a A JP-nek van Szlovákiában és Romániában is samsungos partnercége. Mint mondtam itt a környéken rengeteg ember kötődik vmilyen módon a Samsunghoz.(én is Emellett is vannak még beszállító és bérgyártó cégek bőven errefelé.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Kernel
nagyúr
Tegnap esti Híradóban egy jászberényi műanyagüzemből mutattak képeket, ahol láthatóan TV-ket szerelnek össze, csak nem nagyon értem, hogy ez is Samsung lenne (ami Jászfényszarun van, 20 km-rel odébb), vagy ez valami más?
-
Bilux
veterán
F 6-os sorozat kapott egy hatalmas verziószám ugrásu 2000-es fw-t amitől az embert többet várna.
KB semmi változás. Vagy csak azért kapott 2000-es számot mert a H széria is ezt kapja?Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
törölt tag
Amiket írsz azok ismert dolgok. Ez a mostani állapot ami a vevőknek hátrányos, nem most neked , hanem a jövőben ismerőseid, barátaid. rokonaid, stb, mindenki számára aki ilyen tévét vesz törvényes magyar szaküzletből.
A gyártó profitját nem kell féltened, az gondoskodik magáról, így vagy úgy.
Egyetértünk: az valóban jó lenne, ha a hazai szabályozás 2 év kötelező jótállást írna elő -
legenda
válasz #94529552 #68432 üzenetére
a trükközős boltokat kell(ene) ellehetetleníteni, és akkor megszűnik a hibalehetőség, ami a felhasználóknak is jó lesz/lenne, de ez ellen a gyártó csak annyit tehet - és tesz is -, hogy nem foglalkozik a kapcsolódó szervize azokkal a termékekkel, amik nem korrekt, hivatalos úton kerültek adott régióba és felhasználókhoz.
a felhasználók is tehetnek érte, először is jól megnézik, hogy milyen feltételekkel adja gyanúsan olcsóbban adott üzlet a terméket, másrészt ha rizikót látnak a vásárlásban, mert nem minden feltétel okés, akkor nem ott vásárolnak, hanem kifizetik a drágább árat ott, ahol rendes gyártói jótállással árusítanak.
amennyiben az olcsóbbság az elsődleges szempont a vásárló számára, és bármilyen áron bevállalja, úgy pedig kockáztat, hogy amennyiben probléma lép fel a termék működésével kapcsolatban, úgy nem feltétlenül kap korrekt gyártói ügyintézést és szervizelést, hanem csak az isten tudja milyet és milyen módon...
ahogy a vásárló, úgy a gyártó sem akarja és fogja lenyelni bizonyos boltok trükközését, és ez így van rendjén, hiszen nem lenne korrekt, ha a köztes fél (bolt) trükközéssel nyerészkedik, a vonal két vége (vásárló é/vagy gyártó) pedig miatta szenved csorbát bármilyen módon, legyen szó anyagi vagy másmilyen hátrányról.
nem szabad elfelejteni, hogy aki vásárol egy terméket bármelyik boltban, az elsődlegesen az üzlettel áll szerződésben, és akármilyen probléma adódik, azt velük harcolja le, ne pedig azonnal direktben a gyártóval, annak képviseletével vagy szervizével!
amennyiben csak bolti "garanciával" vásárol valaki terméket - mert a kapcsolódó szabályozás nem teszi lehetővé/kötelezővé, hogy a gyártó adott országban/régióban gyártói jótállást adjon a termékre, vagy épp a vonatkozó jogszabályok megsértésével került a készülék a vásárlóhoz, még ha nem is tud, vagy csak nem akar tudni róla -, úgy az előző mondat hatványozottan igaz, hiszen akkor jogalap sincs rá, hogy a gyártót, annak képviseletét vagy szervizét támadja a fogyasztó, "pereskedjen" csak azzal, akitől vásárolt.
az valóban jó lenne, ha a hazai szabályozás 2 év kötelező jótállást írna elő, de ez nem a gyártókon múlik, ők így is a fogyasztó számára kedvező irányban térnek el attól, ha a feltételek adottak.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz Flashget #68431 üzenetére
Értelek, de nem hallgathatunk és tűrjük el hogy már megint mi a vevők fizetünk rá. Igenis rossz a törvény, bármilyen kis lépés előre tudja lendíteni a dolgot. A vevők fizetik ki az óriási adót a termékkel együtt.
Azért a szavatosságról meg a Fogyasztóvédelemről se feledkezzen meg senki, amíg nem változnak
pozitív irányban a dolgok. Aki tud, bármilyen keveset is az tegyen érte. Samsungnak is lépni kell ha versenyben akar maradni. -
Flashget
félisten
Vannak a samsung viszonteladók meg vannak a többiek. A viszonteladók éveken át drágábban árulhatták a tévéket itthon, míg a szürke importosok jóval kevesebbért. Miközben a garanciális feltételek mindkettőt ugyanúgy megillették. Hogy ez ellen mennyire lázadtak fel a viszonteladó boltok nem tudom, de jogosan tették ha volt ilyen.
Ennek vetett véget a gyártó 2013 márciusában azzal, hogy a regisztráció csak a samsung magyar zrt-nél vett készülékre adta meg a plusz évet/éveket a többit kidobta a rendszer, hogy nem lehet regelni.
Hogy ez ellen fogyasztóvédelemhez rohangálni..nevetség tárgyát képezné. Ez év áprilisában változott a jótállás és garanciális feltéltelek törvényi szabályozása, de abban sem változott az a rész, hogy samsung esetében kötelező 1 év garancia van utána elhajtja a szürkeimportosat a márkaszerviz, ill. pénz ellenében kijavítja a készüléket.
Azon webshopok akik valamely nagykerből hozatják a tévéket, garanciális javítás esetében oda juttatják vissza majd x idő múlva hozzák vissza. Pl. visszamegy szlovákiába.Realme GT Master Edition
-
legenda
válasz #94529552 #68425 üzenetére
te vagy tévedésben, ezek szerint nem ismered a trükköket, amit néhány bolt alkalmaz.
a bolt ne trükközzön, vagy a vásárló ne olyan helyen vásároljon, ahol az olcsóbbság miatt kompromisszumos a készülék szervizes támogatása, ellenkező esetben probléma adódhat, amit nem a gyártó, vagy annak hazai képviselete fog lenyelni, hiszen nincs rá közeleve, a vásárló meg verje az asztalt a boltban, bár ha előtte nem nézett utána a dolgoknak...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz nismoka #68426 üzenetére
Inkább azzal foglalkoznál, hogy hogy tudnánk a fogyasztók javára valami kedvező fordulatot elérni, nem a szokásos kötekedéssel kezdeni. Az export-import-áfa, stb. dolgok miatt ne a vevők szenvedjenek hátrányt.
A magyar fogyasztók. Erre koncentrálj, ha tudsz valami tenni érte, nekünk itt a többségnek ez a hosszútávú érdeke, de lehet hogy neked nem. -
nismoka
addikt
válasz #94529552 #68425 üzenetére
Te vagy tévedésben, rengeteg kiskapu van és "egyéni importőr"... Nem is mennék ebbe bele. Pont ezek visszaszoritása miatt van az hogy regisztrálni kell a plusz 1 év garanciáért mert csak a hivatalosan az országba került készülék gyári számát fogadja el a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tévedésben vagy , mert kintről csak tisztán szerezhetik be. Magyarországi nagyker cég vagy cégek hozzák be a tévéket. Remélem nem azt gondoltad, hogy az összes kisker (webshop) cég rohangál külföldre vásárolni. Samsung nem tisztán adja el az importőr nagykernek? Erre gondolsz? Viccnek jó.
A hazai képviselet a gyárat képviseli mindegy ki az importőr, eu-ban vagyunk és ők meg felelősek a termékért.
Pesze-persze, értsetek egyet a helyzettel, és magyarázzátok meg , hogy milyen jó ez a helyzet nekünk. Ötös.[ Szerkesztve ]
-
GeGexx
aktív tag
Most jelzett a H6400 hogy van új fw. Érdemes felpakolni?
-
törölt tag
válasz Flashget #68416 üzenetére
Elég nagy baj, hogy már megint a fogyasztón csattan az ostor, mert itt valamiért 1 év kötelező jótállást írnak csak elő a tartós fogyasztási cikkre, holott autóknál már régesrég alap a 2 év. Aztán örüljünk, hogy micsoda jóindulatú a gyár a regisztrációért járó + egy évvel. (HA el nem felejti a vevő)
Fogyasztóvédelemnek vagy másnak kellene javaslatot tenni a rendelet módosításának a kezdeményezésére, meg bombázni ezerrel a Samsungot levelekkel. Pozitív a másik koreai gyártónál a szemléletváltás.
Nem a vevők problémája ez az áfa-mizéria amiért Szlovákiából, vagy máshonnan importálják a tévéket. A gyárnak kell jótállani minimum 2 évig a termékeiért. Nekünk mindegy, hogy hol gyártották. (vagyis nem mindegy, de most nem erről van szó) Európában jellemző a két év jótállás, kivétel United KIngdom, többet nem ismerek. UK-n kívül egész Európaban 24 hónap, nálunk bezzeg a fele, mert a multi kihasználja még ezt a kis lehetőséget is..
Flashget, lehet hogy ki lettek ezek a dolgok tárgyalva, de aki új, vagy nem régóta jár ide az mit se tud a régi témákról. -
mfranky
őstag
Sziasztok!
Smart TV firmware frissítésnél elvesznek az előre beállított képbeállítások, vagy nem? Be lett kalibrálva a tévém, és most látom, h van új firmware a tévéhez kb. 1 év után... ha felrakom elvesznek a beállításaim?
Üdv
PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
Flashget
félisten
válasz GeGexx #68388 üzenetére
Max. az 1. évben vihetik...utána vihetik ahova akarják a samsung szerint, mert nem a samsung magyar zrt-nél lett véve a készülék hanem más nagykernél aki kintről pl. szlovákiából hozta.
törvény írja elő az alap 1 évet.
a samsung ad +1 vagy +2 évet tipustól függően de csak beregelt készülékre amit viszonteladónál lehet csak venni és kell hozzá ez a fajta garancia papír is. [link]
nem a bolt ellen vagyok, mert többször vásároltam már tőlük és napokban is ppp-ra megjött a PC-s csomag rendesen. De ez a viszonteladói és nem viszonteladói téma már sokszor ki lett vesézve itt.
6500-tól 1+2 év a gari viszonteladónál vett készülékre
6500-tól 1+1 év a gari webshopokban
ár lehet 20K-tól 50K az eltérés.
egy alaplap csere típustól és mérettől függően 50-90K között a kijelző dettó vagy több. lehet számolni végül melyik a drágább ha beüt a krah.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Tavalyi tapasztalatot írtam,m hogy akkor október 1-től minden modell árát felvitték majd jöttek mindenféle akciókkal amiktől nem ment le arra a szintre az ár csak majdnem. Ugyanis van valamilyen törvényi előírás régőta, ahhoz, hogy valamilyen árúnak az értékét akciós dumával eladhassák előtte x napig drágábban kellett adni mint amennyi volt.
érthetően pl. x termék ára 100Ft volt hetekig/hónapokig. felviszik az árát x napig 140Ft-ra, majd jön az akció 110Ft-ra.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
BBéci
legenda
válasz Luser2000 #68405 üzenetére
A tévéadások hangját kiadja Scarton, de ahhoz teljes bekötésű kábel kell, és nem mindegyik olyan. Szedd szét a csatlakozóit és ellenőrizd.
-
legenda
válasz #94529552 #68408 üzenetére
a hazai jogszabályok alapján a kötelező jótállás 1 azaz egy év; link (2. § (1))
amit felette ad a gyártó, az már az ő dolga, de nem minden esetben teszi meg, hiszen nem kötelessége.
a samsung esetén is adott olyan, hogy bár külföldi forrásból származik a készülék, tehát nem a samsung electronics magyar zrt. hozta forgalomba, de ha kint (eu...stb) megfelelő forrásból és módon szerezték be, illetve adottak hozzá a megfelelő papírok, akkor magyarországon is megadják rá az egy év kötelező jótállást - többet jellemzően nem, mert az csak a hazai képviselet által forgalomba hozott készülékek esetén jár.
vannak olyan esetek, amikor kintről sem tisztán lett beszerezve a készülék, ekkor magyarországon valóban csak a bolti garancia érvényesíthető, ők meg intézik, ahogy tudják...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
coolrob
aktív tag
válasz #94529552 #68408 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, ha hazaértem megpróbálok én is beregelni Samsunghoz, vagy váltani velük egy levelet, mert egy kört megér.
(az én Tv-m magyar régiókódos, és Magyarországon is gyártották, szóval hátha)A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
Luser2000
addikt
válasz szilacus #68406 üzenetére
Szia szilacus!
Este meg fogom nézni, hogy van-e optikai csatlakozó a házimozin.
Az a gyanúm, hogy nincs, mert nem egy mai darab, meg nem is volt drága. (Kb. 6 éves).
Ha nincs rajta, akkor mit kell csináljak?Köszönöm szépen, üdv.:
-
törölt tag
válasz coolrob #68373 üzenetére
Aqua bolti garit ad, de szerintem vannak törvények, amik kötelezik a gyártót. Itt van egy példa, a másik topicból:
Na elkészült a javítás.
Én is egy webshop boltban vettem ,de nem számít. Az LG Hungary az EU-s törvények miatt kénytelen benyelni
a javítását olyan készülékeknek is ami nem náluk lett vásárolva!!!!
Felhívod ,kapsz időpontot és kijönnek , helyszínen megjavítják .Csak legyen számlád !
Szóval ennyiMásik dolog az egy év jótállás, regisztrálj be és kapsz még egy évet. Vicces! Ha elfelejted, megúszta a gyár a második évre a felelősségvállalást? Nem értem ezt a hozzállását a gyárnak. Szlovákiában, és általában Európában két év garanciát vállalnak tudomásom szerint. Kit érdekel hogy ki honnan hozta a tévét? Nem ő gyártotta? Hivatalos magyar üzletből, Samsung gyártmány, és az EU-ból származik. Még a Samsung is rajtunk spórolna.
Senki ne hagyja magát lerázni, ha elromlana a tévéje!Szintén másik topicból:
Megjött a válasz :
Levelem:
Tisztelt Ügyfélszolgálat! Garancia ügyében érdeklődnék Önöktől, hogy abban az esetben, ha nem kaptam garancia jegyet, akkor is érvényes e az LG által biztosított 2 éves garancia. Én az oldalukon beregelt készülékemet az Aqua Optima kft-től vásároltam, de ők bolti garanciát vállalnak így csak a számlát és a saját garancia levelüket küldték el. Hálisten most nincs szükség a készülék javításra, de több fórumon is felvetődött ez a kérdés és jó volna tudni, hogy fordulhatnék e Önökhöz segítségért baj esetén, garanciális javítás céljából. Válaszukat előre is köszönöm!
Válasz:
Tárgy: LG garancia érvényessége Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste. Mivel Ön európai Únión belül vásárolta a készüléket, így szükség esetén a bolttól kapott szálmlával már hozzánk is fordulhat garanciális segítségért. Ehhez azonban mindenképpen fontos a számla megléte. A televíziókészülékére ugyanúgy érvényes a 2 év garancia.
Tehát, jól gondoltuk és nem is hiába engedte beregelni az LG oldala a TV-t. Tehát a 24 hónap gari nekünk is ugyanúgy jár és akkor ki is jönnek megjavítani a készüléket ha muszáj.Már több ilyen levélváltást is láttam, lassan hihető lesz ez a fajta pozitív szemléletváltás a vevők felé. Tehát itt lenne az ideje, hogy a Samsung is lépjen.
-
szilacus
tag
Luser 2000
A tv-én. biztos hogy van optikai kimenet, a kérdés az hogy a házi mozidon van -e.
Ha igen akkor egy optikai kábellel összekötve biztosan mindent kierősít a házimozid.[ Szerkesztve ]
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen készülékem: Samsung UE40F6400AWXXH
Ez egy SCART csatlakozón keresztül rá van kötve a béna LG DVD/házimozi egységre.
Ha nézem a TV adást, akkor annak a hangja nem jön ki az LG-re.
A TV saját hangszórói (nem is nevezném annak) meg elég vacakok és főleg halkak. Szeretném, ha erősítőn (LG) keresztül szólhatna.Mi lehet a baj?
Rossz kábelem van? (Van többféle SCART vezeték?)Nem ott kell kihozzam a hangot?
Még egy fejhallgató kimenetet látok a TV hátulján. Ez kell?
Segítsetek pls, én ehhez nem értek semennyit sem.
Köszi,
-
gyeniko
őstag
válasz nightshadow #68397 üzenetére
Valóban. Én ugyanitt rászűrtem a konkrét típusra (6-os sorozat, 65"-os méret) és egyedül a 65F6400-at dobta ki... Ezért kerestem meg az arukereso.hu-n.
Ezek szerint csak az S tuner a különbség a 6470 javára.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Batib
őstag
válasz #94529552 #68398 üzenetére
A 70-es végűek azok még mindig a sat tuneresek. (pl6570-et nem fogsz találni mert abban már alapból benne van) A 10-es végűek pedig a fehér színűek. A 03 az általában olcsósított verzió. Egyébként 6270-et és 6470-et is gyártanak itthon, de azt nem tudom, hogy milyen piacra.
[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
válasz nightshadow #68399 üzenetére
Tény hogy egy-két webshop árul 6470-est, ki tudja milyen egyedi beszerzésből.
Samsung/hu-n egyik modell sem található meg az ajánlatok közt.