-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Egy Samsung UE40 EH5300-as LED tv-t érdemes lecserélni, egy Samsung UE40H6200-ra? A 3D funkció nem vonz, inkább a Wifi és a 200Hz. Kb 30-e Ft-ba kerülne a csere.Tud a 6200 annyival többet?
-
PuMbA
titán
válasz enonlui #69895 üzenetére
Lényeg a lényeg, hogy nem a TV hibája ez, hanem így csinálják a filmeket 1930 eleje óta, szóval nem tudsz ellene mit tenni A digitális rendszerek már majdnem teljesen felváltották a filmet, de maradt a 24 képkocka / mp, 48-cal és többel meg próbálkoznak. Kérdés, hogy váltani akar-e egyáltalán a filmipar.
devil-k: Én is szeretem, viszont koncerteknél, természetfilmeknél nem
[ Szerkesztve ]
-
enonlui
tag
válasz gboszi #69888 üzenetére
Igazából azzal van a bajom hogy, nagdon sok esetben mint a moziban mint az okos tv-nél mosott a kép és az akció jeleneteknél hihetetlenül szaggat. Egyáltalán folyékony/gördülékeny a képmegjelenités, hanem szaggat iszonyatosan. Legalább is amikor megnéztem a boltokban az mkv, mp4, avi, fájl-okát a 2-3százezres tv-én meg a fél milliós tv-n akkor is szaggattak bizonyos jelenetek.
-
M@rdel
őstag
válasz Vhiktor #69882 üzenetére
E szerint 220 cm-re az 55 coll FHD-hez.
Valaki már leírta itt, olyan nincs, hogy túl nagy TV![ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Tutu7030 #69889 üzenetére
Én élőben azt tapasztaltam, hogy semmivel sem rosszabb.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
gboszi
senior tag
-
gabo91
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék billentyűzetet, és egeret venni a tv-hez, tudnátok ajánlani valamit? kb10ezret szánnák rá.
Kérdésem az lenne igazából, hogy válogat e a samsung, vagy bármilyen vezeték nélküli egeret billentyűzetet kezel?Köszönöm előre is
-
PofaJenö
senior tag
Ejha ez a akció [link]
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Vhiktor
veterán
válasz Flashget #69867 üzenetére
Illetve egy fórumtárs írja a Sony topicban pont most, hogy milyen szar volt a 6650 képe a w828-é sokkal jobb.
Én kipróbáltam a w828-at és a H6400-at egymás mellet és pariban voltak.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Flashget #69867 üzenetére
A vasárnapig tartó garanciával venném.
Félek, hogy a 6650 nem hozza azt a képminőséget mint a 6400 a direkt led miatt.Most elbizonytalanodtam, hogy 220 cm-es nézőtávolságból a 48 vagy 55 coll lenne az ideálisabb (félek, hogy túl nagy lenne).
Vélemény?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
PuMbA
titán
válasz enonlui #69877 üzenetére
A Blu-ray sose volt jobb, mint a mozi
"csak nagyon szeretek filmezni és irritál hogy a dus akció jelenetek élvezehtetlenek, és nem tudom élvezni amikor az autobotok össze csapnak az álcákkal....."
Csak annyit kell tenned, hogy szólsz a filmipari szereplőknek, hogy váltsanak szabványt 24 fps-ről többre A Hobbit utolsó részét egyébként nézheted 48 képkocka / mp-cel az ilyet tudó mozikban.
[ Szerkesztve ]
-
enonlui
tag
sorry!
csak nagyon szeretek filmezni és irritál hogy a dus akció jelenetek élvezehtetlenek, és nem tudom élvezni amikor az autobotok össze csapnak az álcákkal.....
-
enonlui
tag
látom a az igényeim nagyon nagy és a kérdéseim nagyon lámaaa...
-
PuMbA
titán
-
enonlui
tag
sziasztok!
a sorban állok közül én is tv vásárlás előtt állok
a tv típusa 48h400
ezzel a tv-vel kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
ami engem érdekel a kép megjelenítés. az akció jelenetek zökkenő mentes, folyékony, szaggatás mentes megjelenítés. hallottam hogy ehez szükséges blu-ray lejátszó mivel egy laptop nem olyan jel sebességet küld mint egy blu-ray...... bocs ha láma vagyok és hülyeséget kérdezek. csak elegem van abból hogy az ember kiad x 100 ezer összeget és ezek után is olyan az akció jelenet látványa mint a moziban, hogy sity-suty megtörtént de nem látni belőle semmit vagy akadozik/szaggat, stb..
szóval mi lenne a véleményetek? mit ajánlotok? kp max 200e
választ előre is köszi. -
-
Mate
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz Vhiktor #69858 üzenetére
A leg fontosabb különbségek, viszonteladótól vett készülék esetében(garancia) :
H6650 - H6400
600 - 400 CMR
micro dimming - nincs
twin tuner - nincs
DVB-T / C / S2 - DVB-T / C
HD Audió - nincs
garancia
1+2 év - 1+1 évmivel azt írtad egy árban van a kettő, nem értem miért kérdés a gyengébb típust venni ugyanannyiért, kevesebb garanciával ha nem a vasárnapig tartó akciót vesszük alapul?
Realme GT Master Edition
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #69860 üzenetére
Bocs, igazad van.
A 48 és 55 coll közötti méretkülönbség megér + 120 ezret?
-
Vhiktor
veterán
6410hez esetleg lehet kapni valamilyen normális tv állványt ami nem 40cm magas? Nem szeretem ha alacsonyan van a tv. Ha van hozzá normális tv állvány akkor simén megvenném.
-
Vhiktor
veterán
6650 miben jobb a 6400? A 6400 direkt ledes a 6650 meg edge ledes. E!gyáltalán nem biztos, hogy jobb képet add. Vélemény?
Elvileg ezt külföldön 6700 név alatt tesztelték.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
picur10
aktív tag
Gondolkozom egy 40H6400 (vagy H6500 bár 20 ezerért nem érdekel a két tuner ) vételén még az 5 év gari akció alatt. Eléggé be van szűkítve, hogy hol lehet megvenni ezeket a tv-ket, több helyen nincs is fenn a honlapon.
Mivel az egyik MM mellett mentem el, gondoltam benézek és rákérdezek 1-2 dologra, hogy biztos jól tudom-e:
- Mi a különbség a H6400 és H6500 típus között?
- A H6400 200 MHz-es, H6500 400 MHz-es.
- A Samsung 5 év garancia akciójáról szeretnék kérdezni..
- Nem tudok ilyesmiről. (pedig tőle 5 méteren belül 2 helyen is láttam A4 papíron kitéve a kiállított tv-k között)
- Köszi, viszlát...(H6400 nem is volt, a H6500 meg 10 ezerrel volt drágább mint a weblapjukon)
-
devil-k
nagyúr
-
Mate
nagyúr
Egy fórumon találtam a videót, ahol jó pár további készülékkel sikerült elvileg.
Mondjuk jobban hiszek ph fórumban, mint bármi másban, úgyhogy elhiszem a dolgot
A kérdés viszont módosul akkor. Van értelme 3d tv-t vennem pc szempontjából van jobb a sima? Nem csak Hz-re gondolok, késleltetés stb.
-
SoulReaver
veterán
Erre valaki esetleg?
-
Jaded
őstag
Sziasztok! Van egy 40H6200-as tv-m. Lehet fellelni hozzá valahol "ajánlott beállításokat"? Tudom hogy az nem az igazi, de gondolom egy kiindulási alapnak megteszi.
Renault Megane IV Limited
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
válasz blakey #69843 üzenetére
A keret 130 körül van.
32 colos kell és pc-hez. Jó lenne ha 60Hz-nél többel tudnám használni, 100 körüli érték jó lenne. Játékra is használva lesz.
Előny: DVB-S, tunner, de ez nem fontos.
Illetve falra lesz szerelve, így a csatlakozók nem mindegy merre néznek. Sajnos samut nézve a dvi-os hdmi-t sikeresen hátrafele rakták és nem oldalra.... Talán 90°-os átalakítóval össze tudnám hozni, de passzentos lenne.Samut azért néztem, mert jó tapasztalataim vannak vele. Sonyval nincs tapasztalatom, de nem zárkózom el tőle. Samunak szeretem a gariztatását, hogy ha gond van 1-2 órán túl nem kell nélkülöznöm a tv-t, míg többi cég elviszi és várhatok, míg megcsinálják.
Bár kicsit off itt a sony, de ajánlatot abból is elfogadok szívesen
-
blakey
titán
Egyrészt a valós 100Hz-es LCD tv-nek nevezzük azokat a tv-ket amelyekben van interpoláció vagy/és BFI és ki/be kapcsolható. Ilyen szempontból van valós 120Hz-es tv is, de azok nem EU modellek. PC használathoz pont nem feltétel az interpoláció, mert ott ki kell kapcsolni.
Nem feltétlenül baj, hogy tavalyi modell, lehet, hogy jobb bizonyos szempontból. legfontosabb, hogy mennyi a max kereted és ahhoz mérten fogsz kapni ajánlatokat, de PC-hez, mostanság, a Sonyk a legjobbak, alacsony input lag, jó kép, stb.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ÉNERGIE
tag
köszi, tényleg 31ms, ezt nem is néztem...bár nem tudom a 6éves Samu M87BD-nek hány ms-e van de gyanítom ez is kb hasonló lehet...egyedül WOT-ozni szoktam heti 3-4órát, ott sokat nem oszt nem szoroz...átgondolom azért köszi...egy sima Samsung full hd 6500-as jobb választás akkor?
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Lehet lecserélem a TV-m.
32-es
Ami fontos: PC-vel használom. Ennek legyen a lehető legszebb képe vele. Lehetőleg valós 100hz-es legyen (ha van 120 hz-es akkor az, bár lehet tv-ben ilyen nincs). Itt máris egy kérdés: PC-vel tv-n elérhető valós 100 hz egyáltalán?
2. kérdés: Mely webshopban kapható gyári garanciával a legjobb áron Samsung Tv-k? A legtöbb boltban tavalyi szériák vannak csak.
220 voltban találtam 2-t. Egyik elvben minden igényt kielégít, a másik olcsó:
32" H6200 3D Smart TV és 32" H5500 LED TV.
Előbbi 125K míg utóbbi 97K.
-
törölt tag
Jó vétel Euronics-ban 339 999 Ft-ért 55H6400? Ott a UE55H6650 is annyiba kerül most.
-
Flashget
félisten
.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Vhiktor
veterán
a H6410 talpai ugye nem variálhatóak? Nem ehlyezhetők át máshova?
-
Vhiktor
veterán
Igen, csak budakalász tőlem messze van. Házhozszállítás nem tudom hogy megoldható-e.
-
ada19
senior tag
válasz Vhiktor #69829 üzenetére
Ha van ismerős, számláztasd ki előre.
Nekem úgy tűnik, itt még van raktáron: http://www.euronics.hu/SAMSUNG-UE55H6400AWXXH-p37483
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Vhiktor
veterán
Nagyon fasza a samsung mostani 5 éves garancia akciója, csak az a bibi vele, hogy mindenhol csak jövőhétre igérik az 55h6400-as tv beérkezését........addigra meg lejár a promóció........
-
ÉNERGIE
tag
Sziasztok, Samsung UE-40HU6900 TV-ről szeretném a véleményeket tapasztalatokat kérni, ahogy elnéztem ez a legolcsóbb Samsung UHD TV, van-e valami hátránya az olcsóságának? Paramétereit tekintve nekem jónak tűnik...főleg monitor funkciót töltene be, néha film nézés M87-es 6éves Samut váltaná le.
-
PuMbA
titán
válasz MunezXBK #69821 üzenetére
Amelyik gyártó a honlapján nem bírja helyesen leírni, hogy Blu-ray, attól nem kell sokat várni Csak 2-szer van elírva a honlapon, amit egy érettségiző gyerek készített alapszintű html-lel Szapulás off, muszáj volt
devil-k: Nem olvastam a hsz-edet csak éppen most, de akkor neked is feltűnt
[ Szerkesztve ]
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 40h6500-as tv-t, elég jónak tűnik, van valakinek ilyen tévéje? Nem igazán ismerem a lcd tv-ket, mert most veszek ilyet először, ha van valami tanácsotok azt szívesen venném.
Előre is köszönöm!
-
-
MunezXBK
nagyúr
Üdv urak.
Adott egy F6500 + egy BD3D képes media player, amit itt Ph-n vettem. Az eladó videóval bizonyította a BD3D alkalmasságot, nálam azonban sehogy sem akar összejönni. Már 4db High Speed HDMi-vel próbáltam, mindegyik HDMI aljzatban, de csak 2D jön össze.
Az eladó szerint a tv a ludas. ( ) Próbált már valaki ilyen tv-n hasonló dolgot?
-
ada19
senior tag
Az enyém 2 magos (F5300), és ott is instant teker bármibe. Tesztek alapján nekem úgy tűnik a 4 mag inkább a Smart rendszert befolyásolja.
Egyébként csak a próba kedvéért, megnéznéd hogy Mátrix 720p v. 1080p magyar DD hangsávval (angol DTS nem) nálad is audio out of syncet produkál?
Mégsenem
-
dobko
csendes tag
válasz Flashget #69767 üzenetére
Az Allshare-t feldobtam, frankón megy, egyenlőre nem tapasztaltam akadást, WIFIN is szépen megy.
Még gépről is indíthatom a filmet, stb, elégedett vagyok, köszi !Lehet a H széria és hozzá adott 4 magos processzor miatt, de nekem viszonylag gyorsan pufferel, beletekerésnél is szinte azonnal vált képet hálózatról is a masina.
Egyenlőre elégedett vagyok a h6500-el.Bár pont megvettem, aztán látom az euronicsben a H66** olcsóbb is akcióban... , De sebaj...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz nasinas #69804 üzenetére
Ki (nem birizgálja az eredetileg kapott képet) 50Hz, a többi mind "100Hz"
Tiszta (ha az egyedi Motion Plus beállításba bemész találsz olyan opciókat benne, hogy elmosódás, torzítás csökkentés és LED képtisztaság; a tiszta az betesz 5 elmosódáscsökkentést a 0-10-es skálán)
Normál (5 elmosódáscsökkentés és 5 torzításcsökkentés)
Szemkímélő (5 torzításcsökkentés)
Egyedi (egyedi)A 0-10-es skála egyébként csak az algoritmus durvaságát jelzi.
Én TV nézéshez Tisztát ajánlom vagy egyedi-n, ha a képhibák annyira zavaróak (én megállapodtam 1 elmosódáscsökkentésen és 0 torzításmentesítésen, mert néha olyan pacákat tud beszúrni erdős kamerarángatós jelenetben, hogy ihaj, de ezen a beállításon eljött a boldogság, hogy nem csinál ilyen hülyeségeket ) A LED képtisztaság is javasolt, csak nekem nem kapcsol be, azért nem használom, de még jobban növeli a mozgásfelbontást, fekete képek beszúrásával).
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
Van egy ősrégi Samsung LCD tv-m.
Model: LE32A330J1NXXc
Verzio: AA01
Monitorként használom főleg, ezért DVI-HDMI kábellel volt összekötve.
Az a jelenség jött elő, hogy kicsi piros pontozódások vibrálnak rajta, random szerűen a képernyőn, néha pillanatokra el is tűnik a kép. Fekete részeken jobban észlelhető.
A upc mediaboxból, kölcsön vettem a HDMI-HDMI kábelt, azzal kevésbé csinálja, de azzal sem teljesen tökéletes.
Mediaboxal a TV adások hibátlanok, ott nincsenek ilyen problémák.
Lehet, hogy már a TV -nek ez a képessége kezd döglődni?
Vagy vegyek egy jobb minőségű kábelt?Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
bolgar89
csendes tag
Sziasztok!
Max. 300 ezer Ft-os értékben milyen 40"-50" colos TV-t tudtok ajánlani? Az nem baj, ha inkább a kisebb felé hajlik, lévén nincs egy nagy szobám, viszont a válaszidő nagyon fontos, mivel elsősorban játékra venném.
Köszi!
-
ada19
senior tag
válasz nasinas #69804 üzenetére
Ugyanilyen TV van nekem érkezőben, és most olvastam végig a HDTVtest tesztjét: http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue40h6400-201405023756.htm
A Motion rész kapcsolódik ide. Filmezéshez mindenképp a Ki ajánlott.
Kíváncsi vagyok hogy TV, játék (Xbox 360), vagy DLNA filmezésnél bármilyen különbség lesz-e az 50 és 100 Hz között, akár rossz, akár jó értelemben.
Mégsenem
-
törölt tag
válasz Flashget #69801 üzenetére
Ez most komoly, hogy egy komplikáltabb felépítésű és több részegységet, alkatrészt, kötést, stb. tartalmazó elektronika kevésbé hibásodik meg, mint egy alap tv minimál egysége? Én inkább fordítva gondolnám, és csak a marketing miatt kap 1+2 évet a drágább cucc.
dethroner Szerintem ezt buktad, mert Samunál a mobil üzletág vesztesége miatt a takarékoskodás éve van tudtommal, ezért is lehet a kevesebb app.[ Szerkesztve ]
-
nasinas
tag
Sziasztok!
Használom a pár hetes 48H6400-asom, és felmerült a kérdés:
tulajdonképpen mit takar technikailag a Motion Plus beállításnál aKi (ekkor van 100Hz natív frissítés? )
Tiszta (ekkor mi van? mitől tiszta a normálhoz képest? )
Normál ( és ekkor? )
Szemkímélő ( ez miért szemkímélő és ekkor mekkora a frissítés? )
Egyedi ( hát ez? ez lenne a legerősebb vagy a szemkímélő ? )Tudja valaki?
Tévénézéshez melyiket válasszam?
És PC-ről lejátszott HD mkv mozihoz? ( 720p és 1080p mikor melyik )Köszi!
Ami ami, az az !
-
m47rules
tag
Sziasztok!
Van egy LE40C650 tv-m és szeretnék rajta sw-t frissíteni. Magától nem találja a készülék, neten meg én nem találom, nem mai darab már. Privátban tudnátok tippeket adni, honnan tudom letölteni, egyáltalán érdemes vele próbálkozni?
Köszi előre is!
Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch
- Egérpad topik
- További aktív témák...