-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madoc
veterán
Tv-re dugott winchestert le kell-le lehet választani valahogy? Vagy üzem közbe lehúzom?
-
FaTHI
őstag
Közbe meglett bénázta köszi!
-
Tony3
csendes tag
A
-
FaTHI
őstag
Megjött a Samsung Q60T55-ös tvm. Minden szép és jó, de nem találok sleep timert tudnátok segiteni? Köszi!
-
mrThomi
addikt
válasz
grabber #143894 üzenetére
Köszi, szerintem teszek egy próbát. Ennyit nekem még megér.
Ha valakit érdekel holnap beszámolok róla...
Viszont nehéz ez mert, 10 éve Samsung tv-m van, és a rendszer megfelel. Olvasom a Saturn-on a bewertungokat, és páran, igaz nem sokan, de irják contraként a lassú rendszert, valaki emaitt vitte vissza. Samu tv is fagyott már be hogy csak reset segített. Ha nem minden napos az android összeomlása, és ha a rendszer általánosságban gyors akkor nem lesz gond.
Igen, tehát a diferencia amit hozzáteszek a Sonyhoz 230 €. Ha egy 65Q80T-ben gondolkozok ez min. +600 € lenne [link]
De persze nem akarok belemenni az anyagiakba, mindenki máshogy gondolkozik, nekem egyszerűen nem érnek annyit a tv-k.Érdekes amúgy amit mondasz, hogy "nagyobb méretben más képminőség is " ? Lakásba van egy 65Q6FN is és összehasnlítva a 55Q70R-rel a 65 javára sokkal fényesebb, az egész teljesen más. Ez mitől van ?
-
válasz
mrThomi #143893 üzenetére
Ha már volt 65" tvd és hiányolod,akkor valószínűleg neked a képméret fontosabb. Nagyobb képátlót észreveszed a képminőséget a 2 tv között lehet nem.
Ha kint keresel akkor neked nem 70k aranyaiban hanem olcsóbb. 55-65 között kb 140k van. 70k körül megéri nagyobbra váltani,mert újonnan nem ennyi lett volna a váltás.
Játékra inkább Q70 való,azt nem tudom mennyire lesz rosszab a Sonyn. NU8000-nél a Sony feljebb van poziciónálva.Android lassú,megbízhatatlan lefagy. Ilyesmik lehetnek,volt aki erre panaszkodott. Nincs közelebbi tapasztalatom,csak gondolkoztam anno a Sony-n,de emiatt és a rosszabb fekete miatt elvetettem.
-
mrThomi
addikt
válasz
grabber #143892 üzenetére
Először is köszi a reakciódat. Lényeg az hogy egyik barátom átveszi tőlem a Q70R-t és igy csak 230 € durván 70 ezret kellene ráköltenem a Sony-ra, mert van ez az akció most ---> [link]
Elötte egy 65NU8000 volt és igen hianyolom nagyobb méretet. Kb 2.8 - max 3.0 méterről nézném a TV-t, attól függ hogy van az ágy.
És az a bajom hogy 65 méretben 1000€ alatt csak Tu7*** modellek vannak, esetleg 8*** most az akció miatt, de szerintem azoknál meg sokkal jobb ez a Sony. Emiatt lenne most a váltás, de igen a tavolabbi cél az Oled lenne, mert láttam már egymást mellett Samu, Sony, Pana, Philips, LG tv-ket és brutál az Oled szine, feketéje stb...Miért áldás, és átok az android ? Ha van ebbe tapasztalatod írd le. Oled még nagyon drága, de igen egyszer az lenne az ideális ha megoldják a beégés problémát. Úgy néztem hogy az Lg-től 65'ban kb fél millió, azaz 1500€-tól már vannak ---> [link] és ez nekem már bőven sok egy TV-ért, és mivel játékra lesz a tv, és mellette smart iptv-t használok + netflix, így tartok az oledtől.
Igen dönteni ilyenkor nehéz, azt kell eldöntenem hogy +10 coll megér e 230 eurót ??!
-
válasz
mrThomi #143890 üzenetére
A 2 tv tudása hasonló,szinte egyformák. Képminőségben nem hiszem hogy nagy változást látnál.
Samsung: Fekete szintben és kontrasztban jobb
Sony: színekben és fényerőben,tükröződésben jobb
Nem írtad milyen távolságból nézed. Én 3m még elfogadhatónak tartom a 55" nagyobb távolság esetén jobb lehet a 65.
Viszont játékra a Samsung jobb. Késleltetés kisebb. Sony meg tud Dolby szabványt ami filmeknél jól jön. Az android meg vagy áldás vagy átok. Van aki utálja van aki imádja. Sok app,de szar rendszer. Nem tv-re való vagy még nemSzóval leirtam pár dolgot,de dönteni akkor sem fogsz tudni
Én még várnék pár évet és Oled 65". Akkor nagy előrelépés lesz. Ez nem,szerintem nem éri meg.
-
mrThomi
addikt
Sziasztok. Egy 55Q70R váltana most a black friday miatt egy Sony KD65XH9005. Nemetbe 890 € ami szerintem jó ár érte. Megérné a valtás ? Játekra es filmre lenne használva. Android tv-m még nem volt, ezért félek egy kicsit a rendszertől.
-
Airness23
csendes tag
Sziasztok!
Ilyet vennék nappaliba, tévézni, filmet, sorozatokat, meccset nézni:
Samsung QE65Q70T
A szoba mérete 320, egyik falon a TV másikon a kanapé.
Mit gondoltok róla? -
-
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Adva egy Q80T tv új firmware update után megjelent egy HGiG opció , amit nem tudok bekapcsolni sehogysem , azt mikor tudom bekapcsolni?
PS4 pro ,game módban sem engedi a tv,hdmi 2.1 kábel a megfelelő helyre csatlakoztatva.
Különösebb fejfájást nem okoz a hiánya, de tesztelném a funkcióját.
Köszönöm. -
insight
aktív tag
na hát ez az, ha a LAN csati is csak 100Mbit, akkor még előbbre sem vagyok vele: most 5GHz wifin van, és akadásmentesen megy a netflix, hbo, youtube 4k-ban, reklámmentesen. Gyakorlatilag csak a 4k MKV filmek miatt kellene okosító, semmi másért. Erre úgy gondoltam, alkalmas a macbook air, de rosszul gondoltam. Esetleg HDMI adapterrel rádugom a macbookot, de az már végképp gagyi megoldás egy ilyen tévéhez.
-
kzkz
őstag
válasz
insight #143873 üzenetére
Azért a TV-n elég gáz a DLNA kliens. Pl. nem is fér ki a filmek címe, nem mindig lehet hangsávot váltani, a nagyobb bitrátájú filmekhez lassú már a TV wifi-je és LAN-ja is, és mintha a feliratok se mennének mindig rendesen. Egyszer próbáltam, hátha megúszom TV okosító vásárlása nélkül, de ezek miatt nem jött be.
-
kzkz
őstag
válasz
insight #143870 üzenetére
Amazon Fire Tv Stick 4k, ezt ajánlom, stabil és gyors. Wifin 300Mbps fölött van a sebesség a közeli routerrel, UHD-ban megy a netflix, tud HDR-t, hbogo, kodi, reklámmentes youtube...
A TV-n a LAN csati csak 100Mbps-t tud, szóval felejtős.(Nálam már megfordult minden: Xiaomi TV Box S, Raspberry pi 3 és 4, Androidos kínai TV Box, Khadas Vim2, .... Mindenegyikkel volt valami, amiért nem volt jó. Az amazon 4k stick vált be egyedül, ez mindent tud.).
-
Mauzes
addikt
-
blakey
titán
válasz
insight #143870 üzenetére
Szerintem valamit rosszul csinálsz ugyanis SMB/NFS-el AC-s wifin simán megy a 4K HDR. Nem átküldeni kell, Airplay nem erre van. Tessék normális hálózati megosztást használni, SMB/NFS vagy TV esetében DLNA. Plex/Emby teszi a dolgát. Esetleg nem árt egy jó beállítás sem, de a vezetékes kapcsolat a legstabilabb valamint egy "rendes" médialejátszó.
-
insight
aktív tag
Milyen eszközzel javasoljátok 4k videó szaggatásmentes lejátszását? Feltétel, hogy 5.1 hang is szóljon.
Gondoltam már 2020 vége van, a névleges sebességek bőven elegendőek vezetéknélküli kapcsolattal is - HÁT NEM JÖTT BE
Amit eddig próbáltam:
- MacBook Air routeren át: 5 GHz wifivel sem akarja, se appból, se AirPlay-en át nem tudja szaggatásmentesen lejátszani
- MacBook Air-ről Apple TV-re: az átvitel megtörténik, de nem 4K, ahhoz még ennél is jobb HDMI kábel kellene.- Az USB csatlakozót úgy eldugta a Samsung, hogy hozzá sem férek a falra akasztott tévé hátulján - de ha mégis hozzáférnék, vajon le tudná játszani a tartalmat szaggatás nélkül?
- Esetleg egy jó médialejátszót használjak megfelelő HDMI-vel?
- Mi van, ha Cat6 Ethernet kábellel csatlakoztatom a tévét a routerhez, úgy stabilabb lenne? -
PuMbA
titán
válasz
XFishboneHUN #143866 üzenetére
Játék módot nem kell kikapcsolni, mert azzal növekszik az input lagod és nem monitor módban megy a TV-d. Csak a "képjavítókat" kapcsold ki, amik egyébként képrontók.
-
gadamer
tag
Sziasztok!
A jelenlegi 8 éves 40-es Samsung TV-met cserélném újabbra a 4k meg a HDR miatt. Csak monitorként használom, tehát filmezés és játék is. Méretből elég a 43-as. Ezek közül mit ajánlanátok?
UE43TU7090UXUA
UE43TU7100UXUA
UE43TU8000UXUA
UE43TU8500UXUA
UE43TU8510UXUA
QE43Q60TAUXUAKöszi!
-
PuMbA
titán
válasz
XFishboneHUN #143857 üzenetére
Megoldás: kikapcsolod az egész Motion Plus-t
Játékoknál ez az első dolog minden TV-n, mert borzalmas dolgokat tud művelni még filmmel is, nemhogy játéknál.
Mauzes: "Nálam QLED-en kikapcsolt auto motion-nel elég durván szembetűnő a judder"
Nagyobb képernyőn mindig sokkal jobban látszik a judder, illetve a Dell monitor IPS paneles és nem VA, mint a TV-d. Ezek az okok.
-
Mauzes
addikt
Ha már szóba került a mozgásmegjelenítés: meg tudnátok nézni, hogy a ti tévéteken hogyan néz ki az alábbi képsor? Netflix-en Vezércsel (The Queen's Gambit):
- 4. epizód kb. 21:58-tól, az ablakok (fény) mozgás közben;
- és ugyanebben 23:45-től kezdve pár másodperc, az ablakak és a lámpák a kamera mozgása közben.Nálam QLED-en kikapcsolt auto motion-nel elég durván szembetűnő a judder, "kiveri a szemed". Dell U2412 monitoron sokkal kevésbé szembetűnő, persze itt nincs HDR és jóval tompábban jelenik meg a fény.
-
kzkz
őstag
-
Bajgunar
senior tag
válasz
balazs1022 #143855 üzenetére
Előfizetsz prémiumra!
~20 hsz-el előtted, ue kérdeztem én is... -
kzkz
őstag
válasz
XFishboneHUN #143857 üzenetére
Ezeket a parasztvakító képjavító eljárásokat mind ki kell kapcsolni, olyanokat rajzolnak oda a képhez, ami valójában nincs is ott. Inkább "szaggasson" a 24fps-es videó, minthogy odarajzoljon valami baromságot, amitől folyamatosabbnak tűnik a kép.
Mindez megoldódna, ha nem 24fps-es videókat lehetne beszerezni, 30-tól már elég folyamatosnak tűnik. -
XFishboneHUN
senior tag
válasz
grabber #143849 üzenetére
DTV adásnál nem tapasztaltam még kifejezetten.
A másik konzolom volt a Game HDMI portra rádugva, átraktam arra, most a PS4-et.
#143850 kzkz
A Motion Plus bekapcsolat állapotban 0/0 értéken nem mutatja a ghostingot, ha ez az érték 10/10, akkor nagyon.Ha a LED-es képtisztaság (is) be van kapcsolva, de az értékek 0/0-án állnak a Game Motion Plusnál, akkor nincs ghosting, viszont gyors mozgás esetén borzasztó homályos lesz a környezet, ami 1 perc után idegesített.
A csíkozódás ugyanúgy fennáll, bár csak ebben (DIRT Rally 2.0) a játékban vettem észre és azt is csak akkor, ha rányomok játék közben a Pausera és ahol kirakja a menü opciókat, abban a sávban csíkoz. Annyi, hogy itt, ha be van kapcsolva, hanem a csíkozódás fennáll.
Itt egy kép, nem tudom mennyire látszik (főleg a kép alsó részén észrevehető a sávozás):
Illetve +1 számomra fura dolog, hogy adott egy világosabb árnyalatú fehér írás, vagy pont, vagy rész a képen, főleg sötétebb háttérnél és a kép 1/3-a elkezdi átvilágítani fehéres árnyalatba.
Próbálgatok majd még más gémeket is. De, ha ez így marad, nem fogom ezt még elviselni évekig.
Nem tudom hova tenni ezeket a jelenségeket sajnos, ne haragudjatok, ha esetleg itt kiíírom magamból ezeket a dolgokat.
A majd 10 éves Sony FHD LED TV-vel soha nem volt képi problémám.
-
Faterkam
addikt
válasz
balazs1022 #143855 üzenetére
Kép kikapcsolás itt is van.
Beállítások/általános/kisegítő lehetőségek/ kép kikapcsolása -
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung tv-nk. TU8002-es modell. Kérdésem az, hogy tud-e olyat a tv, hogy youtube-nal ki lehessen kapcsolni a képet és csak a hang szóljon?
A régi LG-nk tudott ilyet, "energy save" mód volt a neve.
Illetve ha valaki megírná privatban, hogy a YouTube-ot H lehetne reklamentesen használni, megköszönném!
-
kzkz
őstag
-
peu407
senior tag
Sziasztok! Beléptem a klubba egy 55Q80T-vel. Most barátkozunk. Tudna vki ajánlani nála már bevált 2.1-es HDMI kábelt a PC és a TV-közé? 2,5-3 méteres kellene minimum. Megköszönném...
-
h377
tag
válasz
XFishboneHUN #143847 üzenetére
Game Mode vagy Game Motion Plus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest