-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
malex3
kezdő
BUÉK MINDENKINEK!
Kérdésem
ue55tu8002, xbox one x van rákötve, színmélyég mit takar? 24/30/36bitKöszi
-
Ch4r0n
tag
válasz
RazoR #145195 üzenetére
Razor, pont így indítottam meg én is az alsó csíkot, nézd meg felette neked is ott van a fólia a teljes kijelzőn. Nézd meg alulról és látod, hogy kintebb van mint a kijelző síkja.
Az nem ilyen fólia mint ebben a videóban is, amit javasolt eltávolítani a tükröződés elkerülése végett?
[link] -
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Samsung Q80T 55" TV-n létezik, hogy 2 védőfólai van?
Azt eltávolítottam ami egyértelmű volt a fehér műanyag sávokkal meg a vonalkódokkal.
Alatta meg mintha lenne egy olyan vékony fólia ami az új mobilokon is van.A TV alsó kávájánál fut végig egy 3-4 mm vastag csík. Azt hittem csak le kell húzni, de mikor kicsit megindítottam látom, hogy felette is van fólia ami ugye a TV kijelző síkja felett van és beborítja az egész kijelzőt.
Láttam a horror videókat akik tönretették a TV-jüket, mert olyan réteget távolítottak el, ami a megjelenítéshez kellett már. Ezért kérdezem.
Itt egy kép róla:
[kép]
Legalul az ezüst színű káva, felette megcsillan a fény a fóliacsíkon, ami végigfut a TV alján ahol még nincs megjelenítés ez a 3-4mm-es fólia. Felett van még 3-4 mm-el a fekete műanyag sáv ahonnan indul maga a megjelenítés. Szóval látszik hogy a nagy fólia végig vágva van a tv aljánál gyárilag és elkülönítették azt a 3-4mm-es lehúzható csíkot.Szerintetek eltávolítható ez a második fólia is?
-
anrab
addikt
-
moody90
csendes tag
Nem tudom előző hozzászólásomat szerkeszteni, elnézést. A következő pendriveról lenne szó: [link]
Továbbá kiegészíteném azzal, hogy set-top box sem ismeri fel. Mindegyik eszközre miután rádugom, pár másodpercig villog a pendrive lede, és ennyi. -
moody90
csendes tag
Sziasztok!
Az év kérdése. Adott egy 16 GB-os PHILIPS pendrive. Kettő fajta smart SAMSUNG és egy LG TV-n is próbálkoztam, de egyik sem ismeri fel. 4 fajta file rendszerre is megformáztam, 2 különböző PC-n, de semmi. A partíció séma az MBR, de próbálkoztam GPT-vel is. Próbáltam zsugorítani a kötetet, de semmi. A googléba órákig lapozhatok, magyar, angol nyelvű oldalakat, de a probléma megoldások 90%-a a file rendszerre mutat... Mielőtt valaki beajánlana hogy vegyek másikat: van, és van külső vinyóm is ami szuperül működik, már csak maga a misztikum miatt érdekel. Ja igen, PC-n tökéletesen működik a pendrive. -
ricogsm
őstag
válasz
stemplar07 #145175 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a mi box :) csak azt hittem fel lehet tenni. Netflix tv ről megy.
BUÉK -
RazoR
veterán
válasz
Celtis #145167 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem emlékszem már, hogy ott milyen beállítással használtam de lehet, hogy ott is PCM-et. Ott annyiban volt más a rendszer, hogy volt benne egy RPi, ami az erősítőn keresztül küldte a képet a TV-re, az RPi-n Kodi futott és úgy néztem a NAS-ról a filmeket és mivel az RPi-ről jött a hang HDMI-n így lehet ott azért ment a DD. Ez itt nem opció mert se az RPi sem az erősítő nem tudja a 4K-t.
-
Magyusza
csendes tag
Sziasztok! Elnézést, ha volt..Nemrég vettem QE55Q82T, ami a Q80-nak megfelelője.
Megvétel után néhány nappal átformázta a külső HDD-t úgy, hogy a pc már nem érzékelte, majd utána már a tv sem. Más fórumon nem találtam megoldást, így leformáztam NTFS-re a HDD és újra használtam, probléma nélkül. Tegnap viszont újra az előzőeket produkálta, ismét elveszett a sok adat a HDD-ről (tudom GetBackData v. egyéb program visszahozza, de ez nem megoldás). Tv-ről kikapcsolás után húztam le, leválasztási lehetőség nincs.
Korábbi Samsung tv-mnél ilyen probléma nem volt.
Tudtok megoldást erre?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
RazoR
veterán
válasz
Celtis #145156 üzenetére
Ha a TV-n a hangbeállításoknál a digitális kimenet formátumánál PCM van kiválasztva akkor van normális hang, de nem választható a DD vagy a DD+, csak a Pro Logic II X vagy a Multi Chanel Stereo.
Ha ugyanitt az Auto van beállítva akkor átvált az erősítő DD+ -ra magától de a videóban hallható hang van a normális helyett.
Erre valami ötlet? -
Celtis
veterán
válasz
Hitch #145164 üzenetére
Az ARC adapterrel megvan az esélyed, hogy a TV távirányítóval szabályozd a hangerőt, de kétségkívül az optikai is jó megoldás.
Még annyi, hogy az optikai kimenet működik a TV hangszóróival párhuzamosan, az ARC nem. Ott vagy a hangszórók szólnak vagy az ARC kimenetre megy a hang.
-
Hitch
senior tag
Köszönöm. Apósomnak azt mondták a boltban ez jó lesz. Én is optikai-rca kábelt tartanék jónak.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok. Egy új Samsung tv-t szeretnék összekötni egy régi házimozi rendszerrel amin csak rca bemenet van. Azt a tanácsot kaptam, hogy vegyek egy hdmi rca átalakítót. Vettem is -220as- táp kell neki. Viszont nem szól a hazimozin a tv. Valakinek bármi ötlet?
-
aerosmith
őstag
Sziasztok q800Tnél hol látni ha HDR módban van a tv lejátszás közben?
-
Celtis
veterán
válasz
RazoR #145155 üzenetére
Eddig azt írtad, hogy nem vált 5.1-re az erősítő, és nem azt, hogy rossz a hang. Illetve egyszer írtad, hogy cicereg, ha eARC-ra váltsz. Mivel ez erősítőd nem tud eARC-ot, ezért az eARC-t ne válaszd ki a TV-n vagy ne csodálkoz, ha utána ilyen űrbéli hangokat hallasz.
Kizártnak tartom, hogy a kábel okozza, mert az ARC kb 4 nagyságrenddel kevesebb sávszélességet igényel, mint a videójel. Ráadásul írtad, hogy több kábellel is próbáltad.
A régi TV-vel működött az ARC-on a DD5.1? Ha igen, akkor egyrészt nem értem hogyan lyukadtál ki oda, hogy rossz a kábal vagy hogy az ARC nem is tud DD5.1-et. Szóval ha eddig jó volt, akkor fordulj a Samsunghoz, mert a TV a ludas.
Ha pedig a régi TV-vel sem működött, akkor az erősítődben keresd a hiba okát. -
RazoR
veterán
válasz
Celtis #145153 üzenetére
Nem az én setup-om de pont ugyanilyen hang van nálam is ha HDMI-n küldöm ki a hangot az erősítőre, de csak filmeknél, TV adásnál nincs ez.
Egy külföldi fórumon találtam a videót, pont ugyanaz az erősítő mint nekem és elvileg a kábel az oka....
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Kicsit off, de; ha pc-n játszom és szeretném bekapcsolni a hdr-t, akkor a windows-ban is, illetve külön a játékban is be kell kapcsolni?
Sajnos nem vagyok gépközelben hogy próbálgassam. -
Celtis
veterán
válasz
RazoR #145136 üzenetére
Biztosan nem az az oka, hogy az ARC nem támogatja.
Hogyan használható a HDMI-ARC Samsung okos TV-ken. -
Csabi1984
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a Dolby Vision az kijelzőfüggő vagy inkább szoftver és liszensz?
-
Csabi1984
addikt
Egy kicsit vagy nagyon Off Nézzétek meg a Gemini man 2160p de még a 2018-as Tomb Raider is szép ezen az MU6102-es TV.-n
Számomra onnan kezdődik a 4K feeling. Van egy olyan megérzésem, hogy sok 4K film nem valós hanem Fake!
Ellenben ott a Star Wars pl Skywalkerek kora Real 4K ide oda eléggé gyárilag képzajos.. -
super dríve
csendes tag
Utólag egy fotó, a hiányos műsorújságról...
-
super dríve
csendes tag
Sziasztok! Van egy kB. 2 hónapos UE55 TU8502 TV amivel nagyjából elégedett vagyok.
Van egy probléma viszont vele, ezért kíváncsi vagyok mások véleményére is!
A műsorújságról van szó, ami valamiért nem működik megfelelően. Helyi kábeltévé a szolgáltató, ami a csatornák beállításánál csak az "egyéb" szolgáltatók csoportba van. Tehát nem jelzi a tv a nevét. A csatornák bejönnek szépen, de az információ csak 8-10%-ban jelenik meg róluk a műsorújságban. Pedig mind digitális és a csatorna nevek is rendben vannak.
Ha külön kiválasztok egyet amelyiknél nincs infó, aztán visszakapcsolok az újságra, akkor van hogy megjelenik. Az óra természetesen bevan állítva a tv-n. Van egy LG tv a nappaliban ott nincs gond a műsorújsággal minden infó percre pontos és az összes csatornánál látható.
Tapasztalt valaki hasonlót? -
blakey
titán
válasz
Sonex79 #145131 üzenetére
A videotechnikában az YCbCr az általános valamint a 444-el éred el a "legteljesebb minőséget", de mehet a 420, 422 is, gyakorlatlan szem semmit nem vesz észre. RGB-t számítógép esetén érdemes használni valamint abban az esetben ha a megjelenítés csak úgy jó. Szóval YCbCr 444 teljesen okés. 20 évvel ezelőtt is így használtam, ehhez nem kell "új típusú LCD".
-
Sonex79
aktív tag
Most vettem észre hogy az UPC-s box útmutatója azt írja hogy új típusú LCD tv esetén a YCbCr 4:4:4 színkezelés javasolt az RGB helyett. Mi a véleményetek erről? Tényleg az a célszerűbb? Azt írja, hogy élesebb, elmosódás mentesebb képet ad.
-
pogi1
tag
[link] Az ARC és az eARC közötti különbség.
-
stemplar07
őstag
válasz
hesszusz #145126 üzenetére
már leírtam itt, 75Q70T-m van és egy 43TU8502 . ég és föld a Q javára.
a SDR Peak 2% Window 164 cd/m² (RU9000) 407 cd/m²(Q80T) HDR Real Scene Peak Brightness 303 cd/m² (RU9000) 702 cd/m² (Q80T) magyarul az SDR/HDR fényerő egy világos helységben egy kalap kakiaz RU szériánál a Q szériához képest .. ne gondolkodj szerintem, Q80T.. 75MU7002-m volt, a Q70T is sokkal jobb képet ad..( pedig nincs benne Local Dimming, az MU-ban volt, elég vacakul működött, és a HDR fényereje kicsit jobb volt)
-
RazoR
veterán
válasz
tillatrilla #145127 üzenetére
Hosszas keresgélés után azt olvastam, hogy a sima ARC csak sztereót tud, az eARC tudja az 5.1-et, de ahhoz az erősítőnek is eARC-nek kell lennie. Így marad az optika, csak ott meg bukod a CEC-t.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
RazoR #145119 üzenetére
Na,én csak jelenleg egy voda boxon keresztül tudom próbálgatni a DD jelet,illetve a hangsávokat,( egy Panasonic 5.1-es erősítőm van optikaival összekötve a tv-vel),néhány tv csatorna DD 2.0,illetve az Animal Planet DD5.1 sáv. Most próbálgattam,a 3 HDMI csati közül teljesen mindegy,hogy melyikbe dugom a voda boxot,a sztereo,illetve a DD sávok mindegyiken megjelennek,ha a tv hangkimenete az optikára van állítva.A legtöbb tv csatorna viszont csak sima sztereo DD nélkül. Mire van tulajdonképpen ez a HDMI eARC csatlakozó? Az asztali pc vga kártyáját összekötöttem egy HDMI kábel segítségével a tv-vel,a kép az átmegy szépen,a hang is,de sehol sem DD,csak sima sztereo.Több csatornás filmet is próbáltam.Ez jól van így?
-
hesszusz
tag
Üdv Urak!nagy dilemmában vagyok.75Q80T-n és 75RU8500-on gondolkoztam..egy 65MU8000-et szeretnék lecserélni (tudom nem beárazós topik,de kb mennyiért menne el szerintetek?)
A lényeg:rosszab tv-t nem szeretnék de vajon megéri-e az árkülömbséget a Q80?tisztában vagyok a specifikációkkal de otthoni körülmények között látnék e számottevő különbséget?élőben mennyivel lehet rosszabb az RU8500 az MU 8000-nél? -
direwolf
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám egy NU7402-vel, hogy már régóta írogatja az app katalógus, hogy nem tud frissíteni, mert nincs elég memória. 733Mb-ból 90Mb szabad. Firmware a legfrissebb. Próbáltam factory resetet menüből, de nem segített. Így is csak 120Mb lett szabad. Olvastam egy fórumon olyant, hogy ha a tv alján nyomva tartod a gombot 10-20mp-ig, és úgy indítod újra akkor reflasheli a firmwaret, de nálam ez nem működik.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne egy tényleges gyári állapotot visszaállítani? Állítólag ~240Mb szabad helynek kéne lennie. -
wolfman
veterán
válasz
PuMbA #145117 üzenetére
Már ha nálam lenne a leírása. Meg elég hülyén hangzik, hogy speciális módja. A HDMI 2.0 szabványnak ez része, akkor miért speciális? Elrontja a készüléket? Penetrája a panelt? Vagy miért jó, hogy alapvetően ez a funkció le van tiltva? Ha nem kap ilyen jelet, nem használja, ennyi.
-
RazoR
veterán
válasz
tillatrilla #145118 üzenetére
Az optikán nekem is jön a DD, azzal nincs gond, de a HDMI ARC-n keresztül nem jön, holott elvileg ott is kéne...
-
wolfman
veterán
Megoldódott a színmélység hiba. Mostmár van RGB teljes 8bpc-n. A tévében az álltalános beállítások alatt van egy funkció 'külső eszközkezelő', amiben a 'kiterjesztett bemeneti jel'-et meg kell adni a kívánt HDMI bemenetnek. Ekkor lesz minden teljes. Hogy erre miért van külön szükség nem tudom, de itt is van a game mód bekapcsolására lehetőség.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145112 üzenetére
Bocs rosszul írtam, a 3. HDMI-re kötve az erősítő, de így sem.
-
stemplar07
őstag
válasz
wolfman #145108 üzenetére
a full array hiányával még elvagyok, mert ha az jó akkor ok. de ha gyenge v. rosszul működik ,akkor rosszabb mintha nem lenne.. ( a 7200-as kontraszt pótolja ezeket az MU7002 hez képest jobb ) inkább a HDR Peak 10% Window 488 cd/m² ami kevés néha .. ( vs a q70R 775 cd/m² , SDR-ben elég ami van.. a 70T-nek ) na ez ami aljasság..
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145106 üzenetére
Q80T-m van de bármit bárhogy állítok nem jön ki a 4. HDMI-n 5.1 hang...
-
wolfman
veterán
válasz
stemplar07 #145105 üzenetére
Nem az a lényeg. Egy 2.1 kábel visszafelé tudtommal kompatibilis 2.0-val. Mindegyiknek visszafelé kompatibilisnek kell legyen a korábbival, nem?
Márpedig a HDMI 2.0 szabványnak tudnia kell a 4K 60Hz-et (ha már a 120-at nem). VGA-m és TVm is tudja a HDMI 2.0-t (Utóbbi tán mind a HDMI 4 bemeneten).
#145106stemplar07: És aljas módon már nem is Direct Local Dimminges, mivel Edge Ledes lett a T, így nem is olyan szépek a sötétebb tónusok. Ezért nem is azt vettem.
-
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #145105 üzenetére
közben lejárt a szerk. idő, most nézem nincs benne a 4. porton sem a 2.1 ..mind a négy 2.0
-
mihaly13
tag
válasz
Ryaboss #145096 üzenetére
Hát én pont ezért cseréltem le három Samsung tévét , az elsőt áprilisban vettem egy 49Q60R és amikor egy mélyhangú férfi beszélt egy nagyon kellemetlen basszus visszhangot lehetett halani ezért két hét után már meguntam gondolván hogy hanghibája van visszavittem és vettem egy 49Q70R hát ugyan az a hangja volt mint a Q60-k természetesen sokkal több pénzért három nap után ezt is visszavittem és vettem egy 50TU8502-t azt gondoltam hogy 2020-s valószínűleg orvosolták a hangot , hát nagyot tévedtem . Feltettem ezt a dolgot itt a fórumon is sőt a Samsung-l is veszekedtem sehol semmi te vagy az első aki ugyan ezt a problémát felhoztad , de megoldottam a gondot és vettem egy Sony 49XH9505-t és a Samsung visszament a dobozba !
-
iceesp
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, ma vettem egy ci kártyás mindigtv csomagot laikusan azt gondoltam, csak behelyezem a tv-be az adapter segítségével, és működik is, de antennát kér... nem akarom elhinni, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk, hogy mindenféle szar kell ahhoz, hogy tv-t nézzek... bár lehet a tv hibája qe65q82rat.
Ha esetleg tényleg kell antenna, akkor pár tippet el is fogadok.
A válaszokat előre is köszönöm. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Segítsetek, mert tanácstalan vagyok.
Adott az ASUS Strix 1080ti VGA-m és a Samsung QE55Q70RA televízióm. Utóbbit pár napja vettem. Helyzet az, hogy a korábbi TVhez használt DVI - HDMI kábelem nem tűnt ehhez megfelelőnek, mert a VGA 4k-ban 60Hz-el csak YCbCr420 színprofillal hajlandó működni, ami korlátozott színmélységet enged ki magából. Na de sejtettem, hogy lesz valami hasonló probléma, mert már amúgy is akartam valami minőségibb HDMI kábelt magamnak. Ma megjött a rendelt darab. Gondolva a jövőre, egy Oehlbach Black Magic 2m-es 2.1-est vettem, igaz a VGA és a TV is csak 2.0 csatlakozókkal rendelkezik, de sebaj, ezek a kábelek tudtommal visszafelé kompatibilisek.NODE!
Összekötöttem a videókarit a TV-vel és ugyan az. Csak YCbCr420 és korlátozott színmélység van. Mi lehet a baj? Remeélem valakinek van valami megoldása, mert ha kiderül, hogy erre nincs, akkor iszonyat mérges leszek a helyzetre.
-
RazoR
veterán
válasz
stemplar07 #145097 üzenetére
HDMI eARC-n nem megy át a DD meg semmilyen térhangzás, olyan mintha csak sztereó lenne, az erősítőn csak a Neo 6 virtuális térhangzés választható. Most úgy oldottam meg, hogy mindkettőt használom, mert TV nézésnél jó ha tudja az asszony a TV távirányítóval állítani a hangerőt, ha meg filmezünk akkor átkacsolom az optikára, ott meg kell az AVR távirányítója is de van DD is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Rendszergazda topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest