Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deck
titán
válasz
Scarletiel #143218 üzenetére
Hogy, mit? Semmit. Ez a technológia velejárója és a többi ehez hasonló dolog.
-
Deck
titán
válasz
Madoc #143216 üzenetére
Reddit, youtube hozzászólásokban írták és itt is volt már róla szó. Ezenkívül a rainbow effekt is zavarna és az alacsonyabb kontraszt de jobb a hdr benne. Persze kifoghatnék hibátlant.. De nem szeretem a Samsung szervizt. És a Sony-nál extra garival 5 év garim lenne. Nehéz kérdés mindegyik jó tv, jó áron most
-
Deck
titán
válasz
Celtis #143214 üzenetére
Q80t-t is nézegettem. Nehéz döntés volt. De több véleményt is olvastam, hogy a Samsung game módja sokkal többet ront a képen mint a Sony-é. Persze a Samsung-ba nagyobb a fenyegerő a HDR-hez.. De a kontraszt meg a Sony-n sokkal magasabb. Oled-et is néztem de a beégés lehetősége zavar. A led-be meg a felirat esetén a blooming.. Sötét jelenetnél.. Szerinted?
-
Mauzes
addikt
válasz
Scarletiel #143211 üzenetére
Akkor ugyanaz nálad is, meg gondolom másoknál is. Érthetetlen, hogy akkor mégis mi a p*csért van 3 beállítás. Azért érdekes, mennyi "furcsaságokat" csinálnak a Samsung csúcs TV-k (is). Amikor meg minden klappol, pl. jó kis HDR anyag közben, akkor viszont nem cserélném el semmiért, ami nem kerül dupla annyiba.
-
Mauzes
addikt
válasz
Scarletiel #143207 üzenetére
De akkor mind a három local dimming beállítás más eredményt ad? Nálam pl. a magas és a normál között nincs látható különbség. Másnál is olvastam ilyet QLED esetén, de azért nem látszik gyakori hibának.
-
kzkz
őstag
válasz
Scarletiel #143207 üzenetére
Kijön a szerviz megnézni?
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Mauzes #143202 üzenetére
Csak tesztvideónál illetve sötétben mutatkozik meg sötét jelenetnél felirat esetében. Normál nappali használatban nem nagyon sőt szinte lehetetlen ezt a részét szemléltetni, ott annyi hogy tartalomtól függ, hogy ha magasra állítom a helyi sötétítést ott az egész képernyő világosabb lesz, ha alacsonyra akkor az egész elsötétül független attól hogy most fekete vagy színes világos cucc megy rajta. Szóval én ezzel nagyon nem vagyok kibékülve, mert nem várok OLED precizitást, de az az 50 zóna működjön rendesen 440 ezerért...
-
sunavlys
senior tag
Samsung tv smart controljan nem lehet csatornát váltani, a többi gomb működik.
Mi lehet a baj? -
Deck
titán
Mivel sokat voltam itt (2 éve már) a Q7FN-m óta és nem tudtam kihagyni a MM akcióját a Sony XH90 készülékre (250k) így megrendeltem. Semmiképp se akartam Samsung-ot több ok miatt se, de akik itt alap emberek azok biztos megértik miért döntöttem így.
-
Mauzes
addikt
válasz
Scarletiel #143191 üzenetére
És amikor nem ilyen teszt videó megy, hanem normál tartalom, és a Helyi sötétítés beállítást állítgatod alacsony-normál-magas között, akkor változik a kép minden esetben? Tehát alacsonyra téve sötétebb lesz a kép, mint a normál, és normálból magasba téve meg világosabb?
-
HF77
őstag
ez ennyit megér?
[link]
köszi -
rainman72
nagyúr
Van már 65Q82T is forgalomba? [link]
-
Madoc
veterán
válasz
Szilágyi84 #143192 üzenetére
11.-én hozzák. Az volt a legkorábbi időpont még délután.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Igaz az, hogy QExxQ utáni szám minél nagyobb, annál jobb a TV? Q80T, 90T, 95T?
Egyenlőre annyit látok, hogy a Q95T tartalmaz egy külső One Connect Box-ot, ami számomra lényegtelen, mert van hely a TV mögött a kábeleknek.
Mi a lényegi különbség köztük?
Mit jelent a Q??T utáni szám (pl. ATXXH = így pl. QE65Q95TATXXH)? -
laci12234
tag
Sziasztok
a tv nél hol tudom megnézni hogy hány hz-s ?? Pl a Samsung UE65TU8502UXXH Dynamic Crystal UHD gyári oldalán nem mutatja -
Scarletiel
senior tag
válasz
Mauzes #143177 üzenetére
A kép kicsit felerősíti, mert természetesen nem ilyen fehér a világítás inkább egy ilyen ips fekete szintre redukálja a tinta feketét, de maga a mettől meddig terjed ki az látszik sajnos elég látványosan este. Nappal vagy világos szobában nem lehet észrevenni. Próbáltam minden képmódban, alacsony/magas helyi sötétítéssel, kontraszttal illetve alacsony és magas háttérvilágítással. Annyi hogy lehet csökkenteni ezt az "effektet" de ugye egy QLED HDR tv-nek pont nem az a lényege, hogy alacsony helyi sötétítéssel meg 5-ös backlight-al nézz dolgokat.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Még mindig nem vettem meg a kiszemelt samu tvt,55" tu8502,de folyamatban van. Viszont tegnap óta,ha jól olvastam ismét itt a kommenteket,ismét a kinézett készülék tudása,illetve nem tudása került alaposan kivesézve. Elmosódás,fényerő,ami most hirtelen beugrik. Erősítsetek meg benne,hogy a leírtak ellenére is jó választás,és nyugodt szívvel maradhatok ennél a típusnál
Köszi előre is!!
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy mi ténylegesen a különbség a Samsung QE 65 Q82RAT és a Samsung QE 65 Q80TAT között??
Az oké, hogy a RAT az 2019es modell a TAT meg 2020as.
Annyit már mondtak másik fórumban pár hete, hogy a RAT modellek tehát a 2019es modellek többet tudnak mint az idei modellek. De mivel tudnak kevesebbet az idei TAT 8as sorozatos tv-k?
Annyi különbséget már találtam hogy a Q82RAT az Direct Full Array 6X , a Q80TAT meg Direct Full Array 8X/12X.
Ez nagy különbség?? A képminőségen ezt bárki észreveszi?Egy hónapja vettem QE65Q82RAT és nagyon meg vagyok vele elégedve csak kiváncsi vagyok hogy az idei TAT modellek miért lettek "vissza-butítva" jóval drágább áron.
-
h377
tag
Sziasztok!
A Samsung 2020-as QLED sorozat esetén (Q70T, Q80T, stb.) a HDMI 2.0 portokon keresztül működik egyszerre a Freesync/VRR+HDR, 4k@60Hz-en?
Köszönöm!
-
Oktaan
csendes tag
válasz
Madoc #143178 üzenetére
Rendeltem a telekomtól, de a garancialevél nem volt kitöltve. A telekom fiókba is csak a számlát töltötték fel. Hívtam őket, azt mondták, hogy ez így rendben van, a számla egyben a gari. Hívtam a Samsungot, azt mondták, hogy első évben elég a számla, második évben pedig kell a Samsung szürke garilevél is. Úgyhogy besétáltam a telekomhoz, és kértem aláírást és bélyegzőt a gyári garilevélre.
-
Mauzes
addikt
Van itt bárki, aki a local dimming issue-k miatt szórakozott kicsit a service menu-ben, és állítgatta a PWM_INI_2D és PWM_MOVIE_INI értékeket? Aki csinálta, az érteni fogja.
Mik voltak a tapasztalatok? Én konkrétan semmi változást nem tapasztalok, hiába állítom akár 100-ra, akár 1-re.
-
Madoc
veterán
Üdv! Telekom mennyi garanciát ad a samsung tévékre?
-
Mauzes
addikt
válasz
Scarletiel #143173 üzenetére
Ez életben is ilyen vagy felerősíti a fényképező? Milyen képbeállítások vannak érvényben?
Ha átküldöd, milyen forrást néztél, én is meg tudom nézni. Szerintem az enyém nem ilyen.
Amúgy én úgy tudom, hogy a Q82R csak a talpban tér el a Q80R-től, és ez konkrét retail láncoknak készült Q80R valójában.
-
kzkz
őstag
válasz
Scarletiel #143175 üzenetére
Eszerint igen, csak ebben tér el a Q80R és a Q82R:
The Samsung Q80 series is available in two almost identical models: the Q80R which is sold by several retailers, and the Q82 which is only operated by Elkjøp. The only difference (as far as Sound & Vision knows) is a slightly different design on the foot.Mondjuk a zónák számát nem írta.
-
kzkz
őstag
válasz
Scarletiel #143173 üzenetére
Engem érdekel. Szerintem az enyém is ilyen. Lehet, hogy a Q82R-be kevesebb zóna került (mondjuk 12 vagy 16), mint a Q80R-be.
-
Bugatti63
csendes tag
válasz
Callme #143139 üzenetére
Én is így jártam a héten. Egy 49Q6FN-t frissitettem és utána ugyan azt csinálta mint a tiéd. Eddig wifiről használtam igaz csak 2.4ghz, de működött. Böngészöből inditva a Youtubot ment 4K-án. Mértem sebességet 75 mbit/s volt. Ezzel használtam 2 éve. Most átkapcsoltam kábelra és most jó. Sebesség 90 mbit/s. Szerintem a frissítés kavart be.
-
AliasB
senior tag
Üdv mindenkinek. Meg tudnátok mondani, hogy csatornalistát milyen programmal tudok szerkeszteni PC-n? Illetve honnan tudom letölteni a programot? Megvolt nekem a program de egy vírus sajnos mindent vitt és már nincs meg
A tv egy Samsung UE55NU7022 ha ez számít valamit.
Köszönöm a segítséget -
kzkz
őstag
válasz
kissdani #143159 üzenetére
Itt van egy leírás, hogy mikor ér valamit a 120hz a 60hz helyett: [link]
Amúgy én se 24, se 30, se 60 fps-es anyagnál se látom a különbséget a régi 60hz-es és az új 120hz-es TV-men.
24fps esetén mindkettőn megvan a mikroszaggatás horizontális pásztázás esetén, ha meg bekapcsolom a judder csökkentést, az meg olyanokat rajzol a képre, ami valójában nincs is ott.
A 30/60fps-nél meg mindkettő jó, sokkal folyamatosabb a mozgás, 60nál már egyáltlán nem látni röcögést, 30 is alig, vagy talán ott se.
Ezzel a videóval tudjátok tesztelni, a kis kört érdemes nézni, hogy bekapcsolt korrekciónál szétesik, csápok nyúlnak ki belőle: [link]
-
t-joco
tag
Sziasztok!
Samsung QE50Q60TAU 2 tartó lába közti távolságot megírná nekem valaki? a tv szélétől hány cm-el vannak beljebb a lábak? elhelyezés miatt érdekelne...
Válaszokat előre is köszönöm !! -
mrThomi
addikt
válasz
kissdani #143159 üzenetére
Ezt szerintem rosszul látod. Egy bizonyos méretig lényeg igen. 55 és 65 között a legnagyobb szerintem a méretbeli különbség a szemnek. Nekem nem volt eddig olyan hely ahol egy 65 ne felelt volna meg. Nagy nappali, kisebb szoba, volt már majdnem mindenhol tv és én maradnék 65-ön de abból a legjobb minőség. Nézéskor úgy is megoldja az agy az esetleges méretbeli különbségeket és többnyire fel sem tűnik... Ellenben a minőséggel 50hzel én sem rombolnám se a szemem se az agyam. De ez egy személyes vélemény
-
kissdani
senior tag
Sziasztok. Ez a tv végképp nem ajánlott? [link] Tudom 60 hz meg minden de nagyon szemezgetek vele. Egy 75mu7000-et cserélnék le erre a 85" miatt. Nagy visszalépés lenne?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest