- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mintech07
tag
Köszi, ez lesz szerintem. :) De azért zavaró hogy kiad az ember ennyi pénzt és ezt kapja.
A 3 évvel ezelőtt vett 130e forintos MU6102-n meg semmi bevilágítás nincs.. Illetve a Q70R-en se.
Még valami ha a szerviz menübe csinálok egy factory reset-et abbol lehet valami gondom? -
-
mintech07
tag
válasz
Celtis #141545 üzenetére
Látszik szabad szemmel is elég jól igazából, de csak akkor ha nem működik a local dimming mint pl a képen, ha be van kapcsolva a PIP akkor se megy a local dimming, meg még pár kép üzemmódba. Ezt se értem hogy miért van, gondolom valami szoftveres gond lehet, mert amúgy ha működik akkor tökéletes feketéje van a tv-nek, és nem is lenne gondom vele mert nagyon szép képe van, csak ez a pár dolog zavaró. Holnapig még vissza tudnám vinni de nem igazán tudom hogy mit tudnék hozni egy Q85R helyett ami legalább tud ennyit, max egy Q90T-t de az meg jóval drágább. Gondolkoztam Oleden, de sokat játszok és ott félek a beégéstől.
-
mintech07
tag
Szerintetek ez mennyire gáz egy majd 400e forintos tv-hez képest?
[link] -
Van egy ősrégi 40D5500-am. A minap rádugtam a hálózati kábelt ( eddig messze volt a router, wifi persze meg nincs benne) és szomorúan tapasztaltam, hogy a Youtube nincs benne a Smart alkalmazasokban. Miért vették ki? Hogyan lehet rá visszavarázsolni?
-
Peace
nagyúr
válasz
NeoExDeath #141537 üzenetére
"Hogyha HDR képes filmet indítok, azt a TV automatikusan tudja kezelni?"
Amennyiben a TV lejátszójával indítod, akkor mindenképp. HDR tartalom lejátszása PC-ről az nehézkes, de van hozzá egy jó kis leírás a fórumon.
-
PuMbA
titán
válasz
A filmek többsége nem 16:9-es képarányú, mint a TV, hanem 21:9-esek
Monitorokon is így kellett volna látnod a filmeket eddig is, hogy fekete csík van alul és felül is.
" A MPC-HC-val kellett trükköznöm hogy teljes képernyőn látszódjon a film (Touch window from the inside)."
Ja, de így homályos lesz a kép meg a két szélét nem fogod látni vagy pedig nyújtott lesz a kép és mindent torzulva látsz.
"Egyébként érdekes módon a laptopról lejátszott filmnél úgy érzem hogy nem teljesen sima a lejátszás"
UHD filmek lejátszása topik összefoglalójában mindent megtalálsz.
-
Celtis
veterán
válasz
Ezekenek a problémáknak a megoldását a laptopban kell keresni. A TV-nek és az öszeköttetésnek ehhez nincs köze. Esetleg használd a TV belső lejátszóját.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Q80T-t vettem, nagy a megelégedettség, de volna egy téma amivel eddig nem tudtam zöldágra vergődni:
Youtube, Netflix, Playstation 4, laptop-ról HDMI-vel, így használom, az első 3 hibátlan élmény eddig, a laptop-os filmnézéssel nem vagyok teljesen elégedett. A felbontást nem teljesen értem (be lehet állítani a laptopon a TV-t 4K és UHD felbontásra, de csak 4K esetén van kép a teljes képernyőn, UHD esetén két fekete csík van oldalt), ami azért fura mert ha 4K fullscreen módban van rajta a laptop képernyő, és elindítok egy UHD felbontású filmet, ugyanúgy ottvan a két fekete csík oldalt, pedig teljes képernyősnek kellene lennie, ugye? A MPC-HC-val kellett trükköznöm hogy teljes képernyőn látszódjon a film (Touch window from the inside). Egyébként érdekes módon a laptopról lejátszott filmnél úgy érzem hogy nem teljesen sima a lejátszás, mintha icipicit "akadozna" a lejátszás néha valamiért ez az érzésem (a laptopban nincs erős GPU de nagyon tápos CPU van benne 32 GB rammal).
Úgy érzem lenne mit fejleszteni a laptop-TV összeköttetésen, mit javasoltok, hogy a maximális élményt nyújtsa? Más lejátszót/codecet kellene használnom?
Hogyha HDR képes filmet indítok, azt a TV automatikusan tudja kezelni? -
Hunter2
addikt
Olyan kérdésem van hogy Q82R sorozatú TV-n hogyan lehet betallózni a PC-n lévő tartalmakat DLNA-val?
Jópár évvel ezelőtt a Samunak volt valami DLNA server progija amivel össze lehetett állítani hogy miket lásson a TV hálózaton keresztül , de most sehol nem találok ilyesmit. -
ColdMan
tag
válasz
horvathpeter #141528 üzenetére
A TV-d leírása szerint, ha a VOL gombot több mint egy másodpercig nyomva tartod, megjelennek a "Kisegítő lehetőségek" ikonjai.
-
mihaly13
tag
válasz
horvathpeter #141528 üzenetére
Az Angliában gyártott Samsung tévékhez két távirányított adnak a Magyarországban gyártottakhoz csak ezt a vacakot !
-
PuMbA
titán
válasz
ati700 #141530 üzenetére
"Érdemes-e HDR-t használni ezen a TV-n ?"
Nem, mert csak támogatja. Mivel az RU7022 egy legalsó kategóriás, Tesco gazdaságos TV, ezért semmi köze a képének a HDR-hez, mert se nagy fényerőt, se széles színteret nem tud a megjeleníteni panelje.
"Arra rájöttem hogy engedélyezni kell a kiterjesztett bemeneti jel opciót a TV menüjében hogy PC-n (win10) betudjam kapcsolni a HDR funkciót."
A HDR-t nem kell bekapcsolni, hiszen csomó dolog nem HDR-es
A játék / videólejátszó kapcsolja át automatikusan. YT-ozni aztán meg végképp felesleges PC-ről, mikor a TV-n ott a YouTube app, amivel van HDR.
-
ati700
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes-e HDR-t használni ezen a TV-n ?Pár hónapja vettem egy : Samsung ue55ru7022 tipusú TV-t.
PC-vel összekötve használom, lényegében monitorként. Különösen lázba hozott a samsung oldalán a HDR10/HDR képessége. Arra rájöttem hogy engedélyezni kell a kiterjesztett bemeneti jel opciót a TV menüjében hogy PC-n (win10) betudjam kapcsolni a HDR funkciót.Nos arra lennék kiváncsi hogy ez valós HDR ? Néha olyan érzésem van mintha rosszabbul nézne ki mint az SDR. Win10-ben ha bekapcsolom a HDR funkciót akkor minden kicsit szürkésebbé válik , az egész desktop. Nvidia Control Panelban a beállítások a következők : RGB, 8 bit , és a kimenetei dinamika tartomány teljes. Bekapcsolt HDR-el a youtubeon HDR gameplayt nézve nagyon erős világos fényes kép fogad a napos helyeken Pl. egy AC Odyssyben szinte fehér az út ahol a karakterünk megy. Egy nem gameplay videóban pl valami táj vagy csendéletről szóló kisfilm még elmegy de ott is észrevehetően túlerős a fény, a szinek helytelennek hatnak, túl szaturált és az árnyalatok egybefolynak. A TV mindenközben játék módban van, HDMI 2.0-s kábellal a PC-vel összekötve. Játék közben mintha levenné a fényerőt, szinekben küll. nem igazán látok. Bekapcsolt HDR-el a Rivatuner overlay narancssárga szinűről teljesen átvált erős pirosra, bár ez legyen a legkevesebb. Próbáltam még a Hitman2-t ott HDR-el a lámpák fénye vöröses szinű lett, youtubeon néztem HDR gameplayt ott meg teljesen normális így gondolom nálam lehet a probléma. Valamit lehet mókolni rajta hogy rendesen működjön? Vagy kuka és ha HDR élményre vágyom akkor TV csere?Köszi előre is!
-
nyesix
senior tag
válasz
horvathpeter #141526 üzenetére
Ez sajnos engem is zavar. Nem is értem miért nem csinálnak legalább a tv alsó menü sorába szabadon variálható helyre mutató gombokat, hivatkozáaokat.
Korábban volt LG tv m, ott a magic remottal csak jobbra suhintottam, és beúszott oldalról egy pár menü gomb, amiből az egyik volt az elalvás időzítő
-
ColdMan
tag
válasz
horvathpeter #141526 üzenetére
7002-nél (gondolom a 8002 is hasonló), távirányítón alulról a második sorban, balról a harmadik gomb (AD/Subt), lefelé görgetve (Kisegítő lehetőségek).
Azon belül megtalálod.
Három kattintás, 2 görgetés.
Ez még mindig egyszerűbb (nekem), mint a beállításokból levadászni.p.s.: Nekem is hiányzik a régi Samu TV Tools menüje.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
TU8002-nél nem lehet valahogy egyszerűbben elérni az elalvásidőzítőt? Úhy értem, higy ne kelljen mindíg bemászni a menübe, hanem valami gyorsgombbal pl.
-
mintech07
tag
Sziasztok, korábban írtam már, Q85R nem igazán működik jól a local dimming, össze vissza kell állítgatni hogy jó legyen, kész katyvasz már az egész..
Pl.: Netflixen ha SDR tartalmat nézek egyáltalán nem működik a local dimming, világit az egész, nem állítja a zónákat, egyedül Kiemelt kép üzemmódba, Normál dimmingel működik, a többit bárhogy állítom nem jó. HDR-nél működik jól.
Youtubeon ugyan ez.. viszon ott Normál kép üzemmódba magas dimmingel nem működik Hdr-be. Nem értem az egészet...
Netfilx SDR Kiemelt kép, Normál dimming: [link]
Többi kép üzemmódba bármilyen dimmingel: [link]
Youtube HDR, Normál mód, normál dimming: [link]
Normál mód magas local dimming: [link] -
amadeus11
senior tag
Egy hónapja vettem egy 55Q60r-t. Igaz 200-ért. A Q70r-t a jól megvalósított local dimming teszi jobbá. Főleg a sötét jelenetek mutatnak jobban. Viszont kontraszt van elég a Q60- on is. 100 százalékon biztos megfájdul a szemed. HDR anyagot se sokat fogsz nézni, így a fényerő is elég lesz ( nálam 16- on van és 50 a max.) És, hogy mennyi a különbség egy jó va paneles (5000 + kontraszt) LCD és egy Qled között, hát nüansznyi. Viszont a 100 herzes panel dob az élményen. Alacsony interpolációs beállítás mellett nem jobb, inkább hihetőbb- mozgásélményt produkál, mint egy 50 herzes tv. Sajnos Q60-nál a bfi bekapcsolásával a tv nagyon villog, nincsenek fokozatok és nem kombinálható az interpolációval. Ebben a Sony a legjobb. Ennél jobb választás lehet egy oled, de itt esetleges beégéssel kell számolnod.
-
Joke21
aktív tag
A kérdésem lényege igazából az, hogy ha most resetelem a smart hub-t, akkor tudni fogom telepíteni a netflix-t úgy is, hogy most nem találom a telepíthető alkalmazások között? Esetleg azért nincs ott, mert alapból telepíti a smarthub?
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok
UE40F6400AK tévé van szüleimnél, a netfilx alkalmazás telepítve van, de sajnos csak angol. Eltávolítani nem tudom, mert a menü nem aktív, valamint a telepíthető alkalmazások között sem találom. Van ahol írták, hogy a smarthub-t kell resetelni, de félek, hogy utána sem lesz ott a telepíthető alkalmazások között és akkor nem fogom tudni telepíteni. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel?
-
Aflamin
tag
Üdv!
Pont 10 napja vettem egy QE55Q60R , minden negatív kritika ellenére és nem bántam meg. Eddig semmi hibát nem vettem észre, pedig nyúzom rendesen. Netflix, Youtube gigás nettel szépen megy.
+100e sok a Q70-ért.(ha lett volna nagyobb keretem, persze azt vettem volna) -
Dreimus
senior tag
válasz
PRDZsolesz #141486 üzenetére
Szia!
Esetleg nézz be valamelyik Expert-be, mert ezekben a boltokban még van 280e-ért QE55Q70RAT-ból.
Békéscsaba, Cegléd, Debrecen, Kecskemét, Makó, Mátészalka, Sátoraljaújhely, Szeged, Szerencs, Tiszaújváros, VásárosnaményA Q60R-ből is van még több boltban 200e-ért.
-
mpo
veterán
válasz
PRDZsolesz #141501 üzenetére
Ez is nehezíti a választást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest