Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco197905
lelkes újonc
sziasztok . van egy 43ru7022 es tv-m 4h uhd aaz a kérdésem hogy az auto motion plust hogy állitsam be?? három lehetőség van kikapcsolom autora teszem ez a gyári alap de ezen nagyon szappan opera és van még az egyedi azon belül a torzitás csökkentést tudom állitani
kérdésem hogy mire állitsam ? kikapcsoljam vagy az egyedi beállitásra tegyem?? kösz a választ elöre is -
Norby86
őstag
válasz
insight #139747 üzenetére
Szia!
Nekem TU8002 van szintén. A képe szebb mint a 7-es modellnek szerintem, üzletbe megkértem az eladót tegyük egymás mellé az RU7-es szériát meg ezt a TU8-as szériát és a feketéknél szembetűnően jobb a dinamikája ennek a TU8002-nek. Nem tudom mondjuk a te MU7052 tévédbe milyen funkciók vannak, de itt nincs PIP és a csatornalistát is csak úgy tudod kitörölni ha Észt régióra állítod a tv-t. Azért tud ez a TV olcsóbb lenni a többi 8xxx szériánál mert ez 60 hz-es nem 120 mint az RU8xxx széria. Meg abban van PIP ebben nincs. Minden másban ugyan az, csak ebből sajna kispórolták. De az árát szerintem megéri. Én 130-ba vettem.
-
-
insight
aktív tag
Sziasztok! Most szeretnék beruházni egy UE75TU8002 tévére, és érdekelne a véleményetek, vajon miért tud ez ennyivel olcsóbb lenni a többi 8xxx szériásnál? Kispóroltak belőle valami komoly fícsört? 82" méretben a duplájába kerül (800k).
49MU7052-ről "upgradelek", ezzel nagyon meg vagyok elégedve, gondolom semmilyen szempontból nem lesz majd rosszabb a 75TU8002, ugye? Kérlek szóljatok, ha igen. Köszönöm!
-
general
addikt
válasz
Milka 78 #139745 üzenetére
Furcsa ez, kezdek örülni, hogy a 2018-as 55" Q7FN-t vettem két éve. Azóta azt látom, hogy az aktuális csúcsmodellt kivéve minden modellnél egyre inkább kispórolják a dolgokat, persze az árazás az marad.
Az én tévémnek pl messze a legjobb a színtérlefedettsége, meg úgy általában a színtér volumene, a színei. 10bit, majdnem 100% P3. Egyetlen modell sem tud ilyet azóta sem, az akkori csúcsmodell, a Q9FN sem. Sajnos viszont nálam a local dimming gyatra a tesztek szerint, de legalább az általános kontraszt is bitang jó. (cserébe szar a betekintési ször, de a kettő együtt jár) Emellett One Connect boxos, amit szintén fasza.
De ha jól olvasom, az új Q80T a local dimmingtől eltekintve nem tud többet, pedig elvileg a palettán ugyanaz, tehét a régebbi 7-es sorozat megfelelője, de két évvel újabb modell. Majd a Q90T-re kíváncsi leszek, de ha jól értelmezem az idei lineup-ot, akkor bizony gyakorlatilag kimaradt az eddigi 8-as modell, hisz a 9-es a csúcsmodell. (a Q90T és a Q95T csak a One Connect hiányában és meglétében különbözik) -
general
addikt
Nálam sincsen semmilyen fényerő ingadozás, a feliratokkal kapcsolatban. Lehet hogy rosszul emlékszem, de eleinte mintha nekem is probléma lett volna egyébként. Lehet hogy egy szoftverfrissítés oldotta meg, de az is lehet, hogy valóban az automata fényerő váltáshoz van ennek köze. Nálam minden ilyen automatika ki van kapcsolva az Eco menüben.
(nekem régebbi modell van, 2018 Q7FN)
tibcsi2012
mozizásnál a fényerőt maximumra kell venni a HDR miatt. -
fauv
őstag
válasz
SzCsaba71 #139736 üzenetére
Rá néztem jó pár filmre, arra is amit írtál, én nem tapasztaltam olyan jelenséget. Próbáltam több beállítással, ami gáz, az hogy a felirat nagyon erősen világít és körülötte látható egy fény udvar / bocsi , de nem tudom mi ennek a szak szövege
/. Gyengébb fényerő mellett, pl film mód, semmi gond nincs. Sorry de nem tudom mi lehet, egy biztos ésszel kell beállítani a fényerőt, mert tény, hogy sötétebb jelenet esetén kiszedi az ember szemét.
-
válasz
Integrator #139713 üzenetére
-
Tribooster02
újonc
válasz
SzCsaba71 #139702 üzenetére
Szia! Én még csak most rendeltem meg 65 " ban, de 1 hétig néztem tv-ket ezért azt tudom, hogy ebben van az intelligens mód , ahol lehet adaptív fényerőt kapcsolni. "settings-general- intelligent mode-adaptive brightness"
Ez beállítja a fényerősséget a szoba fényessége és a megtekintett tartalom alapján.
Sztem nálad úgy érzékeli hogy amikor a felirat megjelenik akkor fényesebb lett a helység (pl. ha sötétben nézed) és akkor ez miatt módosítja a fényerőt. Én erre tudok gondolni.
https://www.samsung.com/ie/support/tv-audio-video/what-is-intelligent-mode/ -
SzCsaba71
lelkes újonc
Köszi, kíváncsi vagyok mit látsz majd. Esetleg összehasonlítás végett próbáld meg ugyanazt a filmrészletet : Ozark, S2E4, kb 48:39-től két perc (a két szereplő beszélget, gyorsan és gyakran vált közöttük a kamera. A nő félhomályban van, a pasi mögött némi fény...a felirat majd kiégeti a retinámat, közben a fényerő ugrál ide-oda..)
-
Dreimus
senior tag
válasz
amocsy #139719 üzenetére
Magyarorszagra nem fog bekerulni helyette ezt hoztak a polcokra:
https://www.samsung.com/hu/tvs/the-frame-32ls03t/Paavoo: Szerviz menu minden gyarto eseteben garancia megvonast von magaval, mondjuk ertheto is mert nagyon konnyen teglazhato egy parameter nem megfelelo atallitasa miatt.
-
amocsy
csendes tag
Ha már Connect Box, a kábelhez létezik hosszabbitó?
-
Celtis
veterán
-
general
addikt
válasz
ProEvoFan #139724 üzenetére
De bakker, hová lett a One Connect Box? Már csak a 9-es széria olyan? Más kérdés, hogy vajon milyen minőségű kép mehet át azon a vékonyka kis kábelen. Minek költünk itt a drága HDMI kábelekre.
Mondjuk nem panaszkodom, az enyém még One Connect-es és elégedett vagyok. 2018 Q7FN
-
pomk
őstag
-
ProEvoFan
nagyúr
Teszt: Q80T.
Nem lett rossz. [link] -
Norby86
őstag
Sziasztok!
A Samsung TU8002 szerviz menüjéből esetleg lehet engedélyezni valahogy a PIP funkciót?
-
amocsy
csendes tag
80 cm széles TVt kerestem, de mintha nem létezne ekkora. Sajnos a 40"-ek már nem férnek be, ezért a 32es Q50 tetszene, de nem találok ilyet sehol.
Látott már valaki ilyet, mit tudunk róla, és vajon lesz-e itthon kapható? -
SzCsaba71
lelkes újonc
bocs, nem tom mi van a böngészőmmel,hogy ha a "válasz" gombra klikkeltem, kiléptetett, visszaléptetett, aztán nem látszik kinek válaszoltam...most újra indítottam mindent úgy fest már jó. Szóval még neked írtam az előző választ, tartok tőle minden LED TV-n lehet erre a feliratozás közbeni fényerő változás problémára számítani :-(. Közben ezerrel guglizom a neten , ott is ezt látom. Komolyan azon gondolkodom,hogy visszaviszem a TV-t, de ha sikerült is mit vennék helyette? :-). OLED nem fér bele, a többi LED-el meg nem lennék előrébb. Az előbb kvázi nappali fénynél néztem valamit (Our Planet, Altered Carbon) ahol nem voltak sötét jelenetek és az gyönyörű, minden szempontból.
-
paavoo
aktív tag
válasz
SzCsaba71 #139702 üzenetére
Találtam két youtube videot ami elvileg megoldja:
[link] ez az eco sensort és a local dimminget állítja service menüben 0-ra
[link] itt pedig az auto dimmingra vonatkozóan (lehet ez lesz a nyerő mert az elsőnél kb a TV alap feature-t kéne hozzá kikapcsolni...ami nem éppen szerencsés)
Nem tudom itt fennáll a veszélye hogy esetleg garancia ugrik ha service menüben mászkálunk?
Én is rendeltem egy ilyet TV-t tegnap, de ha ez ilyen akkor elállással küldöm vissza ha nem lehet megoldani. -
SzCsaba71
lelkes újonc
bocs, a 705 még neked szólt (az normális ,hogy ezen a fórumon minden válasz előtt újra meg kell adnom a felhasználónevet , jelszót, hiába van kipipálva mellette,hogy ne léptessen ki?)
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Samsung Q55Q8FN televízió, és halvány lila gőzöm sincs, hogy milyen fali konzolt, és hogyan tudnék használni falhoz rögzítéshez.
Valakinek, valamilyen ötlet? -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
bisiz #139709 üzenetére
Én a 65"-os Sony-mat vettem majd 100-al többért
,ez a 75"-os azért jóval nagyobb (ami egy TV-nél ugye sohasem elég nagy ) és jó készülék is a Q9 FN!
/anno Én is szemeztem vele/
Úgyhogy szerintem jó vétel lehetAzért mivel bontott készülékről beszélünk,mindenképpen nagy körültekintést igényel a vásárlása !
-
bisiz
tag
Sziasztok! ez [link] jó árnak számít 75ös Q9FN-ért , vagy mivel 2018-as modell ez is túlzás?
-
Gigicuci
senior tag
-
Becksman
őstag
samsung ue65tu8002kxxh mennyire jo valasztas?
35e + 24*8800ft lenne. Vodafonenal vennem.
-
SzCsaba71
lelkes újonc
Úgy látom igen :-(. Meggondolandó mert tényleg nem valami kis nüanszról van szó. Este , sötét szobában (feltételezem nappali fénynél kevésbé látható talán?) egyértelműen látható a világítás mértékének változás MINDEN alkalommal amikor megjelenik vagy eltűnik a felirat ami azért pár száz alkalommal előfordul egy film alatt :-(
-
SzCsaba71
lelkes újonc
Sziasztok! Üdv mindenkinek ez az első hozzászólásom.
Tegnap az MM-ben én is vettem egy 55-ös Q82r-t. Sokat szórakoztam a képbeállításokkal. Egy nagy gondom van jelenleg és ahogy olvastam a neten ez elég általános. Amit nem találtam az az,hogy létezik-e valamilyen megoldás rá . Nevezetesen a feliratok megjelenése közben történő fényerő módosítás. Nagyon gáz. Tegnap Netflixen (4k csomag) néztem pl az Ozarkot, több sötét, félhomályos jelenettel és állati zavaró,hogy ahányszor megjelenik a felirat változik a fényerő, majd amikor eltűnik újra...és így tovább. Én gyakorlatilag csak feliratos filmeket nézek (Netflix , Prime, HBO) ezért ez nálam fontos szempont. Próbálkoztam local dimming különböző beállításaival, illetve magának a felirat színének, hátterének (áttetsző) mindenféle módosításával de nincs látható javulás. Állatira zavar. A kép szép nagyon, PS4-es is nagyon jól néz ki, de ez nagyon zavaró. Köszi ha van ötlet bármilyen megoldlásra (ami nem arról szól,hogy nézem felirat nélkül a filmeket vagy vigyem vissza a készüléket:-))
-
pomk
őstag
Sziasztok!
SAMSUNG UE50TU8002KXXH megéri a ~18.000 felárat a SAMSUNG UE50TU7002KXXH típushoz képest? Ha jól látom kicsit magasabb PQI index, +1 HDMI és a smart távirányító az előnye a 8000-es szériának?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest