- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomikapc
aktív tag
válasz
PuMbA #139192 üzenetére
Dinamikus kontraszt be van állítva, talán az én szemem bántja csak, hogy ennyire sötét. Köszönöm a tippet. Minden maximumon van, netflixen belül nem lehet sajnos letiltani. Lehet veszek egy appletv-t vagy, valamit ami nem tudja a hdr-t és akkor megoldódna a probléma. Szoftver friss.
-
Celtis
veterán
válasz
murphy84 #139190 üzenetére
Nem jól érted. Pontosan úgy kéne működnie az ARC-nak ahogy elképzelted. A vezérlés csak azért lenne érdekes, hogy kiderüljön mi okozza a hibát.
Ha egyébként az erősítőt külön akarod vezérelni, akkor is elég egy optikai kábel a tv és az erősítő közé. Azon is kimegy sz összes forrás hangja. -
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Korábban is írtam ebben e témában, de semmi javulást és megoldást nem sikerült azóta elérnem. Egy Samsung UE65RU8002 tévém van, amivel meg vagyok elégedve (azon kívül, hogy néha kikapcsolás után újra bekapcsol magátol...), de a netflixen a HDR tartalmak szinte nézhetetlenek. Nagyon sötétek a jelenetek, annak ellenére, hogy már minden egyes beállítási lehetőséget végigpróbáltam már (például a kiemelt üzemmód sokat segített). Komolyan egy ennyire nem alsó kategóriás tévén ilyen minőségben lehet csak tartalmakat nézni? Egy sima analóg csatorna sokkal nézhetőbb, mint egy HDR netflix tartalom. Nincs erre valami trükk vagy tipp? Külföldi fórumokon olvastam, hogy sokaknak probléma ez (több, mint 1 éve), de megoldást nem találtam... Emiatt eddig nagyon nagy csalódás a TV, elsősorban erre vásároltam.
-
murphy84
tag
válasz
Celtis #139169 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor ki és bekapcsolt akkor is az erősítő ha rá volt dugva a Digi beltéri HDMI csatlakozója is. De a vezérlés az eléggé másodlagos dolog lenne nálam, a fől célom az lett volna, hogy a TV-re kötött összes HDMI forrást az egy HDMI ARC kábellel az esősítőre kössem, de ha jól értelmezem akkor ez a TV-nél esélytelen, mivel nem ossza tovább a HDMI portokról a hangot az ARC felé ?! Az erősítőt mindenképpen ki akartam zárni a körből úgy, hogy csak ha használni akarom akkor kapcsolom be, de így marad vagy az a megoldás hogy optikain kötöm össze a TV-t és a PS4-et is az AVR -re vagy marad az hogy mindent az AVR-re kötök egyből, ott meg már leveszi a hangot az összes forrásból, de itt csak a kép miatt aggódom, mivel a PS4 tud 4K 60hz -et, illetve a PC is rá van kötve, azt meg 1440p120hz -en használom és meg kell néznem, hogy egyáltalán kép minőségben átengedi ez mindezt az AVR. Örültem volna ha az első megoldás működik, nem kellett volna annyit kábelezni és csak a tv-n kiválasztom hogy melyik HDMI forrást akarom használni, az ARC-n meg viszi is a hangot az AVR felé, de ez akkor zsákutca
-
S.Zoliy
tag
válasz
Esszricsike #139182 üzenetére
Én ezt veszem ha esetleg még sem jönne meg a tv..
[link]Ez is QLED technológia.
-
dro0py
tag
Sziasztok! Tv-t cserélnék, és van egy csomó filmem Synology NAS-on, amit Webdav-al osztok meg, így hozzáférek távoli helyszínekről is. Van Tizen OS-re olyan app, amivel Webdav-on keresztül tudok a NAS-hoz csatlakozni és onnan lejátszani a filmeket? Ezt a Kodi tudja most, de ugye Tizen-re nincs Kodi tudtommal... Köszönöm a válaszokat.
-
PuMbA
titán
válasz
evitiguF #139186 üzenetére
Én a régebbi Samsung TV-men a 20-asból 9-es Háttérvilágítást használok, azaz kb 45%. Ha a dupla ablakon besüt a nap délben akkor is jól látom, illetve, este tök sötétben nem nézem, csak kisebb világítás mellett és nem üti ki a szemem így, egy darab beállítással Eco mód nélkül. A lényeg szerintem, hogy a tök sötétben képernyőt nézni mellőzni kell (a szemnek se tesz jót egyébként) és akkor nem kell több profil.
-
Esszricsike
csendes tag
Sony egyáltalán nincs a kínálatukban max még az LG um7450 jöhetne szóba a Samsungok mellett.
-
PuMbA
titán
válasz
Vegyél Sony-t
Philips-et nem vennék, többször kiderültek már a gondjai.
-
S.Zoliy
tag
válasz
Szia!
Ha minden igaz én tudtam még tagnap Q70 rendelni.
De Q60 az volt még! -
Esszricsike
csendes tag
Sziasztok!
Telekomtól szeretnék részletre tv-t venni, a régebbi q60-q70-esek már nem elérhetők az otthoni előfizetéshez az újak pedig már 5-8-ezerrel drágábbak havonta. Így két-három TV maradt szerintem játékban 65"-osak közül. Az egyik a Philips "The One" PUS7304 ami Ambilight-os, a másik kettő pedig Samsung TU7102 és TU8002 lennének.
Van valakinek tapasztalata ezekkel a TV-kkel? Érvek egyik-másik ellen vagy mellett ami segítene választani?
Előre is köszi a segítséget!
-
kokokka
addikt
válasz
buci30 #139172 üzenetére
Rákerestél a hibakódra? mert én igen és kidobott egy tonna találatot. Íme egy magyar :
"Külföldi oldalon találtam megoldást, és lám azóta sikeresen működik HURRÁ
kikapcsolt állapotba lépjünk bele a szervizmenübe. (egymást követően)
INFO - MENÜ - MUTE - POWER egymást követően
serice menübe lefele nyillal menjünk
CONTROL (2) - SUB OPTION (2) - WIFI REGION E betüt állítsuk A betüre. kikapcs vissza és ezt követően állítsuk be az internetet.
Nekem bevált." -
evitiguF
senior tag
válasz
PuMbA #139171 üzenetére
Lehet, hogy nem jött át teljesen, amit ezzel mondani akartam.
Igazából arra kellene, hogy:
- nappali
- esti
használat között gyorsan tudjak váltani. Mert nappal a fentebb említett -ajánlott- beállítást sötétnek tartom, ha módosítom, és beállítok egy nappali fényviszonyoknak megfelelőt, az meg este kiégeti a retinámat...Erra pl egy C49HG90-es monitoromnál volt 3 gyorsgomb, napszakhoz megfelelően váltottam a beállítások között.
-
buci30
addikt
Sziasztok
Samsung UE50KU6000 6 seria tévém van és ma egyszer csak se a YouTube se a Netflix nem csatlakozott.
A tv nem tud csatlakozni a wifi-hez
Semmi nem lett állítva! 2éve jó és délelőtt is jó volt délután már nem.Hiba kód: was0003
Maga a wifi jó telefon, ps4... tehát a tv-be kell a hibának lennie.
Újra indítottam már mindent de semmi.Mi lehet, hogy egyik pillanatról a másikra csak elment.
-
evitiguF
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
murphy84 #139164 üzenetére
Amikor a DIGI beltérit rádugod a TV-re, akkor is ki-és bekapcsol az erősítő a TV-vel együtt?
Ez ugyanis nagyon fontos információ lehet a hiba forrásával kapcsolatban. Ha ez a funkció is elromlik a DIGI beltéri rádugásával, akkor a problémát az okozza, hogy a Digi beltéri blokkolja a CEC kommunikációt.
Érdemes azt is kipróbálni, hogy a Digi beltéri csak kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotban is befolyásolja-e a CEC/ARC működést.
Ha a hiba a Digi beltérihez köthető, akkor lesz megoldás!
A kiterjeszett HDMI módnak ehhez a problémához egészen biztosan nincs köze.BTW, mivel a normális működés során az erősítő úgyis bekapcsol, kifejezetten plusz gombnyomogatás kell, hogy a TV-n hallgasd a hangot.
-
kokokka
addikt
Igen, valóban mindent az erősítőbe kell bevinni, majd onnan ki, az ARC jelölésű HDMI-n a TV-be. Azért az ARC-on, mert ha a TV-n levő appokat akarja megszólaltatni az erősítőn (YT, Netflix, bármi) akkor az csak így fog működni. Hisz a Samsungnak nincs dedikált out HDMI-je ezért csak így tud magából hangot kiadni AVR-re. Persze a TV hangbeállítasainál be kell állítani a Dolby-t, hogy térhatású is legyen.
-
PuMbA
titán
-
mpo
veterán
válasz
murphy84 #139164 üzenetére
Tegyük fel, hogy jól értem.
A Digi beltéri is HDMI-vel megy a tévébe.
Akkor kellene a HDMI-ARC, ha antennakábel lenne a kábeltévénél és az menne a tévébe.Nálad az AVR-be kell dugni a beltéri HDMI-jét és nem kell HDMI-ARC.
A kép is, hang is a beltériből megy az AVR-be, ugyanúgy mintha médialejátszó vagy egyéb eszköz lenne.
Nézted az AVR kézikönyvét? -
evitiguF
senior tag
RTINGS-es beállítást nem taáljátok Ti túl sötétnek? Én a Backlight-et 25ig felhúztam. Vagy függ ez a felhasználás módjától is? Én PC-n így találom megfelelőbbnek.
Illetve warm2-t túl "meleg"-nek?
-
murphy84
tag
válasz
Celtis #139126 üzenetére
A Harman Kardon erősítőn CEC opciót nem találtam, csak HDMI link opció van amit ha bekapcsolok, automatikusan érzékeli a tv-t és a TV vagy Audió gomb megnyomásával egyből kiírja hogy TV/ARC, viszont azt teszteltem, hogy ki és bekapcsol a tv-vel, szóval az a része működik!
Az ARC dolog viszont még mindig nem, illetve mai nap vettem egy HAMA Premium High Speed HDMI kábelt és ezzel kötöttem össze, de hang ismét nem ment ki az erősítőre.
Kezdtem az elejétől, kihúztam minden HDMI-t a TV-ből, csak az erősítőt kötöttem rá és így csodának határos módon megszólalt a TV hanja az erősítőn!! HURRÁ! A gond ott kezdődőt újra, ahogy rákötöttem a DIGI beltérit is a TV-re, ekkor már semmi hang nem ment ki az erősítőre, viszont TV-re vissza állítva a hangot úgy már szólt. Egyszerűen nem tudom mit csinálhatok rosszul, biztos vagyok benne hogy a TV menübe valami beállítás nincs jól, de tippem sincs már hogy mi lehet az ami miatt a másik HDMI forrásból nem küldi tovább a hangot az erősítőre. Van egy opció a beállításoknál azon belül a külső eszközöknél, azon belül az hogy "Kiterjesztett kimeneti jel", itt felsorolja a 4 HDMI-t és mellé ki lehet pipálni, viszont ha pl a DIGI HDMI portját kipipálom, akkor már a TV hangszóróján se hajlandó hangot adni.
Mindenképpen azt a megoldást akarom, hogy minden a TV-re van kötve és onnan egy HDMI-n menjen ki a hang az erősítőre, mert csak csak tv-n akarom hallgatni akkor ne kelljen bekapcsolnom az erősítőt.
Valakinek esetleg ötlet, hogy mit állíthatok be a TV-n rosszul ?! -
PuMbA
titán
válasz
gcs9058 #139161 üzenetére
Na azt nem szabad beállítani, hiszen ott van felette ez a szöveg:
"They are provided for reference, and should not be copied as the calibration values vary per individual unit even for the same model and same size as the TV we reviewed due to manufacturing tolerances."
RTINGS beállításoknál csak a nagy képeket szabad beállítani, a kicsiken lévőket alapon hagyni és nem lesznek furcsa színeid
Más oldalakon meg kint sincs ez a szöveg, ami nagy hiba, mert sokan örülnek hogy milyen jól beállították a TV-jüket közben meg a kalibrálás nem véletlenül műszeresen történik és nincs ingyen ebéd a netről lemásolva.
-
gcs9058
csendes tag
Uraim, a Q70R-nél melyik kalibrációs beállítást használjátok? A régi KS7000-nél bejött az RTINGSé, de itt a focinál nekem túl zöld a fű... Most a FLATSPANELét használom kisebb változtatásokkal (színhőmérséklet: Meleg 1, szín: 30, stb). Köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Óra topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt (Euronics jótállás)
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Sony TA F470
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest