Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
ph2012 #135109 üzenetére
Még van teletext?
A lapozás azt jelenti, hogy aloldalak vannak amik váltakoznak. Legalábbis régen így volt. A CRT időkben már képes volt tárolni az aloldalakat a készülék és kézzel lehetett lapozgatni. Olvasd el a használati útmutatót. Ha kézzel tudsz választani, onnantól nem fog ellapozni.Ha csak simán változik az oldal, akkor annyit tudsz csinálni, hogy megtanulsz gyorsabban olvasni.
-
lowphas
tag
válasz
nicu71 #135110 üzenetére
Van időlimit, és a beléptetés azt hiszem, 2 faktoros, vagy legalábbis be lehet állítani 2faktorosra. (pasz, qr kóddal lépek be, amúgy meg talán sms kód jön) Nem veszélyesebb, mint random (kínai, noname, whatever) telefonról beléni, vagy interneten a fizikai kártya adatait megadni. (najo ezt túlzás, mert ez tényleg baromi problémás, de erre való a webkártya) Tény, hogy kérdéseket vet fel a dolog.
Ez a biztonság dolog amúgy érdekes kérdés. A másik oldala pedig, hogy például egy idegen gépen sosem lépnék be banki oldalra, hiába irná minden anti malware, spyware, whatever hogy tiszta, de a sajáton bármikor, pedig az is csak ugyanannyira biztonságos. Ez pedig, ha megfordítom, akkor máris kijön, hogy a tv saját, tehát nem lehet gond. Hamis biztonságérzet.
-
lowphas
tag
válasz
PuMbA #135108 üzenetére
Egy egyenleglekérdezés azért nem a világ vége. (kártya 10 számjegy, számlaszám utolsó 3 nem sokra elég) Tény, hogy egy smart TV nem a legjobb célszerszám ilyenre, hanem mondjuk ott a remek mobil app... Ha incognito módban (secret tab) nyitja meg a weboldalt, akkor nincs elmentett süti.
Egyébként kipróbáltam, nálam megy, de még az otp direkt webes akármi felülete is. (2017 és 2018as tvvel, régebbi nincs kéznél épp, szóval k széria pasz így hirtelen) Mondjuk tényleg kevés helyzetben érzem, hogy ez hasznos és/vagy szükséges lenne, vagy egyáltalán.
-
ph2012
senior tag
LED tv-m van. Hogy kell úgy Teletextet nézni, hogy automatikusan ne lapozzon? Nem tudom végig olvasni az oldalt.
Köszi. -
PuMbA
titán
válasz
mikk2000 #135107 üzenetére
Majdnem az összes TV egy biztonsági réssel teli szoftverhalmaz, ezekről még hír is volt a nagyobb oldalakon
Erről bank netes oldalára bemenni...jó is, hogy nem működnek már ezek a dolgok, mert megakadályozzák a veszélyes adatlopásokat.
Egyébként nincs más böngésző a TV-re, csak azok a programok vannak, amiket találsz a programlista keresés alatt. Sütiket szerintem lehet törölni, a böngésző beállításai között, mintha láttam volna. Ha így sem, akkor a TV alaphelyzetbe állításával biztosan törlődnek a sütik.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, adva van egy Samsung 43' KU6000 UHD tv. A tulaj szeretné az otp bank netes felületét használni (igazából csak az egyenlegét szeretné lekérdezni, ami pár héttel ezelőttig működött is). A gond ott van, hogy pl. a számlaszám lehetőség meg sem jelenik, és vannak egyéb furcsaságok is, pl az egyenleglekérdezést választva csak egy üres oldal jön. Tudom, hogy nyilván korlátozott böngészési lehetőségeket támogat a tv, de van valakinek ötlete hogy lehetne működésre bírni? Teszem azt sütit lehet törölni valahogy? Más böngészőt felrakni amivel menne? Köszönöm
-
salapp
addikt
Van, akinek van 65Q60R itt, és kikavart valami neki tetsző képbeállításokat filmnézéshez ill. tévéhez?
Vásárra vettük, kiválóan szerepelt, nemsokára kíváncsiságból nappaliban kezd muzsikálni.Ja, kicsi távot, amit mellécsomagoltak, hamar megszerettük tényleg.
-
-
Celtis
veterán
válasz
inci67 #135096 üzenetére
Némi járatás után tapintással ellenőrizheted, hogy a javítás melletti trafó nem észrevehetően melegebb-e mint a többi. Persze szigorúan áramtalanítás után! Ha nem melegebb, akkor az a rész OK.
A zaj lehet teljesen természetes kapcsolóüzemű táp cicergés. Ha normál használat mellett nem hallható, akkor ne foglalkozz vele. -
stuka20
senior tag
Üdv!
Nem tudom, hogy jó helyen vagyok vagy sem, ezért írom inkább off-ban. Van egy Samsung UE48JU7000L tévénk. Tudtommal nem támogatja a HDR-t.
Amit nem értek, ennek ugye a felbontása 3840 x 2160 pixel. Na most, ha letöltök egy filmet, aminek a felbontása szintén ennyi, akkor miért vannak rajta alul-felül fekete csíkok?
Egy példa: ma megnéztem az avengers endgame-et 3840 x 2160 felbontásban és a Tűzgyűrűt szintén ebben a felbontásban. Előbbinél voltak fekete csíkocskák, utóbbinál nem voltak. Ez miért van?
Meg vannak a 1080p-s filmek, ahol a fekete csíkok az 1920x804-es felbontásnál vannak (ennél ugye 21:9 képaránynál nincsenek csíkok) és van a 1080-as ahol elvileg nincsenek, de mégis vannak (?), ezt nem tudtam ma tesztelni, szóval ebben nem vagyok biztos. Szóval valaki megtudja magyarázni nekem, hogy hogyan van ez a fekete csíkozás?Más téma:
A fenti TV ugye 4k képes, viszont nincs hdr ugye meg nem tudom még mi. A feltöltött filmek ugye általában mind hdr képesek (vagy hogyan fogalmazzak). Szóval megéri 4k-s filmet letölteni, hogy azt tv-n nézzem vagy felesleges és elég a 1080p, mert hogy nem veszem észre a különbséget.
Itt prohardveren vagy valahol máshol pont erről tárgyaltak, hogy a legtöbb 4k film csak felskálázott, meg ha nem tud a tv hdr-t, akkor felesleges azokat letölteni, elég a 1080 is... -
inci67
tag
válasz
Celtis #135028 üzenetére
Helló. Na a következő lett, át hidaltam 1 kis kebellel, leforrasztottam, minden ok jó megy minden, jó kép.
A kérdésem nem tettem vissza a tévé hátulját bekapcsoltam jött is kis áram gerjedés hang, innen a panelből. Hagytam 20 percig, hogy menjen, be melegedjen rendesen, de utána is lehetett hallani. Kikapcsoltam melegedés nem volt. Ez normális ez a hang? Most összetettem rendesen a hátulját, ha le némítom a tévét semmi nem hallani.
-
Joe100
csendes tag
Sziasztok! RU7102 és RU7402 tv-ken fut rendesen az airplay? Ipad-ről és iphone-ról szeretném a youtube videókat ráküldeni. Ugye ehhez nem kell apple router?
-
Angel2014
addikt
-
CimbiX
aktív tag
Hello mindenki, holnap egy 55” NU8009 fog becsongetni hozzam. Van valakinek 50” feletti, EUROPAI NU800x-e, aki meg tudna nekem mondani, hogy ez a TV megkapta-e a Freesync firmware-t, mint az amerikai tarsa (NU8000)? Mert sajna alig talalni erre infot, es meg a keves info is ellent mond egymasnak neha.
Vagy ha nincs is itt (remelhetoleg boldog) tulaj, akkor valami megbizhato link? Mert ha nincs Freesync, akkor mar az ajtobol visszakuldenem a TV-t es Q60R-vennek helyette... -
abit.IS7
csendes tag
Nekem kelleme a service menü belépés cod. 55 H6870
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Azt szeretním kérdezni, hogy a 7400-as szériából az 50-es és az 55-ös talpa között van méretbeli különbség (szélességre gondolok)? Az 50-es talpa tudom, hogy 86 cm széles. Előre is köszönöm a segítséget.
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy ha vennék egy hdmi to rca áttalakítót, akkor a tv távirányítójával is lehetne-e állítani a külsű hangszórón a hangerőt? Előre is köszönöm.
-
Dwatti
addikt
Idén nem igazán találok 8xxx szériás tv- elfogadható áron.
PL 55NU800x bagy RU 800x hivatalos eladótól- nem tud valaki ? Vagy most mi az elfogadható jó széria 300 alatt? -
BlacKSouL
addikt
Az F6500-ban pontosan hol van a fényérzékelő szenzor?
-
PuMbA
titán
Össze-vissza szoktak frissíteni mindent, nem egyszerre
-
lowphas
tag
YouTube appot ki szokta használni a tévén?
Nálam a 2017-es tévémen frissült az app, teljesen új a kinézete. 2.1.491 a verziója.
A 2018-as tévémen egyelőre 2.1.486-os verzió van. Esetleg valakinél frissült már erre az új verzióra? (régi is működik, nem is ezért kérdezem, csak fura kissé, hogy pont a régi frissült hamarabb.) -
ron8
senior tag
Sziasztok! Tervezem egy 55NU8002 tv beszerzését. A kérdésem az lenne hogy a VA panellal kapcsolatban mik a tapasztalatok ennél a tv-nél? Nagyon csúnyán torzul oldalról? Tehát kizárólag akkor szabad megvenni ha szemből nézem állandóan?
-
janaman01
addikt
Ru7102 van. 65' bevilágitasra számolj hacsak ki nem fogsz egyet az ezerből ami rendesen össze van rakva. Szoftver megy rendesen viszonylag sok kép beallitás van film módban amivel elfogadható szineket stb be tudsz lőni. Fekete inkább fatyolos valami. Nekem felhősődés maszat sehol nincs 'csak' fent bevilágitás amit feketénél látok. Ennyi pénzért ezt kapod..még rátolsz pár százezret és kapsz jobbat😂 ( plazmám volt előtte ahhoz képest egy fos..)
-
kcsa
veterán
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
partyzan12 #135071 üzenetére
Így szuper !
Hajrá Fradi ! -
BK87
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek a Samsung RU7400-as szériájáról? Előre is köszönöm a segítséget.
-
partyzan12
csendes tag
Üdv.
Kérdés hogy mitől zöldült be a tv? 2napja kezdte.Samsung T24E390.
3-4éves tv. [kép] -
Dwatti
addikt
Sziasztok van valakinek erről a tv-röl tapasztalata véleménye ? Samsung 55Q60R QLED
Most olvasgatok vissza látom nem sok jó.... -
kcsa
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Hunreal #135064 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy Samsung vásárlásra buzdítsalak, de egy külső médialejátszóval és egy ambilight dobozzal kb. ugyanazt elérheted, kb. 25-30e forint költséggel. Igaz ezzel a megoldással nincs ambilight, ha a TV saját tunerével vagy appjával nézel tartalmat, csak amikor a külső médialejátszó megy.
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
A tanácsotokra/véleményetekre lenne szükségem, mivel 15 éve nem használtam tv-t és nem értek hozzájuk! Szeretnék egy hatalmas tv-t, 90%-ban filmezésre. A büdzsé 400K. Falon lenne, konzolon, belső hálózaton, nasra csatlakozva, 4K filmekre! Kiválasztottam a 75 colos Samsung UE75RU7102 (link) tv-t, de az ambilight miatt megtetszett a 70 colos Philips 70PUS7304 tv (link) is. Kérdésem a következő: Melyik ad nagyobb filmes élményt? 75 colos tv-t tizennel, vagy vegyek kisebb 70 colosat, de ambilight-al, viszont androiddal. Nagyobb tv vagy kisebb, viszont ambilight? Tizen vs android? Samu vs philips?
Azt is tudom, hogy ezt a kérdést inkább a Milyen TV-t vegyek? topikba illik feltenni, de szeretném megtudni mindkét tábor véleményét. Ha valakit ez zavar/bánt, előre is sorry, de nem szeretnék rosszul dönteni.
Köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
st3v3np3t3r #134783 üzenetére
A Sony topikban egy fórumtárs a tanácsomra hallgatva vett egy HDMI ARC extractort és úgy tűnik nagyon bevált. A TV távirányítóval szabályozható a hangerő is.
-
PuMbA
titán
válasz
XZoli #135061 üzenetére
Ha csak a TV-d használod az mit jelent? Mert lehet hogy csak akkor tudsz 1080p60Hz-et beállítani, ha kihúzod a monitort. De az is lehet, hogy a mai TV-k már nem jelzik ki az alacsonyabb felbontásokat, csak a 2160p-t, nehogy véletlen valaki alacsonyabb felbontású képet küldjön ki a TV-re és gondolkozzon, hogy miért homályos a kép.
-
Celtis
veterán
válasz
XZoli #135055 üzenetére
Csak a rend kedvéért, a TV a bemeneten érkező jel felbontását és képfrissítési frekvenciáját írja ki. A képernyő fizikai felbontása adott, mindent fel fog skálázni 4K-ra, különben csak egy fekete dobozban jelenne meg a kép. Tehát a megjelenített felbontás az mindig 4K lesz.
Ahogy PuMba is írta a PC-n kell elérni, hogy fullHD 60p-t küldjön a TV-nek.
-
XZoli
aktív tag
Beruháztam egy q60r Qledes tévére, ha a számítógéppel összekötöm HDMI kábellel 1080p 60hz felbontással a TV 2160p 30Hz felbontásra vált. Hogy lehet elérni, hogy a TV is 1080p 60hz felbontású legyen, ne skálázza fel a felbontást
-
kokokka
addikt
Azt látom, hogy van amin nem lehetne állítani (nem mintha akarnék). De tegnap találtam valami, így be is léptem és át is állítottam. Úgyhogy tegnap éjszakától a négy képbeállítás helyett (Kiemelt, Normál, Természetes és Film) hat ilyen van a menüben. Lett egy nappali és egy éjszakai mód is
-
Batib
őstag
-
Batib
őstag
válasz
kokokka #135050 üzenetére
Igen. Bizonyos dolgokat nem lehet elérni a szervízmenüben csak ezzel.
NYPD: szerintem nem fog működni.
Esetleg a SAMYGO forumon nézz szét! Tán van ott vmi Wav fájl ami ha lejátszasz infás telon akkor belép ebbe a menübe. Nem probáltam, nem tuti. -
NYPD
aktív tag
válasz
kokokka #135050 üzenetére
Ha blokkolva van néhány beállítási lehetőség akkor sajna nem, kell hozzá a speciális cucc, amivel fel lehet oldani úgy tudom. Nekem egy UE40ES8090 van Németországból, és a régió zárolva van a szervizmenüben, amit át kéne állítanom, hogy rendesen működjön a digitális csatornakeresés. Remélem az infrás teló + app működni fog..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest