Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
Sziasztok. Minap vettem egy 55nu8002-est. Felhősödés, bevilágítás, pixelhiba nincs. Teljesen meglepődtem, mert nem erre számítottam az itt leírtak alapján. Azt hittem agyfaszt fogok kapni az edge led széleken beszivárgó fényétől, és a sárgáslila foltoktól, de semmi ilyesmi nincs totálisan szuper a kép. A betekintési szög viszont nem jó, kb. 3m-ről egy előtte 3m széles kanapé 2 széle a maximális ahol még nem fakul a kép. Aki mva paneles tvt vesz ezzel számoljon! A tv hangja jó, 2.1 valahonnan még "mélyhang" is szól, komolyan egész jól szól, nem kell bozzá soundbar, hogy tvzhess. Film az más tészta, de van 5.1 em. Egy korrekt n-es routerem van, simán megy wifin a 4k youtube. A tv szoftvere gyors és gondolkodásmentes v1153 firm. van rajta. A hang vezérlés nem tud magyarul, ergó a távirányító van de minek kategória, ha smartozni akarunk kell egy hadonászós táv. Bluetooth működik. Arc onkyo val működik. 1080p 120Hz megy. Hdr BF V alatt megy, inputlagot nem észleltem és a mozgás megjelenítés is jó. Képminőség...4k pöpec, ami nem az ott kezdődnek a bajok. FullHd és alatta hajlamos az elektronika brazil sorozatot csinálni mindenből, marha sok időt elvett mire kisakkoztam milyen beállítások felelnek meg nekem. Összességében a képminőség jó, sőt inkább nagyon jó, csak ki kellett kapcsolni szinte mindent ami szerintük javít a képen. Továbbá minek 4k ha nem jön semmi úgy. A 4k-s tvn rosszabb az 1080p mint egy fullHdson, nem sokkal de látni hogy nem natív. Szóval akinek van egy jó FHD-s tvje nincs értelme cserélni, szerintem. A mediaplayer részét nem próbáltam, de a képernyő tükrözés androiddal megy . Apropó a képernyő nem teljesen tükör, de azért valamennyire tükrözödik. Összességében szerintem ez egy jó tv nem bántam meg.
-
matex
aktív tag
válasz
univerzita #126494 üzenetére
Valóban nem lehet. Pont egy olyan film volt, amin a másik hangsáv DTS volt, és bár mutatta, választani nem lehetett.
-
matex
aktív tag
Q6FN-en hogyan lehet a saját médialejátszóján hangsávot választani? Mert a feliraton kívül mást nem tudok állítani.
-
saiyajin
senior tag
Sziasztok!
Hasonló hibával találkoztatok már?[kép] Sajnos tegnap óta ilyen.
-
Bodz
nagyúr
Az említett U55X9006. Sajnos Európában (tudtommal) mindenhol Android van a Roku helyett a TCL tévéken. Amúgy lehet csak a gyártó lőtte alul a vasat alá, ezt nem tudom. Haveromnál Philips 55PUS7303 droidos, aztán ott is vannak gondok. Néha belassul, mert csak (ki-bekapcs meggyógyítja), pár másodperce lefagy. Az Ambilight viszont hatalmas királyság.
Nyilván más tv-ken lehet remekül működik, szóval nem úgy általában fikázom, nincs annyi tapasztalatom vele. -
Bodz
nagyúr
válasz
PuMbA #126484 üzenetére
Köszi!
Vettem nemrég egy UE50NU7402-t a kipurcant TCL U55X9006 helyett. Mit ne mondjak a Tizen a dadogós, lassú, megbízhatatlan Android TV után egy igazi rakéta. Képminőségben visszalépés a Samu nyilván (bár nem akkora, mint gondolná az ember), de legalább jobban elfér. -
Bodz
nagyúr
NU7400 és 7402 között mi a különbség?
-
Tomi8822
tag
Üdv, euronics 3 év kiterjesztett garancia megéri, vagy lehúzás?
-
Tomi8822
tag
Üdv, Samsung 49nu7102 nem találom display specifications - on, tudja valaki milyen panel van benne, va és edge led?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blod001 #126478 üzenetére
Azért, ha felhívod a Samsung-ot kérdezz rá, hogy ez még működik-e háznál, mert ha igen, akkor kell nekik csatolni ezt a képet, meg a tv pontos típusát és a samsungosszerelő azzal panellal jön...De én úgy tudom, hogy ez már megszűnt és csak prémium tévékre volt, tehát szervizben lesz javítva. Tudom szar, hogy ez van, de annak örülj, hogy ez garancia időben történt. Az után egy ilyen hiba, lényegében a tv csak alkatrésznek lesz jó...
Egy panel csere a legdrágább javítás.
-----------
szerk:Jah, de most olvasom, hogy emag-on vetted, akkor viszont azt ők intézik és futárt fognak küldeni a tévéért.
Tehát az emag-ot kell keresned emiatt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Fr3eWar #126472 üzenetére
Nekem a guglin (is) megvannak véve ezek a filmek, egyik nap elindítom. Minden csillag kék, meg hiányzott is belőle, ezáltal hasonló hatást mutatott a tv. De megvan korongon is és ott egyáltalán nincs ilyen. Szóval eltudom képzelni, hogy valami hasonló fos tartalommal sikerült ezt képet lőni.
Egyébként is, ha valakiknek nem számít a néha nagyon sok is balfaszsága meg beállítási dolgai, az az RTINGS, nekem még soha egy beállítása nem volt jó, ami nekem tetszett volna, pedig jó pár tévén próbáltam...---------
Hozzáteszem, hogy a franc vette volna meg, de egyszer elárazták a Play-en és 59.99 euró helyett forint volt ott.
Rányomtam, mondom biztos kapom az infót az elírásról, de kaptam az sms-t, hogy 60 forintot levett a Telenor.
Ha jól emlékszem, vagy fél napig így volt kint. -
Fr3eWar
őstag
válasz
PuMbA #126453 üzenetére
Rettentesen ágálsz a Q9 ellen, pedig lefogadom nincs real life tetszted.
Én megnéztem direkt az adott jelenetet.
Nem tudom az RTINGS-es amcsiknak milyen amcsi spéci verzió jutott, milyen FW-vel. De nálam pontosan minden részlet megvan. És semmi nem veszett el.
Mondom ezt úgy hogy itt lóg a 65-ös a falon.
Szóval légből kapott infóval szemben itt a kép amit két napja készítettem, saját TV-n. Direkt EP2 ahogy azon az RTINGs-en is.Rendes fényképezőm nincs, csak iphone-om, amin nincs éjszakai mód, nincs iso állítás stb. Szóval olyan a kép amilyen. Ami kék "foltok" látszanak a képen, abból élőben semmi nem látszik. Ha valaki szeretné élőben megnézni, Kecskeméten tudunk rá lehetőséget keríteni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
univerzita #126470 üzenetére
Pl, nem olyan rég sikerült begyűjteni ANGRY BIRDS UHD korongon. Valami csodálatos, ahogy az egy QLED-en kinéz, ráadásul még én is jó párszor röhögtem a poénokon.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
univerzita #126468 üzenetére
Igen, sokat szoktuk használni, mert nagyon jól mutat. Én nem vettem észre, hogy ettől jóval több lenne az áramszámlám.
A Q6FAM típusban nincs (még) ambient, Q6FN már igen. De ott meg már DTS nincs...
Mivel a kislányaim az előbbire (ambient) nem dobtak azóta sem hátast, de a frankó 4K HDR mesékre jó hangokkal annál inkább, ezért összeraktam nekik egy frankó is házimozit. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
univerzita #126466 üzenetére
Nincs rajta ilyen lehetőség egyáltalán. A tv meg addig állt lábakon, amíg elkészült külön hozzá a fal, hogy az ambient is jól mutasson.
A fal (tv) mögé lehet menni, ott egy szerelőpanel és bármit tudok ki be dugni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
viera #126464 üzenetére
Ezek a talpak nyilván jól/jobban néznek ki, nem egy tévém álltak hasonló lábakon. Sima portörléskor is szépen betudtak lengeni. Főleg 55, vagy felett...
A tyúklábnál megmozdítani nem lehetett a tv-t, amíg azon álltak. Persze, ez nem azt jelenti, hogy le is zúgna onnét, de nagyobb az esély rá, ha használati kézikönyv külön ajánlja a hátul madzagos falhoz rögzítést még. -
Tomi8822
tag
Üdv, van valakinek tapasztalata az alábbi tv - vel?
Xbox lenne rajta főként, lcd banding mennyire van jelen? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182 #126457 üzenetére
Q6 és Q7 között? Azt. Ha a képminőség szinte nem is látszik, akkor inkább DTS, mint a hülye színtér érvelésed. Jah és nem az akkori 50 ezres pénz különbség volt az ok, ez gondolom lejött....
Lapozzunk.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182 #126454 üzenetére
Gondoltam, hogy jössz az elmélettel,
kár, hogy a valóságban ez lófaxt nem látszik, mert akkor azt vettem volna, többet nem írom le.
-
Partizan182
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #126452 üzenetére
Mondjuk inkább úgy hogy a Q6 egy átcímkézett NU8000, a Q7nek már van rendes színtere meg anti-reflective bevonata, az sokat dob rajta.
Q8ból EUban 2 verzió létezik: Q8FN (ez egy átcsomagolt edge led Q7, Usában nem is merték így kihozni) és Q8DN (ez kb 40 zónás FALD verzió, Usában csak ez volt alapból, de a nagy felháborodásra való tekintettel végül EU-ba is behozták, kb a Sony XE900 szintjét tudja).
Eddig középkategória teteje volt mind, felső kategóriában Q9, 480 dimming zóna, a minél mélyebb feketék és blooming csökkentése miatt kicsit túl agresszív dimming algoritmussal. Kontent 90%-ban nyilván helyen hagyja a kistesóit.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
viera #126451 üzenetére
Q6, ami kb egyenlő szinte képminőségre a Q7-tel és Q8 között már elég nagy! Q8 és Q9 között nem tudom van-e, de ha lehet, akkor hanyapöcsnyi...Én azért vettem Q8-cat, mert ebben szerencsére nincs connect box, én utálom és felesleges elromolható valaminek tartom. De ez saját vélemény...
Egyébként Q8-nál kétféle talp is létezik...
-
viera
őstag
Sziasztok!
Valószínüleg lecserélem a Plazma TV-m és elgondolkodtam a Samsung QLED-en is.Eddig csak OLED-et szerettem volna de sok PS4 is megy és félek be fog égni.Először a 65Q7FN-t néztem ki de olvastam,hogy csak a Q9-ben van helyi megvilágítás.Plazma után lehet,hogy zavarna ha az él LED-ek miatt bevilágítás van.De ebben az árban Q9-ből csak az 55 inch-es változat fér bele.Q8-at nem is néztem mert annyira nem tetszik.
Szerintetek mekkora különbség van Q7-Q9 között? -
Batib
őstag
válasz
tomi0622 #126446 üzenetére
Arra gondoltam, hogy van-e a környezetedben olyan szervizes akinek van un. factory távszabályzója és át tudja állítani a a local set opciót. Ha az info - menü - mute - power kombival léptek be a szervízmenübe akkor ezaz opció nem érhető el.
A másik amit írtam, nálam így néz ki: menü - rendszer - (első)beállítások) Pin: 0000
Ekkor ujra telepíted a tv-t és ha lehet akkor a felhasználás helyének Mo.-t megadni. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
Van immáron 8 hónapja egy ilyen TV-m: Samsung UE55MU6102KXXH 4K UHD Smart LED televízió.
minden frankó, minden szép. volt kb egy héttel ezelőttig, amikor is a hálózati kapcsolat megszűnt. Korábban simán kapcsolódott a routerhez vezeték nélkül, de újabban egy power line-ról direkbe hlózatba kötöttem, hogy stabil legyen a kapcsolat. Azonban egyszer csak megszűnt a kapcsolat. Mindent próbáltam már, új kábel, új router, másik power line stb stb, de nincs kapcsolat. Sem vezetékesen, sem vezeték nélkül nem jön lére a kapcsolat.
Ez lehet TV hiba? Hívjam a szervízt? Vagy vmi beállítás? tanácstalan vagyok...
-
tomi0622
újonc
válasz
Batib #126407 üzenetére
Egy barátomnak ugyan ilyen tvje van amit te irsz állitolag annyi a különbség a 7090 és a 7000 közt hogy ez német piacra szántákés igen valoszinű ezért nem látom az HBOGOt sem.Factory reset igen ezt akartam volma kérdezni hogy hogyan tudom elöcsalni mert van egy elözö samsung tv-s távirűnyitom de ezzel nem jon össze a az info,menü mute kikapcs kombinácio.?szervizeseknél mármint??
-
mpo
veterán
-
törölt tag
Hali . Az lenne a kérdésem, hogy karcok ellen van valami bevált módszer?A kislányom valamivel sikeresen belevert a képernyő bal alsó sarkába egy 15 cm-es , elég mély karcot. Szerencsére nem tört be a képernyő és működés közben nem látszik, csak ha odalról nézem és közben ráesik a fény. Elég mély, a körmöm beleakad. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ez van?
-
PuMbA
titán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
direwolf
őstag
válasz
ΞΔGLΞ #126428 üzenetére
Az, hogy egy-egy alkalmazás hogy méri be, és milyen paraméterek alapján állítja a saját belső dolgait, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hw paraméterei nem megfelelőek. A tapasztalataidat az adott szoftverre vonatkoztasd, ne a teljes rendszerre. A 100Mbps LAN valós átviteli képessége ideális körülmények között ~90Mbps az overheadek miatt. Ez kb. 11Mbyte/sec. Ha feltételezünk egy 256Mbytos buffert (ennyi csak van, ez manapság minimum) akkor fullra kihasznált sávszél esetén (90Mbps-el kódolt stream!!!) 23 sec forban van a lejátszás. Ha ennyi idő alatt nem tud hibajavítani, akkor ki kell rúgni a programozót a pi..ába...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
darkmann #126429 üzenetére
Találkoztam már olyan esettel, illetve távval, ami egy lenyomáskor küldött két jelet, tehát, pl a mute egy nyomásra 2X, de ezt te nem érzékeled, viszont a tv igen, és ha esetleg itt is ilyen van, akkor azzal a távval sosem fogsz tudni belépni. Meg kellene próbálni egy másikkal, mert szerintem a táv lesz a ludas, még akkor is, ha egyébként normálisan kapcsol mindent.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Volt rá nálam példa nem is egyszer Netflix-nél, hogy nem volt elég, de aztán csak magához tért, tehát, vagy leváltott UHD-ről FHD-ra és/vagy a Dolby Digital Plus-ból lett sima sztereó. Olyan határeset inkább már, viszont, azonnali 4K HDR indulást DDP hanggal, csak 5ghz-el tudtam elérni, ami 250-300mb/s között mozog, de ezt már letárgyaltuk párszor...
A gagyi és már rég elavultnak tekinthető százas LAN sincs 100, inkább átlag 75-80. -
darkmann
őstag
Nem tudom az UE55NU7023-as TV-n előcsalni a szervízmenüt, sem az rtings.com-on látott 182+bekapcs, sem az Info+Menü+Mute+bekapcs kombinációval.
Mit csinálhatok rosszul? -
Tomi8822
tag
Én is a q6 felé hajlok, nu8002 55 col kerül annyiba mint q6 49 col
-
Tomi8822
tag
Üdv, Samsung nu8002 vagy q6 lenne jobb, ami fontos hogy minél kisebb mértékben legyen jelen dirty screen, illetve vertical banding.
-
2pac0330
csendes tag
Sziasztok,
55"-os TV-ben gondolkozom, a keretem br 200e.
Ti mit ajánlanátok ezért az összegért?
Eddig Samsungom volt, nem volt vele probléma, jelenleg ki is néztem ezt a modellt (Samsung UE55NU7402), de szembe jött ez is (Samsung UE55NU7102) ami látszólag ugyan az a modellcsalád és kb ugyan azt tudja ránézésre, de mégis 50e-el olcsóbb..
Mit gondoltok, van akkor különbség a kettő között ami megér 50e-et?köszi
-
mpo
veterán
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Van egy nu8002-es tv-m.
UHD filmet néztem rajta ami a Serviio val küldtem át wifin keresztül az asztali PC-ről.
Olyan gondom van vele, hogy kb. 20perc után elkezdett szaggatni a film. Ez mitől lehet?
A tv wifi moduljának bírnia kell ugye?
Szóval az én routerem lehet lassú?
Asus rt-n18u routerem van. Ez csak 2.4ghz tud.
5ghz es router kell az uhd filmekhez? -
hali13
tag
Most láttam hogy az én 55NU7022 tévémen még az 1002 szériaszámú szoftver van, a Samsung oldalán meg már 1582 szériaszámú. A tévém természetesen nem találja a frissitést.
A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán érdemes manuálisan lefrissiteni, valaki már kipróbálta mit változtat ez a frissités? Nem örülnék ha például ugrana vele a Youtube.
Köszönöm
-
Batib
őstag
válasz
tomi0622 #126403 üzenetére
Esetleg próbáld ujra telepíteni a tv-t, s ha van mod rá akkor az üzemelés helyének Mo.-t add meg!
Ha nem lehet akkor a tv lokalizációját kellene EU-ra állítani. Jelenleg valszeg németen van. A baj az, hogy ez a kiterjesztett szervízmenüben érhető csak el. Ehhez viszont un. factory távszabályzó kell. Probálj estleg szervízeseknél érdeklődni!
Ha ez nem segít akkor passz. -
Celtis
veterán
válasz
tomi0622 #126403 üzenetére
Igen, távirányító gombnyomás parancsokat tudsz küldeni a PC-dről. Ezzel sokra nem mész.
Nem tudom miben különbözik ez a TV a KS7000-től, de a KS7000-ben van magyar támogatás és HBO GO. Próbáltad visszaállítani a gyári beállításokat és újra futtatni a beállítás varázslót? -
tomi0622
újonc
Üdv!
Pár évnek ezelött németben vettem egy Samsung KS 7090 (UXZG) és lenne pár dolog ami idegesít.
Elsönek hogy pl bekapcsolásnál a filmajánlatok menünél és a TVPLUS menu teljesen német a store is..
Idegesit hogy nem tudok rávarázsolni HBOGO-t..és egyéb értelmes alkalmazást..
Egy kicsit olvasgattam és találtam egy oldalt allitolag lehet kicsit okositani a tv-t persze saját felelösségre...
Nem vagyok túl jó angolbol de ugy vettem ki hogy ezzel a modszerrel root nélkül lehet kezdeni vele valamit...
[link]
Mindenféle tippet tanácsot magyarázatot elfogadnék hogy kicsit többet hozzak ki a tvböl...Köszönöm elöre is! -
todie
tag
udv!
erdeklodni szeretnek, hogy ATI kartya eseten windows10 alatt hogy lehet beallitani azt, hogy a tv-n teljes kepernyot kitolto legyen a jel. win7- es minden korabbi windows alatt overscan volt a megoldas catalyst-bol, de win10 alatt nem talaltam ilyen opciot.
elore is koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest