Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #51970304 #127686 üzenetére
Abban a tévében egy gyenge processzor van és pontosan azért van kikapcsolva, mert a 7402 7442 típusokba erősebb a cpu, amiknek nyilván nem kottyan meg, hogy kezelje a BT cuccokat. Amikor használod a bt-t, konkrétan az ott 100%-on pörög(het), szerinted mi a lesz vége megfelelő hűtés nélkül. A hülye BT-nak sajnos kell a cpu erőforrás.
De felőlem, végül is a Ti tévétek, de egy alaplapi megsülést a samsung nem hinném, hogy nem vesz észre. Persze ez állandó BT kapcsolat mellett jöhet inkább létre.
Értem én, hogy mit mondasz, de nem csak a BT gyárilag kikapcsolt állapota miatt olcsóbb ez a típus.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz petfoto #127695 üzenetére
Köszönöm a választ, közben rendeltem egyet.
Amit jelenleg rá szeretnék kötni, azok az alábbiak:
- Samsung UE65MU8002TXXH 65" 4K Sík Smart UHD TV,
- Xbox One S,
- ZTE ZXHN F668 ONT,
- (még nem létező álló aktív hangfal pár).Próbáltam számolni, hogy mi lenne az, ami az összfogyasztás alapján jó lenne és erre esett a választásom:
nJoy Isis 1000L, 600W Szünetmentes tápegység (PWUP-LI100IS-AZ01B)
Bízom benne, hogy jól választottam!
-
yozsi007
csendes tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem.
Vettünk egy Samsung QE55Q6FN TV-t
pendrive-on felvett tévéműsort szeretném átalakítani mkv file-ra, de sehogy nem találok rá megoldást.
Semmilyen konvertert eddig nem találtam rá.
Tudnátok esetleg segíteni?
Előre is köszönöm!üdv.: Én :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Tisztelettel érdeklődnék, hogy használ-e valaki szünetmentest a TV-hez (illetve a hozzákapcsolódó egyéb eszközökhöz)?
KissA1026
-
törölt tag
válasz ΞΔGLΞ #127681 üzenetére
Ez már elég jó TV de szerintem ár érték arányban jót választott Ha neki a méret a lényeg nem a rengeteg filléres extra. Bluetooth ot megoldottuk neki. Már van is tv-jében. És nem azért van kikapcsolva mert nem bírja a proci. Más modellbe is használják ezt a lapot és ott már Bluetooth os ként árulják persze több pénzért, vagy más régióban de ugyan ezzel a lappal és más beállításokkal.
-
Bogyi007
veterán
válasz Dexter68 #127662 üzenetére
Nemhogy Anynet + mód (HDMI-CeC) kellene neked?
Ezt tudja is a tévé csak alapesetben ez nincs bekapcsolva...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Dexter68
addikt
válasz direwolf #127683 üzenetére
Lehet, hogy csak belenyúltam a tutiba, de tényleg ez volt. Anyámék sony TV-ihez is ott volt a 2 távirányító, amikor apósom vett TV-t, ahhoz is megvolt... és ezek 10-20 éves sztorik.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
válasz ΞΔGLΞ #127681 üzenetére
Köszi, de ennyivel többért nem gondoltam tévét venni. Szerintem lehet ezzel is teljes életet élni, 99%-ban médialejátszó üzemmódban megy usb-stickről, minimális youtube-ozás megy. A méret oka pedig annyi, hogy jobban lássam a feliratokat
Csak az elv bosszantott, hogy kispórolták a jackdugót (ez sztem annyira pitiáner), mert még a plusz távirányító is pótolható.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az a baj, hogy mennyiséget választottad a minőség helyett. A BT meg nem véletlenül van kikapcsolva és nem azért, mert ez egy belépőszintű tv, csak a bt-nek kell a processzor erő, tehát, ha be is kapcsolod, máshonnan veszed el az energiát, nevezzük így. A NU7172-be pedig nem erőmű cpu van.
Emiatt lefagyhat, instabillá válhat az os. A 6500 tévédhez képest ez az új a kanyarban sincs...[ Szerkesztve ]
-
Dexter68
addikt
válasz direwolf #127672 üzenetére
Hehh... kurvarégen vettem sony crt-t ahhoz is volt kettő... aztán azt lecseréltem a kisebbik samura, ahhoz is kettő volt... gondoltam, ez ma már természetes.
kiskoromban még tévénk sem volt - öreg vagyok már mint az orrszarvú
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Fr3eWar
őstag
válasz Mikeee89 #127671 üzenetére
Tuti nem volt benne AC szabványnak megfelelő. Szakmai fórum legyünk szakik, az hogy 2,4ghz vagy 5ghz nem mondja meg a wi-fi szabványt, régen mindenhol a G ment ami max 54 mbit volt 2,4Ghz-n működik, aztán jöttek az N-ek amik nagy számban jelentek meg, ezek már több 100mbit-et tudnak (alapjáraton 300, de több csatorna mimo kominálva elmélet 750mbit is ment) ez ment 2,4 és 5 Ghz-n (ilyen chip lesz a h6400-ba) most a követketző nagy állomás az AC (2013óta van) ami több gigabit elméleti sebességű, és csak 5ghz-n kommunikál.
-
direwolf
őstag
"Az kicsit fura volt, hogy csak egy távirányító volt hozzá, ilyennel nagyon régen nem találkoztam... Még régen, amikor CRT tévéket vettem, akkor is volt mindhez kettő."
Hogy mi??? Mikor, milyen 2 távirány? egyetlen egy tv-mhez volt 2 táv, a mostani előtti (2,5 éves) LG-mhez kaptam pluszban airmouse szerű légegeret, de 1980 óta egy táv volt minden tvhez.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
mpo
veterán
válasz szaboi6512 #127669 üzenetére
Nem ismerem (nem használtam, nekem jó a kedvencek ABC-ben), de a Chansort programot keresed.
Ha érted, akkor már elavult.
-
szaboi6512
őstag
válasz szaboi6512 #127660 üzenetére
Megoldva...
A csatornalistát hogy lehet szerkeszteni?
A csatornaszámokat nem tudom módosítani..Samsung .UE32M5002AKXXHASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
parker75
tag
Sziasztok.
Van itt valakinek Samu ue55nu8002 tv-je.? -
Dexter68
addikt
Csak kibosszankodom magam (nyilván jobban utána kellett volna néznem, így jártam):
Van már egy régebbi Samsung okostévém (UE46F6500SS) és már egy jó ideje megfogadtam, hogy nem veszek ilyet többet, mert a csudálatos Samsung mindent kiirtott belőle menet közben, ami jó volt benne.
De „buta” tévét már nem nagyon lehet kapni. Felmerült az igény még egy tévé iránt, eleinte egy kisebb volt a nézelődés tárgya, aztán valahogy átcsapott abba az irányba, hogy legyen inkább az UE46... a kisebb és vegyünk egy nagyobbat.
Nincsenek extra igényeim (szerintem) - gondoltam én, kinéztünk egyet: a UE65NU7172UXXH jónak tűnt. Az kicsit fura volt, hogy csak egy távirányító volt hozzá, ilyennel nagyon régen nem találkoztam... Még régen, amikor CRT tévéket vettem, akkor is volt mindhez kettő.
A régi tévé távirányítója simán kezelte a set-top-boxot is, ez azt sem... egy órán át kerestem az stb távirányítóját, 4 éve nem is láttam.
De, hogy arra is figyelni kelljen, hogy legyen rajta jack füles-kimenet... ez nekem új. Közel 250K HUF-ba nem fér bele? Persze Bluetooth sincs, a telefonos távirányító app egy rakás f*s, lassan tölt be, ott még pöttyintgetni kell, mire hozzájutok a hangerőhöz... és elég kevés lehetőség van benne, hogy miket irányítgathatok Smart things... mi? Ja, és persze a régebbi okostévét ő nem irányítja, azt piszkáljam másik appal.
Mindenesetre elég nagy kib*szásnak érzem.
Kiderül, hogy tudok-e ezekkel együtt élni, de gondolkodom az elállási jogon...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #127652 üzenetére
Itt nem a 2 évről van szó.
Kihozza a futár, összerakod, majd látsz benne hibát, akár pixel, vagy felhő etc...
Na, akkor leszel gondban. Mert, ha neten megrendeled, valamelyik áruházban átveszed, 14 nap után még akkor is mondhatod, hogy ez nem jött be és visszaviszed. Addig meg fullosan széjjel tudod tesztelni. -
szaboi6512
őstag
Üdv!
UE32M5002AKXXH készülék, adás menüpont ki van szürkülve, azt írja nem elérhető.
Nem tudok csatornákat keresni.
Mi lehet a baj?
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Deck
titán
Felteszem itt is a kérdésem hátha valamelyiket itteni szaki tud segíteni.
Az elmúlt pár COD Black ops 4 online meccset fotelból nyomtam tv-n. Elég kényelmes volt így és a kontraszt is sokkal jobb. Van 2 otthoni monitorom mindegyik IPS, 4k (lg 27UD69) , meg fhd (asus vz249HE). Ezeknek a valós input lagja 10ms és 14ms (megnéztem) . A TV-mnek meg 16ms. Szóval ebből a szempontból teljesen m1 melyiken játszok akkor nem? Csak mert online meccsek és számít minden ilyen dolog. Szinte ugyanannyi viszont én azt látom. Vagy nem jól gondolom? (ps4)
Response timeot is írok ide gondolom az is számít:
Tv Q7FN:
80% Response Time: 4.2 ms
100% Response Time: 12.6 ms
Monitorok:
80% Response Time: 5.0 ms
100% Response Time: 16.6 ms[ Szerkesztve ]
PS5
-
p3l9uph
tag
Tudom nem mai tv mar de a Samsung UE65JS8500rol mi a velemeny?manapsag van meg ertelme venni ilyet?300korul lenne...es itthon ragaszkodnak a 3Dhez en meg a 64”hoz es a 4k-hoz.ez kb mindnek megfelelne.
Köszi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jó tévéid vannak, nincs értelme kapkodni...
Lehet, de hogy a q8-cat év vége felé nem adom el 1.2-ért az biztos, sőt szerintem a 600 ezer is irreális lesz már akkor. Viszont átgondolva az éjszakát arra jutottam, hogy a q8 megy csába, a sony-t nem veszem meg, mert akármennyire toplistás tv, 2017-es modell.
A nyaralómból elhozom holnap az ott "rohadó" 65-ös oled-et és azzal "kivárok" nyár végéig, maximum őszig és akkor veszek majd tévét. De akkor a legjobbat, ami a piacon van/lesz, de nem 8K, mert az tényleg nem érdekel, hacsak nem azért, mert más választásom nem lesz. A gond az, hogy nekem a 65 az kicsi, ráadásul az ambient-nek készült falat is be kell majd vakolni és lefesteni.
Egyelőre ez az egész LCD technológia olyan, hogy a szart próbálják meg mindig egy kicsit jobbá masszírozni, ami úgy sem lesz jobb. Egyszerűen a Q8 és a Q9-cel vége, hiába masszírozzák tovább ez már nem lesz jobb, ezek a tévék is ha jól belegondolok, talán a felét sem érik, mint amennyiért árulja ez a köcsög banda.
Röhej, ahogy a gyártó pofozgatni próbálja MÉG MINDIG a már sok éve elavult technológiát.A belépőszintű szarjaikért, meg konkrétan nekik kellene fizetni, mert azokat tévének nevezni 2019-ben már elég nonszensz. Bevilágítás, felhősödés, akadozás etc... ezeknél minden belefér már az adott technológiába? Mibe? Ez technológia?
Ettől függetlenül az A1 sony-t egyik este majd letesztelem, ha megbeszélem a sógorral az új időpontot.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #127644 üzenetére
Ha gondod lesz a tévével, egy hangyapöcsnyit macerásabb lesz intézni mindent.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #127643 üzenetére
Nekem már megvan a vevőm rá, feltéve ha belevágok a sony projektbe és az enyém 82-es.
Sajnos nem tudtam elmenni ma este próbálni, mert az egyik kislányom belázasodott.
Ettől függetlenül nagyon döntésképtelen vagyok most, ami nem jó jel. Nyilván nem tudom mit várok tőle sötétben, hiszen tudom, hogy itt a fekete az korom, fakulás, mint olyan nem is létezik.Mittomén mi lesz, majd jövő hétig alszok rá párat.
-
Tomi8822
tag
Telekom elviszi a tvt, és vissza kapom a pénzt akkor vagy nu8002, nu8052 lesz. Bár úgy látom most a 55q6fn kerül annyiba amennyiért én a 49q6fn vettem 6 napja 😁
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #127633 üzenetére
Az, kb ugyanannyi. 670-680 ezer.
De innen fogsz tévét venni? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #127624 üzenetére
Szóval, 2.43 millió lenne, de felőlem 10 éves is lehet, mert konkrétan hanyatt dobtam magam a képminőségtől! Most este megyek vissza, aztán zárás után szépen leoltják nekem a villanyokat és megnézem, hogy adja elő magát.
A lényeg az, hogy év végére ne 1 millió legyen az ára. Mert, ha igen, akkor nem veszem/venném meg. De ezt ki tudja biztosan? Senki...sajnos.
Ha valamiért még nincs itt a nappaliban, akkor pontosan ezért.
Tehát, ennyiért tudnám elhozni most ezt a tévét. Vagy megvárom az A9 típust, addig meg átlátom majd az egészet. Vagy letojok mindent és egyelőre marad a Q8 és megvárom mi lesz az egész MICRO LED-ből az év végéig.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #127634 üzenetére
Ok, ha 750 ezerért tudsz, akkor rögtön hármat veszek. Egy 77 coll OLED-ről van szó. 3-4 millió között fut az ára csak úgy mondom...
----------------
ja bocs elnéztem, nem láttam ott a 750 ezer előtt a kettest.
pontosan 2.43 millióért tudnám elhozni, persze a Q8 akkor menne innen 1,2 millióért azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
válasz belashx #85509 üzenetére
Sziaszok. Anno egy fórumtárs kérdezte, hogy milyen wifi van a H6400-as tévékben. 802.11 n, ac? A fórumban azt láttam, hogy n-es wifin kétsávost is tud fogni (2,4/5 GHz).
Nem tudom kapott-e választ, pár oldalt átgörgetve a fórumon, nem látom.
Felteszem ismét a kérdést, képes ac-s wifit fogni a tévé? Nekem UE40H6400-asom van, jelenleg egy n-es wifit tudó ASUS router társaságában, de tervben van egy AC-s wifis router és ezért érdekelne.
Előre is kösz a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi8822
tag
Üdv, 55nu7402 milyen minőség, hasonló panel van benne mint a 7102-ben? Jobban össze van rakva, volt egy UE49NU7102 annak kritikán aluli volt a minősége.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Soha nagyobb Szenvedést !!
A dolby vision-hoz olyan tv is kell !!
El kell felejteni ezeket ,csak olyan filmeket "vásároljunk" ( gondolom nem volt olcsó a "Venom" kék korongja ) amiket le is tudunk játszani.
ui: a Himédia mindennel megbírkózik !
Legfeljebb alul marad !!![ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz hjtz4t3wrseg #127630 üzenetére
Az ami nála akadt és szenvedést okozott, az egy .mp4 kiterjesztésű 4k hdr film volt. Kívàncsi lennék, hogy a himedia megbírkózik e vele, mert pl. a pc sem kódolta hardveresen. Ez a Venom 4k dolby vision verzió volt.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz PuMbA #127559 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz!
nálam "win 7 ultimet" van Serviio-val, egy KU65 6172 TV-vel és a gépen (másik szoba) lévő 4K -s filmeket is akadozás mentesen lejátsza. De én ha házimozi-t szeretnék nézni akkor a médilejátszót alkalmazom(Himedia)Tökéletes kép, akár DolbyAtmos 7.1 hang
Nem értem a sok nyűglődést, Q7-Q8 -as tv van de egy 50 ezres lejátszó már fáj ?
Remélem nem bántottam meg senkit. -
PuMbA
titán
válasz direwolf #127626 üzenetére
Az UHD Dimming szoftveres cucc, módosíthatja a fényerőt, kontrasztot meg hasonlókat a képen. Szerintem csak Dinamikus kontraszt vagy valami hasonló beállítással aktiválódik.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Partizan182 #127600 üzenetére
100%, hogy az enyém (55nu7402) ilyent nem művel. Észrevenném. És hogy kontextusba helyezzük, az uhd dimmingnek egészen biztosan nincs köze ehhez (sem)
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #127623 üzenetére
Ebben az extra nagy méretben viszont simán lehet áresés, a 77-esek ára évről évre zuhant eddig. Én megvárnám míg az LGk árait bejelentik (ők szoktak kezdeni), az jó barométer. A1 sok szempontból régi konstukció (2017-es modell) azt mindenképp tartsd szem előtt.
Bocs az offért.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Partizan182 #127622 üzenetére
Ezen még átrágom magam, a következő héten meg eldöntöm. Egyébként a Sony A1 77 típusról lenne szó, ami földhöz vágott, jó két órán csesztettem az üzletben. Hát wow...
[ Szerkesztve ]
-
Partizan182
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #127616 üzenetére
Nem sok. Csodálkoznék ha MicroLedből idén lenne konzumer termék, amit mutattak (a 75-ös) csak egy prototípus. Semmi sem utal arra hogy bármi változna érdemben idén árazás terén, a gyártók nem hülyék hogy a saját marzsukat lemorzsolják.
Viszont azzal számolhatsz hogy ha csúcs elektronikát veszel, az fél év múlva felét fogja érni, ez egy ilyen bringa.
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mitől van az, hogy akárhányszor bekapcsolom a tévét (q6f), rögtön bekapcsol vele az xbox is? Melyik beállítás okozza ezt? Csákmert ezt nem szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt is megkérdezem, hogy van-e valóságalapja annak, hogy a samsung MICRO LED fejlesztésével, az idén beesnek az OLED árak, illetve még az elit kategóriába tartozó LCD-ék is kb a béka segge alatt lesznek árban?
Több külföldi oldalt olvasva leltem ezekre a találgatós infókra, de van-e mögötte igazság szerintetek?------------
mod:
Amúgy azért kérdezem, mert képbe jött egy oled tévé, amit jó árban (szubjektív) megtudnék most venni.
Viszont még a jó ár ellenére sem akarok belevágni valami olyasmibe, ami talán őszre a felét sem éri.[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz #20221952 #127609 üzenetére
"DVB-C-n a dual tuneres vételt ha csak a hosszabb f-csatlakozó aljzatba kötöm be"
Ezt most nem értem. Az F-csatikba csak a műholdas mehet, a hagymányosba pedig a DVB-C és DVB-T.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
baphomet
senior tag
válasz PuMbA #127596 üzenetére
Igen, nagyjából pofon a szarnak.
Valami olyasmire tippelek, hogy az uhd dimming az-az algoritmus ami "elképesztően sok" ponton elemzi a képet, hogy aztán ennek alapján kapcsolja ki/be annak az alig egytucatnyi (ráadásul csak függőleges oszlop edge lit esetén) dimming zóna valamelyikét. A supreme változat meg még ettől a hihetetlenül soktól is több zónában elemez.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Batib #127608 üzenetére
A DIGI DVB-C-hez nem kell kártya leszámítva egy-két fizetős csatornát.
Jó, hogy írtad, hogy a kártya alapesetben csak egy vételi helyről oldja fel a kódolást, mert erről el is felejtkeztem.
Vajon a tv ennek ellenére tudja-e a DVB-C-n a dual tuneres vételt ha csak a hosszabb f-csatlakozó aljzatba kötöm be, vagy a dual tuneres vétel csak a DVB-T és DVB-C esetén működik az antenna aljzattal?
-
Batib
őstag
válasz #20221952 #127606 üzenetére
Rendben A Digi kábelhez nem kell kártya ugye?
A UPCDirectnél egy gondod lesz, alapesetben egyszerre csak az egyik fejről oldja fel a kódolást, a másik kódolt lesz. (kivétel ha azonos TP-n vagy)
Elméletileg létezik olyan CA modul is ami tudja a multi módot is, de erről nem tudok sokkal többet.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
válasz junior19 #127604 üzenetére
Igen, közben azt megtudtam, hogy a Telekom SAT nem működik saját eszközzel, csak szolgáltatóival, így arról lemondtam, maradt a UPC Direct.
Nem akarok több szolgáltatói DVB-C-t használni, marad a DIGI, mint DVB-C szolgáltató.
Előbbi hozzászólásomban leírtam, hogy hogyan fogom használni, bízom benne, hogy a TV is akarja majd így (ha meg nem, akkor nem, de legalább megpróbáltam).
-
törölt tag
válasz Batib #127603 üzenetére
Nem, az antenna bemeneten maradna a DIGI által szolgáltatott digitális kábel tv szolgáltatás, ahogy most is van.
A műholdas bemenet két csatlakozóját akarom felhasználni egy twin fejjel UPC Direct vételéhez, ahogy Te is írod a hozzászólásod végén és az eszközfüggetlen UPC kártyával oldanám fel a kódolást.Most már csak az a kérdés, hogy a TV is akarja-e így...
-
Gabocia
újonc
Sziasztok. Vettünk Magyarországon egy Samsung 55" UE55NU7023 4K UHD Smart Led tv-t. Bécsben szeretnénk használni. Vettünk hozzá egy új Xoro beltéri egységet és hdmi kábelt. Összekötöttük és semmi. Leelenőriztünk mindent. Jó a kábel jó a beltéri egység is. (régi tv-n azonal működik) Ha újraindítom a beltérit azonnal felvillan a Xoro logó, kb 10 másodpercig keres majd kiírja, hogy nincs jel. Ha visszaálítom a gyári beállításokat és úgy csatlakoztatom a hdmi eszközt csatlakozik is kb 10 másodpercig majd mire végére érek a beállításoknak megint nincs jel. Elfogyott minden ötletünk. Ha valakinek lenne ötlete kérem segítsen. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
válasz #20221952 #127577 üzenetére
Ez így szerintem igen, de ahogyan te szeretnéd használni, úgy szerintem biztosan nem.
Az egyik, hogy a Telekom Sat csak saját beltérivel működik, így hiába keresteted le a csatornákat, nem fogod tudni nézni. Persze ha az ukrán szabadon vehető csatornák a lényegesek, azokat nézheted.
A két szolgáltató DVB-C rendszerét nem tudod közösíteni.
Felváltva lehet dugdosni a kábeleket, de kérdés így is, ami azonos paraméterekkel ad mindkét szolgáltató, az hogyan fog működni.
Elegánsabb és jobb megoldás egy DVB-C vevő vásárlása, azzal a digit venni, ott úgyis a nagy része a csatornáknak kódolatlan. Egy hdmi bemenetre csatlakoztatni, s ha azt szeretnéd nézni, azt a bemenetet választod.
A upc kábel a tévébe, a upc mediacard a tévébe, a tévét behangolod, s nézheted a upc csatornáit.codec project
-
Batib
őstag
válasz #20221952 #127602 üzenetére
Figyeltem ezt a szálat. Pár dolgot hozzáfűznék. Le tudod keresni a DVB-T és a DVB-T jelét is. Nálam nem lehetett egy csatlistába tenni a két forrás adásait. Váltani kellett a bemeneten a channel listben.
Írod, hogy neked két DVB-C csatlakozás kell, ezt nem értem, hogy minek. A műholdasnál azrt kell két csatlakozó mert azon feszültség is megy a fejhez és két fejet is tusz csatlakoztatni. (pl egyiket nézed a másikat felveszed) Emellett ebben a tv-ben van még két DVB-C és két DVB-T tuner amelyek egy csatlakozón kapják a jelet.
Tehát én így csinálnám: A kábeltévé kábelét be a hgyományos csatiba.
A parabolánál két fejes rendszer csinálnék, s egyiket az egyikbe másikat a másikba.
Mostmár csak a jogosültság (kártya) kérdése marad, de az egy külön történet.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
törölt tag
válasz Celtis #127597 üzenetére
Pontosan ez a kérdésem, hogy le tudja-e mindhárom bemenetet keresni és képes-e a bemenetek között váltani, akár úgy, hogy a Kedvencekbe csak felveszem az engem érdeklő csatornákat bemenettől függetlenül.
Egyébként az antenna bemeneten a DIGI Kável tv maradna, míg a műholdas bemeneteken a UPC Direct lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest