Hirdetés
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batib
őstag
Ez most találóskérdés? Ha megfejtjük átmehetünk a hídon vagy valami illyesmi?
Egyébként: tv hiba topikAz optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Deck
titán
Azt hittem kosz van a tvn de egy csíkba megy lefelé, azt hittem karc de olyan mintha benne lenne. Mi lehet ez?
PS5
-
_Horka_
aktív tag
Jó estét!
Egy kis segítséget kérnék. Tudtok erről a típusról valamit - a szokásos marketing bullshit-en kívül persze - Samsung 50NU7022 ?
Érdekelne a panel típusa, vertikális frekvencia...ilyesmi. PC-hez lenne másodlagos kijelző (film, néha játék).
Előre is köszönöm a segítséget.STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
Ed McLeves
tag
Sziasztok! Az NU-s Samuknak milyen programmal lehet szerkeszteni a csatornalistáját? Jók hozzájuk a régebbi, .scm kiterjesztésű fájlokat készítő progik? Köszi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125085 üzenetére
Jah én is sajnos ráhagyatkoztam most... :/ Akkor viszont az a sony lesz a te tévéd.
Minden adott... -
AlfaBit
csendes tag
Van itt estleg valakinek 49"NU7102-je?
Vásárlás előtt fontos lenne tudnom hogy hány centi van a talpa és a széle között. Letudná nekem valaki mérni?'I have chosen this way: not to join a trend & not to follow a crowd - because it's right for me!" Xbox One S & Ps4 Pro
-
-
junior19
senior tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125069 üzenetére
Most akkor mi a következő, ha ebben sincs DTS?
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Apósomék cserélik a tv-t. Az állvány 78 cm széles. Látom, hogy a NU szériában a tv két szélén van a lába.
Le tudnátok mérni, hogy 40"-os és a 43"-os méretben milyen messze van egymástól a két láb? (az 50"-os gondolom alapból esélytelen)Köszi!
*** Be prepared! ***
-
AlfaBit
csendes tag
Sziasztok!
Samsung 49NU7102 VA paneles? Vagy kifoghatok IPS-t is?
(43NU7102-ről tudom hogy VA panelesek)
Előre is köszönöm a válaszokat!'I have chosen this way: not to join a trend & not to follow a crowd - because it's right for me!" Xbox One S & Ps4 Pro
-
sandró60
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125069 üzenetére
És ezen még "jack" is ott lesz.
-
wulfi
tag
Sziasztok!
Samsung 55 NU7652 vagy a Samsung 49 Q6FN szerintetek a jobb választás? Ha jól tudom mind a kettő VA-paneles és 60Hz a képfrissítés is, a Q6FN megéri a plusz költséget?
Kevés játékra, leginkább film és tv-nézésre lenne használva.
Előre is köszi a segítségeket!
-
manager2220
tag
válasz PuMbA #125057 üzenetére
köszi, lehet lett is egy befutó: 55xf9005 arukereso
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz memphis88 #125065 üzenetére
Erősítő nem játszik le USB-ről filmet, képet, csak hangot általában manapság már egy átlagos is tudja ezeket:
MP3, WAV, AAC, WMA, FLAC, AIFF, Apple Lossless, DSD, 192 kHz/24-Bit Audio playback: WAV, FLAC, AIFFSzóval, kikerülni nem tudod, csak médialejátszóval. Ki van ez találva...
-
memphis88
csendes tag
Üdv. A 100.000 Ft feletti új erősítök úgy olvastam lejátsszák a DTS, Atmos... formátumokat. És ha igen akkor az erősítőre kell rákötni a külső merevlemezt és az küldi a képet a tv-nek?? Milyen járható út van még külső mediabox nélkül?? Illetve egy ilyen mediabox-Tv kombináció elegendő, hogy különleges mozi formátumokat megszólaltasson vagy átkonvertálja?? Köszönöm!!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz KubanitoS #125060 üzenetére
Sorry...
Én ezt estére, sötétszoba, sötét jelenet etc...értettem és minimum 55 coll, vagy feletti átmérőre.
Amit írtam, pedig nem túlzás, ha nem lenne ez, akkor nem vettem volna samsung-ot, mert a betekintési szögre nyilván az IPS körberöhögi a VA-t, de a fekete nálam alap. -
KubanitoS
veterán
válasz ΞΔGLΞ #125026 üzenetére
Vegyél IPS-t és este szétvered a fejed, vagy a tévéd, mert olyan hányinger lesz a látvány.
Kérlek azért ne ess túlzásokba, semmi baj nincs az IPS kijelzőkkel, felesleges rémhíreket terjeszteni. Nekem is IPS tévém van már hét éve és még egyszer sem jutott eszembe szétverni a fejem a hányinger látvány miatt.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
PuMbA
titán
válasz manager2220 #125054 üzenetére
Sony-nál vagy a Panasonic-nál lehet ilyen.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125053 üzenetére
A Netflix-en a DDP egyébként elég jól tud szólni, főleg egy 4K HDR filmmel azért megvan az "összhatás".
Persze ez téged nem vigasztal, ha legtöbb filmed DTS-ses.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125054 üzenetére
Csak tavalyi típusban, de hogy azt még lehet-e kapni valahol, arról fogalmam sincs.
Q6FAM típust kellene találnod... -
manager2220
tag
Száz szónak is egy a vége: van-e olyan 55-60as TV (bármilyen márka) ami tud DTSt és Dolbyt is. VA-s, a keret 300.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125046 üzenetére
Javítson ki valaki, ha tévedek, de szerintem a Netflix-en nincs DTS, a Dolby Digital Plus-t részesítik előnyben.
-
-
direwolf
őstag
válasz manager2220 #125046 üzenetére
És az nem kiábrándító, ahogy a tv saját médialejátszója kinéz/működik egy tvboxhoz képest? 300 ezerér...
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Deck
titán
-
manager2220
tag
válasz sandró60 #125043 üzenetére
Gondoltam szüleim megkapják karácsonyra a 48h6400et (imádom amúgy, pláne a mostani tapasztalatok után) és én meg veszek egy picit nagyobb 4k-sat. Ilyen kompromisszumokkal lehet megvárom még visszakerül a DTS meg olcsóbb lesz az OLED. Elképesztően kiábrándítónak tartom, hogy egy majd' 5 évvel ezelőtti TV kenterbe veri a mai darabokat ugyanabban az ársávban.
-
k.zozo.
tag
Az normális dolog, hogy médialejátszóról (hdmi) nem minden full hd filmet konvertál fel a tv 4K-ra? Infó gomb megnyomásakor, lejátszás közben némelyik filmnél full hd - t ír csak felbontásnak. NU8002
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz manager2220 #125041 üzenetére
Miért akarod leváltani a jó"őreg"H6400-at
Én a megjelenéstől számítva a második évben vettem.Semmi gond nem volt idáig.
Majd talán,ha az oled elfogadható árban lesz és addig kibírja a H6400 akkor lecserélem -
Deck
titán
válasz manager2220 #125041 üzenetére
Pedig vagy ez vagy plexről streameled. Esetleg egy külső médiabox vagy hogy hívják. Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
manager2220
tag
Egy közel 300ezres TVnél ezt szeretném elkerülni....2018-ban laptopot kötögetni rá. A legtöbb film amiről szó lenne már külső meghajtón van és csak pihennie kéne a TV-re kötve. Ha valami új van azt meg a torrent kliensből szoktam streamelni a TV-re. Az meg hogy Netflix-et egy okos tévénél a laptopról rákötve nézzek jó lenne ha szóba sem jönne
-
Deck
titán
válasz manager2220 #125039 üzenetére
Pc-vel összekötöd hdmi-n keresztül és nincs probléma akkor Ez nem játszik?
PS5
-
manager2220
tag
Hangnál ami nekem fontos lenne, hogy a letöltött DTS küdolású filmeknek legyen hangja, illetve a DTS kódolású stream-en jövő content-nek (Netflix, Amazon etc.).
A jövőre nézve esetleg egy soundbar lenne betervezve, de azért az 5.1-re is szeretném meghagyni a lehetőséget (+halottam, hogy a DTS mennyivel jobb mint a Dolby Digital....)
Bármi is lenne a megoldás 60nál többet külön hangra nem nagyon szeretnék költeni, pláne ha első körben csak a letöltött filmek hallgatása a cél. -
mpo
veterán
válasz manager2220 #125037 üzenetére
Ha megnézed az árgrafikont, nyáron 200-ért adták, most már nincs, ezért 300 lett, ami sok érte.
Mennyit szánsz hangra és mit szeretnél, 2.1 vagy 5.1 vagy Dolby Atmos és DTS:X is kellene?Ha érted, akkor már elavult.
-
manager2220
tag
-
Bugatti63
csendes tag
válasz snekszercsab #124978 üzenetére
Nekem QE49Q6FN van. Ugyan így voltam vele. Az országnál Észt országot kell választani és akkor lesz egy csatornaszerkesztő mód amivel gyorsan sorba tudod rendezni. Különben ezt a módszert a Samsung ajánlotta itt egy fórumtársnak. Én is onnan olvastam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125034 üzenetére
Ha számít a fakulás meg a fekete, ami OLED-nél ugye szinte nincs, mármint fakulás, akkor én arra felé kacsingatnék, nyilván fényerőben egy QLED meg sokkal jobb nappal.
Melyik MU-t?[ Szerkesztve ]
-
manager2220
tag
válasz ΞΔGLΞ #125024 üzenetére
Köszi szépen a sok részletes választ, sokat segítesz, segítetek.
Tvrol csak foci menne amúgy. Emellett Netflix meg neha letoltott filmek 720pben. Így is menjek OLEDbe?
Most már úgy vagyok h vennék MU-t csak sehol sincs ami megint csak egy vicc mert a H6400et is egy-két évvel a kiadása utan vettem[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem akarok én ezen lovagolni, ezért írtam, hogy mindenkinek más az ingerküszöbe.
Egyszerűen egy IPS a technológiája miatt adott, hogy a feketéje este szürke és legfeljebb annyit tudsz tenni, hogy mögé világítasz, ezzel át...va magad, de nálam ott kezdődik a mozizás, hogy sötét szoba.
AZ LG 38-cas monitort meg azért vettük meg társammal és mindjárt hármat, mert egyrészt a valódi ára helyett 270-ért megkaptuk/db és egyszerűen a munkához ez a legjobb melózni, de filmezésre, főleg este alkalmatlan, pedig ez is HDR 4K meg a kutyatöke, de ott van annak az elcseszett IPS-nek szürkéje. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125021 üzenetére
Ezt a kérdést most nem vágom, a lényege az lenne, hogy a tévé mögött égne egy lámpa, ugye?
Vegyél IPS-t és este szétvered a fejed, vagy a tévéd, mert olyan hányinger lesz a látvány.
És igen a mostani VA paneles szarszungokat szemből kell nézni, egy H6400 - 6500 8500 etc... tévéknél nem volt ilyen gond. Írtam is régebben, hogy egy QLED mellett tv adásnál jobb ha be sincs kapcsolva egy H6400, mert körberöhögi a mostani típusokat.
Emiatt muszáj minimum frankó minőségű FHD tartalommal etetni, amiből egész jó felkonvertálást csinál, pl egy qled, de az igazi, a valós 4k hdr, ott verhetetlen.Pl, ezt itt egy sony, ráadásul ez még VA paneles is, mégis ilyen...Az IPS még "szebb" lesz, rakhatsz te mögé, mellé akármilyen világítást fullosan gané lesz a kép.
[link][ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125023 üzenetére
Ha egyszer nem tudja mi az a DTS, mert nincs benne, akkor csak külön lejátszóval lehet megoldani, mert néma lesz. Szóval ez a megoldás...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz manager2220 #125015 üzenetére
Ha jobb tévé kell, mint a H6400 - gondolom tv adásra - , akkor 300-400 ezres kategória nem lesz elég. Tehát még egyszer, ha ezzel lesz etetve a tv főleg és a betekintési szög is fontos, akkor oled a barátod.
-
manager2220
tag
Van valami megoldás arra hogy a DTS hangot nem viszik át a 2018as Samsung TVk sem ARCon sem optikain? Meg úgy amúgy le sem játsza...
-
morgonc83
tag
Sziasztok.
Vettem egy samsung 40nu7122 tiusú készüléket.
Az egyik kérdésem az lenne hogy a fehér vakítása az normális vagy valahogy be lehet állitani hogy ne vakítson.
Probálgattam már de akkor csak még jobban vakít.
A másik problémám pedig hogy az asztali gépnek a monitorját vezeték nélkül sehogysem tudom megjeleníteni.
Mobilrol simán megy de pc-ről nem megy .
Köszönöm ha segítetek.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz manager2220 #125015 üzenetére
Akkor inkább Sony, ott is van több IPS
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
3 fajta tv-t néztem ki.
-NU8002
-Q6FN
-Q7FN
Melyik lenne a legjobb választás?
Úgytudom DTS hangot egyik sem tud.
PS4 Pro + 4k filmekre lenne használva elsősorban. -
manager2220
tag
Most voltam Euronicsban.... Még az NU8052 nek is észrevehetően elment a színe. A többit VAsat hagyjuk is. Eddig ezt a Tvt akartam megvenni de ez meg a DTS szabvány hiánya:a fele sample videómnak nem volt hangja (a H6400en itthon volt) nagyon ellökött az IPS irányába. Úgyhogy ebből lehet LG lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok, végül egy 65NU8002-es tv-t vettem, jövő héten szállítják ki! Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogyan teljesít itthon, de jelenleg még az érdekelne, hogy garancia hosszabbításra milyen lehetőség van? MM-ben vettem, így ott biztos tudok venni plusz éveket, viszont Samsung nem ad pluszba garanciát? Több márkának is van hasonló promoja, de Samsungnál nem nagyon hallottam róla...
-
-
imcsoo
aktív tag
Most kaptam választ a bolttól a karc meg a 3 pixelhibára, hogy vagy vissza adják a pénzt, vagy utalnak 5 ezret és együtt tudok élni vele, cserélni nem tudják.
Kérdés az hogy szerintetek mi legyen? 135k-ba lenne igy az 50MU6102, vagy küldjem vissza és vegyem meg innen: [link] 155-ért.
Mert nagyon tetszik amúgy maga a tv, csak engem kicsit zavar így már a dolog. Vagy esetleg nézzek más tipust, van ettől jobb most a piacon?[ Szerkesztve ]
-
uszid94
tag
Sziasztok
Tv vásárlás előtt állok bátyámnak egy régebbi samsungja van h6400 sa mennyivel tud többet vagy kevesebbet egy samsung nu7102 a felbontáson kivűl? Illetve hatalmas a különbség egy nu7102 és q6 között? Leginkább játékra és filmnézésre használnám a tv-t (xbox one s). A mostani tv knek a full hd ja ugyanolyan szép mint a régieknek? -
-
Batib
őstag
Nem. A tkom nem engedi a saját box(tv) használatát. A kártya párosítva van a boxodhoz, csak abban működik.
Válts UPC direkt-re, ott lehet ilyesmit.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest