Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz kovaccss #118698 üzenetére
Nincs abban titok, hogy decemberben vettem a mostani tévémet, előtte többek között ebben a topicban is végigolvastam olyan 30-40 oldalt (oldalanként 50 bejegyzéssel) hogy mik az ajánlott típusok és hogy kinek mi a tapasztalata. Sajnos vagy sem ha valaki új tévé vásárlására adja a fejét, akkor bizony érdemes több helyről is tájékozódni, kérdezni és kutatni. Én is rengeteg oldalon, fórumban jártam mire a Samsung UE50MU6122-es tévémet kiválasztottam (Telekomtól lett végül és így olcsóbb is lett/lesz és kamatmentesen fizethetem ki 21 hónap alatt) de előtte majdnem a sok utánjárás dacára rosszul választottam egy LG 49UJ635V képében.
De szerencsére még időben voltam és a fent írt Samsungot vettem meg.Abban a szegmensben amit keresel, azért találsz ilyen régebbieket, mivel tényleg nincsenek belőle már új fejlesztések és/vagy ennyire nem keresik őket. Ameddig meg nem fogy el addig meg persze hogy sem a gyártó sem a kereskedő nem fogja kirakni a másik szállítmányt. Ez valahol szimpla üzletpolitika.
De hogy valami konkrétumot is mondjak, vagy itt nézz körül vagy ahol még lehet ilyen tévéket találni azok a Műszaki Outlet üzletek. Én mondjuk ilyenből talán az Emarkt-ot tudnám mondani, mivel ők nagyjából országos hálózattal rendelkeznek és így talán több a választékuk is.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
gyeniko
őstag
válasz kovaccss #118687 üzenetére
"Hogyan mernek a gyártók az elsődleges fontosságú dolgon, a képminőségen szándékosan rontani????"
Nem "hogy mernek", hanem a piacon végzett direkt felméréseik, indirekt adat gyűjtéseik és értékesítési tapasztalataik alapján jelölik ki a saját stratégiájukat, illetve hozzák meg a döntéseiket. Kizárólag olyan döntéseket hoznak, amelyekről azt gondolják, hogy támogatja a céget a céljai elérésében. Mivel óriási gyártó és összeszerelési kapacitásuk van, ezeket folyamatosan le kell kötni, ezért nem ésszerű olyan terméket gyártaniuk, melyre kicsi a kereslet.
"Nem fogok találomra választani 1 típust, mert nem fogok 100+e-et kiadni olyan TV-ért, ami 4-5 évig működik csak."
Nem te vagy a Samsung tipikus vásárlója, nem neked szeretnének értékesíteni. Szerintem válassz másik gyártót, vagy vásárold meg a cég részvényeinek többségét, ezután "írhatod a kottát".[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
kovaccss
tag
válasz Arcieres #118695 üzenetére
Nem panaszkönyv kell, hanem normális termék minden méretben és kategóriában, meg árkategóriában. Amikor ott voltam, a MM-ban meg egy Samsung TV-vel járta meg valaki, csíkozós fos lett a képe, ezért Philipset keresett. Nem a márka a lényeg, hanem hogy mennyire jól van megtervezve és összerakva az a termék.
Az Edigitalban 2006-ban gyártott 4:3-as 17 collos LCD monitort használnak az alkalmazottak. Ez mekkora vicc! Az Árkádos Telekomban is 17 collos 4:3-as LCD monitorok vannak mindenütt! Ezek is min. 10 évesek. Röhej a köbön.Sok nagyméretű TV is hulladék, és nem a belépőszintűekre gondolok. Meg jó ha 5-6 évig működnek. Minél nagyobb a TV, annál hamarabb elromlik. Ezért is jobb lenne kicsit venni.
Még mindig nincs frissítve 2018-ig az ajánlott TV típusok listája, 2014-15-ös a nagy része. Ezzel mire megyek?
Pont a szükséges infók hiányoznak hogy dönthessek végre. Nem fogok találomra választani 1 típust, mert nem fogok 100+e-et kiadni olyan TV-ért, ami 4-5 évig működik csak. -
kovaccss
tag
válasz Bogyi007 #118691 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem 10-15 évre gyártják a TV-ket, monitorokat, de sok működik ilyen sokáig.
A CRT és LCD TV-m is sokáig bírta, 14 évig/db. Még ha 8 évig bírja is valami, akkor is megéri újan megvenni. De mint írtam, használtat akartam.Én is látom hogy egyre gyorsabban nyomják ki az újabb típusokat mindenből. De ha évente új jön, akkor miért lehet 3 éve kapni a T24E390-et? 1 órája voltam a Media Marktban, 2017. jan-ban gyártott van kirakva bekapcsolva. A földön volt még min. 10 dobozban, ezek is 2017. elejiek lehetnek. Megkérdeztem az egyik eladótól, hogy a lehető legkésőbbi szállítmányból vennék majd, amit a legkésőbb gyártottak, min. 2018. elején. Azt mondta hogy csak akkor lehet kibontani TV-t a dobozból, amikor kifizettem! Hogyan válasszak így olyat, ami nem áll 15 hónapja a polcokon, raktárakban? Hiába akkor indul a gari, amikor megveszem, akkor is öregszenek a TV alkatrészei, ha áll valahol. Max. annyit tudott volna tenni, hogy megnézi mikor jött utoljára ilyen TV-ből szállítmány. Ebből nem derül ki mikor gyártották e szállítmány TV-it.
Sőt, még az előző verzióból is volt sok a polcnál dobozokban, a T24E310, ami majdnem ugyanolyan, csak HD ready, 50e-ért. Ennyire nem viszik ezeket a TV-ket, mégsem akarják olcsóbban adni? Rájuk rohad a készlet.Nagyon várom már hogy szerinted, meg mások szerint melyik a legolcsóbb LED TV, ami már rendes képminőségű. Ugyanezt monitorban is. Most már rohadtul érdekel. Várom a típusszámokat árakkal.
[ Szerkesztve ]
-
Arcieres
csendes újonc
válasz kovaccss #118694 üzenetére
Panaszkönyvet esetleg nem kérsz?
Nagyon gyerekes a viselkedésed már ne haragudj. Idejössz kérdezel, kb 10-en válaszolnak neked ebben meg 10-en a másik csoportban és utána nekiállsz feljebb, hogy az élet igazságtalan, senki nem gondol a szegényekre, és neked igenis itt mindenki mutasson vagy 10 televíziót 22-24-es méretben amik minőségiek, mert irgum burgum.Engedd el a témát vagy nem leszel más a szememben mint egy forum troll, aki direkt hergeli a népet a butaságával.
-
kovaccss
tag
válasz PuMbA #118688 üzenetére
Mi az hogy olcsó? Nem látom hogy a kinézett 24 collos típus annyival olcsóbb lenne a 32 collosakhoz képest. A 24-es 55e, a 32-esben az UE32M5002AKXXH a MM-ban 85e. A 40 collos UE40M5002AKXXH 120e, direkt SMART nélkülieket írtam. A 85e-hez képest az 55e nem nagyon olcsó.
shotika is. Kérem a szuper szép képű szuper drága 24 collos full HD-s PLS, vagy jobb LED monitorok listáját.
-
Arcieres
csendes újonc
Szia,
Ma érkezett meg hozzám. Pont ezt a típust rendeltem. Imádom eddig. Gyönyörű képe van, a sima "HD" tv adás másfél-két méterről azért nem pengeéles, de sima PS4-el a játékok szépek voltak, Filmet még nem eresztettem rá, de youtube 4k videót igen (Bár azért nyilván benne van a tömörítés) de nekem tetszik. A színek rendben vannak. Érdemes a rtings oldalán lévő beállításokat elvégezni. Ja és az élességet mindenhol nullázd le mert zavaró nagyon az alap 50-es.
-
HookR
addikt
válasz kovaccss #118682 üzenetére
Nálunk a vendégszobákban T24D391EW-k (és egy fekete is eltérő talppal) vannak. Ezzel kapcsolatban tudok nyilatkozni, ha van kérdésed.
Fő szempontok voltak vásárlásnál:
- minimum 24"
- minimum FullHD felbontás (szükség esetén lehessen monitorként használni)
- minél több garancia és kiépített szervizhálózat.
- minél olcsóbb legyenA kívánalmaknak megfelel. A képminőség távol áll a makulátlantól (felhősödés, betekintési szöggel kapcsolatos anomáliák... és még biztos hosszasan lehetne sorolni), ám ez nem volt olyan hangsúlyos szempont, mert egyrészt a kis méretnél kevésbé zavaró, másrészt sokfelé kellett elosztani a TV-kábelt, amihez az analóg jelforrás volt a legkézenfekvőbb megoldás.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Bogyi007
veterán
Istenem engedd már el ezt a dolgot!
Amiért lázongsz meg amiket remélsz a jelenben és a jövőben egy szóval jellemezhető:FANTAZMAGÓRIA!!!!
- Már rég nem az a gyártók érdeke, hogy amit megveszel az tartós, sokáig használható legyen.
- Minden évben új fejlesztések egyben az előző évi modellek lecserélése jön. Adott évbeli tévéknek a főszoftvere is maximum 2-3 évig van támogatva frissítésekkel (Smart rendszerek esetében ez maximum 5 évre tolódik) és gyakran az új termékpaletta által bizonyos méretekben nem is gyártanak tovább készüléket.
- "Ne azért legyen olcsó, mert BUTÍTOTT, azaz SZÁNDÉKOSAN SZARABB a képe!" - Mit gondolsz miért van akár csak 50"-os méretben UE50MU5XXX, UE50MU6XXX, UE50MU7XXX, UE50MU8XXX sorozat és miért drágábbak a 8XXX sorozat készülékei mint az 5XXX sorozaté?
- "Nekem felesleges funkcióktól mentes, 24 collos, SZÉP képű PLS LED TV+monitor kell 60e alatti áron." - Sok sikert kívánok hozzá! Őszintén, de tartok tőle hogy nem lesz sok sikerélményed
- "3-5 év múlva OLED-ből is ilyen, ekkora kell majd ennyiért." - Bocs de erre csak ennyit tudok reagálni...
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
oreg
újonc
Sziasztok!
Egy 49MU7052 modell beszerzését szeretném véghezvinni. A véleményeteket szeretném kikérni a típusról.
A TV nagyrészt Film/ TV nézésre lesz használva, de nagyon fontos a sport közvetítések képminősége is.
Előre is kösz a válaszokat.
-
shotika
őstag
1. Mert nem a képminőség a fontos ebben a kategóriában a gyártóknak, hanem az, hogy olcsó legyen. És mert a konyhába (vagy ahová a legtöbben ezt a méretet szánják) oda nem is kell jobb. Ha kellene, és lenne rá valós igény, akkor lenne. Persze lehet venni igazán penge képminőségű kisebb (22-24-es) kijelzőt, de azért zsebbe kell nyúlnod. Miért? Mert ritka. Mert keveset adnak el, kevés embernek van erre igénye.
2. Képminőség: A CRT között is voltak baromi jó képüek, mégis leváltották az LCD-k. Pedig az első éveikben minősíthetetlen képük volt egy fasza CRT-hez képest. ÍMiért sikerült? Mert vékonyabb, könnyebb, kevesebbet fogyasztatott, mert a csapból is ez folyt, és mert már nem is lehetett egy idő után kapni CRT-t.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
PuMbA
titán
A TV monitorok képminősége nem kiemelkedő és nem is fontos a gyártóknak ez a kategória, ugyanis aki képminőséget akar, az nem ilyen kategóriában keresgél. A TV monitor inkább monitor, mint TV és ezért a monitorokhoz hasonló úgy sikerül a képminőség, ahogy éppen esik kitétellel gyártják őket, kivéve a 200k-s profi, munkára való monitorokat. Ezzel kell beérni és ennek tudatában megvenni ezeket
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz Arcieres #118686 üzenetére
Alapból rossz a helyzet, mert a kisebb TV-knél eleve elérhetetlen az a jó képminőség (meg még sok funkció, amik engem nem érdekelnek), ami a nagyobbaknál, azaz a kicsik szándékosan butítottak. Ez miért nem zavar senkit?
Hogyan lehet az hogy pont a képminőséget csinálják szándékosan rosszabbra csak azért, mert nem 32, hanem 24 collos az a TV? A legfontosabb a képminőség, mert TV-ről beszélünk.
Miért nem a többi funkciót butítják, hagyják el?Hogyan mernek a gyártók az elsődleges fontosságú dolgon, a képminőségen szándékosan rontani????
Azért olcsóbb egy 24 collos TV, mint egy 32 collos, mert KISEBB, nem azért, mert szarabb a képe!
Ne azért legyen olcsó, mert BUTÍTOTT, azaz SZÁNDÉKOSAN SZARABB a képe!
Érted már?
Nekem felesleges funkcióktól mentes, 24 collos, SZÉP képű PLS LED TV+monitor kell 60e alatti áron.
3-5 év múlva OLED-ből is ilyen, ekkora kell majd ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
Arcieres
csendes újonc
válasz kovaccss #118685 üzenetére
"Nem kényszeríthet engem egyik gyártó sem arra, hogy 82 (32 collos), vagy inkább már 100 cm-es (40 collos) TV-t vegyek, mert ebből van a legnagyobb választék."
Valóban nem. Vagy megveszed és életmódot választasz vagy nem. A döntés a te kezedben lesz.
" Igenis sokan vannak, akik 22-24 collos TV-t vennének konyhába, a gyereknek a kisszobába, vagy maguknak a nappaliba, hálószobába, mert közelebbről néznék, így elég a kicsi is, miért fizessenek többet a nagyobbért, amit messzebbről kell nézni?"
Még mindig jóval jóval kevesebben vesznek erre a területre tv-t mint azok akik a nappaliba szeretnének egy 80+os készüléket betenni. Ha nem így lenne és neked lenne igazad akkor a kis képméretű piac is úgy futna mint a nagy és oda is gyártanának jobb paneleket. Ahova te keresel oda ipari hulladék megy konkrétan.
"Használtat akartam venni, de főleg 8-10 évesek vannak.
Hol vannak a 4-6 éves használt TV-k, monitorok? Ilyet keresek 20-25e körül, ezeknek az ára már min. az új ár negyedére esett. Ezek 100e körül voltak újan 4-6 éve. Nem használhatja mindenki 10+ éves koráig, vagy a tönkremeneteléig a TV-jét, a monitorját, ilyen nincs."Miért ne lehetne? Ezek drága dolgok, nem fogja mindenki csak úgy eldobni 4 év múlva max ha megteheti. Kis hazánk fizetése nem engedi meg a legtöbb embernek, így addig nyúzzák amíg működik.
Megértem, hogy számodra nehéz és kellemetlen ezzel egyetérteni, elfogadni, de sajnos így működik. Kicsit keresel, kb bármelyik jó lesz amit eddig linkelgettünk, meg amit te is belinkeltél. Ha meg nagyon kíváncsi vagy jobb-e a képe mint amit váltott, kérd meg a boltban az eladót, hogy kapcsolja be neked, tegyél rá egy filmet és nézd meg. Nem olyan idegen ez, csak kommunikálni kell vásárláskor.
Ennél többet szerintem senki nem fog tudni segíteni mint amit itt ezidáig kiveséztünk.
-
kovaccss
tag
válasz Arcieres #118683 üzenetére
Pont azt nem tehetem, amit most írtál. Igenis sokan vannak, akik 22-24 collos TV-t vennének konyhába, a gyereknek a kisszobába, vagy maguknak a nappaliba, hálószobába, mert közelebbről néznék, így elég a kicsi is, miért fizessenek többet a nagyobbért, amit messzebbről kell nézni?
Itt [link] vannak jó vélemények a típusról.Nem kényszeríthet engem egyik gyártó sem arra, hogy 82 (32 collos), vagy inkább már 100 cm-es (40 collos) TV-t vegyek, mert ebből van a legnagyobb választék. Tele van a net olyan infókkal, hogy a legtöbb 80-100 cm-es TV-vel is több probléma van, felhősödik, bevilágít, nem egyenletes a szín, fényerő, stb.. Ha így nézem, akkor 200e-ért sincs normális LED TV.
Azért halogatom 2011 óta a TV vásárlást, hogy a CRT után kihagyjam az egész LCD és plazma technológiát, mostanra OLED-re akartam váltani. 2011-ben ment tönkre a CRT TV-m, ekkor váltottam kényszerből használt (2005-ös) LCD-re, de a 710MP képe fos volt már akkor is, most még fosabb.
Ha a megírt típusú TV+monitor képe nem sokkal jobb a 710MP-nél, akkor nincs értelme megvenni 55e-ért.A plazmából se lehetett kicsit venni, mert egyszerűen nem létezett 32 collosnál kisebb. Ahogy nézem most az OLED-eket, 55 collnál (139 cm) kezdődik, ebből se lesz kicsi. Nem értem miért csinálják ezt. Nem vehet mindenki ekkora TV-ket 6jegyű pénzekért.
Miért nem gondol senki a kisebb pénzű emberekre, meg azokra, akik simán kis TV-t akarnak venni?Használtat akartam venni, de főleg 8-10 évesek vannak.
Hol vannak a 4-6 éves használt TV-k, monitorok? Ilyet keresek 20-25e körül, ezeknek az ára már min. az új ár negyedére esett. Ezek 100e körül voltak újan 4-6 éve. Nem használhatja mindenki 10+ éves koráig, vagy a tönkremeneteléig a TV-jét, a monitorját, ilyen nincs.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Ha edge-s, akkor körben a szélein vannak csak LED-ek. Ha direct, akkor az egész hátulja tele van LED-ekkel. Directes kéne. Miért nem találom meg ezt az infót sehol?"
Tévképzet, hogy a direkt LED jobb A direkt LED jobb a felső kategóriás TV-kben, de a közép kategóriában azért használnak edge LED-et, mert az a jobb. A jó direkt LED megvilágítás drága, mert nem 20db LED kell hozzá, mint amennyit a legolcsóbb TV-kbe beletesznek, hanem 100db. Hogy személyes tapasztalatot is mondjak: az én direkt LED-es TV-mnél jobbak az edge LED-esek.
[ Szerkesztve ]
-
Arcieres
csendes újonc
Szia.
Bocs, ha a lelkedbe taposok, de már itt is meg a másik csoportba is leírtuk páran, hogy teljesen mindegy melyiket veszed meg mert mindegyik ugyanazt a "minőséget" hozza. Egy kényszer termék, hogy a piac ezen része is le legyen fedve, de a kutyát nem érdekli, nem csinálnak róla teszteket, nem fognak róla fórumokon véleményt írni, nem fogsz a hivatalos oldalon kívül sehol sem információt találni róla. Fogadd el, vedd meg vagy felejtsd el.
-
kovaccss
tag
válasz Exelsior #118681 üzenetére
Köszi, tudom hogy a sokféle IPS egyike a PLS, ezért kérdezem hogy direct, vagy edge LED-es a megírt típusú TV+monitor? Ha edge-s, akkor körben a szélein vannak csak LED-ek. Ha direct, akkor az egész hátulja tele van LED-ekkel. Directes kéne. Miért nem találom meg ezt az infót sehol? Még magyar, vagy külföldi tesztet se találok a T24E390-ről. A T22E390-ről se. A fórumban rákeresve se jön ki semmi, még a saját üzijeim se. Miért van ez? Miért nem ér semmit a prohardver kereső? Nem találja meg a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz kasee #118675 üzenetére
Szia.
Szuper TV. A spotify be van ragadva mikor megveszed a TV-t. Nekem is ez volt.
Töröld le és töltsd le újra és már jó lesz.
#118680) kovaccss
Az IPS-hez hasonló, ám technológiailag mégis némelyest módosított PLS (Plane to Line Switching) panelek hasonló előnyökkel rendelkeznek a betekintési szög és a színhűség tekintetében, energiatakarékosabb működést ígérnek. [PLS (Plane to Line Switching)]
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
kovaccss
tag
Ez [link] direct, vagy edge LED-es? Sehol se találok erről infót.
-
Bogyi007
veterán
válasz roti86 #118678 üzenetére
És jól is tetted, valóban az 55"-os kiadások szinte kivétel nélkül IPS paneles darabok azok meg hajlamosak a felhősödésre és a feketéjük gyengébb. Én is az 50"-ost vettem igaz én a 6122-esből és azzal nagyon meg vagyok elégedve. Igaz hogy ez még trükközve sem tud 10 bites tartalmat (nincs benne FRC) de nem is baj. A lényeg hogy kompatibilis a főbb HDR szabványokkal konzolon és hogy a FullHd tartalmak szépek vele. A hétvégén a Forma-1 futam nagyon jó élmény volt (képileg) vele.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz HookR #118651 üzenetére
Ha ezt veszem alapul, akkor a megoldás vélhetően az, hogy az ED-n felajánlott +3 éves lehetőség megtévesztő, mert hozzáadódik, de összesen maximum 4 év lehet.
-
Garsza
veterán
SAMSUNG UE50MU6172 LED
Helló! Erre a TVV -re lehet oscamot vagy valamilyen más emu -t tenni?
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Mu8002 -t , a 150 eft os LG után felüdülés a képe igazán
Állítgatom még, de a UPC SD tartalmak azért hagynak némi kivetni valót maguk után
Egy kérdésem lenne, hogy a SPotify alkalmazással mi lehet, hogy nem indul el?
Fekete az ikonja a többi fehérhez képest és csak tölt, nem ir ki semmit.Az LG nem támogatta, de az legalább kiirta, hogy fejlesztik.
köszi,
-
tothjani81
senior tag
Szerintetek mi lehet agond az auto kikapcsolással. Ugye van az az opció, hogy pl h-p beállíthatom, hogy kapcsoljon ki de nem teszi. Be van állítva 11 re de nem kapcsol ki. Miért?
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
mintech07
tag
Az normális hogy alacsonyabb háttérvilágításnál búg, zizeg a tv? Elég zavaró este mikor halkan nézem a tv-t és alacsony fényerőn.
-
Bogyi007
veterán
válasz PuMbA #118669 üzenetére
Vagy pedig sokadjára tudom javasolni az aláírásomban levő linket is...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Maddrive321 #118667 üzenetére
Már vagy ezredjére linkelve A Gaming Settings részig csináld meg és használj 11-es Háttérfényt.
[ Szerkesztve ]
-
Maddrive321
csendes tag
Én is megvettem ma a 6102t, valakinek vannak beállítási tanácsai???
-
Dodo8
újonc
Sziasztok,
Pár napja vettem egy MU6102 -t. Észrevettem, hogy élő sportkozvetites közben kb másfél két percenként picit beszaggat a kép igaz nagyon rövid időre de zavaró nekem.
Jelenleg:
Auto Motion Plus Off
Digitális tiszta megjelenítés Off
Film mód OffSzolgáltató: Digi
De ezek bekapcsolásával is fennáll a probléma. Nem tudom mit lehetne tenni hogy ez megszűnjön.
Előre is köszönöm a tippeket. -
Shamat
aktív tag
válasz Exelsior #118656 üzenetére
Ezt vágom, de én HDR-t nem használok, és ez esetben mindenképpen RGB a tuti.
"A HDMI 2.0 a HDR-tartalmakat nem tudja RGB (4:4:4) módban átvinni, ezért a PS4 Pro kimenete átvált ilyenkor YUV420-ra (4:2:0), ami a színek találkozásánál kevésbé részletes átváltást eredményez, ahogy ez a kép illusztrálja. Ami nem HDR tartalom, ahhoz van elég adatátviteli sebesség az RGB módhoz és az jobb, mert a YUV420 spórolós üzemmód.
Ha régebbi 4K TV-kről van szó, amik csak HDMI 1.4 csatlakozóval rendelkeznek, ott a HDR nélkül sem elég a sebesség RGB átvitelére, szóval ott minden tartalom csak YUV420-val megy át."DEAD LIKE ME
-
kovaccss
tag
válasz sandró60 #118660 üzenetére
Ezt értem, de általánosságban kérdeztem, hogy a sima TV-k használhatók-e PC monitornak, és fordítva, a HDMI-s monitorokra rá lehet-e kötni a STB IPTV jelet?
Ez [link] van most itt, ez mennyiben más, mint a tiéd? A tiéd nem kapható az Edigitalban, régi típus.[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz kovaccss #118659 üzenetére
Ott írja,hogy TÉVÉ is.Olvastad vagy megnézted a linket?
Én használom monitorként és tévének is. Ott lent a jobb sarokban(pip)elő hozható kis képen a tévé a nagy képen az internet vagy fordítva
A hozzászólásokat is olvasd el.Sok elégedett ember írt oda.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Melyik a 3-4 legolcsóbb, legkisebb full HD-s LED TV, amit ajánlott megvenni? Van ilyen 22-24 collosban? Semmilyen plusz funkció nem kell.
Egyszerűen a Telekomos IPTV STB-ra kötném HDMI-vel, vagy scarttal. Nem kell semmilyen extra funkció, a STB-ban van műsorújság, stb. Elég a full HD (1920×1080).
Nem kötődöm semmilyen márkához, se típushoz, nem muszáj Samsung, lehet LG, Philips, Sony, JVC, Sharp, Manta, Navon, Vortex, Orion, stb.A full HD-s TV-k HDMI-n használhatók PC monitornak is?
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
válasz Shamat #118641 üzenetére
Az RGB nem tud teljes HDR-t csak korlátozottan PS-en. A YUV-on tud csak valós 10Bit-et. Sokan az automatikus-ra esküsznek föleg a komolyabb portálok mint a Digitalfoundry stb. Amikor egy HDR játék indul akkor majd a konzol beállítja mi a megfelelő a TV alapján.
Szaknyelven: Túl nagy sávszélesség kellene a 4k rgb jelnek 10 biten, Hdmi 2.0 szabványon fizikailag nem fér át annyi adat. A YUV420 4:2:0 subsampling egy veszteséges tömörítési eljárás, így már elfér a 10 bites színinformáció. Szóval PS4-en minden legyen AUTO beállításon. Xbox One X-nél ilyen gond nincs mert az 32bit-ig minden támogat.
UI: Ha automatan hagyom HDR jatekor YUV422 teszi. Nincs is olyan beallítas alapból ,ez meg megtalálja jelet.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
HookR
addikt
válasz Maddrive321 #118652 üzenetére
Olvastam, panellottó. Az első mondatom második fele többek közt erre is vonatkozik.
De most az ED extra garancia és a regisztrációhoz kötött Samsung jótállás viszonya a kérdés.(#118653) S e t h: 6102-ben hivatalosan is be van kapcsolva a BT és smart távirányító jár hozzá a hagyományos sok gombos helyett. 6122-ben a szervizmenüben tudod bekapcsolni a BT-t (hivatalos álláspont szerint garanciavesztés terhe mellett).
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
-
HookR
addikt
Neten rendelve szándékozom 55MU6102-t vásárolni, hogy gubanc esetén élhessek a 14 napon belüli elállás lehetőségével. Ha igénylem az Extreme Digital (+1 / +2 / +3 év) extra garanciáját, akkor mi a helyzet a Samsung regisztrációhoz kötött +1 év önként vállalt jótállással? Egyszerre csak az egyiket vehetem igénybe (és így nincs is értelme az ED +1 év extra garanciájának), vagy hozzáadódik?
-
Maddrive321
csendes tag
Lassan indulok tvt venni, elindítok egy 4k film letöltést mire hazaérek ki tudjam próbálni
-
öcsi06
tag
válasz Batib #118642 üzenetére
Igen ahogy a mellékelt képen látszik be van kapcsolva, a tv egyébként nem az enyém én csak a távirányítót adtam neki, mindent úgy csinált ahogy a youtube vidón van, nem tudom mi lehet a gond. Az egyébként érdekes hogy egy ismerős ugyan ilyen típusú tv - vel meg működött a távkapcs. Nem tudom egy factory reset segíthetne e.
-
PuMbA
titán
válasz cyamiau #118646 üzenetére
Ez biztosan IPS paneles, ezért ajánljuk inkább az UE50MU6102-t, mert az biztosan VA 55-öst vesz mindenki, ezért itt van a legnagyobb panelhiány és muszáj a Samsungnak beszereznie paneleket valahonnan, ami természetesen rosszabb lesz, mint a saját paneljeik.
[ Szerkesztve ]
-
cyamiau
újonc
válasz PuMbA #118645 üzenetére
Hello, UE55MU6102KXXH. Képek mellékelve. Euronics-ban vettem, felhívom őket, hogy csere. Elvileg 3 napon belül cserélik, ha nem jó a készülék. Csak tényleg félő, hogy a következő is ilyen lesz. Azt nem tudom, hogy ez IPS paneles-e. Amúgy ha 16:9-ben megy semmi probléma, a kép is OK meg a feketék is (bár amikor teljesen elsötétül, akkor látszik, hogy a TV nem tud mit kezdeni a feketével, bevillanik szinte az egész...
[ Szerkesztve ]
-
cyamiau
újonc
válasz HookR #118629 üzenetére
Megnéztem, firmware elvileg a legutóbbi, nem talált frissítést. Átraktam a filmet másik vinyóra, azzal működött. DE! A file szélesvásznú, alul felül fekete sáv, és gyönyörűen bevilágít a led alul illetve a jobb felső sarokban, sötét jeleneteknél elhomályosítja szinte az egész képet. Ez így nagyon gáz... Mi lesz ez? Beállításokkal lehet korrigálni, vagy csere? Érdemes cseréltetni, vagy az összes ilyen lesz? Ezt leszámítva teljesen jó lenne a TV, de hát pont amire használná az ember, hogy 4k filmet nézzen, arra alkalmatlan...
-
Shamat
aktív tag
válasz S e t h #118637 üzenetére
Én ezekhez a technikai blablákhoz nem igazán értek, viszont tegnap vettem egy ilyen 50MU6102-t és azt kell, hogy mondjam, hogy bitang jó kis TV. PS4 Pro-val használom, tökéletes képet ad, és (ami számomra nagyon fontos szempont) meglepően komoly feketéje van. Először mondjuk picit levert a víz, mert csak Yuv-ot tudtam beállítani a PS menüjében, de aztán eszembe jutott, hogy a TV-ben engedélyezni kell az UHD opciót a megfelelő HDMI porton. Ezután már ment is az RGB.
Ja és (bár ez teljesen mellékes) a távirányítója is menő.DEAD LIKE ME
-
Exelsior
senior tag
válasz S e t h #118637 üzenetére
Szia.
Amit linkeltél TV támogatja a HDR 10 szabványt. Ezzel ilyen kategóriában nincs is gond. Ilyen árban a széles színskálát és a 10bites panelt bukod ami nyilván a szép képet adja vissza. Ettől függetlenül jó kis TV ennyiért főleg játékra nagyon is jó mert jó alacsony az input lag-ja. Konzol-hoz kitűnő választás.
Kép is jó lesz itt a kép szépségében és a fényerőben van különbség egy 400ezres és egy 160ezres TV-ben.
Pl. MU 6100 24bit-es színmélység míg egy MU8000-nél 30bit.
Amik az igényeid bőben megfelel. plus VA Direct LED-es. Jó fekete.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Szeretnék tanácsot kérni.
Televíziót vásárolnék, amelynek az alábbi feltételeknek kellene megfelelnie.
A legfontosabb a
- 4k felbontás
- hdr 10 szabvány
- 45 col felett
- alacsony input lag
- 150 ezer körüli ár.A tévé fő használati célja konzollal való játék lenne, időnként youtube és adathordozóról sorozat nézése, tévé abszolút kilőve.
Egyelőre csak ezt az egyet találtam, a HDR jelölés nem tudom, hogy egyértelműen a dhr 10 szabványra utal-e, kerülendő vagy elfogadható alternatíva, vagy van jobb?
UE50MU6102KXXH
Nem nézelődtem más gyártóknál, alapvetően minden samsung itthon, de ha azt mondjátok van más gyártónál is ami még jobban megfelelne és nem istenkáromlás ebben a témában leírni, akkor azt is köszi.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Bogyi007
veterán
válasz öcsi06 #118635 üzenetére
A service menüben még egy opciót kell bekapcsolni akkor megy a párosítás - valahol volt is írva a topicban csak nem tudom hogy hol....
-
öcsi06
tag
válasz Darksiders84 #118634 üzenetére
-
Arcieres
csendes újonc
Sziasztok.
Készülök venni egy 49 colos Samsung MU7052-est és érdeklődnék, hogy itt a topicban mik a tapasztalatok ezzel a készülékkel. Próbálgattam visszaolvasni, de egyenlőre csak addig jutottam, hogy többen keresik ezt a modelt, kisebb nagyobb méretben. Tudom nekem a 49-es méret miatt a 120Hz-ről le kell mondanom, de alapvetően jó tv?
Felhasználási területek leginkább Netflix és PS4 lenne. Igen a sima PS4. Ebben is érdeklődnék, hogy a scaling mennyire jó? Mert az ugye nem tudja a 4K felbontást csak a HDR-t. Lesz legalább annyira szép a játék mint a mostani fullHD tv-n? (Itt leginkább pixelességre gondolok)
Köszi a válaszokat.
-
öcsi06
tag
Sziasztok, valaki használ itt 6122 vel ezt az one remote távirányítót? Hogy sikerült működésre bírni?
-
cyamiau
újonc
Sziasztok! Kis segítséget kérnék, tegnap vettem 55" 6102-est és próbáltam 4k mkv-t lejátszani, de nem indul el. A file kb 63GB méretű volt. A sample file-t (800 Mb) probléma nélkül lejátszotta. Utána próbáltam 1080 és 720-as mkv-t is elindítani, de azok sem mentek. Mi lehet a probléma? MKV Toolnix-el nem akarok .
(250 Gb-os, kb 7-8 éves vinyóról próbálkoztam, médialejátszó (MXQPro) a 4k-t kivéve mindent lejátszott eddig)
Előre is köszönöm az ötleteket. Cyamiau -
Maddrive321
csendes tag
Az idei modellek kb mikor várhatók ?
-
öcsi06
tag
Üdv, érdeklődnék akinek mu6122 tv je van a service menüt hogy sikerült elővarázsolni. Köszi.
-
PuMbA
titán
válasz tzsolesz #118620 üzenetére
Azért, mert nem akarják támogatni Ugye a Samsung TV-ken a frissítések végesek, tehát ha a Samsung nem frissíti a TV-t, akkor a Samsung nem akar egy idő után olyan ügyfélszolgálati hívásokat, hogy miért nem működik ez a YouTube funkció stb. Ezért egy idő után lecsapják a YouTube-ot, még akkor is ha mehetne 1-2 évvel tovább, mert lezárták a támogatást és már csak a 3-4 éven belüli újabb TV-ken lévő YouTube-on "dolgoznak" és azokra fogadnak el reklamációt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. UES37ES6100 TV-én hogy hogy nincs Youtube alkalmazás? Nem mai modell az biztos, de azért rákérdezek....
-
lord_m
senior tag
Köszi, ezek szerint nem Én vagyok a láma.
Egyébként megnéztem, az Enter hosszan sem hoz elő USB eltávolítást. Forrásoknál meg a felfele nyíl csak "Információ", vagy "Kezdő képernyőre helyezés" van.
Úgyhogy valószínű, csak a "Kilépés" van ilyen esetekben.Egyéb válasz híján...
-
PuMbA
titán
válasz kasee #118600 üzenetére
Kalibrálni nem tudod a TV-t, mert ahhoz műszer kell. Itt beállíthatod a nagy képeken kévő beállításokat a Háttérvilágítás kivételével, mert azt feljebb kell venni, de a kis képeken lévő dolgokat ne csináld meg, mert az TV-nként eltérő és műszer kell hozzá, de ezt írja is az oldal Egyébként ezt kell megcsinálnod, mert amcsiban +1000-ret hozzá kell adni a modellszámhoz 7000-res sorozat vagy felette.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz sanyiii84 #118605 üzenetére
Gondolom a kedvencek szerkesztéséből nem tudsz kijönni mentés nélkül.
Ha a mentésre kattintasz és a tv szoftvere is friss, akkor meg kell maradnia.
Ha az összesből kivesznek egy csatornát és akkor tűnne el az még normális lenne.
Ha a fentiek (2. sor) fennállnak, akkor kérdezd meg a Samsungot.Ha érted, akkor már elavult.
-
sanyiii84
csendes tag
válasz gduck #118577 üzenetére
Köszi, de ez rajtam nem segített.
Ha átállítom a régióbeállításoknál az országot Észtországra (Adás/Szakértői.../Ország/Digitális - asszem így volt), eltűnnek a csatornáim. Indítok egy új keresést ugyanazokkal a paraméterekkel, de nem talál egy csatornát sem. Ha visszaállítom ugyanott Magyarországra, akkor a keresés ~180 csatornát ad eredményként, tehát működik.
Szóval mit rontok el?Ugyanakkor azt sem értem hogy az eredeti problémámon ez miért segítene? Nekem a kedvencek közül tűnnek el csatornák bizonyos időközönként, nem az 'Összes' csatornalistából. Ott mindig megvannak, csak a kedvenceket kell mindig újra beállítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
Nivosus
csendes tag
Sziasztok,
Wallpapert/témát lehet valahogy módosítani az alábbi TV-n?
UE50MU6122Nagyon világos minden ezzel a fehéres grafikával, egy dark menünek jobban örülnék
-
mpo
veterán
válasz lord_m #118590 üzenetére
Én is megnéztem a kézikönyvet (nincs ilyen tévém) és én sem találtam erre utalást.
Kérdés a hozzáértőkhöz:
A mostani tévékben (pl. MU6102) nincs USB eltávolítása menüpont, mint a régiekben?
Csak arra kell figyelni, hogy fájl átvitel ne legyen, ha éppen kihúzzuk?Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest